jest to glosnik robiony na zlecenie dla zewnetrznej firmy i STX nie moze ich sprzedawac
A to przepraszam, myślałem że będą dwa modele, z czego jeden dostępny dla "mas" a drugi nie. To w takim razie pytanie z innej beczki, co to za firma i gdzie można kupić te głośniki ?
12mm to na pewno za mało 16 może być wystarczające ale 18 jest najłatwiej dostępne, może deseczki od BR zmniejszyć do 10mm
tylko gdzie teraz zrobić terminal ?
Co do mojego pytanka...w pokoju 12m>2 mam w tej chwili subwoofer na GDN20/100/1 DC i nie gra on zadowalająco w całym pokoju jakkolwiek go ustawie , lepszy był by sub na 2takich przetwornikach? Jestem zdania ze lepsze byly by 2 osobne subiki po jednym 17-200 po obu stronach pokoju np. Co wy na to :?:
hmm a z gotowców PA 11.1 2x100W rms dal by sobie chyba z tym rade? czy może nie kontrolować ? Wydaje mi sie to wystarczające tylko czy warto ? (od AB Elektronika)
Lub co polecicie ale z gotowych modułów łatwego do poskładania ? ( przyszłościowego o mocy około 2x100w lub 1x200 )
Wg mnie dobrą opcją jest przy jednym głośniku mostek na tda 7294 - 8ohm 140w i w porządku.
Osobiście będę to zasilał Irkowym n-mosfetem , szukam tylko niedrogiego transformatora 2x36...37V AC / 300-400w -> po wyprostowaniu uzyskam jakieś 49V na kondensatorach i moc 190w / 4R, powinno to już jako tako bujać tymi głośniczkami.
(Obecnie mam trafo 2x31 AC / 140w, sądzę że moc nie przekracza 100-110w)
Chyba że skrzynka pójdzie do samochodu, to będzie zasilana carpowerem hpb-602 lub magnatem rx22 w mostku.
Elo , czyli potrzebuje 4x7294 + zasilacz(jaki?)+ trafo(jakie?)+filtr aktywny DP i łączyć to po 2 konce na kanał ? polecicie jakiś sklep z gotowymi modułami najlepiej jeden co by za przesyłke nie płacic kilka razy i co bym dał rade to wszystko należycie połączyć?Przy opcjonalnym trafo ile można sie z tego spodziewać realnej mocy?
Skomentuj