Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Szokal
    Czy ktoś mógłby przybliżyć ten nowy głośnik szerokopasmowy - jaka średnica, jak gra, i kiedy będzie dostępny w ofercie, co najważniejsze!
    NIE BEDZIE OFEROWANY PRZEZ STXa :!:

jest to glosnik robiony na zlecenie dla zewnetrznej firmy i STX nie moze ich sprzedawac

Skomentuj

Moja druga propozycja

Wymiary szer 20cm x wys 30cm x gl 29cm

otwór BR 1.8cmx16.4cm ~30cmkw
      długość br 64.5cm

objętość obudowy z odliczonym BR 8 litrów, strojenie 40Hz

ścianki z 18mm MDF Br wykonany ze ścianek 12mm

Skomentuj

jest to glosnik robiony na zlecenie dla zewnetrznej firmy i STX nie moze ich sprzedawac
        A to przepraszam, myślałem że będą dwa modele, z czego jeden dostępny dla "mas" a drugi nie. To w takim razie pytanie z innej beczki, co to za firma i gdzie można kupić te głośniki ?

Skomentuj

Wygląda w porządku, trzeba mieć nadzieję że pole powierzchni portu będzie wystarczające.

Ja osobiście bym zrobił obudowę z mdf 16mm lub 12mm ze wzmocnieniami, obudowa jest dość mała więc podatność na rezonanse obudowy też mniejsza.

Musisz pamiętać również o zaokrągleniu papierem ściernym wszystkich kantów portu br.

Skomentuj

Szokal, lancaster z audiohobby.pl/wielkopolskie hifi studio

Skomentuj

Ach, rozumiem, więc mała seria. A w takim razie, czy ktoś testował może sufitówkę koaksjalną? Warte to uwagi?

Skomentuj

12mm to na pewno za mało 16 może być wystarczające ale 18 jest najłatwiej dostępne, może deseczki od BR zmniejszyć do 10mm
                tylko gdzie teraz zrobić terminal ?

Skomentuj

& ?

Co do mojego pytanka...w pokoju 12m>2 mam w tej chwili subwoofer na GDN20/100/1 DC i nie gra on zadowalająco w całym pokoju jakkolwiek go ustawie , lepszy był by sub na 2takich przetwornikach? Jestem zdania ze lepsze byly by 2 osobne subiki po jednym 17-200 po obu stronach pokoju np. Co wy na to :?:

Skomentuj

dj-matizrobić z tego po prostu aktywne doły, może być lepiej.

Skomentuj

jakaś propozycja zasilenia dwóch niezależnych skrzynek na tych właśnie 17-200-8??

Skomentuj

tadzik 7294

Skomentuj

tadzik 7294
                          uuu... nie wiem czy nie za mało
                          ale bliźniak don tadeo byłby na pewno w sam raz

tam jest spl 87dB i 140w
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No to symka holtona czy podzielić płytkę Uni.. :razz: Nie szalałbym z tym subem i nie wydawałbym kasy na B wie jaki napęd :wink:

Skomentuj

hmm a z gotowców PA 11.1 2x100W rms dal by sobie chyba z tym rade? czy może nie kontrolować ? Wydaje mi sie to wystarczające tylko czy warto ? (od AB Elektronika)
                              Lub co polecicie ale z gotowych modułów łatwego do poskładania ? ( przyszłościowego o mocy około 2x100w lub 1x200 )

Skomentuj

Mała poprawka - 87dB jest, ale przy 2,83V, a przy 1W/1m mamy jakieś 84dB

Skomentuj

Zamieszczone przez mskojon
                                  87dB jest, ale przy 2,83V, a przy 1W/1m mamy jakieś 84dB
                                  no to tym bardziej mocniejszy wzmak

ale my to o wzmaku a nie wiadomo w co to wsadzić?
                                  jakieś sensowne propozycje?
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz, co powiesz o mojej drugiej propozycji? :)

Panowie co do pomiarów 1w a 2.82v to chyba jest jedno i to samo O_o

dj-mati, chcesz szaleć z dwoma subami możesz zrobić uniampa ja osobiście planuje mostek na tadziku

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123
                                      Panowie co do pomiarów 1w a 2.82v to chyba jest jedno i to samo O_o
                                      no właśnie nie jest to jedno i to samo :wink:
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wg mnie dobrą opcją jest przy jednym głośniku mostek na tda 7294 - 8ohm 140w i w porządku.

Osobiście będę to zasilał Irkowym n-mosfetem , szukam tylko niedrogiego transformatora 2x36...37V AC / 300-400w -> po wyprostowaniu uzyskam jakieś 49V na kondensatorach i moc 190w / 4R, powinno to już jako tako bujać tymi głośniczkami.
                                        (Obecnie mam trafo 2x31 AC / 140w, sądzę że moc nie przekracza 100-110w)

Chyba że skrzynka pójdzie do samochodu, to będzie zasilana carpowerem hpb-602 lub magnatem rx22 w mostku.

Skomentuj

Elo , czyli potrzebuje 4x7294 + zasilacz(jaki?)+ trafo(jakie?)+filtr aktywny DP i łączyć to po 2 konce na kanał ? polecicie jakiś sklep z gotowymi modułami najlepiej jeden co by za przesyłke nie płacic kilka razy i co bym dał rade to wszystko należycie połączyć?Przy opcjonalnym trafo ile można sie z tego spodziewać realnej mocy?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X