Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

no niby tak osobna obudowa to niby plus ale wygodę zapewniłem sobie dodatkowym wyjściem skręcanym i przełącznikiem który odetnie wewnętrzny głośnik i poda ten sygnał na to dodatkowe wyjście do którego podpinam inny testowany głośnik/kolumnę heh pozostaje zrobić głębsze ale raczej chyba oba żeby były identyczne ,, mskojon jaka wyszła ci długość BR-a przy 2 głośnikach i tym litrażu ?

Skomentuj

Pisałem już wcześniej, wylot o średnicy 2x30cm długość ~65cm, można dać trochę więcej jak chcesz niżej zestroić, winisd sie kłania. Przy większym przekoroju portu będzie on naturalnie dłuższy, chyba ponad 1 metr.

Skomentuj

tak winisd sie ukłonił już i wyszło mi jakoś 56 cm w twoim przypadku ale wpisywałem rozmiary obudowy na oko wiec może coś pomieszałem , rzeczywiście pisałeś już

Skomentuj

Mozna jeszcze sprobowac konstrukcji Push-Pull i faktycznie stworzyc niewielki subwoofer.

Skomentuj

Co masz na m yśli Pogromca?? pisząc "Push-Pull" ??

Skomentuj

Tandem...

Skomentuj

Dzisiaj testowałem skrzynkę w aucie pod wzmacniaczem Blaupunkt VA275 210w rms... ale nadal wydaje się że to za mało, jutro podepnę ją u kolegi pod wzmacniacz JBL 280w rms i zobaczę jak będzie grała. Przy tej mocy 60cm2 portu wydaje się wystarczające, furkotać zaczyna przy baardzo niskich tonach poniżej 30hz ale tutaj już lepiej zastosować subsonic bo te glosniczki i tak w te rejestry nie schodzą. Podczas normalnego słuchania jest jak najbardziej ok Poza tym fajnie to gra

[ Dodano: 2010-03-15, 20:20 ]
                Ewentualnie można próbować z nieco większą obudową ~9L na sztukę i strojeniem w okolicach 35hz, żeby zyskać nieco dołu

Skomentuj

no i mam oficjalne info od STX:
                  Zamieszczone przez STX
                  Jesteśmy w końcowej fazie projektu GDM -15 z serii AWX
                  :mrgreen:

Skomentuj

http://stx.pl/gdwk-10-250-8-ak-gdn-1...k-schemat.html

Skomentuj

dolphin123 thx ,czekałem na schemat zwrotki pod 17-140 sk mam zamiar zrobić na tym satelity od pewnego czasu powinny być w sam raz pod subiki na 17-200 SW :mrgreen: :twisted: :lol:
                      ps: wpadły mi fajne sopy samochodowe można by je wykorzystać do 17-140-8-SK ?? orginałki firmy GM hehe :) fajnie by kolumienki wyglądały z sopranikiem na kolumnie a nie w niej...tylko czy nie będą miały zbyt wysokiego pasma jak to samochodowe "syczki"... kurier już do mnie jedzie z 17-200 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: więc biore się za obliczanie obudówek →

Skomentuj

dj-mati zauwaz ze wysokie to AK, uwzglednij to przy projekcie :razz:

Skomentuj

tak wiem wiem dolphin123 :) ale równie dobrze mogę wykorzystać to co mam (te sopy) zwrotkę wykonać tylko pod 17-140-SK a jeśli by mi nie pasował taki dzwięk to zawsze można dokupić tego 12-25-8-AK wraz z elementami zwrotki pod niego poskładać i gotowe...hmm myśle jutro przetestuje te wysokie które mi wpadły czy sa czegokolwiek warte i wszystko będzie jasne ,chyba najrozsądniejsze wyjście..? pzdr

Skomentuj

Ciekaw jestem jak się skonfrontuje ten zestaw (GDWK-10-250-8-AK + GDN-17-140-8-SK) z zestawikiem GDN-17-140-8-SCX + PJ .

Skomentuj

kurcze SCX mocniejszy/droższy z tego co widze , SK gra nieco niżej wiec nieco mógł by dopełnić twoje SCX-y sam się zastanawiam nad monitorkami a w zasadzie chcę zrobić ale myślałem ,że właśnie na tym 17 SK no i schemat zwrotki sam się znalazł :wink: , to mi namieszałeś gigipawel ale może wyjdzie na lepsze , zaraz sobie je porównam / symuluje dogłębniej . :arrow:

Skomentuj

Zamieszczone przez dj-mati
                                te sopy
                                A możesz po polsku?

orginałki firmy GM hehe
                                Wyrzuć to do kosza, tylko tam się nadają.
                                Dopiero w astrze H, vectrze C jest przyzwoicie z audio

Skomentuj

no wlasnie jeszcze ich nie słuchałem co do "sopów" to sie nie czepiaj bo wiesz o co chodzi :wink: jak zwał tak zwał , no to trudno tak czy siak jutro je przetestuję
                                  ps montują je w astrze 4 :arrow:

Skomentuj

co do "sopów" to sie nie czepiaj bo wiesz o co chodzi
                                    No właśnie nie wiedziałem, póki nie doczytałem w tym momencie:
                                    ak to samochodowe "syczki"

Skomentuj

Zamieszczone przez cursor
                                      Dopiero w astrze H, vectrze C jest przyzwoicie z audio
                                      Potwierdzam w 100%, jeździłem astrą G, teraz H i różnica jest na + dla "wersji" H.

Skomentuj

Ja posiadam Astrę H GTC i niestety audio jest koszmarne ;/

Skomentuj

Ja posiadam Astrę H GTC i niestety audio jest koszmarne ;/
                                          A jeździłeś, astrą G? Vectrą B, omegą B, astrą F?
                                          W porównaniu z nimi to w astrze H jest już przyzwoite audio.
                                          No chyba, że wymagasz od seryjnego zestawu masażu pleców i furkotania nogawek, to no nie tutaj.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X