Tak nawiasem PSD 2002 gra kiepsko, i za te pieniądze które chcą za niego jest to zakup moim zdaniem wysoce nie opłacalny.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)
Collapse
X
-
DDN nie obraż się ale Ty czy Inny pseudofachowiec, nie mając na testach jakiegoś głośnika wypowiada się o takim na podstawie ceny i parametrów są w mojej ocenie wyłącznie prymitywnymi handlocwaniakami, którzy usiłują powstrzymać innych forumowiczów przed ich zakupem bo co? Bo Twój szwagier handluje akurat nie STX em?
Pomierz chłopie ten głośnik i wtedy się wypowiedz!
A jak chcesz porównania kosztów produkcji to zobacz, że koszt wyprodukownia Najnowszego intela to około 50 USD a cena sprzedaży to 500 USD.
Skomentuj
-
Ja wiem tyle ze jednak za malo,ale dziwi mnie polityka ze za cene niska bedzie cos dobrego na te chinole to gadanie jest a nie drogie wiec sprawa podobna jest tu tez powinno byc tak samo. Co tego ze wole psd choc fakt jest nieco cienszy ale jego barwa jakims cudem do mnie przemowila,a gluchy nie jestem jak by moglo wskazywac,moze i nie slyszalem modelu d1000 i d1500 ale samo sie nasowa do glowy ze to bedzie kaszana jakas. Spoko juz sie nie klucic ludzie to troche nie na miejscu bo zara wyjdzie z tego wojna kto wie lepiej.
Skomentuj
-
Co do barwy dźwięku to sprawa gustu,jednym może się podobać a drugim nie,ale nie porównuj chłopie dwóch różnych driverów. Jeśli tak bardzo zależy Tobie na porównaniu to znajdź driver z cewką 3" i wylotem 2" z takimi parametrami w podobnej cenie,życzę powodzenia.
Ten driver to nowość ale sądzę że już nie długo go usłyszę,wtedy napiszę co to warte. Jeśli będzie git to napiszę że git a jeśli będzie kiepski to napiszę że kiepski,ale to dopiero po odsłuchach a nie przed!
PS. horn trochę drogi.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez DDNJa nie dalem porownania nawet niema co,tylko moze cenowe...
Zamieszczone przez DDNOsobiscie wybral bym psd 2002 moze i slabsze i drozsze ale jakosciowo lepsze.
Zamieszczone przez DDN...jak bym mial kupowac driwera z 3"cewka tanio to wolal bym drozszego dorwac z 2" bo chyba lepsze by to bylo. End
Skomentuj
-
Bo wiem jak dobrze gra emi na wysokiej klasy zwrotnicy z podziałem 1,3khz a z tego co słyszałem w 2 driverach stxa niejest najlepiej nawet na hi-endowej zwrotnicy,niewiem jak to sie dzieje ale ten tytan co tam wsadzili to jakaś lipa bo dzwięk jest suchy i klujący.Owszem na taką cene jaka jest to poprawnie i swą popularność bedą miały te przetworniki,ja tam jak bym miał mniejszy budżet na zrobienie systemu to wybrał był ponownie Stx ale z zastanowieniem sie. Model 1500 mozliwości + cena = 9pkt ale jakośc + cena to juz marna ocena.
Skomentuj
-
Marian, ta tubka stx'a wcale nie taka droga. Kiedyś rozglądałem się za tanim hornem 2 cale u innych i ciężko w zasadzie znaleźć coś poniżej 400 pln. Należy pamiętać że taki horn musi być odpowiednio wytrzymały aby wytrzymać masę ciężkiego drivera (ponad dwa razy więcej niż typowy driver 1cal) zamocowanego na długiej tubie co dodatkowo zwiększa naprężenia. Suma sumarum za komplet tuba+driver u stx płacimy 4 stówki, u innych dostaniemy za to sam horn albo reconkit :)
Poza tym uderzająco dobra jest charakterystyka w paśmie powyżej 10khz, większość 2calowców zalicza tam już spadek bądź też zaczynają się góry i doliny. Stx wykazuje się liniowością właściwie do 20khz. Ciekawe tylko jak wygląda poziom zniekształceń dla tych pasm.
Skomentuj
-
DDN chłopie niereformowalny lub ukryty handlocwaniaku! Jak możesz pisać o jakości:
cyt: ale jakośc + cena to juz marna ocena.
skoro nawet na własne oczy ich niewidziałeś populisto zdeterminowany!
Panowie moderatorzy' jasnowidzących cwaniaków to nam chyba nie potrzeba lecz ludzi, którzy dokonują merytorycznej oceny faktów.
Skomentuj
-
Rozumiem prowokację ale nie dam Ci satysfakcji i powodu dla usunięcia tego tematu przez moderatorów.
Innych forumowiczów przestrzegam przed Tobą gdyż jesteś oszustem, który zmyślił całą tą opowieść wyłącznie na prymitywne potrzeby zwalczania konkurencji jaką jest dla Ciebie STX ------ Panie Krz..fie.
A wkładanie cewki 44mm do 50 mm szczeliny uważam za szczyt niekompetencji i brak elementarnej wiedzy na temat budowy głośników skoro nadal ludzi na takie szkody i problemy namawiasz
i udaj się na elektrodę tam może znajdziesz debila który da się namówić na Twoje w/w porady.
A i jeszcze jakby było Ci mało to podaj adres tej rzekomej kapeli, której rzekomo wykonałeś tą usługę - obiecuję sprawdzę do bólu dokładnie ten "domniemany fakt"
Skomentuj
-
maxxx222 do którego głośnika ? Jedna już jest...
http://stx.pl/category/akcesoria-do-...embrany-bierne
Skomentuj
Skomentuj