Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

to szkoda bardzo panowie bo stx robi elementy w tej samej fabryce co scan
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czyli elementy te powinny być dobrej jakości, porównywalnej do elementów z logo ss.
      A ja się zastanawiam czy środowiska diy za granicą korzystają z głośników stx?

Skomentuj

przy diy chyba sie jeszcze nie spotkalem
        pewnie tak samo czesto jak z tonsili czy tesli
        wiem tylko, ze szerokopasmowce mialy byc sprzedawane w jakim niemieckim sklepie internetowym za nie mala kase
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A ferrari w elektronice używa tych samych kontensatorów za 0.1gr/szt co są w fiacie panda. Blachę na karoserię pewnie biorą też z tej samej huty, elementy plastikowe pewnie też w tej samej fabryce..
          Myślę, że z dyktowaniem wysokich cen trzeba poczekać aż ma się renomę a nie na odwrót.
          Kto wie, moze kiedyś chociażby rodzima ESA zrobi jakis hi end na stx'ach zamiast na Scanach... albo tam może Sonus się skusi .. ?

Skomentuj

A właśnie co z nimi? Kiedy będą dostępne w sprzedaży?
            To będzie coś w stylu f155 czy zupełnie inna konstrukcja?

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz posta
              Nie to żebym się czepiał ale jak węglowa nakładka przeciwpyłowa STX'a kosztuje 50zł to jest raban a to, że zwykła jedwabna kopułka do Scan speak'a kosztuje ponad 200zł to jakoś nikt nie marudzi...
              Heh, to Ci dobre porównywać SS do STX :) Jak gra drogi papierowy SS, a jak gra carbonowy STX ? Wciąż nie rozumiem tego że stx jest węglowy dlatego jest drogi, to poco się pchać w ten drogi materiał ? SS nie robi głośników z drogiego węgla a ich wytwory grają tak jak grają, tam wyznacznikiem ceny jest jakość reprodukcji dźwięku... a w stx wyznacznikiem ceny są koszta materiału ? Wytłumaczy ktoś mi ten cały zamęt wokół tego węgla, bo ja tego nie rozumiem.

---------- Post dodany o 11:12 ---------- Poprzedni post o 11:10 ----------

O, Yoshi mnie poniekąd wyprzedził. :)

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                Wytłumaczy ktoś mi ten cały zamęt wokół tego węgla, bo ja tego nie rozumiem.

Pogadaj z Koralem on się pewnie orientuje .

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                tam wyznacznikiem ceny jest jakość reprodukcji dźwięku... a w stx wyznacznikiem ceny są koszta materiału ?
                Strach się bać co będzie jak wprowadzą do produkcji jeszcze bardziej egzotyczne i drogie materiały. Był kevlar, węgiel, ceramika, pewnie kolejny krok to diament .

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                  pewnie kolejny krok to diament
                  za pozno, B&W ma diamentowe kopulki :p

---------- Post dodany o 23:01 ---------- Poprzedni post o 22:59 ----------

oj nie zauwazylem ze to sie tyczylo STXa...

Skomentuj

A ja się zastanawiam czy środowiska diy za granicą korzystają z głośników stx?
                    pierwszy z brzegu, wszystkie głośniki z STX :)

http://www.wisenhoff.se/beta/contents/en-us/d24.html

wiem tylko, ze szerokopasmowce mialy byc sprzedawane w jakim niemieckim sklepie internetowym za nie mala kase

ponoć po 100 euro f-188 a po 85euro F-155
                    http://www.spectrumaudio.de/

Wytłumaczy ktoś mi ten cały zamęt wokół tego węgla, bo ja tego nie rozumiem.
                    Scan Speak tylko dorzucił kilka miligram węgla do membrany papierowej i prosi o kilkadziesiąt euro więc jak zastosuje pełną węglową tak
                    jak STX to będziecie płacili tak jak za zwykłą membrankę (pseudo jedwabną notabene), którą można kupić na Tajwanie za 1 USD a logozachwytomcom będą oferowane tak jak do tej pory za 65 USD. stosunek (za przeproszeniem) adekwatny do renomy :)

Strach się bać co będzie jak wprowadzą do produkcji jeszcze bardziej egzotyczne i drogie materiały. Był kevlar, węgiel, ceramika, pewnie kolejny krok to diament .
                    Yoshi_80 ponoć przed diamentem będzie beryl :) Ale nie martw się, tyle czasu poświęcasz STX. Jakoś tam będzie :) Yoshi_80 jeżeli można zapytać, kupujesz głośniki w STX?

Skomentuj

Odchodząc nieco od dyskusji. STX wprowadził sporo nowości, a GDM 14 SCX ciągle nie ma :/ Czy jest ktoś blisko firmy i ma pewnie informacje (nie mające na celu zbycia klienta) kiedy pojawi się ten głośnik ?

Skomentuj

a pisales do nich?
                        jak bedziecie ich meczyli tymi glosnikami to wam je zrobia!

Skomentuj

Zamieszczone przez Koralzloty Zobacz posta
                          pierwszy z brzegu, wszystkie głośniki z STX http://www.wisenhoff.se/beta/contents/en-us/d24.html
                          Widziałem to już kiedyś, bardziej mi chodziło o to czy tacy maniacy jak my, za granicą korzystają z produktów stx.

Skomentuj

Trudno ich traktować jako poważnego producenta, prędzej przydomowego rzemieśnika. Mają jedna, tę samą konstrukcję wydaną w 3 różnych obudowach i to wszystko. Sieć dystrybucji obejmuje jeden punkt, czyli pewnie jakiś zaprzyjaźniony salon audio w którym ten producent ma kawałek miejsca na swoje produkty .

Koralzloty jak STX wypuści jakiś głośnik który mi się spodoba to być może go kupię. Liczyłem na tę ceramiczną kopułkę ale niestety to nie jest to czego oczekuję. Jestem w stanie zapłacić dużo za głośnik o ile spełnia moje wymagania i nie musi być przy tym wykonany z drogich materiałów. Wiele zwykłych celulozowych głośników zdobywa uznanie i kosztują mase forsy a przecież materiał jest bardzo tani.

Kluczem do sukcesu jest brzmienie, bo tym się zdobywa uznanie klientów i renomę a nie materiały. Materiały mają być środkiem do uzyskania dobrego brzmienia a nie celem samym w sobie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                              a pisales do nich?
                              jak bedziecie ich meczyli tymi glosnikami to wam je zrobia!
                              Pisałem, miały być na początku sierpnia razem z GDN 22 SCX. GDN sie pojawiły GDM ciągle brak. Na początku sierpnia napisałem ponownie czy może mają, a nie ma na stronie czy coś to mi odpisali, że za tydzień będą i żeby zadzwonił. Zadzwoniłem, nie było, kazali zadzwonić za tydzień, zadzwoniłem nie było, powiedzieli, że będą za tydzień. Tydzień się skończył a głośników ciągle nie ma. Mam do nich jeszcze częściej dzwonić ?

Skomentuj

Zamieszczone przez banangti Zobacz posta
                                Mam do nich jeszcze częściej dzwonić ?
                                Nie, kup inne głośniki

Skomentuj

Problem w tym, że nie mogę. Mam już wszystko zmontowane, brakuje tylko GDM i GDN. Byłem głupi, że zacząłem budowe nie mając głośników. Teraz pozostaje tylko czekać.

Skomentuj

Zamieszczone przez banangti Zobacz posta
                                    Problem w tym, że nie mogę. Mam już wszystko zmontowane, brakuje tylko GDM i GDN. Byłem głupi, że zacząłem budowe nie mając głośników. Teraz pozostaje tylko czekać.
                                    Mam to samo... Wzmacniacz zrobiony... zwrotnice leza w szafie... Moze ktos ma na sprzedanie calego 3way z pj na 8ohm?
                                    Last edited by Two_Blood; 26.08.2011, 21:35.

Skomentuj

poszukajcie w nowym elektroniku - oni biora najwiecej z STXa

niestety takie sa uroki malych firm. produkuja dla zysku inne glosniki a my musimy czekac...
                                      pozostaje wam jedynie meczyc ich lub kupic gdzies lezaki magazynowe

Skomentuj

Yoshi_80, jeżeli mowa o STX to piszesz, że:

: Kluczem do sukcesu jest brzmienie, bo tym się zdobywa uznanie klientów i renomę a nie materiały. Materiały mają być środkiem do uzyskania dobrego brzmienia a nie celem samym w sobie.
                                        więc napisz swoją "mądrość" do Scan speaka i oświeć ich, że jaki jest sens produkować głośniki za 1500 zł na berylowej membranie, która nota bene kosztuje aż 150 zł do tweetera 1" !.. a ta zwykła "jdwabna" za 1 USD ma "uznanie" więc po co tyle przepłacać?

http://www.madisoundspeakerstore.com...eryllium-dome/

Jaki jest sens produkować tweetery na membranach berylowych lub diamentowych skoro jedwab na Tajwanie kosztuje 1 USD a beryl czy diament 50 USD ?

Czy już wiesz dlaczego wskazuję tego Scan Speaka?
                                        ... żebyś się zastanowił za nim coś napiszesz, jednocześnie bardzo ograniczając Tobie możliwość ataku na STX w niedalekiej przyszłości odnośnie tweetera berylowego :) - membrany z tej samej fabryki, drut CCAW z Tokoku :)

Yoshi_80 - jeżeli można wiedzieć - jest na polskim rynku ponad tysiąc głośników kilkudziesięciu producentów. Możesz poddać krytyce ponad tysiąc modeli głośników. Dlaczego aż tak dużo czasu poświęcasz STX. Z zamiłowania do tej firmy :) ... o ile oczywiście możesz jakże prywatnej odpowiedzi udzielić na tym forum?
                                        Last edited by Koralzloty; 26.08.2011, 23:36.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                          poszukajcie w nowym elektroniku - oni biora najwiecej z STXa

niestety takie sa uroki malych firm. produkuja dla zysku inne glosniki a my musimy czekac...
                                          pozostaje wam jedynie meczyc ich lub kupic gdzies lezaki magazynowe
                                          Nigdzie nie ma GDMów. Jedyne miejsce gdzie są to zestawy DIY FX 200, których STX ma dostępnych ponad 40 sztuk. Tylko, że raczej ich nie rozpakują :/

Skomentuj

Czaruję...
                                          X