to szkoda bardzo panowie bo stx robi elementy w tej samej fabryce co scan
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)
Collapse
X
-
A ferrari w elektronice używa tych samych kontensatorów za 0.1gr/szt co są w fiacie panda. Blachę na karoserię pewnie biorą też z tej samej huty, elementy plastikowe pewnie też w tej samej fabryce..
Myślę, że z dyktowaniem wysokich cen trzeba poczekać aż ma się renomę a nie na odwrót.
Kto wie, moze kiedyś chociażby rodzima ESA zrobi jakis hi end na stx'ach zamiast na Scanach... albo tam może Sonus się skusi ..?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz postaNie to żebym się czepiał ale jak węglowa nakładka przeciwpyłowa STX'a kosztuje 50zł to jest raban a to, że zwykła jedwabna kopułka do Scan speak'a kosztuje ponad 200zł to jakoś nikt nie marudzi...
---------- Post dodany o 11:12 ---------- Poprzedni post o 11:10 ----------
O, Yoshi mnie poniekąd wyprzedził. :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaWytłumaczy ktoś mi ten cały zamęt wokół tego węgla, bo ja tego nie rozumiem.
Pogadaj z Koralem on się pewnie orientuje.
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postatam wyznacznikiem ceny jest jakość reprodukcji dźwięku... a w stx wyznacznikiem ceny są koszta materiału ?.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postapewnie kolejny krok to diament
---------- Post dodany o 23:01 ---------- Poprzedni post o 22:59 ----------
oj nie zauwazylem ze to sie tyczylo STXa...
Skomentuj
-
A ja się zastanawiam czy środowiska diy za granicą korzystają z głośników stx?
http://www.wisenhoff.se/beta/contents/en-us/d24.html
wiem tylko, ze szerokopasmowce mialy byc sprzedawane w jakim niemieckim sklepie internetowym za nie mala kase
ponoć po 100 euro f-188 a po 85euro F-155
http://www.spectrumaudio.de/
Wytłumaczy ktoś mi ten cały zamęt wokół tego węgla, bo ja tego nie rozumiem.
jak STX to będziecie płacili tak jak za zwykłą membrankę (pseudo jedwabną notabene), którą można kupić na Tajwanie za 1 USD a logozachwytomcom będą oferowane tak jak do tej pory za 65 USD. stosunek (za przeproszeniem) adekwatny do renomy :)
Strach się bać co będzie jak wprowadzą do produkcji jeszcze bardziej egzotyczne i drogie materiały. Był kevlar, węgiel, ceramika, pewnie kolejny krok to diament .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Koralzloty Zobacz postapierwszy z brzegu, wszystkie głośniki z STX http://www.wisenhoff.se/beta/contents/en-us/d24.html
Skomentuj
-
Trudno ich traktować jako poważnego producenta, prędzej przydomowego rzemieśnika. Mają jedna, tę samą konstrukcję wydaną w 3 różnych obudowach i to wszystko. Sieć dystrybucji obejmuje jeden punkt, czyli pewnie jakiś zaprzyjaźniony salon audio w którym ten producent ma kawałek miejsca na swoje produkty.
Koralzloty jak STX wypuści jakiś głośnik który mi się spodoba to być może go kupię. Liczyłem na tę ceramiczną kopułkę ale niestety to nie jest to czego oczekuję. Jestem w stanie zapłacić dużo za głośnik o ile spełnia moje wymagania i nie musi być przy tym wykonany z drogich materiałów. Wiele zwykłych celulozowych głośników zdobywa uznanie i kosztują mase forsy a przecież materiał jest bardzo tani.
Kluczem do sukcesu jest brzmienie, bo tym się zdobywa uznanie klientów i renomę a nie materiały. Materiały mają być środkiem do uzyskania dobrego brzmienia a nie celem samym w sobie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaa pisales do nich?
jak bedziecie ich meczyli tymi glosnikami to wam je zrobia!
Skomentuj
-
Zamieszczone przez banangti Zobacz postaMam do nich jeszcze częściej dzwonić ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez banangti Zobacz postaProblem w tym, że nie mogę. Mam już wszystko zmontowane, brakuje tylko GDM i GDN. Byłem głupi, że zacząłem budowe nie mając głośników. Teraz pozostaje tylko czekać.Last edited by Two_Blood; 26.08.2011, 21:35.
Skomentuj
-
Yoshi_80, jeżeli mowa o STX to piszesz, że:
: Kluczem do sukcesu jest brzmienie, bo tym się zdobywa uznanie klientów i renomę a nie materiały. Materiały mają być środkiem do uzyskania dobrego brzmienia a nie celem samym w sobie.
http://www.madisoundspeakerstore.com...eryllium-dome/
Jaki jest sens produkować tweetery na membranach berylowych lub diamentowych skoro jedwab na Tajwanie kosztuje 1 USD a beryl czy diament 50 USD ?
Czy już wiesz dlaczego wskazuję tego Scan Speaka?
... żebyś się zastanowił za nim coś napiszesz, jednocześnie bardzo ograniczając Tobie możliwość ataku na STX w niedalekiej przyszłości odnośnie tweetera berylowego :) - membrany z tej samej fabryki, drut CCAW z Tokoku :)
Yoshi_80 - jeżeli można wiedzieć - jest na polskim rynku ponad tysiąc głośników kilkudziesięciu producentów. Możesz poddać krytyce ponad tysiąc modeli głośników. Dlaczego aż tak dużo czasu poświęcasz STX. Z zamiłowania do tej firmy :) ... o ile oczywiście możesz jakże prywatnej odpowiedzi udzielić na tym forum?Last edited by Koralzloty; 26.08.2011, 23:36.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaposzukajcie w nowym elektroniku - oni biora najwiecej z STXa
niestety takie sa uroki malych firm. produkuja dla zysku inne glosniki a my musimy czekac...
pozostaje wam jedynie meczyc ich lub kupic gdzies lezaki magazynowe
Skomentuj
Skomentuj