Koralzloty, napisz bo jestem ciekaw, jaka to jest firma, która dba i odpowiada na pytania klientów, a która to jest jak ma klientów GDZIEŚ. Powiedz mi, jak dystrybutor nie może mieć najbardziej popularnych głośników w ciągłej sprzedaży? Nie mówiąc o czasie dostawy. Przecież to jest absurd! Poza tym diament używany w przemyśle to nie diament naturalny, ale syntetyczny. Wyhodowany w laboratorium.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Koralzloty Zobacz postajednocześnie bardzo ograniczając Tobie możliwość ataku na STX w niedalekiej przyszłości odnośnie tweetera berylowego
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Raf Zobacz postaPowiedz mi, jak dystrybutor nie może mieć najbardziej popularnych głośników w ciągłej sprzedaży? Nie mówiąc o czasie dostawy.
to mala firma gdzie na produkcji pracuje kilka osob i nie maja mozliwosci zeby produkowac CIAGLE WSZYSTKIE glosniki!
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaczy wy nadal zapominacie ze ONI JE PRODUKUJA?!
to mala firma gdzie na produkcji pracuje kilka osob i nie maja mozliwosci zeby produkowac CIAGLE WSZYSTKIE glosniki!
Pisałem, miały być na początku sierpnia razem z GDN 22 SCX. GDN sie pojawiły GDM ciągle brak. Na początku sierpnia napisałem ponownie czy może mają, a nie ma na stronie czy coś to mi odpisali, że za tydzień będą i żeby zadzwonił. Zadzwoniłem, nie było, kazali zadzwonić za tydzień, zadzwoniłem nie było, powiedzieli, że będą za tydzień. Tydzień się skończył a głośników ciągle nie ma. Mam do nich jeszcze częściej dzwonić ?Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaczy wy nadal zapominacie ze ONI JE PRODUKUJA?!
Koralzloty widzę dalej nic nie rozumiesz, dalsza dyskusja z tobą nie ma sensu. Znowu bredzisz coś o cenach diametu czy berylu.
Skomentuj
-
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaA powiedz mi - co mnie to obchodzi? Fakt jest taki, że produktów nie ma i tyle.
ale po rozmowie z wlascicielem wiem ze narazie nie jest w stanie nic poprawic
musza swoje odczekac zeby rozbudowac firme
Zamieszczone przez damiani Zobacz postaw takiej sytuacji firma ktora chciala by zarabiac, zadaowalajac klientow, zaczela by sie powaznie rozbudowywac
plany sa juz od dawna ale formalnosci ich mocno ograniczaja
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaczekaja na pozwolenia itp itd
plany sa juz od dawna ale formalnosci ich mocno ograniczaja
Skomentuj
-
Nie na temat...Ktoś tu chciał gdm`y scx
Z tego co widzę to w Zapie mają, ale chyba tylko jedną szt. :/
http://zap-audio.pl/sklep/index.php?...&cPath=2_30_49
Skomentuj
-
Koralzloty widzę dalej nic nie rozumiesz, dalsza dyskusja z tobą nie ma sensu.
Powiedz, dokładnie powiedz, czego nic według Ciebie nie rozumiem? Podaj chociaż jeden błąd logiczny w moim rozumowaniu. Mam nadzieję, że nie trwonisz słów i traktujesz poważnie tych, którzy czytają Twoje opowieści o STX.
Jeszcze raz:
Podałeś porównanie Scan speaka do STX sugerując, że STX popełnia błąd konstruując głośniki z drogich materiałów, twierdząc, że zwykła membrana z celulozy jest równie dobra jak włókno węglowe oraz zdecydowanie tańsza. OK. ale Twoja krótkowzroczność polegająca na porównaniu tanich papierowych membran Scan speaka do bardzo drogich węglowych STX jest przykładem taniości Twoich stwierdzeń, gdyż wystarczyło przejść z płaszczyzny wooferów na tweetery i tam doskonale widać na podstawie przykładu jaki podałem, że również Scan speak konstruuje głośniki z bardzo drogich materiałów. Oczywiście w dość naiwny sposób usiłowałeś udowodnić, że tani papierowy Scan sapek jest lepszy tylko dlatego, że jeszcze Scan sapek nie zaczął produkcji wooferów na włóknie węglowym więc tym samym według Ciebie jest to błąd skoro oni/Scan nie produkują tzn że nie ma sensu produkować takich membran/głośników.
Hmmm cóż wymyślisz kiedy Scan speak zacznie taką produkcję na membranach węglowych lub innych drogich włóknach?
W rewanżu skoro twierdzisz, że nic nie rozumiem to powiem,
że podany przez Ciebie przykład był według mnie kolejnym klasycznym przykładem iż nawet kosztem nieprzemyślanych opinii pojawiasz się zawsze tam gdzie o STX mowa aby dokuczyć tej firmie. Dalej sugerujesz aby STX zmienił jak nazwałeś „średniowieczne” traktowanie klienta. Kolejna klasyczna okazja aby kopnąć STX.
A ja zapytam się Ciebie po raz kolejny – po co zajmujesz się taką firmą? Po jasną ch..ę dzień w dzień wylewasz łzy:) z powodu tej firmy. Masochizm? Nie nie masochizm lecz oczywisty powód, mam nadzieję że coraz bardziej klarowny:)
Dla twojej wiedzy abyś na przyszłość nie ściemniał i wymyślał co może być powodem dużych opóźnień w STX mogę przekazać informację, że aktulalnie w pierwszej kolejności obsługiwany jest klient, który zamówił w STX ponad 1,8 tyś głośników. Sorry, ale jeżeli tak bardzo chciałeś to się dowiedziałeś.
Yoshi_80 napisał również o STX:
ale co klienta to obchodzi czy STX produkuje, przepakowuje, nalepia swoje nalepki do wyprodukowanych na Tajwanie gotowych głośników czy w ogóle nic nie robi tylko odcina kupony od pośrednictwa?
do głośników wyprodukowanych na Taiwanie.
Cz aby Pana administratora Yoshi_80 nie poniosło? Czy można ubliżać ludziom pracującym w STX iż „tylko naklejają nalepki na głośniki” dlatego, że jest się administratorem jakiegoś publicznego forum?
Opanuj się!
W STX produkują, wymyślają nowe projekty, robią mnóstwo pomiarów, analiz itd. Może zamiast szczekać udałbyś się do STX i raz na zawsze wiedziałbyś jaka jest prawda. Ale rzeczywiście dla Twojej taktyki lepiej o tym na własne oczy się nie przekonywać lecz tylko operować i manipulować opinią opartą na domysłach, pytaniach, niesprawdzoncyh informacjach.
A może znasz głośnik, który jest produkowany gdzieś tam (na Taiwanie, gdzie kolwiek) a STX jak napisałeś „nakleja tylko naklejki” ?
Pokaż chociaż raz, że masz rację w opiniach o STX, wskaż ten głośnik produkowany nie przez STX, czekam.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Koralzloty Zobacz postaDla twojej wiedzy abyś na przyszłość nie ściemniał i wymyślał co może być powodem dużych opóźnień w STX mogę przekazać informację, że aktulalnie w pierwszej kolejności obsługiwany jest klient, który zamówił w STX ponad 1,8 tyś głośników. Sorry, ale jeżeli tak bardzo chciałeś to się dowiedziałeś.
Skomentuj
-
Beneczek napisał:)
A czy to jest powód żeby klienta zwodzić i kazać mu kilka razy co tydzień dzwonić i odsyłać z kwitkiem (to co napisał kolega banangti)? Nie można powiedzieć że przez najbliższe kilka tygodni nie będzie? Co tam, niech podzwoni...
STX "kazał" ? Benek161 chyba sam nie wierzysz w co.. piszesz :) W dzisiejszych czasach to sobie można kazaći to kilka razy na tydzień hmm? Benek161 takim jak Tobie czy podobnym stanowczo odradzam głośniki STX :) Więc następnym razem Benek nie pisz, że STX czegoś Ci nie załatwił, bo ktoś inny/mianowicie ja przestrzegałem Cię przed tą firmą. Benek161 idż za słowem Yoshi_80 po zakupy do innej firmy :)
Benkek jesteś kompletnym analfabetą jeżeli chodzi o działalność gospodarczą. Niestety wymiar komercyjny powoduje że hurtownicy są traktowani po za kolejką a detaliści muszą czekać niestety. Jeżeli chciałbyś traktować klientów detalicznych inaczej niż napisałem wyżej to już nie raz proponowałem żebyś otworzył firmę i dał przykład takiemu STX jak należey postępować. Benek161 gdybyś jednak posłuchał mojej rady nieopatrznie i hurtowników będziesz traktował jak "normalnego do kolejki z ulicy" not to sukcesów finansowych życzę. Ja osobiście obsłużyłbym jednak klienta w pierwszej kolejności, który płaci kilkadziesiąt tysięcy niż tego, który chciałby zakupić dwa głośniki. Sorry za moje dywagacje o nierównym traktowaniu klientów :)
Skomentuj
-
Koralzloty wydaje mi się że dramatyzujesz i przesadzasz z tą obroną STX (bardziej im szkodzisz niż pomagasz, nie sądzę też żeby im była potrzebna ). Każdy ma prawo do wyrażania własnej opinii, negatywnej też.
Porównywanie Scan speaka do STX jest kompletnie bez sensu. Ta cała dyskusja ( a raczej kłótnia) co ile kosztuje też jest bezsensu o jakości głośnika nie decydują przecież tylko zastosowane materiały. Producent też nie bierze cen z sufitu .
STX to młoda firma nie od razu Rzym zbudowali, jak komuś się nie podoba to niech kupi sobie tego SS .
PS
Wykropkowywanie brzydkich wyrazów też jest nie zgodne z regulaminem.
Skomentuj
-
Moja przygoda z STX skończyła się tak:
Dzwoniłem raz aby kupić głośniki, po 20 min. ktoś odebrał, głośników nie było miały być za tydzień.
Dzwonię za tydzień, też nie ma.
Próbowałem za parę dni ale znów nikt nie odbiera więc dałem sobie spokój.
Szczerze mówiąc nie zamierzam ich obrażać, każdy działa na swój sposób. Jednak, sorry ale ja w dzisiejszych czasach nie będe prosił się głosniki..
Skomentuj
-
Koraliku, ja napisalem ze mozna powiedziec iż głośników nie ma i nie będzie przez pare tygodni a nie zwodzić klienta. Od razu musisz mnie obrażać? Rozumiem ze realizuja duże zamówienie ale nikomu korona z głowy by chyba nie spadla gdyby wyjasnic sprawe przez telefon klientowi detalicznemu?
Skomentuj
-
Popatrzcie jakie cuda powstaną z STX i TB. Niezwykle oryginalny projekt.
http://www.loudspeakersoft.com/en/Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
Skomentuj