Pytanie tylko, czy warto kupić coś w tej cenie, czy może zbierać na coś lepszego.
Akurat w świecie audio,jeśli chodzi o głośniki,to przeważnie droższe głośniki lepiej grają (głośniki,nie kolumny... a tym bardziej w tej cenie). Tak jak Shiver napisał,"Za tą cenę i tak nie kupisz nic nowego o takich parametrach, pomierzonego i wykończonego".
---------- Post dodany o 15:01 ---------- Poprzedni post o 18:37 ----------
Panowie,potrzebuję w miarę szybkiej odpowiedzi na pytanie które zadałem w innym temacie,a że tu jest mowa o STX-ach to zamieszczam również tu.
Pytanie: przy zastosowaniu dwóch takich przetworników http://www.stx.pl/gds-30-200-8-se.html połączonych równolegle,trzeba będzie zmienić wartość dedykowanego filtra? jeśli tak,to czy można to wyliczyć czy trzeba by było zrobić pomiary?
Pewnie byłyby jakieś reklamy, ale jak dotąd STX'a w tym miesięczniku nie widziałem
Zmieniam zdanie po zakupie gazety, pierwszy raz pojawiła się reklama STX i wysoko oceniającym artykułem...
Nie to abym się czepiał, bo dalej uważam że relacja cena-zestaw grający na 4 głośnikach jest bardzo dobra.
pierwszy raz pojawiła się reklama STX i wysoko oceniającym artykułem..
nie rozumiem polityki firmy. zanim zacznie sie reklamowac powinni zadbac o dostepnosc i dystrybucje sprzetu!
wiele razy bysmy wciskali klientom STXy, ale zanim odpisza na maila mija tydzien...
wiec po co sie reklamowac jak nawet bez reklamy glosniki nie sa dostepne w sklepie?
ja pisałem o Gdn 17-100, nikt się nie odezwał, udało mi się dodzwonić i nie potrafili powiedzieć kiedy będzie nawet w przybliżeniu.
A teraz patrze na stronce i jest :) trza zamawiać:-)
ja pisałem o Gdn 17-100, nikt się nie odezwał, udało mi się dodzwonić i nie potrafili powiedzieć kiedy będzie nawet w przybliżeniu.
Ostatnio napisałem do STX'a z zapytaniem o dostępność pewnych egzemplarzy ich produktów, które akurat nie były dostępne na ich stronie. Wieczorem otrzymałem informację (sygnowaną przez właściciela), że produkcja planowana jest na następny tydzień. Produkty pojawiły się w ofercie w kolejny poniedziałek - o czym zostałem poinformowany mailowo. Później poszły z mojej strony jeszcze dwa maile z zapytaniem o numer konta (chciałem uregulować płatność, bo zakupy robiłem w opcji "przedpłata" - czyli tej z tanszą przesyłką) - następnego dnia odebrałem telefon z przeprosinami za brak odpowiedzi na maile (uzasadnieniem były problemy z serwerem... no nie wnikam) i informacją, że opcja z przelewem odpada (z uwagi na "problemy z serwerem), ale że głośniki wyślą do mnie w opcji "płatność przy odbiorze" - oczywiście bez dopłat (opcja "płatność przy odbiorze" jest nieco droższa nic opcja "przedpłata"). Towar dotarł do mnie następnego dnia.
Nie wykluczam takiej możliwości, że miałem po prostu "fuksa", ale wg mnie kontakt z nimi jest jak najbardziej OK. Na maile odpisywali, a jak nie odpisywali, to dzwonili. Oceniając ich działanie z tej perspektywy - nie mogę narzekać. Zakupy przebiegły sprawnie - zakupione produkty są właśnie w fazie testów i pomiarów.
mam nadzieje ze juz rozwiazali ten problem i obsluga bedzie plynna...
ale faktycznie, jak pisalem z prywatnego maila to odpisywali szybko
jak UKA pisal z firmowego to zawsze problemy
To, o czym rozmawialiśmy na spocie na AS, czyli 5'' i 8'' F.A.FC.X. Właśnie testuję i zastanawiam się, jak je zaaplikować.
Ja właśnie wkręcam w obudowy 8" z MB. Jako, że już mam monitory, to zastanawiam się czy dołożyć do całości bas w roli 2,5/2,75 czy po prostu zrobić klasyczne 3drogi. Myślę, że wyjdzie to na pomiarach..
tylko ze ty bys potrzebowal podzial dac w okolicach 100-200hz!
No i jaki problem widzisz? Pierwszy zestaw który jest tak nisko cięty...?:)
Chętnie zrobie to wszystko aktywnie, tylko podajcie mi konkretne modele filtrów aktywnych dwukanałowych z regulacjami w rozsądnych pieniądzach... Pisałem już że z tym mam na dzień dzisiejszy największy problem a nie za bardzo mam czas, żeby sobie je zbudować. Wniosek jeden: albo pasywnie zrobię albo ktoś mi wykona na zamówienie takie filtry...
Skomentuj