Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wysylka glosnika do stxa kosztuje tyle co nowy glosnik?

Zamieszczone przez LightSound
    Przepraszam lklukasz, ale nie wezmę ich
    spoko
    nie ma problemu
    niech leza
    w koncu wydalem na nie tylko 300zl :/
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
      wysylka glosnika do stxa kosztuje tyle co nowy glosnik?
      Nie, wysyłka to 15zł. Natomiast głośnik jest od użytkownika forum odkupiony, bo w STXie nie mieli, i nie mam paragonu do niego.
      Więc teoretycznie nie mam już prawa do reklamacji, bo nie mam dowodu zakupu. Czekam na maila z STXa co myślą o takiej sprawie.

Poza tym, pozbawię się na przynajmniej 3tyg głośnika, i piernik wie co po tym terminie do mnie wróci i po jakim czasie ten sam klej puści...

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
      spoko
      nie ma problemu
      niech leza
      w koncu wydalem na nie tylko 300zl :/

Skoro są nowe i takie jak powinny być, czyli od producenta, to możesz je bez problemu zwrócić, skoro i tak jedziesz po drugą turę.
      Zresztą po miesiącu mogłeś wcześniej zapytać, czy nadal je chce, bo przez miesiąc to się mogło wiele wydarzyć.

Nie płacz, wiesz że i tak się sprzedadzą :)

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
        głośnik jest od użytkownika forum odkupiony, bo w STXie nie mieli, i nie mam paragonu do niego.
        wysylaj - ja nie wysylalem zadnego dowodu zakupu

Skomentuj

Ja poza jednym incydentem z głośnikiem, wysyłka, wymiana na nowy o powrót zajeła 5 dni, nie narzekam na te głośniki. Jesli odkupiłes je od kogoś, jest szansa ze ktos je katował bo mają niskie SPL

Skomentuj

zibi a jak moja paka?:)

Skomentuj

Tyle że nowych nie mają, więc nie wymienią, a muszą go rozkleić całego i skleić ponownie, a wtedy parametry pewnie pójdą w kosmos, szkoda bo miało to grać w 3wayu.
              Głośniki mam u siebie od kilku miesięcy, grały początkowo jako subwoofer, dostawały do 300W z paneliku, odcięte od dołu przy 28Hz i od góry przy 56Hz i nie słyszałem żeby coś się im działo. Potem grały w 3wayu, jako monitory bliskiego pola - przy komputerze, więc słyszałbym jakby któryś głośnik szwankował. Dopiero w sobotę włożyłem je do półki w samochodzie którą wreszcie skończyłem - 18L strojenie na 36Hz (dla dwóch), zasilane to Quadralem co ma 300W w mostku przy 4ohm, i to jeszcze z bardzo małym gainem, bo przód ma obecnie tylko 50W na stronę. Słuchałem ich może przez 3min w nowej budce - nie całą piosenkę i słyszę że jeden coś nie gra jak powinien, to wymontowałem, patrzę, a tam odklejony na 3/4 średnicy. Zdenerwowałem się, bo dzień wcześniej Xetec wypluł dwie kopułki przeciwpyłowe i nie mam basu w samochodzie.

Dostałem pozwolenie, odsyłam więc do STXa, nam nadzieje że szybko się uwiną, bo nie chce mi się przez to jeździć samochodem, a samochody jak stoją, to się psują.

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                a muszą go rozkleić całego i skleić ponownie
                nikt w to sie nie bawi - wywaliliby calosc i wkleili nowe czesci... ale skoro nie maja to nie wiadomo czy zrobia

Skomentuj

A nie dziwi Was fakt, że ciekawe głośniki, na które jest popyt pojawiają się i znikają z oferty (np 17SW, aluminiowe 12 cali) a jakieś strucle cały czas w ofercie się trzymają? Dziwna polityka...
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                    a jakieś strucle cały czas w ofercie się trzymają?
                    Pewnie wynika to z faktu, że nikt tych strucli ( :) ) nie kupuje i mają je na stanie jeszcze z zapasów po wcześniejszej produkcji, a te lepsze modele schodzą na pniu... No, zgaduję tylko.

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                      Pewnie wynika to z faktu, że nikt tych strucli ( :) ) nie kupuje i mają je na stanie jeszcze z zapasów po wcześniejszej produkcji, a te lepsze modele schodzą na pniu... No, zgaduję tylko.
                      Niestety prawda jest taka, że to co "sprzedaje" się na forum nie zawsze sprzedaje się w większych ilościach...

GDN-17-200-8-SW sprzedało się w całej karierze może 500 sztuk - czyli tak naprawdę zawracanie głowy...

Light Sound - części zamienne do naprawy mamy - możesz spokojnie wysłać - to, że jakiś głośnik wyszedł z produkcji nie znaczy, że nie mamy oryginalnych części. (ba nawet musimy mieć przez przynajmniej 2 lata na ewentualne naprawy).

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz posta
                        GDN-17-200-8-SW sprzedało się w całej karierze może 500 sztuk - czyli tak naprawdę zawracanie głowy...
                        czyli i tak bardzo duzo jak na efekt uboczny jeszcze mniejszego zamowienia...

ja bym co jakis czas wypuszczal ich serie - to bardzo oryginalny glosnik
                        sam chcialem kupic jeszcze 2szt + mb :/

Skomentuj

myślę, że dopiero nie dawno ludzie go zaczęli doceniać..

Skomentuj

Myślę, że pewnie zrobimy podobny głośnik 6,5 cala do subwoofera ale w wersji 4 ohm. Bardziej typowa dla subbasów

Skomentuj

Myślę, że pewnie zrobimy podobny głośnik 6,5 cala do subwoofera ale w wersji 4 ohm
                              jak chcialem uzywac tego jako suba to nie bylo...
                              jak chce do kolumn 8r to nagle bedzie 4r?
                              wszystko na zlosc :/

Skomentuj

A tak myślicie, wypuście jeden dobry, stale dostępny głośnik 6,5' to i Wy zarobicie i my będziemy szczęśliwi :)

Skomentuj

Dobrze, że na kolumny mam komplet 17SW+MB i dodatkowo jeden komplet do doświadczeń z małymi obudowami... :)

Skomentuj

u mnie tez lezy komplecik
                                    dobrze bo moze byc kiedys duzo warty
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Chodziło mi bardziej o serię AWX (głównie o niskośredniaka 18cm) - wydaje się, że głośnik okazał się dużym sukcesem i popyt na niego chyba nie maleje - choć przyznam, że tutaj ponownie zgaduję
                                      GDN-17-200-8-SW niestety nie miałem okazji mocniej potestować ale faktycznie, głośnik wydawał się całkiem ciekawy i szkoda, że "wyleciał" z Waszej oferty.

Skomentuj

Ciekawy bo potrzebuje małego litrażu i jest niewielki, ale niestety ludzie nie umieli go wykorzystać, bo porównywali go do 10-12 calowcow...

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                          Ciekawy bo potrzebuje małego litrażu i jest niewielki, ale niestety ludzie nie umieli go wykorzystać, bo porównywali go do 10-12 calowcow...
                                          Zgadza się - kocham miny ludzi, jak po odsłuchu wysiadali i kazali pokazać co mi tam gra - otwieram, a tam 17cm głośniczek, oczy ludzie mieli większe niż pomarańcze hehe

2 takie w fazie testów z powodzeniem zastępowały mi Xeteca 10' o VD prawie 900.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X