Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

w STX pracują nad szklanymi białymi w trzech rozmiarach i będą na bazie AWX. W sprzedaży ponoć od sierpnia. Również 18 cm na alu membranie również na bazie AWX. O celulozie nie słyszałem.

A tak o polityce STX. Mają tyle zamówień że wszystkim zalegają z terminami w produkcji oemowej krajowej i zagranicznej. Właśnie ta produkcja to dla nich 80% a detal jak ktoś dobrze zauważył to zaledwie 20% w tym prawie wszystko wykupuje Nowy elektronik z tych 20% a ponoć kupuje bardzo dużo. Czy dobrze czynią? Raczej nie. Powinni zwiększyć produkcję, gdyż konkurencja nie śpi. Ale z drugiej strony padają firmy głośnikowe w Europie, dlaczego? Tam na pewno nie było tak prozaicznych przyczyn jak za mała produkcja. Tonsil, Audax, Tesla, Tymphany itd.

Skomentuj

Skoro maja taki nawal pracy, to czy nie moga po prostu zatrudnic wiecej osob do montazu? Rozumiem, ze zamowien jest duzo, przyszlosc swietlana, wiec i kasa musi byc. Czy zarzad firmy chce zaoszczedzic na zatrudnieniu? W sumie co to nas niby obchodzi, ale my jako klienci chcielibysmy miec towar dostepny na czas, a jesli podwykonawcy czesci sa wstanie dostarczac elementy bez opoznien, tylko juz producent ma problem z wyprodukowaniem gotowego produktu, to juz sam nie wiem co o tym myslec...

Skomentuj

szklane w sensie ceramiczne?? jesli tak to super bo po nocach sni mi sie 3way na accutonach, a tak moze bedzie szybciej:)

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI Zobacz posta
          szklane w sensie ceramiczne??
          Pewnie chodziło o plecionkę z włókna szklanego tak jak w Tonsilowskich GDN 15/40/5

Skomentuj

Zamieszczone przez Koralzloty Zobacz posta
            Również 18 cm na alu membranie również na bazie AWX
            ale ta już nie będzie taka zwykła
            sam na nią czekam już dłuższy czas
            ale podobno ma być rewelacja :)
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
              ale podobno ma być rewelacja :)
              No no, to i ja chyba się skuszę. Jeszcze jakby zrobili 5" 16ohm to byłoby miodzio
              Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

napisał bym cos więcej ale nie mogę :razz:
                ale dzięki temu będzie lepszy efekt po premierze :biggrin:
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja nie mam szczęścia do zakupów w tej firmie. Chyba zbyt upierdliwy klient jestem więc zamówię przez Ciebie Łukasz - mogę ? Na zimę zapasy głośników czas zrobić. U mnie zawsze czeka komplecik zanim poprzednie zostaną ukończone.
                  Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                    aby zostali przy AWX i rozwinęli drugą serię na tych samych podzespołach ale np membranach papierowych, tak jak ma seas alu i papier. Tylko dobrych membranach a nie jakiś pasztetach
                    W dodatku papierowe membrany są jedynymi które mozna pozyskać od Polskich wytwórców. Wiec też jakis mały "plus" reklamowy im wpadnie

---------- Post dodany o 19:17 ---------- Poprzedni post o 19:15 ----------

w STX pracują nad szklanymi białymi w trzech rozmiarach i będą na bazie AWX
                    Plecione membrany z włókna szklanego sa od dawna w ofercie STXa, ale do tej pory nie robili na nich głosników.

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                      Chyba zbyt upierdliwy klient jestem więc zamówię przez Ciebie Łukasz - mogę ?
                      a potem ja będę miał z tobą problemy?
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                        ale podobno ma być rewelacja
                        Oby to nie była rewelacja na miarę ceramika ... . No własnie troche dziwnie wygląda wobec tego polityka STXa bo to takie skakanie z kwiatka na kwiatek, tu węgielek, tam szkiełko, ceramika, zaraz aluminium. Trochę kupy się to nie trzyma.

Zamieszczone przez arwas Zobacz posta
                        W dodatku papierowe membrany są jedynymi które mozna pozyskać od Polskich wytwórców. Wiec też jakis mały "plus" reklamowy im wpadnie
                        I może wyszłoby coś na miarę głośników Janzena. Który jest po prostu seasem z inną membraną. Nie miałem ich na warsztacie ale na papierze wyglądają ciekawie, szerokie pasmo, bardzo wysokie SPL.

Skomentuj

Oby to nie była rewelacja na miarę ceramika ... .
                          ale to już zalezy z czym go zgrywasz
                          pasował by idealnie do jakiegos aluminiaka
                          i do takiego "laboratoryjnego" grania wg mnie idealny
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

I może wyszłoby coś na miarę głośników Janzena. Który jest po prostu seasem z inną membraną.
                            Może. Ale jakim kosztem ? Dosłownie kosztem, jantzeny z powodu niszowej produkcji sa drozsze od seasów. Takie prawa niskoseryjnej produkcji.
                            Teraz na sklepie TAC - kupglosnik.pl pojawiłysie te plastikowe GDNy z nowej produkji prowadzonej oficjalnie przez jakas podstawioną osobę która nie miała zadłużenia wobec likwodatora Tonsil SA. Ale cena za głosnik który kosztował 79 złotych wzrosła do 189 złotych. Wyprodukowac można wszystko, to tylko kwestia kosztów, później sztuką będzie to sprzedać.

---------- Post dodany o 07:16 ---------- Poprzedni post o 20:08 ----------

O celulozie nie słyszałem
                            Supravox zrobiła swoją specjalność z "przedwojennych" technologii:
                            http://www.supravox.fr/anglais/index.htm

Skomentuj

Mamy dwie estradowe nowości.
                              Bardzo ciekawy głośnik SW.STX.18.4.1400.8.F.A.MC.X - pierwszy głośnik estradowy z naszej oferty z pierścieniami demodulującymi :) Dodatkowo potrójne zawieszenie pozwala na pracę w bardzo wymagających obudowach tubowych nawet przy nierównomiernym obciążeniu membrany.

Skomentuj

Sound Wave,czy aby SD tych głośników jest poprawnie zapisane?

Skomentuj

a druga?

kiedy bedzie aluminiowy GDN?
                                  kiedy beda szerokopasmowki domowe?
                                  kiedy bedzie zestaw samochodowy?

---------- Post dodany o 20:34 ---------- Poprzedni post o 20:29 ----------

tak patrze na nowe wymiary glosnikow

czy aby napewno przed ich wypisaniem ktos je mierzyl?
                                  bo chyba zaden z pokazanych na stronie wymiarow sie nie zgadza!

przykladowo 18 AWX
                                  inne wymiary na danych glosnika
                                  inne wymiary w projekcie mx-140
                                  inne wymiary glosnika!

Skomentuj

...no i cały czas wisi stare zdjęcie GDN-22-300-8-SW.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                      kiedy bedzie aluminiowy GDN?
                                      Przyłączam się do pytania, bo chciałbym zmienić suba w samochodzie.

---------- Post dodany o 12:57 ---------- Poprzedni post o 14:47 ----------

Szczerze powiedziawszy, przeszło mi jednak kupno STXa, jakiegokolwiek.

Na 3 głośniki na które osobiście się skusiłem, 2szt już są uszkodzone. Tym razem 17SW się rozkleiło - dolne zawieszenie od cewki.

Szczerze powiedziawszy, wole kupić chiński głośnik, który przynajmniej się nie rozklei po minucie, niż od STXa, który porządnie nawet skleić rzeczy nie potrafi.
                                      Ledwo co zrobiłem skrzynkę pod nie, zamontowałem ładnie, podłączam sprzęt, a tu mnie po prostu krew zalała jak zobaczyłem co się stało.

Używają dobrych komponentów do produkcji głośników, jednak kleje i to jak to kleją pozostawia wiele do rzeczenia. Wiem że profesjonalnie na STXa nie ma co patrzeć, jest spalony w moich oczach. Miałem brać od nich klej do przyklejenia kopułki (inny temat) ale z tego co widzę, lepszym wyjściem od zakupu ich kleju było by podklejenie gumą do żucia. Brr.

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                                        Szczerze powiedziawszy, przeszło mi jednak kupno STXa, jakiegokolwiek.

Na 3 głośniki na które osobiście się skusiłem, 2szt już są uszkodzone. Tym razem 17SW się rozkleiło - dolne zawieszenie od cewki.

Szczerze powiedziawszy, wole kupić chiński głośnik, który przynajmniej się nie rozklei po minucie, niż od STXa, który porządnie nawet skleić rzeczy nie potrafi.
                                        Ledwo co zrobiłem skrzynkę pod nie, zamontowałem ładnie, podłączam sprzęt, a tu mnie po prostu krew zalała jak zobaczyłem co się stało.

Używają dobrych komponentów do produkcji głośników, jednak kleje i to jak to kleją pozostawia wiele do rzeczenia. Wiem że profesjonalnie na STXa nie ma co patrzeć, jest spalony w moich oczach. Miałem brać od nich klej do przyklejenia kopułki (inny temat) ale z tego co widzę, lepszym wyjściem od zakupu ich kleju było by podklejenie gumą do żucia. Brr.
                                        to albo nie umiesz z nich krzystać (w co nie wierzę) albo masz strasznego pecha
                                        ja kupuje w stxie po kilka kompletów głośników i nie miałem jeszcze nigdy problemu
                                        ostatnio kupiłem prawie 10 kompletów (jedne dla ciebie bo chciales) a robią się następne
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czy ja wiem czy strasznego pecha - często czyta się jednak o niedoróbkach STXa, więc się nie dziwię że padło i na mnie.

Przepraszam lklukasz, ale nie wezmę ich, bo dla mnie STX nie jest poważną firmą, obawiam się że za pół roku, będzie problem jak teraz mam z 17SW, że się go już nie dostanie, naprawiać przeważnie takich głośników się nie opłaca, bo i tak potem wyjdzie cudo z nimi, a koszt oddania do kogoś kto codziennie naprawia głośniki przewyższa w przypadku STXa koszt zakupu głośnika. Wole dołożyć, kupić focale i mieć święty spokój i spokojny sen bo wiem że się mechanicznie nie uszkodzą.

Długo się do STXa przekonywałem, a jak się przekonałem, to niestety ale sam do siebie mnie zniechęcił i nie mam zamiaru ponownie (po raz trzeci) zaufać tej firmie.
                                          Tak się zastanawiam czy STX nie ma nic wspólnego ze spiskiem żarówkowym :P hehe 17SW popsuł mi się jak AWX zaczął być dostępny.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X