Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

http://www.stx.pl/sw-stx-10-2-500-8-f-a-pc-x.html

Skomentuj

rozmiar OK
      cena OK
      ale ta moc? 300w i 8r? :/ czym to zasilic?

Skomentuj

i nie jest dedykowana do oz :(

---------- Post dodany o 23:49 ---------- Poprzedni post o 23:48 ----------

wysoki BL.
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ale cena jak zwykle atrakcyjna :-)

Skomentuj

cena jest OK

jakby byl za tani to by todzieciaki kupowaly i narzekaly ze nie "łupie basssem"
            a tak jest to glosnik dla ludzi juz z doswiadczeniem

ale az boje sie zobaczyc ceny 12" :/

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
              i nie jest dedykowana do oz
              Podejrzewam, że w aucie w 20l oz w zupełności wystarczy. Za to symulacyjne w Winisd 35l ok 28Hz jest bardzo zachęcające. Podejrzewam, że ten głośnik może być najlepszym przetwornikiem do 500zł. Niech tylko ktoś się skusi i zda rzetelną relację :)

Skomentuj

gdyby nie ta moc lub te 8r to nie byloby problemu
                a teraz to nawet nie mialbym czym tego zasilic :/

Skomentuj

Ja go widzę z uniampem w mostku :) Nawet testowałem go w takim układzie i jest jak najbardziej ok.

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
                    Niech tylko ktoś się skusi i zda rzetelną relację
                    Ja testowałem 8 cali i wiem sporo o tym modelu. Najprawdopodobniej 10 cali ma taki sam charakter brzmienia (bo też trudno w tym przypadku, żeby miało inny). Niektórzy z forum wiedzą, jaki .
                    Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
                    Podejrzewam, że ten głośnik może być najlepszym przetwornikiem do 500zł.
                    Ja podejrzewam, że nie.

Skomentuj

Trzeba czekać na wersję 4 ohmową to będzie piękny głośnik do suba.

Skomentuj

Zamieszczone przez giuseppe Zobacz posta
                        Trzeba czekać na wersję 4 ohmową to będzie piękny głośnik do suba.
                        no tak bo 8 om sie nie nadaje...
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz posta
                          Ja go widzę z uniampem w mostku
                          a o tym nie pomyslalem. moze znajdzie sie jakis na zbyciu

Skomentuj

Czasami trzeba myśleć elastycznie. Właśnie 8 ohmowy głośnik do suba daje większe możliwości. Wystarczy kupić z allegro jakąś tani wzmacniacz 2x100 2x150W dorobić filtr z odwracaniem fazy dla jednego kanału podłączamy w trybie mostka i mamy piękny TANI i MOCNY wzmacniacz do suba.

Skomentuj

I kto to mówi?
                              Co z szerokopasmowka?
                              Co z subem do małej zamkniętej skrzynki?
                              Czemu głośniki, które się sprzedają są nie dostępne?
                              Czemu nie odpisujecie na maile?
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Kolego Racjonalny, prosiłbym zatem o racjonalne :P wytłumaczenie swojego stanowiska :)
                                Myślę, że nie tylko ja chętnie dowiedziałbym się kilku rzeczy o tych głośnikach. Jednakoż widziałem gdzieś (może nawet w tym temacie) twój wpis, w którym zdecydowałeś się nie ujawniać swoich spostrzeżeń ze względu na możliwe ataki "fanboyów" i prawdopodobieństwo rozpętania większej zadymy słownej, zwanej burdelem na forum . Czy nadal podtrzymujesz swoje zdanie?

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                  I kto to mówi?
                                  Co z szerokopasmowka?
                                  Co z subem do małej zamkniętej skrzynki?
                                  Czemu głośniki, które się sprzedają są nie dostępne?
                                  Czemu nie odpisujecie na maile?
                                  syndrom tonsila

Skomentuj

Kolego Bebok, tak, wolałbym nie pisać tutaj recenzji z przyczyn, które wcześniej zasygnalizowałem, a co mieliśmy okazję tutaj wiele razy widzieć. Jeśli jesteś zainteresowany, to - podobnie jak innym użytkownikom - mogę podesłać ci moje spostrzeżenia kanałem prywatnym .
                                    I dołączam się do pytania lklukasza. Sound Wave,do jasnej ciasnej, czemu nie odpisujesz tutaj na maile klientów?!
                                    Last edited by Racjonalny; 01.09.2012, 09:17.

Skomentuj

Nie jestem fanem stx'a, ale najpierw odsłuchy potem opinie bo spekulacje nie mają sensu. To nie wall street:P

Skomentuj

"odsłuchy" to na audiostrereo robią, tam się nawet izolacje na kablach usłyszy.

A tutaj jest rozmowa na temat mozliwości zastosowań głośników.

Pomijając problematyczną dostępność w Internecie i słaba reakcję na pytania klientów. Przyznacie chyba że seria "zamienników" W.STX.10 i W.STX.12 w mocniejszych wersjach wyszła parametrycznie dość udana?
                                        Są prawie jak "starodawne" Tonsile GDN25 i 30 :)
                                        Last edited by arwas; 01.09.2012, 09:42.

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz posta
                                          Wystarczy kupić z allegro jakąś tani wzmacniacz 2x100 2x150W dorobić filtr z odwracaniem fazy dla jednego kanału podłączamy w trybie mostka i mamy piękny TANI i MOCNY wzmacniacz do suba.
                                          a co z ludzmi ktorzy maja 2 lewe rece?
                                          wiele osob kupuje np irkowe panele. a ten ma 300w przy 4r

Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz posta
                                          czemu nie odpisujesz tutaj na maile klientów?!
                                          to ja jestem jakims wyjatkiem? zamowilem mailem i dostalem odpowiedz kolejnego dnia

Skomentuj

Czaruję...
                                          X