Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

a jak ma się ich jakość do fx300 z AWX? Bo niewiele droższe są AWXy( Bo porównywali ponoć z kolumnami do 4kzł), a jednak ponoć stoją półkę wyżej, więc jak już tak zachwalać to chyba wyższy model?

A Tak bardziej odnoście nowych STX, to dopiero teraz zapoznałem się z nowymi większymi AWX... Hmm jak myślicie nadawały by Się takie 8" AWX jako aktywne doły modułowe do Monitorków Fountek 168+ wavecore tw30 ?

Bardzo podoba mi się taka konstrukcja na górze monitory a na dole smukłe suby które służą też jako standy

Tylko pytanie czy np mostek TDA lub UniAmp by starczył do zasilenia takiej 8"
    Last edited by kornikov; 06.12.2012, 11:21.

Skomentuj

Zamieszczone przez kornikov Zobacz posta
      A w ocenach wszystko na maxa...
      Ostatnio w Audio Video coraz częściej się to spotyka. W jednym z ostatnich działałów "od redakcji" sam naczelny stwierdził że to trochę dziwnie może wyglądać ale rzeczywiście ostatnio testowany sprzęt wypada bardzo dobrze. Oceny zapewne są "na maxa" w kategorii C sprzętu..

---------- Post dodany o 12:28 ---------- Poprzedni post o 12:27 ----------

Ten artykuł wygląda trochę jak sponsorowany, nie sądzicie?
      Pewnie byłyby jakieś reklamy, ale jak dotąd STX'a w tym miesięczniku nie widziałem
      Last edited by Pawel S.; 06.12.2012, 11:36.

Skomentuj

a jak ma się ich jakość do fx300 z AWX?
        AWXy zdecydowanie lepsze
        widac ze ich jeszcze nie testowali bo by sie im cala skala pozmieniala :p

Hmm jak myślicie nadawały by Się takie 8" AWX jako aktywne doły modułowe do Monitorków Fountek 168+ wavecore tw30 ?
        tak, do takiej roli sa idealne

Tylko pytanie czy np mostek TDA lub UniAmp by starczył do zasilenia takiej 8"
        uniamp daje rade. tda raczej nie

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
        Oceny zapewne są "na maxa" w kategorii C sprzętu..
        jezeli ktos ocenia stosunek cena/jakosc to dlaczego ma wypasc inaczej? przeciez w przypadku STXa za nic sie nie przeplaca!
        osobiscie chcialbym miec wybor lepszych skrzynek, ale podobno malo kto o to pytal

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          jezeli ktos ocenia stosunek cena/jakosc to dlaczego ma wypasc inaczej? przeciez w przypadku STXa za nic sie nie przeplaca!
          osobiscie chcialbym miec wybor lepszych skrzynek, ale podobno malo kto o to pytal
          Dokładnie tak, stąd mój komentarz do:

Rozumiem, że mogą grac przyjemnie, ale chyba trochę za bardzo polecieli jak na głośniki w cenie bokserek
          Relacja ceny do oferowanego sprzętu jest naprawdę bardzo dobra.

Skomentuj

Zamieszczone przez piglet11 Zobacz posta
            Ciekawi mnie gdzie tam wejdzie przetwornica 14kW(taką moc wyjściową deklarują deklarują), z czego pobierałby z sieci 60A, a przewody zasilające to minimum 6mm^2, a na zdjęciu jakieś cieniutkie są.
            Ehh, nie masz pojęcia na temat działania i gospodarowania mocą przez obecnie produkowane wzmacniacze cyfrowe a podnosisz ton...żeby jeszcze bardziej Cie zdziwić, są wzmacniacze impulsowe w obudowach 2 razy mniejszych oddających blisko 20kW, i to żadna magia.

Skomentuj

Cytat Napisał kornikov Zobacz post
              a jak ma się ich jakość do fx300 z AWX?
              AWXy zdecydowanie lepsze
              widac ze ich jeszcze nie testowali bo by sie im cala skala pozmieniala

AWX'y Wyszły by poza 100 punktową skalę hehehe

Skomentuj

Ciekawa ta recenzja, trzeba sie chyba przejechać do STXa i posłuchać (o ile mają wystawione te kolumny w pokoju odsłuchowym). Obejrzeć jak są produkowane miałem okazję ale posłuchać już nie :)

Skomentuj

jak sie umowisz to powinni miec je na stanie
                  jak ja tam bylem to mialem pecha ze FX-300 chwile wczesniej sie sprzedaly

Skomentuj

Czy mds08 nie będzie lepszy od axw??

Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI Zobacz posta
                      Czy mds08 nie będzie lepszy od axw??
                      pisalem juz o tym nie raz (ale ciebie wtedy jeszcze nie bylo)
                      AWX gra nizej, ale ma braki na "kopie"
                      i dlatego w kolumnach zmieniam AWXa na MDS08 bo mi brakuje kopa w D&B

Skomentuj

i dlatego w kolumnach zmieniam AWXa na MDS08 bo mi brakuje kopa w D&B
                        A próbowałeś działać korektorem tercjowym?

Skomentuj

to SW robil do niech zwrotnice. a ze to nie moje kolumny to mieszac tam nie bede
                          moze jak bedzie czas to cos sie pozmienia

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
                            Ehh, nie masz pojęcia na temat działania i gospodarowania mocą przez obecnie produkowane wzmacniacze cyfrowe a podnosisz ton...żeby jeszcze bardziej Cie zdziwić, są wzmacniacze impulsowe w obudowach 2 razy mniejszych oddających blisko 20kW, i to żadna magia.
                            No tak, tylko o rozmiary przetwornicy mi chodzi, same rdzenie zajmują dość sporo miejsca, a moc nie mała do przeniesienia. Troszkę źle odebrałeś moje pytanie, po prostu jestem lekko zdziwiony. Fakt, że np. w DRSSTC mamy prądy impulsowe rzędu kA, przy dużo mniejszym pobierze z sieci, więc coś w tym musi być

Skomentuj

Zamieszczone przez piglet11 Zobacz posta
                              No tak, tylko o rozmiary przetwornicy mi chodzi, same rdzenie zajmują dość sporo miejsca, a moc nie mała do przeniesienia. Troszkę źle odebrałeś moje pytanie, po prostu jestem lekko zdziwiony. Fakt, że np. w DRSSTC mamy prądy impulsowe rzędu kA, przy dużo mniejszym pobierze z sieci, więc coś w tym musi być
                              No właśnie, sęk w tym że ona wcale nie musi mieć 14kW. Wzmacniacze cyfrowe mają maksymalny pobór prądu często mniejszy niż połowa mocy znamionowej, i to przy bardzo gęstym materiale muzycznym.

Skomentuj

Zwykła przetwornica tez jest w stanie oddać 2x moc znamionowa przez moment.
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                  Zwykła przetwornica tez jest w stanie oddać 2x moc znamionowa przez moment.
                                  Zalezy jak długi to moment. Bo przez moment to zwykły zasilacz może oddać pewnie 100x wiecej mocy niż znamionowa, jak np zrobisz na nim zwarcie :P .

Skomentuj

Ale zupełnie nie o to się rozchodzi. Sygnał muzyczny to nie sinus, jego widmo średnie przy gęstym materiale jest zwykle -6db niż wartości szczytowe. Dajmy na to wysterujemy taką końcówką basy, stopka rytmicznie puka i wtedy oddaje te 14kW. Ale linia basowa ma znacznie mniej energii także "w między czasie" kondensatory zdążą ponownie się naładować żeby oddać silny impuls, i to faktycznie się sprawdza. Niemal wszystkie końcówki cyfrowe mają specjalne systemy kontroli parametrów dźwięku sprzężone z limiterami które nie dopuszczają do pracy z sygnałami sinusoidalnymi. Oczywiście, jeżeli puścisz sinus na taką końcówkę to ona go odtworzy, ale limitery błyskawicznie go zdławią i nie osiągnie się pełnej mocy. Ale dzięki temu ważące 12kilo końcówki są w stanie podawać na wyjściu napięcia przekraczające nawet 200V, co jest przecież wartością obłędną.

Skomentuj

Wciąż czekam na recenzję F-130n, tylko to powstrzymuje mnie przed zakupem. Ktoś może słuchał ? : )

Skomentuj

Zamieszczone przez Zuku Zobacz posta
                                        Wciąż czekam na recenzję F-130n, tylko to powstrzymuje mnie przed zakupem. Ktoś może słuchał ? : )
                                        Za tą cenę i tak nie kupisz nic nowego o takich parametrach, pomierzonego i wykończonego.

Stronka Stx zrobiła się ładnie śniegowa :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
                                          Za tą cenę i tak nie kupisz nic nowego o takich parametrach, pomierzonego i wykończonego.
                                          Pytanie tylko, czy warto kupić coś w tej cenie, czy może zbierać na coś lepszego.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X