Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie rozumiem rozwiązania USB/mp3. Skoro jest to wzmacniacz MONO,to nie ważne czy będziesz miał jedną taką kolumnę czy dwie (i nie ważne jak to połączysz ze sobą),to i tak będzie dźwięk MONO?

Jakoś doszukać się rozwiązania STEREO w przypadku puszczania muzyki z USB/mp3 nie mogę.

1. Mając jedną taką kolumnę,dźwięk w głośnikach jest monofoniczny (jeden kanał),czy pseudo stereo zsumowane z L i R?
    2. Wysyłany sygnał (OUTPUT) JACK,jest sygnałem stereo czy mono?
    3. Wysyłany sygnał (OUTPUT) XLR-em,jest sygnałem stereo czy mono?
    a.) jeśli stereo,to podłączając drugą taką kolumnę w gniazdo LINE,otrzymujemy w głośniku pseudostereo zsumowane z dwóch kanałów?
    b.) Jeśli mono,to który kanał otrzymujemy? L czy R?
    c.) skoro wysyłany sygnał to mono,to w obu kolumnach w tym przypadku otrzymujemy L lub R,czy w pierwszym mamy pseudo stereo a w drugim L lub R?

Podłączając mikrofon wiadomo że mamy mono,ale podłączając USB,mp3 player kablem RCA,czy nawet mikser,to już dla mnie zagadka.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
      Nie rozumiem rozwiązania USB/mp3. Skoro jest to wzmacniacz MONO,to nie ważne czy będziesz miał jedną taką kolumnę czy dwie (i nie ważne jak to połączysz ze sobą),to i tak będzie dźwięk MONO?
      Dokładnie tak będzie, pewnie jest tam wbudowany jakiś sumator kanałów i tyle. W przypadku dwóch kolumn będziesz miał faktycznie 2 razy mono. Biorąc pod uwagę że te kolumny przeznaczone są raczej do mniej profesjonalnych działań takie rozwiązanie jest wystarczające :)

Skomentuj

W stxie sa kolumny podlogowe za pare groszy:
        http://stx.pl/stx-f-80-n-kolor-czarny.html
        warto za te pieniadze? Slyszal je ktos? Zastanawiam sie nad kupnem do sluchania muzyki, na basie z kolumn mi nie zalezy bo mialo by to byc wspomgane subem diy na http://www.stx.pl/w-stx-10-2-400-8-f-s-mc.html.

Skomentuj

300zl za nowe kolumny to nie majatek, ale tez trzeba wziac pod uwage ze to najtanszy produkt.
          14SCX+PJ jest lepszym zestawem jakościowym z tego co się dowiedziałem. Pytanie tylko czy chce Ci sie skladac taki zestaw czy tez kupic gotowy.

Skomentuj

A jak w końcu z nowym tweeterem, można stosować zastępczo za PJ?

Skomentuj

Przy wyższym podziale można.
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

po dosc dlugim czasie od pojawienia sie glosnika rozpoczalem testy 10" AWXa (dla tych ktorzy beda szukac http://stx.pl/sw-stx-10-2-500-8-f-a-pc-x.html )

testowalem tylko kilkanascie minut na 50w wzmacniaczu bez odfiltrowanego sygnalu...

nasuwa mi sie kilka wnioskow:
                -musze wywalic MB z 8" AWXa bo skoro 10" potrafi "kopac" to tymbardziej 8" powinno
                -zaczalem sie zastanawiac czy jest sens robienia kolumn na MDS08...
                -robic suba czy dokupic drugiego i zrobic kolumny?
                -dlaczego kupilem go tak pozno?
                -kolumny na tym glosniku powinny stac sie hitem

ale jest tez jedna rzecz ktora mnie wkurza - kto do cholery wymyslil te paskudne kosze?!
                jak ja mam to niby przykrecic? :/

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                  potrafi "kopac"
                  Nie wywołuj wilka z lasu w postaci żółtego awataru,ponieważ jego zdaniem ten głośnik nie może mieć większego "kopa" od 8",ponieważ ma taki sam SPL :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                    testowalem tylko kilkanascie minut na 50w wzmacniaczu bez odfiltrowanego sygnalu...
                    Skoro tak wyglądały warunki, to chyba wstrzymałbym się z opiniami i filozofią na temat głośnika, bo zaraz będą się powielać nieprawdziwe rzeczy...

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                      Nie wywołuj wilka z lasu w postaci żółtego awataru
                      no comment

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                      Skoro tak wyglądały warunki, to chyba wstrzymałbym się z opiniami i filozofią na temat głośnika
                      niby dlaczego? po wygrzaniu i podaniu wiekszej mocy sie pogorszy?
                      przeciez bedzie juz tylko lepiej!

nie pisalem konkretow na temat jego brzmienia wiec nie wiem jakie nieprawdziwe rzeczy maja sie powielac

Skomentuj

bo testowałeś kilkanaście minut i bez odfiltrowanego sygnału...?:) Przecież taki test nie może opisać głośnika... Można widzieć potencjał w nim, ale nie tyle wniosków od razu.. :) 8" też kopie, ale trzeba mu warunki do tego stworzyć..

Skomentuj

Jak widzę jak piszecie takie cuda o każdym nowym tworze stx to zaczynam przypuszczać że stx nie ma dostępnych głośników, bo pracownicy z produkcji codziennie 6 z 8 godzin roboczych siedzą w jakimś podziemnym biurze i napiepszają na laptopach marketing szeptany między innymi jako moderatorzy tego forum... Fakt faktem w polsce mamy dobrych skoczków, głośniki i kobiety i to jest fajne. :)

Żeby nie było takiego całkiem offtopu, to jaki panel polecacie, żeby fajnie wysterować tego SW.STX.10.2.500.8.F.A.FC.X ? Dobrze by było zmieścić się w 500 zł, bo na całego suba chcę wydać tysiaka.

Skomentuj

To po co kupiłes glosnik stx'a jak to marketingowy bełkot?

Jak chcesz pomocy to załóż sobie odpowiedni temat.
                            Ten nie jest odpowiedni na twoje problemy.
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                              Zamieszczone przez vinylkillsmp3 Zobacz posta
                              Jak widzę jak piszecie takie cuda o każdym nowym tworze stx to zaczynam przypuszczać że stx nie ma dostępnych głośników, bo pracownicy z produkcji codziennie 6 z 8 godzin roboczych siedzą w jakimś podziemnym biurze i napiepszają na laptopach marketing szeptany między innymi jako moderatorzy tego forum...
                              mozesz mi wyjasnic skad sie bierze takie podejscie? juz nie jedna osoba pisze w taki sposob - zazdrosc? konkurencja? brak zaufania do firmy?

na tym forum jest tylko jedna osoba ktora pracuje w STXie i nie jest to zaden z moderatorow!
                              a dlaczego tak sie rozpisujemy o nowych glosnikach? no nie wiem - moze dlatego ze SW odwala kawal dobrej roboty i kazdy nowy glosnik jest wart tego pisania?

dlaczego tacy wkurzajacy ludzie nie znajda sie do oczerniania tonsila - przeciez od lat nic nowego nie zrobili, nie piszac juz o pozadnych glosnikach

Skomentuj

Panowie są Święta,dajcie spokój.Wszystkiego dobrego.

Skomentuj

Zamieszczone przez vinylkillsmp3 Zobacz posta
                                  Jak widzę jak piszecie takie cuda o każdym nowym tworze stx to zaczynam przypuszczać że stx nie ma dostępnych głośników, bo pracownicy z produkcji codziennie 6 z 8 godzin roboczych siedzą w jakimś podziemnym biurze i napiepszają na laptopach marketing szeptany między innymi jako moderatorzy tego forum.
                                  Nie na temat...
                                  To chyba dobrze, że są tu tacy dobrzy ludzie, którzy dzielą się swoją opinią na temat danego głośnika, który odsłuchiwali, a takie opinie pomagają w wyborze mniej doświadczonym użytkownikom. Akurat moderatorzy są osobami bardzo osłuchanymi i doświadczonymi i jak piszą, że coś jest dobre, warte swojej ceny i gra to tak jest.

Skomentuj

Widzieliście już? :) Pogromca mi podesłał na gadulcu.
                                    http://www.audiostereo.pl/gallery/al...aktywne-radka/

Skomentuj

No no, imponująco :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
                                        No no, imponująco :)
                                        Ale kogoś poniosło!

Skomentuj

to 8 czy 10"? bo po proporcjach ciezko ocenic
                                          chyba 10?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X