Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez djramoss Zobacz posta
    Prawdziwa padaczka to Tonsil z plastikowymi koszami.
    dlaczego? vifa tez miala plastikowe kosze, i jedyna ich wada pojawiaja sie w przypadku uzycia stozkowych srub/wkretow. wtedy kosze pekaly :/

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
      Może i membrana jak w tonsilu ale koszt to zwykła badziewna blacha...
      Sorry dj_zibi, ale nie kosz gra, tylko soft.
      Co z tego że blacha? jeśli zagra lepiej od Tonsila, to nie może dostać lepszej oceny bo ma kosz stalowy?

Skomentuj

Chłopaku by sie tak wypowiadać musisz potwierdzić znajomośc tematu. Miałem troche głosników w zyciu, miałem troche tonsili i gadasz głupoty. Rozumiem ze dla ciebie wszystkie głosniki z plastikime sa do bani? Według mnie duzo lepszy jest dobry "ABS" niz cienka blacha którą do tej pory czesto stosował STX.

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
        Sorry dj_zibi, ale nie kosz gra, tylko soft.
        Co z tego że blacha? jeśli zagra lepiej od Tonsila, to nie może dostać lepszej oceny bo ma kosz stalowy?
        Marian, nikt ich nie słyszał a juz zakładamy ze głosnik zbawi świat.... Moze zagrać jak SS dla mnie ma brzydki kosz jadący starociem i tyle

Skomentuj

Chłopaku by sie tak wypowiadać musisz potwierdzić znajomośc tematu. Miałem troche głosników w zyciu, miałem troche tonsili i gadasz głupoty. Rozumiem ze dla ciebie wszystkie głosniki z plastikime sa do bani? Według mnie duzo lepszy jest dobry "ABS" niz cienka blacha którą do tej pory czesto stosował STX.
          CHŁOPAKU!!! Trabant też był z ABS :)

samochody nadal produkuje się ze stali lub aluminium... inne ramy również w tym głośników. Nie twierdzę że STX ma super kosze stalowe ale przypomnij sobie jakim dziadostwem był stalowy kosz Tonsila od głośnika GDM 16/40 ten w kolumnach Bolero. Tam dopiero uginał się w takt muzyki :)

I znowu PLASTIK -Tonsil the BEst :)

CHŁOPAKU - zapamiętaj zatem, że plastik zawsze w ramach głośnikowych był zarezerwowany dla lowendu, produkcja po maksymalnej taniości. Vifa z serii TC z platsikiem również odniosła skucesy :)

Skomentuj

dla mnie ma brzydki kosz jadący starociem i tyle
            tu nie chodzi o to ze jest brzydki tylko o to ze to nadal cienka tloczka ktora sie wygina od wkretow... ale cos za cos. albo taki kosz albo cena w gore

teraz pytanie - jak go "ochrzcimy"? przeciez nikt nie zapamieta pelnej nazwy WM.STX.6,5.1,5.200.8.F.S.FG.X
            wyglada na to ze to bedzie WM/GDN 18 FG

Skomentuj

Moze zagrać jak SS dla mnie ma brzydki kosz jadący starociem i tyle
              Co racja to racja, mam w domu suba S-250N i kosz głośnika jest tragiczny :) Nie mniej biorąc pod uwagę poziom jaki aktualnie reprezentują obie marki to stawiam na STX'a.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                teraz pytanie - jak go "ochrzcimy"? przeciez nikt nie zapamieta pelnej nazwy WM.STX.6,5.1,5.200.8.F.S.FG.X
                wyglada na to ze to bedzie WM/GDN 18 FG
                Gdn 18 FGX

Skomentuj

tu nie chodzi o to ze jest brzydki tylko o to ze to nadal cienka tloczka ktora sie wygina od wkretow...
                  Jeżeli okaże się, że głośnik warty uwagi to kupię.
                  Spód kosza spróbuję czymś wypełnić, np. w miejscu wkrętów "zaszpachlować" klejem do metalu, czy wkleić cokolwiek twardego co uniemożliwi wgięcie
                  Indywidualne lekcje języka angielskiego online dla dorosłych:
                  treningjezykowy.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
                    Co racja to racja, mam w domu suba S-250N i kosz głośnika jest tragiczny Nie mniej biorąc pod uwagę poziom jaki aktualnie reprezentują obie marki to stawiam na STX'a.
                    Też po SCXach i 17SW mam niemiłe wspomnienia co do koszy, ale wystarczy dać plastikową podkładkę dystansową pod otwór i nie będzie się wyginał w tym miejscu.

Skomentuj

akurat tym bym sie nie sugerował
                      vifa tez zrobiła głośnik z koszem z abs-u które sa do dzis mocno cenione

---------- Post dodany o 01:48 ---------- Poprzedni post o 01:36 ----------

co powiecie na połączenie nowego szklaka w tw30?
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                        Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                        w tw30?
                        Chyba ''z''

Skomentuj

samochody nadal produkuje się ze stali lub aluminium... inne ramy również w tym głośników. Nie twierdzę że STX ma super kosze stalowe ale przypomnij sobie jakim dziadostwem był stalowy kosz Tonsila od głośnika GDM 16/40 ten w kolumnach Bolero. Tam dopiero uginał się w takt muzyki :)

I znowu PLASTIK -Tonsil the BEst :)

CHŁOPAKU - zapamiętaj zatem, że plastik zawsze w ramach głośnikowych był zarezerwowany dla lowendu, produkcja po maksymalnej taniości. Vifa z serii TC z platsikiem również odniosła skucesy :)
                          Mało wiesz bo zapewne duzo tylko czytałes. Mówie o tonsilach GDN 13/50/9 czy 15/40/5(bodaj tak sie zwał) Tam "plastik" był 10x wytrzymalszy niz cieknkie blachy u STXa o czym mówi równiez Paweł S.

Platik: http://diyaudio.pl/showthread.php/19...-50-9-KT22taf)
                          Plasik: http://diyaudio.pl/showthread.php/19...C14-Vifa-TC26)

Ilu wygieło koszte u STXa widac chodżby po wpisach wyzej. Mi nawet odpadł ten wydmuszkowo staowy kosz od magensu w GDN 14 SK. Plastik trzeba umieć zrobić! Wysokotonówki na świecie są z ABSu i sie niw wyginają, kosz w GDWK PJ wyginał sie zawsze Kwestia oszczędności.

PS. Na Marginesie djramoss ponad połowa Twoich wpisów na forum to obrona STXa:)

Skomentuj

Marian, nikt ich nie słyszał a juz zakładamy ze głosnik zbawi świat....
                            Mi chodzi bardziej o to, że jeśli "głośnik gra dobrze" to nie ma co go skreślać z powodu "miękkiego" kosza :)

Moze zagrać jak SS dla mnie ma brzydki kosz jadący starociem i tyle
                            Są sposoby aby głośnik był niewidoczny. Jeśli ten głośnik będzie grał dobrze (poczekam aż go ktoś przetestuje) to już mam nawet zastosowanie dla niego

Skomentuj

A wie ktoś kiedy będzie jaka dostawa w stx ?
                              Chcę kupić awx-y do mx140.

Skomentuj

Mało wiesz bo zapewne duzo tylko czytałes
                                CHŁOPAKU - każdy plastik pęka, Tonsil również o czym możesz przeczytać w tym wątku. Miałem również problemy z odryskiem przy dokręcaniu plastokowego Tonsila ale co tam, wziąłem cjanopan i przykleiłem. Plastik zawsze pęknie, stalowy najwyżej się ugnie pod wkrętem jeżeli użyjesz za dużej siły więc nie lansuj plastikowego shitu.

kosz w GDWK PJ wyginał sie zawsze Kwestia oszczędności.
                                Nie twierdzę że nie ale skoro przytoczyłeś Tonsila do porównania to przypomnij sobbie jakim śmieciem był GDWK 7/50 ! Ten to dopiero pękał za zawołanie :) Lub blaszany GDwK 9/15 , pełna fuszerka, jak dałeś podkładkę z gąbki to miałeś fale dunaju i tarcie cewki o jarzmo.

PS. Na Marginesie djramoss ponad połowa Twoich wpisów na forum to obrona STXa
                                Jak bym nie liczył to masz o ~ 500% więcej wpisów o STX :)

A dlaczego udzielam się w temacie o STX ? Dlatego że w nim można poczytać o wyższości plastiku nad metalem, o archaicznym wyglądzie kosza stalowego (ciekawe jak wygląda nowoczesny kosz stalowy) itp. :)

p.s. dj-zibi Po co kupujesz STXy i udzielasz się w tym temacie? Nie lepiej zainwestować w dobry głośnik taki jak Tonsil :) Twoja retoryka o wyższości plastiku nad stalą i archaiczności wyglądu kosza metalowego jest dla mnie relaxem więc nieobrażaj się i wymyślaj dalej elektrodowe zjawiska a ja będę miał fun.
                                Dj_zibi napisz do Tonsila żeby brali za wzór taki kosz jak 18 AWX od STX :) Tonsil nie ma żadnego co by mógł być do niego porównany---skoro potyczka na kosze :) :) :)

Skomentuj

Nie z ABSu ale laminatu a to bardzo duża różnica. W czasach trabanta ABS chyba jeszcze nie istniał.

Te głośniki STX'a które miałem na stalowych koszach faktycznie były marne (te kosze bo o nich mowa). Strach było mocniej dokręcić bo uginały sie jak konserwa. Wiadomo budżetowy głośnik to i budżetowy kosz ale nie twórzmy nowych mitów o mega wytrzymałej stali w tych koszach bo tak po prostu nie jest. Tesle np w arn 150 miały mocniejsze kosze.

Mimo wszystko głośnik moze być hitem. Ma fajnie dobrane parametry, w sam raz do osiagniecia dobrego basu w obudowie BR , ch-ka też wyglada niczego sobie, pik na 4,5kHz wytnie sie pułapką. Ogólnie jak za 90zł to powinno sie opłacać. O ile będą dostępne a nie tak jak AWXy na które ludzie czekaja miesiacami. Fajnie wyglądałby w połaczeniu z ceramikiem, tylko cena tego drugiego trochę nieadekwatna.

Skomentuj

Mi nawet odpadł ten wydmuszkowo staowy kosz od magensu w GDN 14 SK.
                                    to akurat nie wyczyn. mi brat "urwal" w teslach gdzie przeciez kosze byly bardzo dobre
                                    nie wspominajac juz ile to plastikow naprawialem z taka usterka...

Nie na temat...

PS. Na Marginesie djramoss ponad połowa Twoich wpisów na forum to obrona STXa
                                    krytykujesz - zle
                                    bronisz - zle
                                    fanatyk tonsila - tragicznie!
                                    ogarnijcie sie!

Zamieszczone przez bartek200a Zobacz posta
                                    A wie ktoś kiedy będzie jaka dostawa w stx ?
                                    Chcę kupić awx-y do mx140.
                                    dostawa to moze byc czesci na produkcje glosnikow...
                                    jak zapytasz STXa to zapewne dostaniesz odpowiedz "za 2 tygodnie"
                                    tak wiec musisz ich meczyc i ustawiac sie w kolejce bo prawie cala produkcja idzie na eksport

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                                    Fajnie wyglądałby w połaczeniu z ceramikiem, tylko cena tego drugiego trochę nieadekwatna.
                                    ceramiki leza u mnie od dawna...
                                    na pokaz zrobic moge.

juz chcialem kupowac po parce na testy, ale trafila sie okazja na suwmiarke i polowa budzetu poszla :/

Skomentuj

A dlaczego udzielam się w temacie o STX ? Dlatego że w nim można poczytać o wyższości plastiku nad metalem, o archaicznym wyglądzie kosza stalowego (ciekawe jak wygląda nowoczesny kosz stalowy) itp.
                                      Znowu dyskusja bez sensu.

Jak nie umiecie dokręcać i wam się kosze wyginają czy pękają to nie zwalajcie winy na kosz bo on nie jest temu winien
                                      Co mnie interesuje z czego jest kosz niech będzie z plastiku - przecież tego nie widać !
                                      Może być nawet wypiekany z mongolskiej gliny byle by spełniał swoją rolę.

Skomentuj

Jak bym nie liczył to masz o ~ 500% więcej wpisów o STX :)

A dlaczego udzielam się w temacie o STX ? Dlatego że w nim można poczytać o wyższości plastiku nad metalem, o archaicznym wyglądzie kosza stalowego (ciekawe jak wygląda nowoczesny kosz stalowy) itp. :)

p.s. dj-zibi Po co kupujesz STXy i udzielasz się w tym temacie? Nie lepiej zainwestować w dobry głośnik taki jak Tonsil :) Twoja retoryka o wyższości plastiku nad stalą i archaiczności wyglądu kosza metalowego jest dla mnie relaxem więc nieobrażaj się i wymyślaj dalej elektrodowe zjawiska a ja będę miał fun.
                                        Dj_zibi napisz do Tonsila żeby brali za wzór taki kosz jak 18 AWX od STX :) Tonsil nie ma żadnego co by mógł być do niego porównany---skoro potyczka na kosze :) :) :)
                                        Nie ma sensu poównywac jakiś GDW od Tonsila do nowości bo nie tędy droga. Tutaj duży nacisk na słowo NOWOŚĆ!

Nie napisąłem ze plastik to dobro, napisałem ze kosze głośników które wymieniłem(2 Tonsile i jedna Vifa) sa mimo wszystko bardziej solidne niz cienkie stalowe kosze tonsila, nie umiesz czytać ze zrozumieniem a idziesz na wojne Takie jest moje doświadczenie takie jest doświadczenie wielu. Nie bede do nikogo pisał bo mam to w dupie, każdy z nas ma własną opinie, tylko nie każdy musi iśc na wojne z opinia innych:) Jedna mała uwaga tonsil umarł ładnych kilka lat temu, ta firma która jest teraz tak naprawde nie wiadomo czy to nie kolejny dziwny twór.

---------- Post dodany o 09:21 ---------- Poprzedni post o 09:17 ----------

juz chcialem kupowac po parce na testy, ale trafila sie okazja na suwmiarke i polowa budzetu poszla :/
                                        Paweł kase to ty trzymaj dla mnie

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Paweł kase to ty trzymaj dla mnie
                                          dla ciebie kasa byla miesiac temu :p
                                          a to co dostaniesz nie bedzie moje

Skomentuj

Czaruję...