Zamieszczone przez djramoss
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz postaMoże i membrana jak w tonsilu ale koszt to zwykła badziewna blacha...
Co z tego że blacha? jeśli zagra lepiej od Tonsila, to nie może dostać lepszej oceny bo ma kosz stalowy?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez djramoss Zobacz postaPrawdziwa padaczka to Tonsil z plastikowymi koszami.
Zamieszczone przez marian Zobacz postaSorry dj_zibi, ale nie kosz gra, tylko soft.
Co z tego że blacha? jeśli zagra lepiej od Tonsila, to nie może dostać lepszej oceny bo ma kosz stalowy?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz postaChłopaku by sie tak wypowiadać musisz potwierdzić znajomośc tematu. Miałem troche głosników w zyciu, miałem troche tonsili i gadasz głupoty. Rozumiem ze dla ciebie wszystkie głosniki z plastikime sa do bani? Według mnie duzo lepszy jest dobry "ABS" niz cienka blacha którą do tej pory czesto stosował STX.
samochody nadal produkuje się ze stali lub aluminium... inne ramy również w tym głośników. Nie twierdzę że STX ma super kosze stalowe ale przypomnij sobie jakim dziadostwem był stalowy kosz Tonsila od głośnika GDM 16/40 ten w kolumnach Bolero. Tam dopiero uginał się w takt muzyki :)
I znowu PLASTIK -Tonsil the BEst :)
CHŁOPAKU - zapamiętaj zatem, że plastik zawsze w ramach głośnikowych był zarezerwowany dla lowendu, produkcja po maksymalnej taniości. Vifa z serii TC z platsikiem również odniosła skucesy :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz postadla mnie ma brzydki kosz jadący starociem i tyle
teraz pytanie - jak go "ochrzcimy"? przeciez nikt nie zapamieta pelnej nazwy WM.STX.6,5.1,5.200.8.F.S.FG.X
wyglada na to ze to bedzie WM/GDN 18 FG
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz postaMoze zagrać jak SS dla mnie ma brzydki kosz jadący starociem i tyle
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postateraz pytanie - jak go "ochrzcimy"? przeciez nikt nie zapamieta pelnej nazwy WM.STX.6,5.1,5.200.8.F.S.FG.X
wyglada na to ze to bedzie WM/GDN 18 FG
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postatu nie chodzi o to ze jest brzydki tylko o to ze to nadal cienka tloczka ktora sie wygina od wkretow...
Spód kosza spróbuję czymś wypełnić, np. w miejscu wkrętów "zaszpachlować" klejem do metalu, czy wkleić cokolwiek twardego co uniemożliwi wgięcieIndywidualne lekcje języka angielskiego online dla dorosłych:
treningjezykowy.pl
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Shiver Zobacz postaCo racja to racja, mam w domu suba S-250N i kosz głośnika jest tragiczny Nie mniej biorąc pod uwagę poziom jaki aktualnie reprezentują obie marki to stawiam na STX'a.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez djramoss Zobacz postaPrawdziwa padaczka to Tonsil z plastikowymi koszami.
vifa tez zrobiła głośnik z koszem z abs-u które sa do dzis mocno cenione
---------- Post dodany o 01:48 ---------- Poprzedni post o 01:36 ----------
co powiecie na połączenie nowego szklaka w tw30?Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez djramoss Zobacz postaCHŁOPAKU!!! Trabant też był z ABS :)
samochody nadal produkuje się ze stali lub aluminium... inne ramy również w tym głośników. Nie twierdzę że STX ma super kosze stalowe ale przypomnij sobie jakim dziadostwem był stalowy kosz Tonsila od głośnika GDM 16/40 ten w kolumnach Bolero. Tam dopiero uginał się w takt muzyki :)
I znowu PLASTIK -Tonsil the BEst :)
CHŁOPAKU - zapamiętaj zatem, że plastik zawsze w ramach głośnikowych był zarezerwowany dla lowendu, produkcja po maksymalnej taniości. Vifa z serii TC z platsikiem również odniosła skucesy :)
Platik: http://diyaudio.pl/showthread.php/19...-50-9-KT22taf)
Plasik: http://diyaudio.pl/showthread.php/19...C14-Vifa-TC26)
Ilu wygieło koszte u STXa widac chodżby po wpisach wyzej. Mi nawet odpadł ten wydmuszkowo staowy kosz od magensu w GDN 14 SK. Plastik trzeba umieć zrobić! Wysokotonówki na świecie są z ABSu i sie niw wyginają, kosz w GDWK PJ wyginał sie zawszeKwestia oszczędności.
PS. Na Marginesie djramoss ponad połowa Twoich wpisów na forum to obrona STXa:)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz postaMarian, nikt ich nie słyszał a juz zakładamy ze głosnik zbawi świat....
Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz postaMoze zagrać jak SS dla mnie ma brzydki kosz jadący starociem i tyle
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz postaMało wiesz bo zapewne duzo tylko czytałes
Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz postakosz w GDWK PJ wyginał sie zawsze Kwestia oszczędności.
Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz postaPS. Na Marginesie djramoss ponad połowa Twoich wpisów na forum to obrona STXa
A dlaczego udzielam się w temacie o STX ? Dlatego że w nim można poczytać o wyższości plastiku nad metalem, o archaicznym wyglądzie kosza stalowego (ciekawe jak wygląda nowoczesny kosz stalowy) itp. :)
p.s. dj-zibi Po co kupujesz STXy i udzielasz się w tym temacie? Nie lepiej zainwestować w dobry głośnik taki jak Tonsil :) Twoja retoryka o wyższości plastiku nad stalą i archaiczności wyglądu kosza metalowego jest dla mnie relaxem więc nieobrażaj się i wymyślaj dalej elektrodowe zjawiska a ja będę miał fun.
Dj_zibi napisz do Tonsila żeby brali za wzór taki kosz jak 18 AWX od STX :) Tonsil nie ma żadnego co by mógł być do niego porównany---skoro potyczka na kosze :) :) :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez djramoss Zobacz postaCHŁOPAKU!!! Trabant też był z ABS :)
Te głośniki STX'a które miałem na stalowych koszach faktycznie były marne (te kosze bo o nich mowa). Strach było mocniej dokręcić bo uginały sie jak konserwa. Wiadomo budżetowy głośnik to i budżetowy kosz ale nie twórzmy nowych mitów o mega wytrzymałej stali w tych koszach bo tak po prostu nie jest. Tesle np w arn 150 miały mocniejsze kosze.
Mimo wszystko głośnik moze być hitem. Ma fajnie dobrane parametry, w sam raz do osiagniecia dobrego basu w obudowie BR , ch-ka też wyglada niczego sobie, pik na 4,5kHz wytnie sie pułapką. Ogólnie jak za 90zł to powinno sie opłacać. O ile będą dostępne a nie tak jak AWXy na które ludzie czekaja miesiacami. Fajnie wyglądałby w połaczeniu z ceramikiem, tylko cena tego drugiego trochę nieadekwatna.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz postaMi nawet odpadł ten wydmuszkowo staowy kosz od magensu w GDN 14 SK.
nie wspominajac juz ile to plastikow naprawialem z taka usterka...
Nie na temat...
Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz postaPS. Na Marginesie djramoss ponad połowa Twoich wpisów na forum to obrona STXa
bronisz - zle
fanatyk tonsila - tragicznie!
ogarnijcie sie!
Zamieszczone przez bartek200a Zobacz postaA wie ktoś kiedy będzie jaka dostawa w stx ?
Chcę kupić awx-y do mx140.
jak zapytasz STXa to zapewne dostaniesz odpowiedz "za 2 tygodnie"
tak wiec musisz ich meczyc i ustawiac sie w kolejce bo prawie cala produkcja idzie na eksport
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaFajnie wyglądałby w połaczeniu z ceramikiem, tylko cena tego drugiego trochę nieadekwatna.
na pokaz zrobic moge.
juz chcialem kupowac po parce na testy, ale trafila sie okazja na suwmiarke i polowa budzetu poszla :/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez djramoss Zobacz postaA dlaczego udzielam się w temacie o STX ? Dlatego że w nim można poczytać o wyższości plastiku nad metalem, o archaicznym wyglądzie kosza stalowego (ciekawe jak wygląda nowoczesny kosz stalowy) itp.
Jak nie umiecie dokręcać i wam się kosze wyginają czy pękają to nie zwalajcie winy na kosz bo on nie jest temu winien
Co mnie interesuje z czego jest kosz niech będzie z plastiku - przecież tego nie widać !
Może być nawet wypiekany z mongolskiej gliny byle by spełniał swoją rolę.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez djramoss Zobacz posta
Jak bym nie liczył to masz o ~ 500% więcej wpisów o STX :)
A dlaczego udzielam się w temacie o STX ? Dlatego że w nim można poczytać o wyższości plastiku nad metalem, o archaicznym wyglądzie kosza stalowego (ciekawe jak wygląda nowoczesny kosz stalowy) itp. :)
p.s. dj-zibi Po co kupujesz STXy i udzielasz się w tym temacie? Nie lepiej zainwestować w dobry głośnik taki jak Tonsil :) Twoja retoryka o wyższości plastiku nad stalą i archaiczności wyglądu kosza metalowego jest dla mnie relaxem więc nieobrażaj się i wymyślaj dalej elektrodowe zjawiska a ja będę miał fun.
Dj_zibi napisz do Tonsila żeby brali za wzór taki kosz jak 18 AWX od STX :) Tonsil nie ma żadnego co by mógł być do niego porównany---skoro potyczka na kosze :) :) :)
Nie napisąłem ze plastik to dobro, napisałem ze kosze głośników które wymieniłem(2 Tonsile i jedna Vifa) sa mimo wszystko bardziej solidne niz cienkie stalowe kosze tonsila, nie umiesz czytać ze zrozumieniem a idziesz na wojneTakie jest moje doświadczenie takie jest doświadczenie wielu. Nie bede do nikogo pisał bo mam to w dupie, każdy z nas ma własną opinie, tylko nie każdy musi iśc na wojne z opinia innych:) Jedna mała uwaga tonsil umarł ładnych kilka lat temu, ta firma która jest teraz tak naprawde nie wiadomo czy to nie kolejny dziwny twór.
---------- Post dodany o 09:21 ---------- Poprzedni post o 09:17 ----------
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
juz chcialem kupowac po parce na testy, ale trafila sie okazja na suwmiarke i polowa budzetu poszla :/
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz postaPaweł kase to ty trzymaj dla mnie
a to co dostaniesz nie bedzie moje
Skomentuj
Skomentuj