Calkiem fajny ten nowy Stx ale kosz faktycznie kupsko. Wolalbym doplacic do kosza z ABS jak w Tonsilach, niz w tej cenie brac blaszaka. Szkoda.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)
Collapse
X
-
Jak ja się cieszę że STX nie wypuścił tego głośnika na plastiku. Ile razy miałem problem z pierścieniami plastikowymi w Altonach, prawie zawsze pękały ale nigdy nie miałem problemów z pierścieniami aluminiowymi od Altusów. Ten przykład pokazuje czym jest plastik a czym jest metal, kosz i pierścień mają identyczne zastosowanie więc???
To dobrze że Paweł namówi być może STXa do lepszych koszy niż blaszaki.
Ale teraz po prawdzie miałem GDN22-SW STX i śmiać mi się chce z wywodów że Tonsil ma lepsze kosze, to jakaś parodia porównując do kosza od GDN 20/60 Tonsila.
STX zdecydowanie solidniejszy i ładniejszy i nie trzeba pier...lić się z jakimiś pierścieniami.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postazlozcie petycje do stxa
jak wiekszosc potencjalnych klientow stwierdzi "z checia doplace XXPLN do lepszego kosza..." to mozliwe ze takie zmiany wprowadza
Zamieszczone przez djramoss Zobacz postaJak ja się cieszę że STX nie wypuścił tego głośnika na plastiku. Ile razy miałem problem z pierścieniami plastikowymi w Altonach, prawie zawsze pękały ale nigdy nie miałem problemów z pierścieniami aluminiowymi od Altusów. Ten przykład pokazuje czym jest plastik a czym jest metal, kosz i pierścień mają identyczne zastosowanie więc???
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaPo prostu to troche dziwne, ze chlopaki z Stx nie chca stworzyc wiecej dobrych, kompletynch produktow ( jak np seria awx ), tylko takie wlasnie pol produkty jak ten nowy glosnik.
Skomentuj
-
Kolejna nowość(kotlet z inną membraną) robi się ciekawie http://stx.pl/gdn-17-140-8-scx.html
Według mnie ten szklany FGX powinien być w dwóch wersjach jeden na stalowym koszu, a drugi na aluminiowym koszu z awxa wtedy każdy by miał wybór. Na aluminiowym koszu by wyglądał świetnie ten głośnik i warto by było dopłacić.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez elvis18 Zobacz postaKolejna nowość(kotlet z inną membraną) robi się ciekawie http://stx.pl/gdn-17-140-8-scx.html
te membrany sa lzejsze niz te poprzednie impregnowane i lepiej brzmia na srednich tonach.
czyli teraz trzeba by odswiezyc oba projekty
Skomentuj
-
Jak to o niczym? To powazne sprawy sa. Testowac tez nie ma co, albo komus pasuje to co jest albo nie. Wg mnie taki kosz wizualnie wyglada mega tanio, jak chinska wydmuszka i chocby ten glosnik mial membrane prosto z Accutona, to wizualnie nadal bedzie wygladac jak chinol z targu. Chopaki rzucili blaszaka, ktory i tak bedzie dostepny kilka razy w roku, a my mamy padac na kolana? Fajnej szerokopasmowki jak nie bylo tak nie ma, sredniotonowca kopulkowego ani sladu, no ale jest nowy blaszak z biala membranka i elektrodowcy beda bic piane jakie to super nowe glosniki sa, i to 100 razy lepsze od Tonsila! :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaniz w tej cenie brac blaszaka. Szkoda.
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postawizualnie wyglada mega tanio,
Słuchasz oczami ?
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaFajnej szerokopasmowki jak nie bylo tak nie ma, sredniotonowca kopulkowego ani sladu
Skomentuj
-
Zmieni sie wyglad kosza, co ma duze znaczenie wlasnie w przypadku tanich glosnikow, ktory zazwyczaj wygladaja po prostu bardzo slabo. Poza tym kosz z abs jest moim zdaniem po prostu lepszy, odpowiednio elastyczny i nie odksztalca sie jak wytloczka z blachy, lepiej tlumi drgania i nie rezonuje.
---------- Post dodany o 16:20 ---------- Poprzedni post o 16:17 ----------
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postabo to tani głośnik jest przecież :P
Słuchasz oczami ?
Skomentuj
-
Tonsile byly znacznie tansze ( wiem wiem, bez miedzi i bajerow ) ale wygladaja bardzo ladnie. Oczami nie slucham, ale nie tylko zmysl sluchu mam wyczulony, po prostu lubie estetyczne rzeczy.
W STXie wystarczyłoby gdyby dali nieco grubszą blache o 1 czy 2 dychy. I być moze by wystarczyło zeby nie zachowywała się jak konserwa. One na prawde są za miękkie i w dodatku niekiedy krzywe, przynajmniej taki przypadek miałem z 22 scx , wsadziłęm głośnik w dziurę a on w jednym miejscu od płyty odstaje. Niedużo, dociągniecie wkrętem go naprostowało ale jednak. Wiadomo mega tani głośnik, można przymknać oko.
Podzielam zdanie Ravena, niech głosnik bedzie taki jaki jest. W aluminiowym koszu pewnie byłby droższy a może firmie chodziło o wypełnienie pewnej luki w przedziale cenowym ponizej 100zł. WIelu z was zapewne po prostu widziałoby go jako alternatywę dla wiecznie niedostępnego AWXa i stąd te głosy.
Skomentuj
-
Tonsilowych blaszakow w ogole nie biore pod uwage, bo sa jeszcze gorsze od Stx, ale gdn 15/40/3 , gdn 15/40/4, gdn 15/40/5, gdn 13/50/9, czy gdn 17/40 i jego odpowiednik z membrana poly wygladaja calkiem zgrabnie i ladnie. Nawet montaz bez frezow nie burzy estetyki.
https://picasaweb.google.com/drobnyc...silMaestro2180
Skomentuj
Skomentuj