Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Calkiem fajny ten nowy Stx ale kosz faktycznie kupsko. Wolalbym doplacic do kosza z ABS jak w Tonsilach, niz w tej cenie brac blaszaka. Szkoda.

Skomentuj

zlozcie petycje do stxa
      jak wiekszosc potencjalnych klientow stwierdzi "z checia doplace XXPLN do lepszego kosza..." to mozliwe ze takie zmiany wprowadza

Skomentuj

Jak ja się cieszę że STX nie wypuścił tego głośnika na plastiku. Ile razy miałem problem z pierścieniami plastikowymi w Altonach, prawie zawsze pękały ale nigdy nie miałem problemów z pierścieniami aluminiowymi od Altusów. Ten przykład pokazuje czym jest plastik a czym jest metal, kosz i pierścień mają identyczne zastosowanie więc???
        To dobrze że Paweł namówi być może STXa do lepszych koszy niż blaszaki.
        Ale teraz po prawdzie miałem GDN22-SW STX i śmiać mi się chce z wywodów że Tonsil ma lepsze kosze, to jakaś parodia porównując do kosza od GDN 20/60 Tonsila.
        STX zdecydowanie solidniejszy i ładniejszy i nie trzeba pier...lić się z jakimiś pierścieniami.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          zlozcie petycje do stxa
          jak wiekszosc potencjalnych klientow stwierdzi "z checia doplace XXPLN do lepszego kosza..." to mozliwe ze takie zmiany wprowadza
          Nie no, az tak mi na tym nie zalezy. Po prostu to troche dziwne, ze chlopaki z Stx nie chca stworzyc wiecej dobrych, kompletynch produktow ( jak np seria awx ), tylko takie wlasnie pol produkty jak ten nowy glosnik. Parametry ma dobre, pasmo ciekawe, ale zabralko wlasnie kosza na poziomie, a na wytloczki z blaszki. Przy glosnikach za 30-40 zl to ja rozumiem, ale 88 to prawie stowka, a za stowke pewnie mozna juz zaoferowac glosnik na koszu z plastiku. Wizualnie zyskalby bardzo duzo, jak rowniez uzytkowo.

Zamieszczone przez djramoss Zobacz posta
          Jak ja się cieszę że STX nie wypuścił tego głośnika na plastiku. Ile razy miałem problem z pierścieniami plastikowymi w Altonach, prawie zawsze pękały ale nigdy nie miałem problemów z pierścieniami aluminiowymi od Altusów. Ten przykład pokazuje czym jest plastik a czym jest metal, kosz i pierścień mają identyczne zastosowanie więc???
          Ten przyklad pokazuje tylko, ze nie masz zielonego pojecia na temat materialow takich jak ABS. Porownujesz jakies kruche plastiki pierscieni tonsila, do zupelnie innego materialu. Lepiej nic juz nie pisz na ten temat bo tylko sie kompromitujesz kolego. Wytloczka z blachy to najtansza i najprostsza forma kosza, szybko sie robi i tanio wychodzi.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
            Po prostu to troche dziwne, ze chlopaki z Stx nie chca stworzyc wiecej dobrych, kompletynch produktow ( jak np seria awx ), tylko takie wlasnie pol produkty jak ten nowy glosnik.
            przeciez jasno bylo powiedziane ze ta seria ma byc czyms pomiedzy SCX a AWX. czyli jakby dali kosz od AWXa (odlewany i malowany w polsce!) to by musieli oszczedzic na jakosci glosnika :/

Skomentuj

Dlatego ABS bylby doskonalym kompromisem. A tak to jest produkt tylko dobry.

Skomentuj

Kolejna nowość(kotlet z inną membraną) robi się ciekawie http://stx.pl/gdn-17-140-8-scx.html
                Według mnie ten szklany FGX powinien być w dwóch wersjach jeden na stalowym koszu, a drugi na aluminiowym koszu z awxa wtedy każdy by miał wybór. Na aluminiowym koszu by wyglądał świetnie ten głośnik i warto by było dopłacić.

Skomentuj

Wam to cieżko dogodzic!
                  Jak by wypuścili na koszu z absu to byście jeczeli, ze nie z blachy.

Czy każdy produkt z tej firmy musi budzić 10 stron pieprzenia o niczym?

KUPIĆ I PRZETESTOWAĆ!! Dopiero wtedy klepac w klawiaturę.
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez elvis18 Zobacz posta
                    Kolejna nowość(kotlet z inną membraną) robi się ciekawie http://stx.pl/gdn-17-140-8-scx.html
                    biorac pod uwage roznice w brzmieniu samych tych membran w tanich glosnikach, to roznica powinna byc na plus
                    te membrany sa lzejsze niz te poprzednie impregnowane i lepiej brzmia na srednich tonach.
                    czyli teraz trzeba by odswiezyc oba projekty

Skomentuj

Jak to o niczym? To powazne sprawy sa. Testowac tez nie ma co, albo komus pasuje to co jest albo nie. Wg mnie taki kosz wizualnie wyglada mega tanio, jak chinska wydmuszka i chocby ten glosnik mial membrane prosto z Accutona, to wizualnie nadal bedzie wygladac jak chinol z targu. Chopaki rzucili blaszaka, ktory i tak bedzie dostepny kilka razy w roku, a my mamy padac na kolana? Fajnej szerokopasmowki jak nie bylo tak nie ma, sredniotonowca kopulkowego ani sladu, no ale jest nowy blaszak z biala membranka i elektrodowcy beda bic piane jakie to super nowe glosniki sa, i to 100 razy lepsze od Tonsila! :)

Skomentuj

niz w tej cenie brac blaszaka. Szkoda.
                        szkoda idzie w użytek. Wole żeby wpakowali np. więcej miedzi w napęd niż dawali lepszy kosz który nic nie zmieni w tym przedziale cenowym.

wizualnie wyglada mega tanio,
                        bo to tani głośnik jest przecież :P
                        Słuchasz oczami ?

Fajnej szerokopasmowki jak nie bylo tak nie ma, sredniotonowca kopulkowego ani sladu
                        ani metalowca żadnego :(

Skomentuj

Zmieni sie wyglad kosza, co ma duze znaczenie wlasnie w przypadku tanich glosnikow, ktory zazwyczaj wygladaja po prostu bardzo slabo. Poza tym kosz z abs jest moim zdaniem po prostu lepszy, odpowiednio elastyczny i nie odksztalca sie jak wytloczka z blachy, lepiej tlumi drgania i nie rezonuje.

---------- Post dodany o 16:20 ---------- Poprzedni post o 16:17 ----------

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                          bo to tani głośnik jest przecież :P
                          Słuchasz oczami ?
                          Tonsile byly znacznie tansze ( wiem wiem, bez miedzi i bajerow ) ale wygladaja bardzo ladnie. Oczami nie slucham, ale nie tylko zmysl sluchu mam wyczulony, po prostu lubie estetyczne rzeczy.

Skomentuj

no i kolejny "kotlet"
                            http://stx.pl/gdn-22-140-8-scx.html

Skomentuj

Witam,

No to teraz ma prośbę do SW o udostępnienie w dziale DIY STX-a obiecanej zwrotnicy pod T.STX.4.1.200.8.F.A.PC.X + WM.STX.6,5.1,5.200.8.F.S.FG.X. GDWK już mam a GDN chętnie zamówię.

Pozdrawiam,
                              Jacek Zieliński

Skomentuj

Tonsile byly znacznie tansze ( wiem wiem, bez miedzi i bajerow ) ale wygladaja bardzo ladnie. Oczami nie slucham, ale nie tylko zmysl sluchu mam wyczulony, po prostu lubie estetyczne rzeczy.
                                Z tą ładnościa tonsili bym nie przesadzał. Tak na prawde zrobili ładne 2-3 modele na odlewanym koszu a reszta to tragiczne wytłoki z blachy przy których to kosz STXa wygląda jak HI END. Przecież tw wszystkie tonsile, do których trzeba było plastikowe maskownice zakładać, wyglądały fatalnie a te maskownice nie były wiele lepsze. "Słynny" 13/40/2 w sumie też wygląda kiepsko tylko tyle go ratowało, że mu ten kosz zrobili na czarno.

W STXie wystarczyłoby gdyby dali nieco grubszą blache o 1 czy 2 dychy. I być moze by wystarczyło zeby nie zachowywała się jak konserwa. One na prawde są za miękkie i w dodatku niekiedy krzywe, przynajmniej taki przypadek miałem z 22 scx , wsadziłęm głośnik w dziurę a on w jednym miejscu od płyty odstaje. Niedużo, dociągniecie wkrętem go naprostowało ale jednak. Wiadomo mega tani głośnik, można przymknać oko .

Podzielam zdanie Ravena, niech głosnik bedzie taki jaki jest. W aluminiowym koszu pewnie byłby droższy a może firmie chodziło o wypełnienie pewnej luki w przedziale cenowym ponizej 100zł. WIelu z was zapewne po prostu widziałoby go jako alternatywę dla wiecznie niedostępnego AWXa i stąd te głosy.

Skomentuj

Tonsilowych blaszakow w ogole nie biore pod uwage, bo sa jeszcze gorsze od Stx, ale gdn 15/40/3 , gdn 15/40/4, gdn 15/40/5, gdn 13/50/9, czy gdn 17/40 i jego odpowiednik z membrana poly wygladaja calkiem zgrabnie i ladnie. Nawet montaz bez frezow nie burzy estetyki.

https://picasaweb.google.com/drobnyc...silMaestro2180

Skomentuj

zamontowalem w skrzynkach testowych (w koncu!) GDN 14 SK + PJ/PC
                                    graja dopiero chwile a juz jest wyrazna roznica

jutro opisze wiecej

Skomentuj

Albo mi się wydaje albo w tych "kotletach" są mniejsze magnesy.

Skomentuj

moze to kwestia perspektywy

Skomentuj

Jak komuś się wala gdzieś stara karta katalogowa, wystarczy porównać Bl i będzie wiadomo co z magnesem :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X