Sluszna uwaga. Na 123 pokazany jest poprawny sposob laczenia pomiarow bliskich z dalekimi. Mysle, ze tutaj znaczenie ma srednica glosnika w stosunku do czestotliwosci o jaka nam sie rozchodzi. Dlatego moga byc tak rozne zachowania. Na stronie 95 uzyto malej szerokopasmowki visatona frs 8.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaMysle, ze tutaj znaczenie ma srednica glosnika w stosunku do czestotliwosci o jaka nam sie rozchodzi.
Skomentuj
-
The difference between farfield and nearfield indicates nonpistonic behavior. The impedance finally confirms the problem. There is even peak in the distortion. What more do you want to discuss?
I have measured tens or maybe hunderts of drivers, far field + off axis, near field, impedance, distortion. Forgive me for being so bold, but I think I know what I'm saying.
Skomentuj
-
Jeśli ten pomiar rzeczywiście tak wygląda...
Tu są pomiary Krs47 :
http://audiohobby.pl/topic/1/4747/all
Skomentuj
-
Spokojnie jeszcze nie zostały aktywowane po zmianie grafiki.
Do wtorku - środy wszystkie głośniki powinny zostać posegregowane, z nowymi oznaczeniami i szatą graficzną.Last edited by Sound Wave; 26.05.2013, 21:35.
Skomentuj
-
Nie wiem kto wymyślił zmiany wyglądu strony i skryptu - niepotrzebnie.
Poprzedni był praktyczniejszy i imho ładniejszy.
Strona się obecnie rozjeżdża odrobinę u mnie na FF, do tego nie mogę otwierać kilku głośników w nowych kartach, gdyż włącza się jakiś javascript ze specyfikacją w okienku głośnika, która notabene i tak się nie mieści tak jak powinna. :)
Po za tym, dodałbym do każdego starą nazwę, albo usunął z wszystkich. Obecnie trochę dziwnie to wygląda - przy niektórych jest stara nazwa, przy większości brak.
Ewentualnie starą nazwę dałbym dopiero w opisie.
Taka moja mała dygresja na temat strony.
Skomentuj
-
http://stx.pl/t-stx-4-1-200-8-f-a-al-x.html aluminiowa kopułka
Wygląda bardzo ciekawie może SW powie nam coś więcej na jej temat.
Jestem ciekawy czy powstanie na tej membranie droższy model podobnie jak jest z 10-200 awx i 10-250 awxLast edited by elvis18; 01.06.2013, 21:11.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaTo, że zje na śniadanie seasy już jest niemal pewne
Bo patrząc na cenę tego alu i na cenę AWX-a, jednocześnie porównując dźwięk Seasa do AWX-a (ponieważ są w zbliżonej cenie) to coś mi tu nie pasuje... albo ten alu powinien być droższy albo AWX tańszy.
Skomentuj
-
UWAGI MODERATORA
Czytając Twoje posty, nie da się nie zauważyć że masz coś do Yoshiego. Jeszcze jeden tego typu podobny wpis i w nagrodę będzie zakaz pisania.Last edited by dolphin123; 02.06.2013, 13:11.
Skomentuj
Skomentuj