Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sluszna uwaga. Na 123 pokazany jest poprawny sposob laczenia pomiarow bliskich z dalekimi. Mysle, ze tutaj znaczenie ma srednica glosnika w stosunku do czestotliwosci o jaka nam sie rozchodzi. Dlatego moga byc tak rozne zachowania. Na stronie 95 uzyto malej szerokopasmowki visatona frs 8.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
      Mysle, ze tutaj znaczenie ma srednica glosnika w stosunku do czestotliwosci o jaka nam sie rozchodzi.
      Oczywiście, jest do tego wzór, nawet go już przytaczałem :)

Skomentuj

The difference between farfield and nearfield indicates nonpistonic behavior. The impedance finally confirms the problem. There is even peak in the distortion. What more do you want to discuss?
        I have measured tens or maybe hunderts of drivers, far field + off axis, near field, impedance, distortion. Forgive me for being so bold, but I think I know what I'm saying.

Skomentuj

Jeśli ten pomiar rzeczywiście tak wygląda...
          Tu są pomiary Krs47 :

http://audiohobby.pl/topic/1/4747/all

Skomentuj

Ze strony STX znikły osiemnastki AWX. Czy to koniec produkcji tego modelu?

Skomentuj

Są w zakładce niskotonowe

Skomentuj

http://stx.pl/category/glosniki-niskotonowe

Skomentuj

Tak ale zostały tylko 4 omowe....

Skomentuj

to pewnie blad wynikajacy ze zmiany mechanizmu strony
                    watpie zeby wycofali swoj najlepszy produkt.
                    to jakby VW mial wycofac golfa bez powodu :p

Skomentuj

Spokojnie jeszcze nie zostały aktywowane po zmianie grafiki.
                      Do wtorku - środy wszystkie głośniki powinny zostać posegregowane, z nowymi oznaczeniami i szatą graficzną.
                      Last edited by Sound Wave; 26.05.2013, 21:35.

Skomentuj

Nie wiem kto wymyślił zmiany wyglądu strony i skryptu - niepotrzebnie.
                        Poprzedni był praktyczniejszy i imho ładniejszy.
                        Strona się obecnie rozjeżdża odrobinę u mnie na FF, do tego nie mogę otwierać kilku głośników w nowych kartach, gdyż włącza się jakiś javascript ze specyfikacją w okienku głośnika, która notabene i tak się nie mieści tak jak powinna. :)
                        Po za tym, dodałbym do każdego starą nazwę, albo usunął z wszystkich. Obecnie trochę dziwnie to wygląda - przy niektórych jest stara nazwa, przy większości brak.
                        Ewentualnie starą nazwę dałbym dopiero w opisie.
                        Taka moja mała dygresja na temat strony.

Skomentuj

No chyba napisał ci SW, ze prace nad modernizacja trwają!
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

jak juz wprowadzacie zmiany to KONIECZNIE dodajcie dzial DISCONTINUED
                            nadal wiele ze starych glosnikow jest w obiegu a ludzie nie maja dostepu do parametrow itp itd

Skomentuj

Sound Wave Czy planujecie produkcję osiemnastki z koszem i napędem jak w AWX ale z membraną która byłaby tłokowa do co najmniej 4kHz? No i żeby była też wersja 16 ohm.

Skomentuj

Wie ktoś coś na temat STX z białą membraną ale 8' lub 10' ? Będą takie ?

Skomentuj

http://stx.pl/t-stx-4-1-200-8-f-a-al-x.html aluminiowa kopułka
                                  Wygląda bardzo ciekawie może SW powie nam coś więcej na jej temat.
                                  Jestem ciekawy czy powstanie na tej membranie droższy model podobnie jak jest z 10-200 awx i 10-250 awx
                                  Last edited by elvis18; 01.06.2013, 21:11.

Skomentuj

Wyjatkowo białe maja te aluminium . A moze to taka świerzynka, ze jeszcze zdjecia nie zdążyli zrobić . To, że zje na śniadanie seasy już jest niemal pewne

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                                      To, że zje na śniadanie seasy już jest niemal pewne
                                      To taki żart czy serio tak uważasz?
                                      Bo patrząc na cenę tego alu i na cenę AWX-a, jednocześnie porównując dźwięk Seasa do AWX-a (ponieważ są w zbliżonej cenie) to coś mi tu nie pasuje... albo ten alu powinien być droższy albo AWX tańszy.

Skomentuj

Marian cos Ci nie idzie czytanie ironii, patrz chociazby na emoty:-)

Skomentuj

UWAGI MODERATORA

Czytając Twoje posty, nie da się nie zauważyć że masz coś do Yoshiego. Jeszcze jeden tego typu podobny wpis i w nagrodę będzie zakaz pisania.
                                          Last edited by dolphin123; 02.06.2013, 13:11.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X