Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy ktoś mógłby mi w tym tygodniu wysłać 5 calowego AWX'a 8R? Zrobiłbym na forum projekt z Wavecorem TW30 WA10. Akurat skrzynkę mam. Ale głośniki musiałbym mieć najpóźniej w środę.
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

ja raczej nie zdaze - zapewne nawet mi nie przywiezie do tego czasu

Skomentuj

Nie rzucajcie się tak z propozycjami pożyczenia głośników......

Potwierdza się, że projekty to większość by chciała, ale żeby zrobić coś w tym kierunku to już nie bardzo.
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
          Nie rzucajcie się tak z propozycjami pożyczenia głośników......

Potwierdza się, że projekty to większość by chciała, ale żeby zrobić coś w tym kierunku to już nie bardzo.
          Myślę że nie było by problemu z wypożyczeniem tych głośników, gdyby były dostępne, a co za tym idzie większa społeczność miała by je u siebie w domu... Może to ja mam wyjątkowego pecha, ale co wejdę na stronę STX to te głośniki są niedostępne. W zeszłym roku polowałem na 18'tkę AWX'a i w końcu się udało, po jakimś kwartale. No i przyznaję że już mi się nie chce ... W innym wątku pisałeś że nie widzisz zainteresowania Twoim projektem 3way na AWX'ach; moim zdaniem brak tego zainteresowania w dużej mierze wynika właśnie z braku dostępności głośników.
          Oczywiście nie winię STX, taki model biznesowy sobie wypracowali i to ich święte prawo, jak komuś nie pasuje to może sobie sięgnąć po przetworniki innego producenta.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzabij Zobacz posta
            moim zdaniem brak tego zainteresowania w dużej mierze wynika właśnie z braku dostępności głośników.
            Moim zdaniem nie.

Skomentuj

pisalem ze moge wyslac, ale nie na srode...

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                Czy ktoś mógłby mi w tym tygodniu wysłać 5 calowego AWX'a 8R? Zrobiłbym na forum projekt z Wavecorem TW30 WA10. Akurat skrzynkę mam. Ale głośniki musiałbym mieć najpóźniej w środę.
                Nie wiesz do kogo panie masz pisać? Jak dalej chcesz to priv

Skomentuj

Nie na temat...
                  to juz szybciej moj dojdzie...

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                    Marian cos Ci nie idzie czytanie ironii, patrz chociazby na emoty:-)
                    Marian stracił tą umiejętność jak go na zielono pomalowali. Wcześniej również nie grzeszył poczuciem humoru więc teraz to "ło panie".
                    Last edited by marian; 05.06.2013, 19:36.

Skomentuj

Witam,

jako, że nigdy nie miałem okazji słuchać głośnika wysokotonowego z metalową memebraną a pojawił się T.STX.4.1.200.8.F.A.AL.X chciałem Was zapytać czy tego typu głośniki faktycznie trzeba lubić? Czy aż tak różnią się pod względem brzmienia od innych? Co może w nich denerwować a co można uznać za zaletę? No i ważne pytanie, już pod kątem tego STX-a czy w ogóle warto myśleć o nim przy jego cenie, bo jak wiadomo nie ma niczego za darmo i nie mogę wykluczyć iż w szczególności dotyczy to tego typu przetworników.
                      Proszę o dwa słowa na bazie Waszych doświadczeń.

Pozdrawiam,
                      Jacek Zieliński

Skomentuj

Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz. Najlepiej byłoby kupić 27TBFC/G aby się to tym przekonać. Wg wielu uznawany za kultowy głośnik, wg wielu nie lubiany. Kwestia gustu. Jedni wolą ushera,morela inni alu seasa. Ten nowy STX hmm.. Nie wiadomo czego się można spodziewać. Tym bardziej, że jak wcześniej już padło, tańszy jest od AWXa, więc pytanie na jakim poziomie faktycznie może być ten głośnik.. Dopóki się nie sprawdzi, to zawsze będzie wielka niewiadoma. Tym bardziej, że w cenie do ok 100zł jest już trochę wysokotonówek co pokazał audiodrivers...

Skomentuj

Witam,

trafiony, zatopiony, właśnie od dłuzszego czasu przygladam się niesmiało 27TBFC/G. I tu jest problem bo cenę pary tych STX-ów przy nie trafionym pod wzgledem dźwięku zakupie jakoś przeżyję. Seas bedzie mi się odbijał finansową czkawką bardzo długo.

Pozdrawiam,
                          Jacek Zieliński

Skomentuj

Ja lubie seasy zarówno Kt27tbfc/g jak i kt22taf/g, nie wszystkim one pasują, wydaje mi sie ze w ciemno lepiej kupić Wavecora którego słyszałem i uznaje również za świetny głosnik.

Skomentuj

Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz posta
                              Seas bedzie mi się odbijał finansową czkawką bardzo długo.
                              seasa sprzedasz .
                              STX gorzej .

Skomentuj

Małe porównanie obu:

Skomentuj

Ten seas jest tak popularny ze bez obaw mozesz go kupic. Potestujesz a jak sie nie spodoba to odsprzedasz z niewielka strata. To bardzo chodliwe glosniki

Skomentuj

A najlepiej to przyczaj się na używki, jak masz żyłkę to jeszcze zarobisz

Skomentuj

Zapoluj a uda Ci się spokojnie kupić 2 za 1 :)

Skomentuj

@LuSzTi - czaję się na te głośniki od ponad miesiąca. Podobno mają być dostępne w tym tygodniu. Jak nie masz ich jeszcze a faktycznie pojawią się na stronie to mogę je zamówić i podesłać bezpośrednio do Ciebie a jak je wykorzystasz to mi je odeślesz.
                                        <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Już nie potrzebuję. Jak zwykle poratował kolega dj_zibi.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X