Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez djramoss Zobacz posta
    Seas excel jest wielokrotnie droższy od STX a ma charakterystyki rozjechane o 15 dB !
    Co za bzdury :mad:

UWAGI MODERATORA

Mam dość czytania tego i fatalny humor !
    Jeszce jeden post bezsensowny a nie będzie ostrzeżeń tylko od razu ban na taki czas na jaki mam uprawnienia !

Skomentuj

Czy już Pylon zaaplikował szklanego STX-a?
      http://www.pylonaudio.pl/index.php?a...20_pylon_audio

Skomentuj

To jest jeszcze na szklanych Tonsilach.
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

nie - to juz jest STX!

Skomentuj

A to nie wiedziałem, ale pierwsze serie były na Tonsilach.
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

tak, ale tonsil mial profilowany plastikowy kosz i wklesla nakladke

a poznaje ktos wysokotonowy?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                tak, ale tonsil mial profilowany plastikowy kosz i wklesla nakladke
                Ale co ciekawe, nowy model Tonsil Fenix III ma plastikowy kosz, a kopulka wypukla. Tego glosnika nie ma do kupienia, tylko ten z wklesla kopulka.

Skomentuj

a to dziwne - w fenixach szklaki? przeciez tam byly papierowe...

widac wsadzali jeden model gdzie popadnie

Skomentuj

A ten wysoki to mi cos przypomina
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Monacor DT-105 lub DT-101SK

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                        a to dziwne - w fenixach szklaki? przeciez tam byly papierowe...

widac wsadzali jeden model gdzie popadnie
                        http://www.skleptonsil.pl/452215/fen...owosc-3-kolory Wygladaja jak STX tylko kosz z ABS. Albo wygladaja jak gdn 17/40 tylko z wypukla kopulka http://www.skleptonsil.pl/510972/gdn-17-40-4-ohm

Tak czy siak troche te ceny tonsili przesadzone.

Skomentuj

przesadzone??? 500 złotych za sztukę kolumny na dwóch 6" jest przesadzone, a za pylona na jednym 6" nie jest?

Skomentuj

Zamieszczone przez arwas Zobacz posta
                            przesadzone??? 500 złotych za sztukę kolumny na dwóch 6" jest przesadzone, a za pylona na jednym 6" nie jest?
                            Mam na mysli ceny samych glosnikow, nie kolumn. Woofery osiagaja ceny absurdu.

Skomentuj

GDN-y 17/40 zdrożały o 20 złotych. To jeszcze nic - pół roku temu wystawili je za 189 złotych ale chyba się już otrząsnęli.

Skomentuj

Zamieszczone przez arwas Zobacz posta
                                GDN-y 17/40 zdrożały o 20 złotych. To jeszcze nic - pół roku temu wystawili je za 189 złotych ale chyba się już otrząsnęli.
                                Tak, tylko na dzien dzisiejszy blado wygladaja przy szklanych stx ( ktore sa tansze ), mimo ze te maja kosze z blachy. Chcialem kupic dwie sztuki do subwoofera wspomagajacego gdn 15 ale chyba dam sobie siana...

Skomentuj

Te głośniki GDN 17/40 tonsila nie nadają się do subwoofera. Ledwie nadają się na niskotonowe. Najniżej jak mogą rozsądnie pracować to 50 hz, ale warto je traktować nawet wyższym strojeniem obudowy i najlepiej w parze. Nie schodzą niżej basem niż wersja 15cm tonsila ze "szklaną" membraną.

Skomentuj

No dlatego sobie odpuscilem. Wizualnie bardzo mi pasuja, ale nic poza to. Zastanawiam sie czy sa jeszcze jakies biale membranki szklane poza STX ale nic mi do lba nie przychodzi.

Skomentuj

pomaluj

Skomentuj

Nie no, bez przesady :) chodzi o zachowanie materialu membrany, jego faktury.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                          No dlatego sobie odpuscilem. Wizualnie bardzo mi pasuja, ale nic poza to. Zastanawiam sie czy sa jeszcze jakies biale membranki szklane poza STX ale nic mi do lba nie przychodzi.
                                          Nie szklane a kevlarowe ma mivoc, ale też białe - seria XAW180 - to się nadaje na suby :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X