Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

znowu pominiecie jednego slowa wywoluje burze...
    kiedy wsadze je do DOCELOWEJ obudowy
    sluchalem jednego w testowej obudowie od ARN116 (niecale 4 litry b-r)

Skomentuj

Nie na temat...
      Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
      a skąd wiesz skoro nie wsadziłeś ich w obudowę? Po odsłuchu "z ręki"?
      Nie, z pewnością po tym, że to STX - a jak wiadomo Paweł, podobnie jak wielu innych użytkowników diyaudio.pl (w tym i ja, jak sądzę), jest przez stx'a opłacany...

Skomentuj

Nie na temat...
        dabyl, Agent Paweł :lol:
        HA: S3M Projekt, chiński wzmak TPA3116
        CA: Civic VIIIgen (FD7) 2011 r. JVC KD-G821, Sinuslive SL165W+Neo25, JL Audio 12W0-4, Axton C508
        Civic VIIgen (EU8) 2004 r. Kenwood KMM-BT304, Autotek A6.2CS

Skomentuj

Nie na temat...
          Raczej "TW Paweł"

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
            Ale za to wszyscy do okoła będą słyszeć :razz: . Nie szkoda wam bagażnika na wożenie takich klamotów ?
            Własnie wolę żeby w aucie było słychać, a nie poza nim, dlatego wydaje mi się że zamknięta skrzynka będzie lepsza od BR (?)
            Nie szkoda :flapper:

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
            nigdy nie rozumialem tego pytania - a co to za roznica?
            Każdy większy producent podaje w swoich katalogach litraż netto lub brutto, więc musi mieć znaczenie.
            Dodatkowo, jeżeli taki Hollywood podaje różny litraż zależnie od typu nadwozia to też musi mieć to jakieś znaczenie.
            Uprzedzając Twoje pytanie, ja nie wiem jakie to ma znaczenie - zapytaj inżynierów z Hollywood'a - oni na pewno wiedzą, skoro taka praktykę stosują.

A więc, litraż brutto czy netto?
            Dla sedna zwiększyć czy zmniejszyć pojemność skrzyni?
            Sound Wave, mógł byś coś naskrobać na ten temat?

http://diyaudio.pl/showthread.php/96...l=1#post297658
            Last edited by wojtus; 23.12.2011, 17:35.
            low-END

Skomentuj

Zamieszczone przez wojtus Zobacz posta
              Każdy większy producent podaje w swoich katalogach litraż netto lub brutto, więc musi mieć znaczenie.
              pokaz mi ktory bo ja nigdy tego nie widzialem

Dodatkowo, jeżeli taki Hollywood podaje różny litraż zależnie od typu nadwozia to też musi mieć to jakieś znaczenie.
              tak, to ma znaczenie
              ale raczej od wlasnych preferencji a nie od typu nadwozia

od typu nadwozia duzo zalezy umieszczenie skrzynki w bagazniku

Dla sedna zwiększyć czy zmniejszyć pojemność skrzyni?
              zrob tak jak napisalem - wsadz w 30 litrow + wygluszenie w celu zniwelowania wplywu objetosci magnesu

Skomentuj

pokaz mi ktory bo ja nigdy tego nie widzialem
                http://www.hollywoodsoundlabs.de/cus...-DATA-2011.htm
                Na samym dole.

zrob tak jak napisalem - wsadz w 30 litrow + wygluszenie w celu zniwelowania wplywu objetosci magnesu
                Tak zrobię.
                low-END

Skomentuj

"artysta" po prostu nie produkuje tych koszy ani terminali tylko zamawia u komuchów z obozu pracy w Chinach. Żeby sie łatwiej pakowało to mocowania na terminal i same terminale fabrycznie nie są wygięte. A polski artysta nie ma odpowiedniej giętarki. To takie "zrób sam" i wygnij se druta.
                  arwas "wschodząca gwiazdo"
                  Widzę że masz kompleks chińczyka, tak jak tonsil i z jego membranami i również terminalami.

STX produkuje kilka modeli koszy. Jak chcesz to zorganizuję specjalnie dla Ciebie "wizję lokalną" abyś nie ściemniał o STX z oczywistych powodów. STX również produkuje łączówki. \chciałbyś zobaczyć na własne oczy i pochwalić się na tym forum? Czekam na odważną decyzję ujadającego z za krzaka :)

aaa i żeby nie było STX importuje różne elementy w tym też Chin tak jak każda firma produkująca głośniki.
                  arwas każdy głośnik jest chiński, dlatego że magnesy oraz wiele innych elementów są tylko w chinach produkowane o czym w tonsilu wiedzą od 15 lat :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Koralzloty Zobacz posta
                    STX produkuje kilka modeli koszy.
                    Tak? A jeszcze jakiś czas temu twierdziłeś że już nie produkujecie koszy. Podobnież się nie opłaca...
                    Zamieszczone przez Koralzloty Zobacz posta
                    Jak chcesz to zorganizuję specjalnie dla Ciebie "wizję lokalną" abyś nie ściemniał o STX z oczywistych powodów
                    A ja chętnie zobaczę...

Skomentuj

http://www.hollywoodsoundlabs.de/cus...-DATA-2011.htm
                      Na samym dole.
                      pierwszy raz cos takiego widze bo... to jest totalna glupota!
                      przykladowo winisd uwzglednia juz na etapie projektowania objetosc tunelu!
                      tak wiec jaki jest sens pisania "obudowa 30 litrow + objetosc tunelu + objetosc glosnika"?
                      ci ktory testowali te obudowy przeciez powinni je testowac i z glosnikiem i z jakims tunelem!
                      dlatego takie podawanie "netto/brutto" to dla mnie glupota

Skomentuj

A ja chętnie zobaczę...
                        Tak czytam i czytam te już nudne opinie o STX autorstwa kolegi benek 161 czy też qubrica arwas i nie mogę wyjść z podziwu jak można być aż tak aroganckim i namolnym.
                        O wychowaniu nie wspomnę, gdyż mnie przez całe życie uczono aby przed wydaniem opinii dotyczącej jakieś rzeczy, zjawiska należy ją dokładnie przed tym sprawdzić.
                        Tutaj wydaje się osądy a dopiero później usiłuje się to sprawdzić.
                        Może kolega Benek 161 czy tez qubric arwas zażyczy sobie jeszcze kawę w STX po uprzednim wylaniu wiader pomyj na tą firmę? Nie potrafię inaczej nazwać takiego postępowania jak szczyt bezczelności i głupoty.

osobiście firmie STX kibicuję i liczę na rychłą prezentację obiecanej 10 calówki z serii AWX.

Wesołych Świąt

Skomentuj

Zamieszczone przez Kredo Zobacz posta
                          Tak czytam i czytam te już nudne opinie o STX autorstwa kolegi benek 161 czy też qubrica arwas i nie mogę wyjść z podziwu jak można być aż tak aroganckim i namolnym.
                          O wychowaniu nie wspomnę, gdyż mnie przez całe życie uczono aby przed wydaniem opinii dotyczącej jakieś rzeczy, zjawiska należy ją dokładnie przed tym sprawdzić.
                          Tutaj wydaje się osądy a dopiero później usiłuje się to sprawdzić.
                          Może kolega Benek 161 czy tez qubric arwas zażyczy sobie jeszcze kawę w STX po uprzednim wylaniu wiader pomyj na tą firmę? Nie potrafię inaczej nazwać takiego postępowania jak szczyt bezczelności i głupoty.

osobiście firmie STX kibicuję i liczę na rychłą prezentację obiecanej 10 calówki z serii AWX.

Wesołych Świąt
                          A ja proponuję przed zabraniem głosu w jakiejkolwiek sprawie dokładnemu przyjrzeniu się tematowi i wtedy wydawaniu opinii

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                            kontynuacja tego sporu wieze sie z ostrzezeniem i wykasowaniem tych postow!
                            tak wiec nie radze dalej pisac
                            Last edited by csbiczek; 24.12.2011, 23:45.

Skomentuj

Zamieszczone przez pablo.see Zobacz posta
                              Czy osoba która te głośniki montowała czy projektowała była pijana? A może ja się nie znam i tak ma być? Czy ktoś może wyjaśnić "co artysta miał na myśli"?
                              Terminal terminalem,można wygiąć,to nie jest aż taki duży problem zważywszy na cenę głośnika :)

Temat jest o zmianach w STX-sie,więc ja się pytam: czy w ostatnim czasie został wyprodukowany nowy głośnik 8" którego nie ma jeszcze na stronie? jestem nim bardzo zainteresowany i oczekuję odpowiedzi.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                czy w ostatnim czasie został wyprodukowany nowy głośnik 8" którego nie ma jeszcze na stronie? jestem nim bardzo zainteresowany i oczekuję odpowiedzi.
                                O czym mowa, jakieś przecieki?

Skomentuj

Nie będę o tym teraz pisał dopóki ktoś z STX-a mi tego nie wyjaśni. Moim zdaniem sprawa jest dość poważna i tylko święta powodują że nie napiszę o tym od razu na forum. Czekam na maila zwrotnego od Sound Wawe... (chyba że moje zapytanie do Niego nie doszło ze względu na świetnie działające forum. Jeśli nie to proszę Sound Wawe o skontaktowanie się ze mną).

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                    czy w ostatnim czasie został wyprodukowany nowy głośnik 8" którego nie ma jeszcze na stronie? jestem nim bardzo zainteresowany i oczekuję odpowiedzi.
                                    nic mi o tym nie wiadomo
                                    mecze SW o pewien glosnik ale to do CA
                                    czyzby chodzilo o AWX woofer?

Skomentuj

nie chodzi o awxa
                                      chodzi o zupelnie inny temat
                                      ale wyjasni sie o co chodzi jak sie SW odezwie
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

zamowienie kontenera terminali z chin nie kosztuje 1-2zl ;]
                                        Więc ile?
                                        Skoro STX sprzedaje je już w naszym kraju po 80 groszy http://www.stx.pl/zlacze-konektorowe.html

Skomentuj

Zamieszczone przez rysiu Zobacz posta
                                          Więc ile?
                                          Skoro STX sprzedaje je już w naszym kraju po 80 groszy
                                          nie chodzi tu o to ile kosztuje 1szt
                                          chodzi o to ze musza zamowic caly kontener czesci
                                          a po co maja na to kase wydawac skoro juz maja pelno tych terminali?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X