Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A miał ktoś z Was możliwość porównania SW.STX.8.2.300.2x2.F.S.PC z IT MDS08 czy RE Audio RE-8S4 ?
    low-END

Skomentuj

Zamieszczone przez wojtus Zobacz posta
      A miał ktoś z Was możliwość porównania SW.STX.8.2.300.2x2.F.S.PC z IT MDS08
      mam oba glosniki
      STX zmiata MDSa pod wzgledem zejscia i ilosci basu...
      doslownie go miazdzy!
      ale nadal MDS duzo lepiej wczuwa sie w muzyke i latwiej znika w systemie

Skomentuj

Nie na temat...
        Nie było mnie kilka dni a tu takie akcje... ;D Nic tylko założyć dział POLITYKA firm... :)

Skomentuj

Paweł S. , jeżeli można to ile litrów obudowę dać do suba na 8" awx + MB (węglowa) ,przepraszam ale w kij nie mogę znalezc info na ten temat :( .STX podaje :" Recommended enclosure: 25L@35Hz - Bass Reflex or 15L@35Hz - Passive Radiator " ,15l wystarczy ? Mam już MX-140 (diy) i chciałbym zrobić sub na tym komplecie ,pózniej resztę do kina (na razie mam zastępcze gnioty Jeszcze jedno, czy ten panel wystarczy do ww.głośników http://www.stx.pl/wzmacniacz-a-138.html

Pozdrawiam,Sylw04.

Skomentuj

Zamieszczone przez Sylw04 Zobacz posta
            15L@35Hz - Passive Radiator
            no to masz wyraźnie napisane
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Sylw04 kiedy planujesz zakończenie tego suba?

Skomentuj

ten panel za slaby

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                  Sylw04 kiedy planujesz zakończenie tego suba?
                  Jeszcze ,jeszcze , po świętach ,nowym roku zaczynam składać skrzynkę , więc trochę mi zajmie do premiery na pewno gotowy ukarze się na forum :)

lklukasz - Dzięki

Paweł S. - jakieś sugestie ,panel Irka pewnie byłby dobry ale muszę się z nim skontaktować , może coś innego ?

pozdrawiam.

Skomentuj

irkowy SUB150 na 8r bylby idealny

Skomentuj

Czy osoba która te głośniki montowała czy projektowała była pijana? A może ja się nie znam i tak ma być? Czy ktoś może wyjaśnić "co artysta miał na myśli"?

Hint: terminale
                      HA: S3M Projekt, chiński wzmak TPA3116
                      CA: Civic VIIIgen (FD7) 2011 r. JVC KD-G821, Sinuslive SL165W+Neo25, JL Audio 12W0-4, Axton C508
                      Civic VIIgen (EU8) 2004 r. Kenwood KMM-BT304, Autotek A6.2CS

Skomentuj

szybki jestes
                        montuja tak od dawna

wydaje mi sie ze tylko i wylacznie z powodu oznaczen na terminalach

poprostu trzeba je wygiac

Skomentuj

Zamieszczone przez pablo.see Zobacz posta
                          Czy osoba która te głośniki montowała czy projektowała była pijana? A może ja się nie znam i tak ma być? Czy ktoś może wyjaśnić "co artysta miał na myśli"?
                          co masz na myśli? bliskość złączek do kosza czy te "posmarkane" luty?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                            szybki jestes
                            montuja tak od dawna
                            W drugą stronę? Bo jak na bok to głośnik może nie wejść w otwór... A jak za mocno zegnie i się połamią, to czyja wina? Czy od razu nie mogli krótszych zamontować?

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                              A jak za mocno zegnie i się połamią
                              Bez przesady, całe życie tak odginam bo się wygodnie lutuje i nigdy nic nie pęckło :)

Skomentuj

Jak dostałem scxy to też zastanawiałem WTF? Odpakowałem drugą sztukę , to samo, czyli tak ma być. Faktycznie możnaby to poprawić.

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                                  W drugą stronę? Bo jak na bok to głośnik może nie wejść w otwór...
                                  tak, trzeba mocno zgiac bo nie wchodzi glosnik
                                  tak samo jest w samochodowce 8" - tylko tam trzeba lekko odgiac bo do obudowy nie wchodzi

tak jak pisalem - pewnie maja tysiace tych terminali i zeby byly zgodne oznaczenia z nawijaniem cewek tak to montuja

Skomentuj

O ile w GDN SCX nie ma problemy, bo jest duzy zapas miedzy rozmiarem dziury a terminalem, o tyle w GDM trzeba odgiąć dosyć mocno i jeszcze dodatkowo zrobić dziurę na brzegu otworu, jak w GDWK bo się terminale nie mieszczą, mała rzecz, ale jej poprawa na pewno by ucieszyła przyszłych klientów.

Skomentuj

Nie rozumiem co za problem poprowadzić druciki na przeciwległą stronę i dać terminal w odpowiednią stronę? Projektant walnął babola i tak klepią to namiętnie. Panowie z STX poprawcie to, bo aż wstyd.
                                      HA: S3M Projekt, chiński wzmak TPA3116
                                      CA: Civic VIIIgen (FD7) 2011 r. JVC KD-G821, Sinuslive SL165W+Neo25, JL Audio 12W0-4, Axton C508
                                      Civic VIIgen (EU8) 2004 r. Kenwood KMM-BT304, Autotek A6.2CS

Skomentuj

pablo.see powinien see odesłać głośniki do producenta, gdyż nie spełniają jego norm.
                                        p.s. pablo jak masz chociaż trochę wyobraźni to jeszcze raz zastanów się nad tym co napisałeś.

co za problem poprowadzić druciki na przeciwległą stronę i dać terminal w odpowiednią stronę?
                                        czy już wiesz że to nic nie zmieni?

Benek znasz chociaż jeden przypadek aby ktoś złamał łączówkę oprócz Ciebie? Co nie oznacza, że powinieneś na taką możliwość omijać STX-y fatalisto.
                                        Benek jesteś dla mnie przykładem chłopca, który nie ma najmniejszej wiedzy na temat budowy głośników ale zawsze Twoje idiotyczne uwagi mają miejsce w temacie o STX.
                                        Why?

Pokaż przynajmniej jeden przypadek złamania łączówki w głośnikach STX!
                                        Jak się nie ma do czego przy..ć do trzeba bić pianę przy każdej nawet płytkiej okazji. Tak trudno nagiąć łączówkę głośnika tak jak nóżkę kondensatora do wymaganej pozycji? Benek pomyśl! Przecież to ten sam materiał.
                                        Last edited by Koralzloty; 21.12.2011, 22:46.

Skomentuj

Zamieszczone przez pablo.see Zobacz posta
                                          Nie rozumiem co za problem poprowadzić druciki na przeciwległą stronę i dać terminal w odpowiednią stronę?
                                          przeciez to nic nie zmieni

tak jak juz pisalem - zapewne problem lezy w tym ze terminale zostaly zakupione osobno i kosze osobno
                                          a dopiero pozniej sie okazalo ze sa konflikty

ale jak widac jakos 99% klientow sobie z tym poradzila

Skomentuj

Czaruję...
                                          X