A miał ktoś z Was możliwość porównania SW.STX.8.2.300.2x2.F.S.PC z IT MDS08 czy RE Audio RE-8S4 ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez wojtus Zobacz postaA miał ktoś z Was możliwość porównania SW.STX.8.2.300.2x2.F.S.PC z IT MDS08
STX zmiata MDSa pod wzgledem zejscia i ilosci basu...
doslownie go miazdzy!
ale nadal MDS duzo lepiej wczuwa sie w muzyke i latwiej znika w systemie
Skomentuj
-
Paweł S. , jeżeli można to ile litrów obudowę dać do suba na 8" awx + MB (węglowa) ,przepraszam ale w kij nie mogę znalezc info na ten temat :( .STX podaje :" Recommended enclosure: 25L@35Hz - Bass Reflex or 15L@35Hz - Passive Radiator " ,15l wystarczy ? Mam już MX-140 (diy) i chciałbym zrobić sub na tym komplecie ,pózniej resztę do kina (na razie mam zastępcze gniotyJeszcze jedno, czy ten panel wystarczy do ww.głośników http://www.stx.pl/wzmacniacz-a-138.html
Pozdrawiam,Sylw04.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Sylw04 Zobacz posta15L@35Hz - Passive RadiatorJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaSylw04 kiedy planujesz zakończenie tego suba?, po świętach ,nowym roku zaczynam składać skrzynkę , więc trochę mi zajmie do premiery
na pewno gotowy ukarze się na forum :)
lklukasz - Dzięki
Paweł S. - jakieś sugestie ,panel Irka pewnie byłby dobry ale muszę się z nim skontaktować , może coś innego ?
pozdrawiam.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pablo.see Zobacz postaCzy osoba która te głośniki montowała czy projektowała była pijana? A może ja się nie znam i tak ma być? Czy ktoś może wyjaśnić "co artysta miał na myśli"?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaszybki jestes
montuja tak od dawna
Skomentuj
-
Zamieszczone przez benek161 Zobacz postaA jak za mocno zegnie i się połamią
Skomentuj
-
Zamieszczone przez benek161 Zobacz postaW drugą stronę? Bo jak na bok to głośnik może nie wejść w otwór...
tak samo jest w samochodowce 8" - tylko tam trzeba lekko odgiac bo do obudowy nie wchodzi
tak jak pisalem - pewnie maja tysiace tych terminali i zeby byly zgodne oznaczenia z nawijaniem cewek tak to montuja
Skomentuj
-
O ile w GDN SCX nie ma problemy, bo jest duzy zapas miedzy rozmiarem dziury a terminalem, o tyle w GDM trzeba odgiąć dosyć mocno i jeszcze dodatkowo zrobić dziurę na brzegu otworu, jak w GDWK bo się terminale nie mieszczą, mała rzecz, ale jej poprawa na pewno by ucieszyła przyszłych klientów.
Skomentuj
-
Nie rozumiem co za problem poprowadzić druciki na przeciwległą stronę i dać terminal w odpowiednią stronę? Projektant walnął babola i tak klepią to namiętnie. Panowie z STX poprawcie to, bo aż wstyd.HA: S3M Projekt, chiński wzmak TPA3116
CA: Civic VIIIgen (FD7) 2011 r. JVC KD-G821, Sinuslive SL165W+Neo25, JL Audio 12W0-4, Axton C508
Civic VIIgen (EU8) 2004 r. Kenwood KMM-BT304, Autotek A6.2CS
Skomentuj
-
pablo.see powinien see odesłać głośniki do producenta, gdyż nie spełniają jego norm.
p.s. pablo jak masz chociaż trochę wyobraźni to jeszcze raz zastanów się nad tym co napisałeś.
co za problem poprowadzić druciki na przeciwległą stronę i dać terminal w odpowiednią stronę?
Benek znasz chociaż jeden przypadek aby ktoś złamał łączówkę oprócz Ciebie? Co nie oznacza, że powinieneś na taką możliwość omijać STX-y fatalisto.
Benek jesteś dla mnie przykładem chłopca, który nie ma najmniejszej wiedzy na temat budowy głośników ale zawsze Twoje idiotyczne uwagi mają miejsce w temacie o STX.
Why?
Pokaż przynajmniej jeden przypadek złamania łączówki w głośnikach STX!
Jak się nie ma do czego przy..ć do trzeba bić pianę przy każdej nawet płytkiej okazji. Tak trudno nagiąć łączówkę głośnika tak jak nóżkę kondensatora do wymaganej pozycji? Benek pomyśl! Przecież to ten sam materiał.Last edited by Koralzloty; 21.12.2011, 22:46.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pablo.see Zobacz postaNie rozumiem co za problem poprowadzić druciki na przeciwległą stronę i dać terminal w odpowiednią stronę?
tak jak juz pisalem - zapewne problem lezy w tym ze terminale zostaly zakupione osobno i kosze osobno
a dopiero pozniej sie okazalo ze sa konflikty
ale jak widac jakos 99% klientow sobie z tym poradzila
Skomentuj
Skomentuj