Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

co do kosza to był on produkowany w polsce w STX'sie jeszcze gdzieś się ta forma przewala :). Co do samego głośnika to całkiem ciekawa konstrukcja - parametry podobne do 22-120-8-SC albo 23-120-8-SC (te 3 głośniki były praktycznie identyczne).

Skomentuj

Nie na temat...
      Zamieszczone przez Koralzloty Zobacz posta
      ... Benek nie pisz o kulturze gdyż pisząc "twoje" itp. obnażasz własny zasób wspomnianej.
      Żeby zwracać się do kogoś z dużej litery trzeba mieć do tej osoby szacunek. A ja do ciebie go nie posiadam...

Szkoda mi ciebie skoro musisz dogryźć mi w innym temacie. To są dopiero kompleksy

Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz posta
      co do kosza to był on produkowany w polsce w STX'sie jeszcze gdzieś się ta forma przewala
      Odlewane z aluminium w Józefowie? :o

Skomentuj

Nie na temat...
        Panowie, umówcie się np na najbliższym AS - tam dacie sobie po razie a później wszyscy pójdziemy na piwo, emocje opadną i będzie po sprawie

Skomentuj

oczywiście jeszcze kilka lat temu wiele odlewów aluminiowych było robionych na miejscu - teraz część zlecana jest polskim podwykonawcom

Skomentuj

panowie, nareszcie udalo mi sie wrzucic SW.STX.12.2.500.2x4.F.S.PP w skrzynke b-r
            pierwsze podlaczenie w domu i moge powiedziec ze nareszcie zaczyna pokazywac co potrafi
            pierwszy test po 5-10min bez porownania do GDN AA - wydaje mi sie szybszy niz aluminiak ale nie schodzi tak nisko...
            ale to tylko pierwsze wrazenie
            wygrzeje go troche bo lezal 2 tyg na polce i porownam oba razem

Skomentuj

No to czekam na porównanie z AA bo sam się nad nim zastanawiam :) AA bardzo mi pasuje i jeżeli ten będzie lepszy to biorę od razu :)

Skomentuj

zdjęcia Pawle zdjęcia... :)

Skomentuj

Jak kogoś interesowało, to GDN-18-140-8-AWX mają być ponownie dostępne pod koniec czerwca.
                  HA: S3M Projekt, chiński wzmak TPA3116
                  CA: Civic VIIIgen (FD7) 2011 r. JVC KD-G821, Sinuslive SL165W+Neo25, JL Audio 12W0-4, Axton C508
                  Civic VIIgen (EU8) 2004 r. Kenwood KMM-BT304, Autotek A6.2CS

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                    zdjęcia Pawle zdjęcia...
                    prosze bardzo

dzisiaj pogralem nim pare godzin...
                    po 10-15min zaczal mi z b-r wydobywac sie smrod spalenizny...
                    przerazony szybko odlaczylem wzmacnaicze i wykrecilem glosnik...
                    okazalo sie ze cewka tak sie zagrzala ze zaczal sie palic pyl MDFu ktory znalazl sie na glosniku

glosnik niespodziewanie dobrze zgrywa sie z kolumanmi. podzial na ok 80hz i nie slychac wyraznie suba
                    nadal mam za niskie strojenie bo brakuje mi "powera" na ok 50-60Hz - pozniej sobie skroce rurke

odnosze wrazenie ze aluminiowy schodzil nizej. ale ten jest odrobine szybszy
                    to tylko wrazenie bo jeszcze nie porownalem obu razem

ale ogolnie nawet nie ma co myslec nad marketowymi zabawkami jak JBL, magnat, kenwood itp itd
                    stx bije je na glowe

Skomentuj

o dżizas,ale masz kurzu na tym czarnym sprzęcie.Radzę odwrócić suba to może zdmuchnie

Skomentuj

nie, nie zdmuchnie

takie zapylenie mam od paru miesiecy
                        co 1-2 tygodnie sprzatam, ale po frezowaniu bez odkurzacza znowu sie powtarza...

Skomentuj

Czekamy na kolejne opinie a co do tego na sprzecie to to nie jest kurz to jest mikroklimat DIYowca :) z unoszącym się w powietrzu świeżo zmielonym MDFem

Jak Pawle z wysterowaniem 12" ?? Dwa panele dają radę ?? Podepnij w mostek na 8ohm i porównaj brzmienia :) czy się coś zmienia :) i czy dla małego wzmaka jednego da sie go odpowiednio wysterować ??

Skomentuj

Ja też zrobiłem subka na 12 SW 2x4 dla szfagra no i chłopak zadowolony jak na razie:).Buda BR@35hz napędza to carpower hpb1502 Wzmacniacz wysterowuje go dobrze,robi niezłe zamieszanie:) mianowicie słyszę go jak jedzie od 300m hehe:) ale odnoszę wrażenie,że troszkę brakuje jeszcze mocy wzmakowi i to nie koniec mocy głośnika.Ale powodem tego może być przysiadanie napięcia w aucie bo nie ma kondensatora:)Ogólnie głośnik wart swej ceny myślę.Założyłem temat w trakcie budowy ,ale z powodu braku czasu nie wrzuciłem zdjęć subka,ale myślę że jutro to nadrobię:) Pozdrawiam

Skomentuj

szczerze mowiac to miedzy zasilaniem jednej cewki a obu jest niewielka roznica w glosnosci... pewnie na szybkosci juz wiecej straci (tylko chwile sprawdzalem)

w mostek tych 2 wzmacniaczy nie moge spiac bo nie mam jak

janek w rozsypce wiec tez go nie sprawdze teraz

ten panel ma taka przypadlosc ze nie mozna go na maxa wysterowac bo slychac wyrazny przester
                              na obu tych panelach i jednym glosniku az tak wyraznie tego nie slychac
                              tak wiec mysle ze daja rade
                              ale kresu mozliwosci glosnika nadal nie slychac

Skomentuj

Chodziło mi o 1 x 8 ohm i to pod jednego wzmaka :)

Skomentuj

ten wzmacniacz juz na 8" 4ohm nie daje rady a co dopiero mowic o 12"

Skomentuj

Zamieszczone przez lukiel84 Zobacz posta
                                    ale odnoszę wrażenie,że troszkę brakuje jeszcze mocy wzmakowi i to nie koniec mocy głośnika.Ale powodem tego może być przysiadanie napięcia w aucie bo nie ma kondensatora
                                    kondek nie ma znaczenia
                                    jeśli już to za cienkie kable polozyles albo masz problem z alternatorem
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                      takie zapylenie mam od paru miesiecy
                                      co 1-2 tygodnie sprzatam, ale po frezowaniu bez odkurzacza znowu sie powtarza...
                                      Tego się nie pozbędziesz tak szybko skoro frezujesz w pokoju... W ogóle dziwi mnie to, że frezowanie odbywa się w pokoju- totalna porażka:)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                        W ogóle dziwi mnie to, że frezowanie odbywa się w pokoju- totalna porażka
                                        niestety w tak wielkim miescie nie moge znalez odpowiedniego garazu do wynajecia... mam za miastem - ale brak dojazdu...
                                        tak wiec zeby jakos zarabiac trzeba sie poswiecic

Skomentuj

Witam

Poczytałem kilkadziesiąt stron do tyłu i coraz bardziej jestem zdecydowany na Suba 25L 35Hz w oparciu o SW.STX.8.1,5.250.8.F.A.FC.X.
                                          Jeśli się nie zamieszałem w toczących się wątkach, tego tematu, to jest to dosyć ciekawa propozycja od STX-a.
                                          Chciałbym się cieszyć dodatkowym pomrukiem bassu w moim 15 metrowym pokoiku.

Ponieważ nie znalazłem nic konkretnego na temat mocy wzmacniacza, prosił bym o radę.
                                          Nie wykonam też sam wzmacniacza (ostatni wydał z siebie tylko dym i trochę trzasków).

Myślałem o panelu http://www.stx.pl/wzmacniacz-a-150.html od STX.

Wzmacniacz 100W + głośnik 150W + 15 metrów pokój - IMO powinno być za dużo

Skomentuj

Czaruję...
                                          X