co do kosza to był on produkowany w polsce w STX'sie jeszcze gdzieś się ta forma przewala :). Co do samego głośnika to całkiem ciekawa konstrukcja - parametry podobne do 22-120-8-SC albo 23-120-8-SC (te 3 głośniki były praktycznie identyczne).
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)
Collapse
X
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Koralzloty Zobacz posta... Benek nie pisz o kulturze gdyż pisząc "twoje" itp. obnażasz własny zasób wspomnianej.
Szkoda mi ciebie skoro musisz dogryźć mi w innym temacie. To są dopiero kompleksy
Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz postaco do kosza to był on produkowany w polsce w STX'sie jeszcze gdzieś się ta forma przewala
Skomentuj
-
panowie, nareszcie udalo mi sie wrzucic SW.STX.12.2.500.2x4.F.S.PP w skrzynke b-r
pierwsze podlaczenie w domu i moge powiedziec ze nareszcie zaczyna pokazywac co potrafi
pierwszy test po 5-10min bez porownania do GDN AA - wydaje mi sie szybszy niz aluminiak ale nie schodzi tak nisko...
ale to tylko pierwsze wrazenie
wygrzeje go troche bo lezal 2 tyg na polce i porownam oba razem
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postazdjęcia Pawle zdjęcia...
dzisiaj pogralem nim pare godzin...
po 10-15min zaczal mi z b-r wydobywac sie smrod spalenizny...
przerazony szybko odlaczylem wzmacnaicze i wykrecilem glosnik...
okazalo sie ze cewka tak sie zagrzala ze zaczal sie palic pyl MDFu ktory znalazl sie na glosniku
glosnik niespodziewanie dobrze zgrywa sie z kolumanmi. podzial na ok 80hz i nie slychac wyraznie suba
nadal mam za niskie strojenie bo brakuje mi "powera" na ok 50-60Hz - pozniej sobie skroce rurke
odnosze wrazenie ze aluminiowy schodzil nizej. ale ten jest odrobine szybszy
to tylko wrazenie bo jeszcze nie porownalem obu razem
ale ogolnie nawet nie ma co myslec nad marketowymi zabawkami jak JBL, magnat, kenwood itp itd
stx bije je na glowe
Skomentuj
-
Czekamy na kolejne opiniea co do tego na sprzecie to to nie jest kurz
to jest mikroklimat DIYowca :) z unoszącym się w powietrzu świeżo zmielonym MDFem
Jak Pawle z wysterowaniem 12" ?? Dwa panele dają radę ?? Podepnij w mostek na 8ohm i porównaj brzmienia :) czy się coś zmienia :) i czy dla małego wzmaka jednego da sie go odpowiednio wysterować ??
Skomentuj
-
Ja też zrobiłem subka na 12 SW 2x4 dla szfagra no i chłopak zadowolony jak na razie:).Buda BR@35hz napędza to carpower hpb1502 Wzmacniacz wysterowuje go dobrze,robi niezłe zamieszanie:) mianowicie słyszę go jak jedzie od 300m hehe:) ale odnoszę wrażenie,że troszkę brakuje jeszcze mocy wzmakowi i to nie koniec mocy głośnika.Ale powodem tego może być przysiadanie napięcia w aucie bo nie ma kondensatora:)Ogólnie głośnik wart swej ceny myślę.Założyłem temat w trakcie budowy ,ale z powodu braku czasu nie wrzuciłem zdjęć subka,ale myślę że jutro to nadrobię:) Pozdrawiam
Skomentuj
-
szczerze mowiac to miedzy zasilaniem jednej cewki a obu jest niewielka roznica w glosnosci... pewnie na szybkosci juz wiecej straci (tylko chwile sprawdzalem)
w mostek tych 2 wzmacniaczy nie moge spiac bo nie mam jak
janek w rozsypce wiec tez go nie sprawdze teraz
ten panel ma taka przypadlosc ze nie mozna go na maxa wysterowac bo slychac wyrazny przester
na obu tych panelach i jednym glosniku az tak wyraznie tego nie slychac
tak wiec mysle ze daja rade
ale kresu mozliwosci glosnika nadal nie slychac
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lukiel84 Zobacz postaale odnoszę wrażenie,że troszkę brakuje jeszcze mocy wzmakowi i to nie koniec mocy głośnika.Ale powodem tego może być przysiadanie napięcia w aucie bo nie ma kondensatora
jeśli już to za cienkie kable polozyles albo masz problem z alternatoremJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postatakie zapylenie mam od paru miesiecy
co 1-2 tygodnie sprzatam, ale po frezowaniu bez odkurzacza znowu sie powtarza...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaW ogóle dziwi mnie to, że frezowanie odbywa się w pokoju- totalna porażka
tak wiec zeby jakos zarabiac trzeba sie poswiecic
Skomentuj
-
Witam
Poczytałem kilkadziesiąt stron do tyłu i coraz bardziej jestem zdecydowany na Suba 25L 35Hz w oparciu o SW.STX.8.1,5.250.8.F.A.FC.X.
Jeśli się nie zamieszałem w toczących się wątkach, tego tematu, to jest to dosyć ciekawa propozycja od STX-a.
Chciałbym się cieszyć dodatkowym pomrukiem bassu w moim 15 metrowym pokoiku.
Ponieważ nie znalazłem nic konkretnego na temat mocy wzmacniacza, prosił bym o radę.
Nie wykonam też sam wzmacniacza (ostatni wydał z siebie tylko dym i trochę trzasków).
Myślałem o panelu http://www.stx.pl/wzmacniacz-a-150.html od STX.
Wzmacniacz 100W + głośnik 150W + 15 metrów pokój - IMO powinno być za dużo
Skomentuj
Skomentuj