Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez kombo
    PS ja już słucham tych głośniczków od piątku :smile:
    a ja je słuchałem ponad miesiąc temu
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ta, chyba w stxie w jakimś kijowym pomieszczeniu kilkadziesiąt/kilkanaście minut :twisted:

Skomentuj

Zamieszczone przez kombo
        w jakimś kijowym pomieszczeniu
        tak w tym pokoju na górze przygotowanym do robienia pomiarów
        w odgrodzie
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Panowie, czy ktos sie orientuje kiedy beda dostepne 18AWX 8 ohm? Potrzebuje jedna sztuke.

[ Dodano: 2010-04-12, 15:39 ]
          Ok juz nieaktualne. Zamowilem komplecik do monitorow TL :)

Skomentuj

Wie ktoś może kiedy będzie dostępna MB do 17-200-8 SW??

Tak a propos głośnika to trochę zawiedziony jestem i potwierdzam opinie użytkownika którego nazwy nie pamiętam a który pisał ze przy malej mocy wali o nadbiegunnik. Dzisiaj złożyłem skrzynie 12l (na razie closed bo nie ma jeszcze MB) i przy ok 70-80 watt stuka cewka o nadbiegunnik. Na razie nie wydaje wyroku na ten głośnik bo czekam na MB i wpakuje go w 12l 35Hz tak jak zaleca producent i wtedy zobaczymy czy wytrzyma to co powinien. Napęd zastosowany do niego to Panel z Allegro.

Skomentuj

Zamieszczone przez maxxx222
              wtedy zobaczymy czy wytrzyma to co powinien.
              producent nie pisal ze wytrzyma on pelna moc w tej aplikacji, pamietaj. :smile:

Skomentuj

Moze kiepski panel ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
                  wtedy zobaczymy czy wytrzyma to co powinien.
                  producent nie pisal ze wytrzyma on pelna moc w tej aplikacji, pamietaj. :smile:
                  Ja to rozumiem ale bez przesady. On nie wytrzymuje nawet polowy tego co powinien. Zobaczymy jak się zachowa z MB.

Zamieszczone przez n_omyzs
                  Moze kiepski panel ?
                  Mogę z 3way wykręcić GDN-a i wpiąć go w to miejsce i zobaczymy czy wytrzyma 90 watt. Innej możliwości ni mam by puścić mu niskie pasmo.

Skomentuj

Ja to rozumiem ale bez przesady. On nie wytrzymuje nawet polowy tego co powinien.
                    wiesz w jaki sposob jest przeprowadzany test wytrzymalosci? bylo to juz chyba tu opisywane albo w podobnym temacie ze stx nie wytrzymuje pelnej mocy przy niskich f.

Skomentuj

Wy gadacie o 2 roznych sprawach - wytrzymalosc mechaniczna i cieplna..
                      Co do panela z allegro to jaki to panel? Mysle ze po tych 80W zwyczajnie sie przesterowywuje membrana nie jest kontrolowana i wali o nabiegunnik.

Skomentuj

Tasior poprzez szum różowy w odgrodzie??

[ Dodano: 2010-04-16, 20:26 ]
                        Panel opisywany tutaj na forum. Ma on 100 watt 8 Ohm lecz bez problemu doprowadza ten głośnik do walenia o nadiegunniki

Skomentuj

n_omyzs, zmierzam do tego ze na stronie stxa jest podana moc jaka wytrzyma termicznie, i nie bedzie walil cewka ze wzgledu na podany sygnal.

Skomentuj

Tasior ja tak samo do tego zmierzam co ty.

Skomentuj

Prawdopodobnie przester.. pokaz ten wzmacniacz.

Skomentuj

Prosiłbym moderatora o przeniesienie tych postów do nowego tematu by nie zaśmiecać tego. Panel jest opisany na forum wiec co tu pokazywać?? Przester mówisz?? To dlaczego na innym głośniku tego nie słychać i gra normalnie?? Umiem odróżnić przester od końca możliwości głośnika i tutaj wypada na to ze szybko kończą się jego możliwości.

Skomentuj

skoro tak mało mocy mu trzeba do takich wychyleń to powinniście się cieszyć wysokim spl a nie nażekać ;| jak kupisz chiński głośnik z magnesem od lodówki to możesz mu podać 1kw i nie będzie walił o nabiegunnik

Skomentuj

Umiem odróżnić przester od końca możliwości głośnika i tutaj wypada na to ze szybko kończą się jego możliwości.
                                    No to chyba jednak nie potrafisz odróżnić brak kontroli, od dobrego trzymania za gębe.

Jakbyś był kiedyś w okolicach Raciborza to się odezwij, podłączymy go na próbę u mnie w aucie pod 400W RMS przy 8ohm

Skomentuj

zgodnie z tematem:
                                      http://stx.pl/wzmacniacz-stx-pa-1200.html
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Eno wypaśnie... tylko czuje ze szybko cena podskoczy.. jak na razie to jest nakorzystniejsza oferta, ale jak podskoczy to nie bedzie juz konkurencyjny...

Skomentuj

Panowie, szybkie pytanko. Czy glosnik GDN-30-500-4-AP posiada rowniez dwie osobne cewki jak GDN-30-500-2x4-AA? Chcialbym uzyc tego glosnika do pasywnego subwoofera obslugujacego dwa kanaly stereo.
                                          Z tego co czytam tylko GDN-30-500-2x4-AA posiada taka mozliwosc? Wyprowadzcie mnie z bledu bo juz cos mi we lbie fiksuje ;]

Skomentuj

Czaruję...
                                          X