Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

zobaczymy jak to będzie się miało do siebie
    może i ja się skuszę, dziś słyszałem go w BR u dolphin123 i szczerze mówiąc nie spodziewałem się, jest trochę zamulony ale tyle tego basu wytwarza, że jestem pod wrażeniem
    może jak się wygrzeje nabierze trochę prędkości (dziś dopiero odpalony)

Skomentuj

a wie ktoś coś o GDM AWX?

Skomentuj

malutkiz, będzie 5". Na takim kwadratowym koszu. Ale to jeszcze trochę potrwa. Na tym koszu:
        http://stx.pl/kosz-a-15.html
        ale to jeszcze potrwa
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
          no bez jaj :???:

mi SW pisal ze czekaja na matryce do nowego kosza (glosnik 100% made in poland). nie wspominal nic o tym dziwadle go AKXa

Skomentuj

nowości
            http://www.stx.pl/pa-450-4-fr-active.html

Skomentuj

Jak ktoś chce dość dokładne wagi obciążników do membrany biernej to może się wybrać do wulkanizacji i wziąć kilka ciężarków do wyważania kół. Najlepiej będzie kupić za kilka zł (bo wziąć to raczej nie pozwolą, chyba że stare) ciężarki do alumów - takie płaskie listki z warstwą klejącą po jednej stronie. Jak ja robiłem u kolegi to on miał owe listki w gramaturze 60g cały; składają się one z ciężarków 5g i 10g połączonych w całość właśnie warstwą klejącą.

Skomentuj

Można też zastosować odpowiednią, zwykłą nakrętkę (albo kilka nakrętek). W normach DIN jest przecież dokładnie określone jaką one mają wagę. Tylko raczej odradzał bym rozwiązania typu szpilka wkręcona w gwint w membranie i na tej szpilce ileś tam małych nakrętek o danej zsumowanej wadze bo taki układ to już nie jest obciążenie punktowe na membranę tylko obciążenie na jakimś ramieniu (czyli do standardowego obciążenia dochodzi jeszcze moment) a to już może mieć inny wpływ na strojenie - może pomijalny ale po co ryzykować. Wydaje mi się, że dobrym rozwiązanie będzie jakaś duża nakrętka o zbliżonej wadze plus jakaś mniejsza do tego dla uzyskania dokładności wagowej i to wszystko przyklejone do tego krążka z tyłu membrany. Te nawet 5 gramów w tą czy w tamtą stronę nie zrobi większej różnicy.

A jak ktoś chce działać z innymi obciążeniami a nie dysponuje dokładną wagą to może przecież zrobić prostą wagę szalkową (tutaj schemat http://www.webbmatte.se/bilder/2_2_1_ekv.jpg )i jako wagi porównawczej użyć np monet - np tutaj katalog z masami http://www.katalogmonet.pl/Katalog/P...-1995/Obiegowe . Wiadomo, że nie będzie hiper dokładnie ale do obciążenia membrany biernej wystarczy

Skomentuj

nie dziala, moze maja awarje albo cos zmieniaja?

Skomentuj

Oni mają tak bardzo często.

Skomentuj

nie działa i zpingować jej się nie da...

[ Dodano: 2010-06-07, 22:21 ]
                      http://stx.pl/krazek-al-76.html

Co to jest i po co? :?:

Skomentuj

mihas66, kopolka przeciwypylowa.

Skomentuj

Nie na temat...
                          Czy jest ktos kto moglby porownac konstrukcje na 2x17SW i konstrukcje na AA lub AP??

Skomentuj

przeczytajcie dwa ostatnie posty Lancastera...
                            http://audiohobby.pl/topic/7/5032#koniec
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

no tak, bo gdzie by to STX taki głośnik za taką cenę.... a teraz można..

Skomentuj

dolphin123, no i już nie posłuchamy dobrego głośnika w dobrej cenie
                                ale jestem :evil:
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nowa estradowa wysokotonówka D-1500-8-Ti
                                  http://www.stx.pl/stx-d-1500-8-ti.html

Skomentuj

A kiedy od stx doczekamy sie d5000+mk6 z 5" cewka i robiacego 118db za 250zl? Ostatnio hitem bylo d800 ok ja posiadam 500tki i graja calkiem konkretnie (muzyka elektroniczna) w duecie z gde 32/500 ot takie tanie nadstawki,pewnie na dniach je przedstawie,ale wracajac do tego poprzedniego tematu to wydaje mi sie ze takie parametry w takim tanim driverze to jakas sciema i pewnie uzyskamy tylko jazgot,a przy cieciu go na 800hz nawet 24db/oct to pujdzie z dymem juz na testach,chyba ze ludzie z stx uzyli jakis kosmicznych technologi by to wyplodzic.Niewiem jakos do tych coraz to lepszych wytworow niemam przekonania,tym bardziej z tak niska cena. Osobiscie wybral bym psd 2002 moze i slabsze i drozsze ale jakosciowo lepsze.

Skomentuj

DDN, sory,ale wypisujesz takie pierdoły że żal czytać. Uważasz się za znawcę? bo z tego posta wynika że tak skoro oceniasz produkt nie słysząc go i nie mając żadnych,na 100% żadnych argumentów żeby potwierdzić swoją tezę. Wystarczy zobaczyć twoją konstrukcję "estradową" żeby móc stwierdzić że nie masz o tym bladego pojęcia.

psd 2002? człowieku,Ty chyba nie wiesz co z czym porównujesz :grin:

Skomentuj

Jak bym niebyl nieco kulturalny to posypaly by sie niecenzuralne slowa. Widze powtarza sie ten sam klimat jak na elektrodzie...widac dlatego wiekszosc ceniacych sie ludzi omija fora-i chyba racja bo po co sie klucic,wciskac swoje wywody gusta,wiedze jak i tak jesli to niejest zgodne z wiedza innych to bedzie jechanie. Tak bardzo miloscia dazysz stx ze odrazu kontra?ja wiem swoje i swoje slyszalem,owszem mam stx na moich produkcjach ale to chyba dlatego ze chcialem sprawdzic co to to...a co do tego d1500 to fakt nie slyszalem ale jak jakas firma wypuszcza produkt tani o takich parametrach to musi byc cos nie tak z nim. Koniec gadania!

Skomentuj

D800 też ma przekłamane parametry bo kosztuje poniżej 100zł? jak byś nie wiedział to d800 jest porównywalny do d220 seleniuma,jak nie identyczny. napisz do Drausa to Ci wytłumaczy co nieco (o ile wiesz kto to jest),idź do niego i prosto w oczy Mu powiedz że się nie zna jak jesteś taki fachman :smile:

Porównujesz 2" cewkę z 1" wylotem do 3" cewki z 2" wylotem. To co że może ten Eminens gra lepiej (dla Ciebie) w paśmie od iluś tam,ten STX jest zupełnie innym driverem i nie można go porównywać z Eminensem...po tym idzie rozpoznać twoją wiedzę.

Zamieszczone przez DDN
                                          ...widac dlatego wiekszosc ceniacych sie ludzi omija fora-i chyba racja bo po co sie klucic,wciskac swoje wywody gusta,wiedze jak i tak jesli to niejest zgodne z wiedza innych to bedzie jechanie.
                                          Uważasz że to co napisałeś jest prawdą? jeśli tak to pokaż argumenty a jeśli nie to przestań zaniżać forum,za takie coś jest ostrzeżenie.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X