Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez smerfetek13 Zobacz posta
    Panowie, jak zapatrujecie się na temat niskobudżetowej konstrukcji na tych głośnikach:
    http://stx.pl/wm-stx-6-5-1-80-8-f-s-mc.html
    http://stx.pl/m-stx-4-1-100-8-f-s-mc.html
    http://stx.pl/gdwk-10-200-8-pj.html
    Ma prawo to zagrać..? Czy lepiej dać sobie spokój..?
    ale po co do midwoofera sredniak?
    bardziej bym tu widzial 12" na dole

Skomentuj

Panowie wiecie coś o nowych GDN-ach domowych?

Skomentuj

tzn o czym?

Skomentuj

Napisałem do stxa w sprawie GDNa 32-450-4/8 SC...Dostałem odpowiedź że w sierpniu zostanie zastąpiony nowym modelem.Ma to być głośnik zupełnie innej budowy i ma napewno ma nie być gorszy od tych GDNów co są.
          Nie wiem czy czekać na nowy głośniczek czy jak....

Skomentuj

cos mi sie obilo o uszy o nowych glosnikach do kolumn... ale zadnych konkretow nie znam

Skomentuj

Ja też nic dokładnie nie wiem.Zobaczymy He i ciekawe czy będą już w sierpniu tak jak mówią czy z pewnym opóżnieniem :biggrin:

Skomentuj

Da mnie mogli by zrobić odseparowany zestaw do auta, ale tego to na pewno się nie doczekam w tym roku...

Skomentuj

juz kilka razy na ten temat rozmawialem ze Slawkiem ale jakos nic z tego nie wyniklo
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez mihas66 Zobacz posta
                    Da mnie mogli by zrobić odseparowany zestaw do auta, ale tego to na pewno się nie doczekam w tym roku...
                    mecze SW o CA od dawna
                    nic teraz nie zrobi bo poprostu nie ma koszy typowo do CA

Skomentuj

od cube 155 byly by idealne
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No tak, cube miało fajne kosze. Tyle że koszt całego zestawu - z tych tanich rynek jest zalany, GMS, Helix, PB, itd więc raczej jak już produkować to coś lepszego - zestaw 2way 16,5' + 28mm kopułka i gdyby to rzeczywiście grało - to byłbym w stanie wydać i 500-600zł na taki zestaw.

Skomentuj

ale rozmawialem o zestawie na bazie awx-ow
                          to juz by byl dobry jakosciowo system
                          tylko w wysokotonowce trzeba by naped wymienic
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

... magnes neodymowy i ceramiczna kopułka:)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                              magnes neodymowy i ceramiczna kopułka
                              ceramik sie nie sprzeda - nie ten docelowy klient
                              cakby mieli zrobic do samochodu cos co zagra jak MX-140 to zdecydowanie wiecej powinien kosztowac (biorac pod uwage konkurencje :p )
                              ale faktycznie sam bym cos takiego kupil

Skomentuj

Jedwab - coś pokroju SinusLiva s28 lub Carpowera DT284

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                  juz kilka razy na ten temat rozmawialem ze Slawkiem ale jakos nic z tego nie wyniklo
                                  jakiś czas temu napisałem maila to tonsila, czy jest możliwość wskrzeszenia speedów. odpisali mi, że obecnie branża CA przeżywa największy kryzys od początku istnienia i dlatego nie będą ich produkować. może ów kryzys jest powodem, że stx nie produkuje głośników CA??

Skomentuj

Zamieszczone przez Święty Zobacz posta
                                    może ów kryzys jest powodem, że stx nie produkuje głośników CA??
                                    ow kryzys panuje od kilku lat a jakos interes sie nadal kreci i ludzie zarabiaja...
                                    a ten kryzys to jest wlasnie przez takich jak tonsil ktorzy przestaja produkowac dobre produkty a rynek zalewaja tandety z chin...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                      ow kryzys panuje od kilku lat a jakos interes sie nadal kreci i ludzie zarabiaja...
                                      a ten kryzys to jest wlasnie przez takich jak tonsil ktorzy przestaja produkowac dobre produkty a rynek zalewaja tandety z chin...
                                      też mnie trochę zdziwiło podejście tonsila, zwłaszcza, że ostatnio widzialem głośniki diory (wiem, ze diora jest chinska, ale jakby był mega kryzys i szansa na sprzedanie czego kolwiek była równa 0 to by w to nie wchodzili, zwłaszcza, że taki odseparowany zestaw to około 200-300 zł)
                                      , ale z tego co mowisz wniosek nasuwa się tylko jeden trzeba nękać stx aby zrobił dobry zestaw do CA. może jak zobaczą, że jest zainteresowanie to coś zmajstrują

Skomentuj

Nie na temat...
                                        Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                        rynek zalewaja tandety z chin...
                                        Ooo tak. "Tuba" 2000w z BR strojonym na 60hz, dobre "jajka" w półce, z przodu jakieś fajne głośniki, i koniecznie dużo CYKACZY żeby był krystalicznie czysty dźwięk xD Wzmacniacz 3500w za 99zł sobie z tym wszystkim poradzi

Skomentuj

Zamieszczone przez Święty Zobacz posta
                                          może jak zobaczą, że jest zainteresowanie to coś zmajstrują
                                          Tyle że zainteresowanie to 100-200osób a nie 2-3 na forum :)
                                          Problem jest tutaj że ludzie kupują nowsze samochody w których w standarcie jest już dobrze grające audio - i nikt nic nie chce zmieniać.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X