Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Taki glosnik tez jest w planach...
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
      No i chyba ktoś wspominał że AA nie będzie już produkowany?
      pierwszy raz slysze
      moze pomylilo sie z AP? on juz nie jest produkowany...

Skomentuj

a szkoda...
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Mogłem popierdniczyć, ale z drugiej strony AA długo już chyba jest niedostępny.

Skomentuj

Mnie chodzi raczej o coś kalibru XXLS (albo nawet i lepiej)
            Faktycznie brakuje w STX takiego przetwornika. A szkoda, bo żeby mieć takiego suba trzeba albo dobrze coś upolować używanego, albo wyłożyć kupe kasy na nowy. Stx pewnie by sie zmieścił w tych dajmy na to 300zł.

No i chyba ktoś wspominał że AA nie będzie już produkowany?
            Dostałem maila, że będą dostępne do końca lipca, były nawet nieco dłużej. Pewnie chodziło o to, że pod koniec lipca wstrzymali ich produkcje. Pewnie wolą wyprodukować więcej tych nowych 10' i 12', bo idą jak ciepłe bułeczki.

Skomentuj

Zamieszczone przez BioCannabis Zobacz posta
              Dostałem maila, że będą dostępne do końca lipca, były nawet nieco dłużej.
              Przyszłego roku? czy Ci się miesiące pomyliły? Nie rozumiem Twojej wypowiedzi.

Skomentuj

Tego roku. Potem napisałem "były nieco dłużej", więc chodzi o czas przeszły.

Skomentuj

Zamieszczone przez BioCannabis Zobacz posta
                  Stx pewnie by sie zmieścił w tych dajmy na to 300zł.
                  Mnie się wydaje że nawet taniej. Ot do AA dokładasz kolejny krążek magnesu (co stx stosował już od ho ho), dajesz inne nabiegunniki i dłuższą cewę-gotowe. Myślę że spokojnie w dwóch stówkach by się wyrobili, no powiedzmy nawet niech by bylo na blaszanym koszu.

Skomentuj

no powiedzmy nawet niech by bylo na blaszanym koszu.
                    bo te alu sa paskudne do montazu w obudowie :p

panowie, wzialem sie za wygrzewanie GDWK AK
                    jutro lub na weekend zrobie bezposrednie porownanie z PJ
                    (a przy okazji z ceramikiem, 27TBFC/G oraz XT19 :p )

Skomentuj

Takie porównanie już dawno temu zrobiłem:) Jakość AK jest proporcjonalna do ceny w stosunku do PJ, ale nie ma co się spinać, że jest wysokich lotów :)
                      Najlepsze byłoby bezpośrednie porównanie z missionem i tw70.

Skomentuj

missiona mam
                        ale dla mnie to zupelnie inne glosniki

napewno AK mniej drazni ucho, ale faktycznie jest tylko troche lepszy niz PJ - nie ma jakiegos wielkiego skoku jakosciowego

Skomentuj

Co sądzicie o zestawach diy z stx.pl ? Opłaca się kupować ?

Skomentuj

A ja dodam że stx zaczął lepiej pakować swoje przesyłki. Dzisiaj przyszła do mnie kolejna paka z dwucewkowym 8mio calowcem i w końcu zabezpieczyli go styropianową wytłoczką (czy jak to się tam nazywa :) ). Poprzednio jak go kupowałem to niestety kosz głośnika i membrany biernej był nieco pokrzywiony od transportu.

Skomentuj

Dzisiaj przyszła do mnie kolejna paka z dwucewkowym 8mio calowcem i w końcu zabezpieczyli go styropianową wytłoczką
                              juz prototyp dostalem tak zabezpieczony. ciesze sie ze teraz jest to w standardzie

Zamieszczone przez acebix Zobacz posta
                              Co sądzicie o zestawach diy z stx.pl ?
                              diy czy gotowe kolumny?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                diy czy gotowe kolumny?
                                DIY, Myślę o robieniu mx-140 i zastanawiam się czy wsiąść zestaw do samodzielnego montażu z stx.pl. Jak wygląda taki zestaw ? Czy obudowy są tam wykończone ? Gdyż stolarz ze mnie żaden. I czy przede wszystkim czy opłaca się to kupować ?

Skomentuj

Jesli nic sie nie zmieniło obudowy będa cienkie. Można je zrobić solidniej chociaz pewnie u stolarza wyjdą znacznie drożej.

Skomentuj

zestaw DIY z STXa to rozebrane kolumny na czesci
                                    oszczedzasz tylko tyle ile kosztuje ich montaz

skrzynki STXa nie sa przykladem dobrej stolarki wiec proponuje zrobic je samemu

Skomentuj

http://stx.pl/gdn-15-100-8-awx.html nareszcie cos co pozwoli mi skonczyc kino

Skomentuj

Nie na temat...
                                        O, tego brakowało. Dwie dwudziestki AWX na dół, owe dwie piętnastki AWX na średnich (chyba, że będą jeszcze jakieś specjalnie do tego celu dedykowane) symetrycznie z jakąś lepsiejszą np. skandynawską kopułką i mam klony swoich obecnych zestawów, tyle że sporo słabsze i jakościowo ustępujące, ale z pewnością ta różnica jest mniejsza, niż różnica w cenie. Znajomy koniecznie chciał, żebym mu sklonował swoje, co ja mu szczerze odradzałem z różnych przyczyn, głównie finansowych, mocowych i jednak też brzmieniowych, bo aż takich wynalazków to by nie potrzebował. No a teraz będę mógł znaaacznie mniejszym kosztem zrobić mu coś bardzo podobnego do swoich. Fajnie, że te piętnastki się ukazały. Paweł S, koniecznie opisz ich brzmienie i jeśli masz punkt odniesienia (choćby pamięciowy brzmienia) w postaci droższych głośników tego kalibru, to napisz jak wypada porównanie, ok?
                                        Last edited by Racjonalny; 30.09.2011, 10:48.

Skomentuj

na dniach ma byc tez sredniak...
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X