Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pamiętajcie że te wysokie oceny dotyczą swojej klasy sprzętu, czyli najniższej. W relacji co oferuje konkurencja w tej cenie a co STX. I wypada to nieźle, zresztą nie ma co się dziwić w tej cenie nic lepszego nie można wykonać.

Dla mnie zupełnie inną sprawą jest to że od kliku lat (chyba nigdy) nie było STX w AV, ani testów ani reklam. A tu nagle w jednym numerze pojawia się i jedno i drugie...
    Wkurza mnie takie coś.

Skomentuj

Przeczytałem obydwie recenzje i jednak można z nich wywnioskować że FS-250 może mieć konkurentów w przedziale 4 tyś i też dostaniemy tylko jakieś monitory w zamian. A do podłogówek trzeba dołożyć z reguły 1-2 tyś więc STX FS-250 może być porównywany do kolumn podłogowych za 5-6 tyś zł.
      Z drugiego testu jasno wynika że 7 tyś za Akkusy to przesada. Jeżeli 7 tyś za dużo to ile? 4-5 tyś? Nie mam zamiaru oceniać Akkusów bo ich nie słuchałem zbyt długo (kilka minut) ale pozostaje pytanie dlaczego STX dostał tak dobrą ocenę a nawet wyróżnienie -wybór redakcji a inna firma niestety niet?
      Po za tym FS-250 98/100 to wynik, który przyznaje AV za wybitny produkt jak widać po wskaźnikach i nikt tego już nie zmieni.
      Yoshi jak widzisz nawet ushery nie wystarczą aby dostać nagrodę a nawet wyróżnienie. Myślę że jakby STX dał do testów FX-300 lub MX-140 to skali by zabrakło :)
      A i jeszcze jedno nigdzie wcześniej nie widziałem aby STX poddany był jakimś testom, a wszystkie czy prawie wszystkie firemki z Polski po sto razy były testowane ale nigdy z tak dobrą oceną jak STX tzn. 98/100

Pozdrawam
      wielbiciel STX :)
      sorry, napisałem tylko co inni de facto napisali już przy okazji testów itp.

Skomentuj

Zamieszczone przez Kredo Zobacz posta
        więc STX FS-250 może być porównywany do kolumn podłogowych za 5-6 tyś zł.
        to juz mocna przesada. ale te 4k spokojnie realne (W170s + 27tbfcg za 3,5kPLN)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          ...ale te 4k spokojnie realne (W170s + 27tbfcg za 3,5kPLN)
          No właśnie,bez przesady,bo 5-6tyś to przesada akurat... a jeśli by było inaczej to już dawno bym jeździł mercedesem.

Jeśli chodzi o porównanie AWX-ów do W170s + 27tbfcg to powiem jedno,przewaga STX-a nad tym projektem to średnica w midbasie,reszta jest znikoma (a teraz porównajcie ceny głośników). To tyczy się FX-300,bo FX-250 (choć nie słyszałem) uważam za gorszy produkt (wystarczy spojrzeć na cenę). Więc jak FX-250 może konkurować z Usherami (chociaż 8935A + 9930-20)? Bo ma 2 basy?

STX w tej recenzji jest dobrze oceniany z racji ceny,i ja to sam przyznaje,ale bez przesady Panowie...

Skomentuj

Kredo proponuje posluchac obu produktów a potem wydawać opinie.

Ja słuchałem obu.
            I mam swoją opinie która można czytelnie wyczytać z moich wcześniejszych wypowiedzi.
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

STX 2x jak pamiętam poddał testom kolumny i w obydwu testach dostał najwyższe noty, nawet dostał wyróżnienie "produkt roku" a teraz rekomendację magazynu Audio Video za FS-250
              Zastanawia mnie zawiść Yoshi_80 i kilku innych osób (narodowa przypadłość?). Rozumiem spieprzona wigilia etc. ale jak masz lepszy produkt to dlaczego nie poddasz do oceny do takiego Audiovideo?

Skomentuj

Stx jest rewelacyjny za te kilka stówek co kosztuje, deklasuje chyba wszystko w stosunku jakość cena, a jego konkurencja to przecież tesle, alpierdy i tonsile (cenowo)
                Jak można porównać go z usherem, scanem czy seasem? To zupełnie inna liga... Nie dajmy się zwariować, że kupując stxa będziemy mieli coś lepszego niż te wyżej wymienione bo tak nie będzie! Dostaniemy całkiem poprawnie brzmiące głośniki za niską cenę, to chyba stąd ten zachwyt.
                nie zapominajmy też ze to forum diy i my za tą kasę jesteśmy w stanie wyciągnąć znacznie więcej...

Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2

Skomentuj

no tak wystarczy sobie w profilu wpisac torono i juz ma sie prawo do wpisywania o narodowych przypadlosciach :).

Zawisci nie ma ale zdrowy rozsadek ktorego wam brakuje. A wigilia, dzieki swietna byla. Tak zaraz po swietach pakuje swoje kolumny i wysylam do AV zeby je przetestowali i koniecznie porownali z stxami (wyraznie zaznacze to w mojej prosbie o test).

Nie wiem czemu to tak ciezko zrozumiec ale jakby mi ktos dal to przetestowania kolumny i powiedzial ze kosztuja 1200 zl to tez bym sie zachwycil no bo CZEGO MOZNA oczekiwac w tej cenie? Co innego jak dostajesz sprzet za 7k gdzie oczekiwania sa nieporownywalnie wieksze jak i poziom konkurencji.
                  To sa produkty co do ktorych sa rozne poziomy oczekiwan. Stx zagraly jak widac ponad poziom jakiego spodziewali sie rencenzenci bo faktycznie w tej cenie dostajemy marketowy szajs ktory gra potwornie zle, a akkusy widac nie zagraly tak dobrze jak tego oczekiwali. Ale to nie jest podstawa do porownan obu produktow. Tak jak z samochodami, najlepsze auto z segmentu A nie dorowna jakoscia, wyposazeniem i komfortem najgorszemu z segmentu C.

Skomentuj

Yoshi_80 w większości sie z Toba zgadzam. Nie słuchałem gotowych kolumn STXa, ale znam ich głosniki. Z drugiej strony wiem ze robiac zakładajmy TLke na 18AWX, dodając do niego T9950, na Twojej zwrotnicy, obudowie biganta to markowe kolumny juz by tak łatwo nie miały. Dobrym przykładem tego jest porównanie 3SM i ER18+kt27tbfc. Nie do konca powinnismy patrzec na oceny recenzentów ale na to co my możemy wyciągnac z takich głośników, pamietając ze na STXie świat sie nie konczy:)

Skomentuj

Zresztą po co ta rozmowa ile teoretycznie mogą być warte kolumny stx? Ktoś chce sobie łechtać ego? Normalnie sytuacja jak klonami Mite, ludzie budowali je masowo bo za 3 stówy miało się kolumny warte teoretycznie ileś tam...co z tego że projekt był skaszaniony

Skomentuj

Zastanawia mnie zawiść Yoshi_80 i kilku innych osób
                        A mnie zastanawia, czy wreszcie odczepicie się Panowie od naszego forum? Od jakiegoś czasu jest tu najazd STXowców i nijak nie można się was pozbyć. Nie pisze tu o Sound Wave, bo chłopak pisze z sesnem i wzbogaza forum, ale o tych wszystkich klonach pamietnego "pana i władcy stxa" czyli KoralaZłotego. Już przeginacie po prostu.

Myślicie, ze tego nie widać? Tworzycie profil z durnym nickiem, wpisujecioe jakąś fantastyczną miejscowość w polu "skąd", nabijecie (a może nabijesz - bo to jedna i ta sama osoba) z 10 postów i już dawaj do tematu stxa bronić swojej firmy.
                        Tylko beż głupkowatych tłumaczeń, bho tak się składa, że można na forum odnaleźć wcześniejsze wpisy użytkowników i co wiadać?
                        Może dla Ciebie nie ale dla mnie stx PJ do 100 zł jest najlepszym wyborem
                        Może i ten Visaton SC lepiej CYKA ale ten najtańszy stx pj bije SC Visatona o klasę - tak w ogólnym znaczeniu.
                        Polecam układ GDN-AX + GDWK-AX na stx.
                        Na AS ten wyskotonowy stx jak zresztą cały monitor m-100 zagrały fantastycznie.

Won z tego forum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Skomentuj

Szczytem chamstwa można nazwać wytykanie komuś innemu błędów tak jak zrobił to p.tomq88. Zauważ kolego że Ty również podałeś fikcyjną nazwę swojego miejsca zamieszkania "ze sweet potu" .

tomq88 WON z tego tematu o STX.

Nikt nie zmusza nikogo do czytania. Jesteś przykładem maso, nie chcesz a czytasz.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA

Gratuluje!
                            Poraz kolejny ostrzeżenia rozdane!
                            Aby tak dalej Panowie.
                            Temat zamykam.
                            Czułości możecie sobie wymieniać na PW
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wchodzę na fejsa i..
                              http://stx.pl/ct-stx-4-1-5-800-8-f-a-al.html

Skomentuj

bedziemy tylko informowali czy otwieramy temat?

widzialem go wczoraj na stronie... nie widze zastosowania u mnie

w drodze sa do mnie nowe tanie GDWK
                                jednak to nie jest juz ta sama PJtka - kopulka jest tam taka sama jak w AWXie!
                                porownanie jak tylko je dostane

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                  Jako super tweeter dobry,można by go z szerokopasmówką połączyć.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                    w drodze sa do mnie nowe tanie GDWK
                                    jednak to nie jest juz ta sama PJtka - kopulka jest tam taka sama jak w AWXie!
                                    Coś w tym jest, bo znajomemu robię monitorki na 14SCX i PJ, a nowa PJtka ciut inną membrankę ma :)

Skomentuj

ciekawe w takim razie jak z parametrami.

Skomentuj

Kiedyś miałem podobną sytuację z AWXem. Zamówiłem GDWK z pierwszej partii bodajże a po jakimś czasie z innej i membranka była w taki sam sposób wykonana - tj wcześniej czarna a później bardziej przezroczysta. Napisałem do STXa o wyjaśnienia i napisali mi, że zmienili po prostu barwnik i ta zmiana nie wpływa na parametry. Jeśli to samo zostało zastosowane teraz to nie ma się czym przejmować, natomiast jeśli jest to inna membranka no to znaczy, że PJtki już nie ma a jest ciut inny, nowy głośnik... :)

Skomentuj

dlatego zamowilem ten glosnik - mam na stanie GDN 14 SK + GDWK PJ wiec zrobie pomiary z PJ i z nowa kopulka. porownam i zobacze czy da sie stosowac zamiennie

Skomentuj

Czaruję...
                                          X