Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak czytałem kilka stron wcześniej o problemach z dostępnością awx to wydawało mi się to śmieszne, ale jak się zaczyna to przedłużać z miesiąca na miesiąc pomimo zapewnień ze strony producenta że za około 2tyg to już mi się to takie śmieszne nie wydaje, szybciej się idzie panel suba od Irka dostać niż taki awx.

Skomentuj

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
      Jak czytałem kilka stron wcześniej o problemach z dostępnością awx to wydawało mi się to śmieszne, ale jak się zaczyna to przedłużać z miesiąca na miesiąc pomimo zapewnień ze strony producenta że za około 2tyg to już mi się to takie śmieszne nie wydaje, szybciej się idzie panel suba od Irka dostać niż taki awx.
      Co zrobimy że mieszkamy tak daleko od chin? Przecież stamtąd części płyną, i na to wpływu nie ma. Zresztą taka polityka firmy, słabo nastawiona na rynek detaliczny, i nie ma się co dziwić, bo My w stosunku do hurtowców i firm chcących oemowe głośniki to nic nie zamawiamy

Skomentuj

Pogody jeszcze nie ma aby piłe wyjąć , ale myślę że tak do maks maja można by poczekać , jak nie to usher lub visaton

Skomentuj

to zrobcie liste i zamowcie "hurtowo"
          jak sie zbierze np 10 glosnikow to na pewno potraktuja was powazniej (o ile to nie wina opisana przez LS)

Skomentuj

Na początku chciałem nawet 6 sztuk , min 4 15awx na pewno , poczekamy zobaczymy ale latem chciałbym coś nowego złożyć

Skomentuj

Visaton, Monacor, Usher jest od ręki, po co czekać aż części z Chin dopłyną, nonsens.

Skomentuj

Pewnie tak się to skończy ale jak nie spróbuje tego stx to nie będę miał własnego zdania

Skomentuj

nie sadzisz ze jakby ludzie mieli pieniadze na ushery to by nie zawracali sobie glowy tanim stxem?

Skomentuj

SS revelator i Berylowe wysokotonowki tez sa od ręki
                    Last edited by dolphin123; 19.02.2013, 06:56.
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Pojawiła się nowa wysokotonówka:

http://www.stx.pl/t-stx-4-1-200-8-f-a-pc.html

Skomentuj

Hmm... Cena pośrednia pomiędzy P.PC a AWXem... Front jak AWX, membranka jak stara PJtka, ale napęd już większy. Należałoby bezpośrednio te trzy wysokotonówki porównać, żeby cokolwiek o niej wiedzieć.
                        No i zdjęcie to samo nowej wysokotonówki i AWXa.. Hmm..
                        Last edited by dolphin123; 19.02.2013, 21:03.

Skomentuj

Witam,

rewelacyjnie byłoby, gdyby Sound Wave przybliżył nieco ideę powstania tego przetwornika. Może obniżenie kosztów w stosunku do AWX-a to nie wszystko i rezygnacja z pewnych elementów składowych jednak nie degraduje go całkowicie do poziomu Pj-ki.

Pozdrawiam,
                          Jacek Zieliński

Skomentuj

Zamawiając kilka elementów do zwrotnic podpytałem o ta nową wysokotonówkę. Dostałem odpowiedź:

"Nowy tweeter wygląda identycznie jak AWX, dlatego też bez sensu wyłoby wykonanie identycznego zdjęcia. Nowy tweeter ma być produktem, który w tak niskiej cenie zawiera ... tak niewiarygodnie wiele – np. front z PA6, membranę z poliwęglanu identyczną jak w AWX, komorę rezonansową, pierścień faradaya, podwójny ferrryt dla między innymi wyższej efektywności, idealnie profilowane nabiegunniki dla niskich THD, diamentowany front dla wyższego poziomu estetyki.
                            Jednym słowem nowy tweeter ma nie pozostawiać złudzenia konkurencji jak wiele można zaoferować w tak niskiej cenie.
                            Oczywiście różni się kilkoma detalami od AWX."

"Dodatkowo będziemy za kilkanaści dni oferowali nową serię głośników na włóknie szklanym/kolor membran w kolorze białym, Równolegle będziemy oferowali schematy dla DIY
                            dla 2 wersji:
                            1. nowy tweeter + 15 włókno szklane
                            2. nowy tweeter + 18 włókno szklane"

Jak głośniki będą w dobrej cenie i jakościowo jak AWXy to tonsile 15 40 5 nie będą miały prawa bytu właściwie...

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                              Jak głośniki będą w dobrej cenie i jakościowo jak AWXy to tonsile 15 40 5 nie będą miały prawa bytu właściwie...
                              Przy obecnej polityce Tonsila, chyba już w ogole nie warto nic od nich kupować. Czysta loteria.

Skomentuj

Już nie mają prawa bytu bo większość jest składanych na kolanie w piwnicy kij wie tak naprawdę z czego. Niewiele mają wspólnego z Tonsilem...
                                Mam bardzo przyjemne wspomnienia po szklanych Tonsilach (ale nie 15/40/5) więc czekam z niecierpliwością

Skomentuj

Mówisz o 13 50 9, które dostać dzisiaj jest bardzo bardzo ciężko i też nie wiadomo skąd są. Nie mniej AWXy je u Ciebie wyparły... :)

Skomentuj

Widzę że w wysokotonowym AWX też wymienili cewkę.Sound Wave mam do Ciebie pytanie,z jakiego powodu nie udostępniacie pomiaru impedancji przy nowych głośnikach?

Skomentuj

Super, może ktoś sklei nowe woofery z metalowym seasem i będzie fajna opcja na surroundy do kina (bo raczej tweeter zagra podobnie do wysokiego awx i średnio się to skomponuje z seasami na frontach). Chociaż jak porównać ceny obu wysokotonówek to... można się poważnie zastanawiać nad nowym projektem.

Skomentuj

Mówisz o 13 50 9, które dostać dzisiaj jest bardzo bardzo ciężko i też nie wiadomo skąd są. Nie mniej AWXy je u Ciebie wyparły...
                                        I jeszcze o GDN 11/coś tam. Fajna średnica.
                                        Racje masz, AWXy je wyparły gdyż okazały sie po prostu lepsze na średnicy (od basu mam seasa) :)

Skomentuj

Zamieszczone przez jacky72 Zobacz posta
                                          Sound Wave mam do Ciebie pytanie,z jakiego powodu nie udostępniacie pomiaru impedancji przy nowych głośnikach
                                          Bo nic to nie wnosi do tematu... Fs podane jest w parametrach tak samo jak indukcyjność cewki. Do projektu zwrotnicy i tak trzeba zmierzyć impedancję w danej obudowie...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X