Jak czytałem kilka stron wcześniej o problemach z dostępnością awx to wydawało mi się to śmieszne, ale jak się zaczyna to przedłużać z miesiąca na miesiąc pomimo zapewnień ze strony producenta że za około 2tyg to już mi się to takie śmieszne nie wydaje, szybciej się idzie panel suba od Irka dostać niż taki awx.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez szastal Zobacz postaJak czytałem kilka stron wcześniej o problemach z dostępnością awx to wydawało mi się to śmieszne, ale jak się zaczyna to przedłużać z miesiąca na miesiąc pomimo zapewnień ze strony producenta że za około 2tyg to już mi się to takie śmieszne nie wydaje, szybciej się idzie panel suba od Irka dostać niż taki awx.
Skomentuj
-
SS revelator i Berylowe wysokotonowki tez sa od rękiLast edited by dolphin123; 19.02.2013, 06:56.Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Hmm... Cena pośrednia pomiędzy P.PC a AWXem... Front jak AWX, membranka jak stara PJtka, ale napęd już większy. Należałoby bezpośrednio te trzy wysokotonówki porównać, żeby cokolwiek o niej wiedzieć.
No i zdjęcie to samo nowej wysokotonówki i AWXa.. Hmm..Last edited by dolphin123; 19.02.2013, 21:03.
Skomentuj
-
Zamawiając kilka elementów do zwrotnic podpytałem o ta nową wysokotonówkę. Dostałem odpowiedź:
"Nowy tweeter wygląda identycznie jak AWX, dlatego też bez sensu wyłoby wykonanie identycznego zdjęcia. Nowy tweeter ma być produktem, który w tak niskiej cenie zawiera ... tak niewiarygodnie wiele – np. front z PA6, membranę z poliwęglanu identyczną jak w AWX, komorę rezonansową, pierścień faradaya, podwójny ferrryt dla między innymi wyższej efektywności, idealnie profilowane nabiegunniki dla niskich THD, diamentowany front dla wyższego poziomu estetyki.
Jednym słowem nowy tweeter ma nie pozostawiać złudzenia konkurencji jak wiele można zaoferować w tak niskiej cenie.
Oczywiście różni się kilkoma detalami od AWX."
"Dodatkowo będziemy za kilkanaści dni oferowali nową serię głośników na włóknie szklanym/kolor membran w kolorze białym, Równolegle będziemy oferowali schematy dla DIY
dla 2 wersji:
1. nowy tweeter + 15 włókno szklane
2. nowy tweeter + 18 włókno szklane"
Jak głośniki będą w dobrej cenie i jakościowo jak AWXy to tonsile 15 40 5 nie będą miały prawa bytu właściwie...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaJak głośniki będą w dobrej cenie i jakościowo jak AWXy to tonsile 15 40 5 nie będą miały prawa bytu właściwie...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaJak głośniki będą w dobrej cenie i jakościowo jak AWXy to tonsile 15 40 5 nie będą miały prawa bytu właściwie...
Mam bardzo przyjemne wspomnienia po szklanych Tonsilach (ale nie 15/40/5) więc czekam z niecierpliwością
Skomentuj
-
Super, może ktoś sklei nowe woofery z metalowym seasem i będzie fajna opcja na surroundy do kina (bo raczej tweeter zagra podobnie do wysokiego awx i średnio się to skomponuje z seasami na frontach). Chociaż jak porównać ceny obu wysokotonówek to... można się poważnie zastanawiać nad nowym projektem.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaMówisz o 13 50 9, które dostać dzisiaj jest bardzo bardzo ciężko i też nie wiadomo skąd są. Nie mniej AWXy je u Ciebie wyparły...
Racje masz, AWXy je wyparły gdyż okazały sie po prostu lepsze na średnicy (od basu mam seasa) :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jacky72 Zobacz postaSound Wave mam do Ciebie pytanie,z jakiego powodu nie udostępniacie pomiaru impedancji przy nowych głośnikach
Skomentuj
Skomentuj