Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kilka tygodni temu pytałem akustyka, czy głośniki mają hologram Tonsila.
    Odpisali, że głośniki są w 100% oryginalne, nie są już produkowane od kilku lat i że wykupili zapasy.
    A Tonsil aktualnie tylko i wyłącznie sprzedaje głośniki, naklejając na nich hologramy.
    Tak więc oficjalnie się nie przyznają. ;/
    Dobrze, że mam oryginały za 99 zł/szt. :)
    Indywidualne lekcje języka angielskiego online dla dorosłych:
    treningjezykowy.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
      Nie tak dawno kupowalem z Akustyki 6 sztuk glosnikow do mojego projektu monitorow TL. Kazdy glosnik ma swoje pudelko, gwarancje i pieczatke z produkcji. Sa one jeszcze z pro-tonsilu i nie sadze, zeby az tak im sie chcialo to wszystko podrabiac.
      A które modele? Ja brałem i 15/40/5 i 13/50/9 i niestety pudełeczek nie dali mi bo nie mieli. Owszem, kupowałem też GDWK 10/80/2 to były pudełeczka z napisem z protonsilu.
      Sądzę że to co im zostało, jest oryginalne, a to co jest rarytasem na rynku raczej oni robią.

Skomentuj

Tak poza tematem tak dobre głosniki w takiej cenie i juz ich nie ma:/

Skomentuj

Zamieszczone przez Areek2 Zobacz posta
          Kilka tygodni temu pytałem akustyka, czy głośniki mają hologram Tonsila.
          Odpisali, że głośniki są w 100% oryginalne, nie są już produkowane od kilku lat i że wykupili zapasy.
          A Tonsil aktualnie tylko i wyłącznie sprzedaje głośniki, naklejając na nich hologramy.
          Tak więc oficjalnie się nie przyznają. ;/
          No i dobrze odpisali. Przeciez ProTonsil nie dawal zadnych hologramow. Maja lezaki magazynowe i to sprzedaja.
          Co do obecnej produkcji to zostanie ona ponownie przeniesiona i sam Tonsil juz niczego nie bedzie produkowal, skonczyla sie dzierzawa parku maszynowego. Teraz firma sprzedajaca chinole bedzie dla nich wykonywac glosniki, czyli pewnie wszystko bedzie z Chin, a cena wysoka i tak zostanie.

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
          A które modele?
          Zerknij wyzej.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
            Przeciez ProTonsil nie dawal zadnych hologramow.
            Dokąłdnie miałęm sporo oryginalnych Tonsili 5-6 lat temu i nie miały znaczków.

Skomentuj

Tak, wiem.
              Miejmy nadzieję, że piszą prawdę, są to leżaki i sami ich nie składają...
              Pisali, że 15/40/5 nie są produkowane od 2008 albo 2009 roku.
              Nie pamiętam dokładnie.
              Indywidualne lekcje języka angielskiego online dla dorosłych:
              treningjezykowy.pl

Skomentuj

Witam.
                Panowie mam zamiar zrobić z kolegą suba do auta na głośniku 17-200-8 SW z STX. Niema go na stanie więc kolega dziś zadzwonił do STX zapytać o to kiedy można się ich spodziewać. Odpowiedz jaką dostał troche mnie zmartwiła... Powiedziano mu dokładnie że "tego głośnika niema i nie będzie" Czy faktycznie taka jest prawda?

Skomentuj

Zamieszczone przez schwalba Zobacz posta
                  "tego głośnika niema i nie będzie"
                  Chyba wiedzą najlepiej ... albo chcą skutecznie zniechęcić 'drobnicę' do siebie.

Ja od dawna czekam na AWXy, najpierw, że będą w lutym, później był komunikat na stronie, że w kwietniu. Komunikat zniknął, mijają tygodnie, AWXów brak.
                  Tsza szukać innego projektu.

Skomentuj

Stx leci w balona, taka prawda trzeba sie zainteresowac innym producentem.

Skomentuj

Wątpię że znikną AWXy, są za dobre i ludzie się do nich przekonali... Ale myślę że i SW jest dobrym głośnikiem więc nie powinni wycofać go z produkcji czy sprzedaży. A że zależy mi na małej obiętosci skrzyni nie wiem jakiego przetwornika teraz szukać, a może czekać na SW licząc na to że ta informacja którą dostałem od STXa jest błędna.

Skomentuj

Zamieszczone przez schwalba Zobacz posta
                        A że zależy mi na małej obiętosci skrzyni nie wiem jakiego przetwornika teraz szukać
                        Kup 8cali 2x4ohm lub 2x2ohm. Dobry przetwornik. Gra już w małych budkach ala 12L -15L OZ i 18-25L BR

Skomentuj

Sam chciałem teraz zamówić głośniki, ale w odpowiedzi otrzymałem maila, że skupiają się na produkcji kolumn zarówno dotychczasowych modeli jak i nowych... Dobrze, że dla siebie mam już przeszło pół roku 3komplety 17SW+MB :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                            Dobrze, że dla siebie mam już przeszło pół roku 3komplety 17SW+MB
                            Avatar przedstawia cwaniaka Hyhy

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                              Sam chciałem teraz zamówić głośniki, ale w odpowiedzi otrzymałem maila
                              To oni potrafią odpisać na maila ? Mnie olali już 2x. Trzeciej próby nie będzie. Zapewne moderatorów traktują jak VIP'ów - zazdroszczę :)
                              Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

ja nawet nie spojrzę na stx'a więcej, oni mają w głęboko nas, my możemy mieć głęboko ich.

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                                  To oni potrafią odpisać na maila ? Mnie olali już 2x. Trzeciej próby nie będzie. Zapewne moderatorów traktują jak VIP'ów - zazdroszczę
                                  Prymitywne wysuwanie wniosków jest trochę nie na miejscu...
                                  Żeby było jasne...
                                  Wtyków żadnych nie mam, ale trochę głośników już od nich kupiłem, więc może dlatego jako taki kontakt mailowy mam..

Skomentuj

Wniosek nie jest prymitywny tylko rzeczowy. Pierwszy raz na tym forum wyraziłem negatywną opinię o sposobie traktowania klientów. Nadal pozytywnie oceniam ich produkty (AWX) ale poziom obsługi potencjalnych klientów jest zerowy. Chciałem zainwestować tylko 1200 zł , pewnie ich nie potrzebowali...
                                    Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

tez mam komplecik 17sw i mb :)
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                        tez mam komplecik 17sw i mb
                                        To sprzedajesz je w końcu? :P Albo ktoś ma na sprzedaż? :)

Skomentuj

chyba jeszcze potrzymam :)
                                          juz nie dlugo moga byc wiecej warte
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X