małe chińskie rączki to robią, a później kupują jako produkt markowy, ot co!
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Alchemiq Zobacz postamałe chińskie rączki to robią, a później kupują jako produkt markowy, ot co!
bo jezeli piszesz o glosnikach STXa to jestes w WIELKIM BLEDZIE!
co innego czesci do produkcji glosnikow
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaproponuje zapytac u zrodla!
I co mi powiedzą ??? zapewne tajemnica handlowa , zresztą jakiemuś tam awarii sie bedą zwierzać??
Po co to tworzenie legend???
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaale co?
bo jezeli piszesz o glosnikach STXa to jestes w WIELKIM BLEDZIE!
co innego czesci do produkcji glosnikow
a tak poważnie, bo teraz mnie zaciekawiłeś.... to gdzie sprzedaje się stx?
Skomentuj
-
Sprawa jest prosta, części na głośniki ściąga z Chin bo tam wiadomo najtaniej.
Składają je w Polsce, mała część przypada na nasz rynek w takich głośnikach jak widzimy na stronach, i narzekamy że ich ciągle nie ma.
Największą część produkcji przypada dla innych firm zagramanicznych, (które padały na poprzednich stronach np.) które to sprzedają kolumny z głośnikami Polskiego STXa.
Coś jeszcze?
Skomentuj
-
uważam, że jest w temacie "STX", "nowe głośniki", czy "nie tylko" ...
Naprawdę Pawel S mnie zaciekawił i nakazał zadać sobie to pytanie, które przeniosłem na forum : jaka firma/marka wykorzystuje podzespoły STX'a?
Jeśli nikt nie wie, to spoko, ale czyż nie jest to miłe, kiedy wie się, że np. Tonsil trafił do naprawdę świetnych i cenionych Totem.
Pytam więc na forum starszyznę i z góry dzięx za odpowiedź.
Skomentuj
-
Dzięki Panowie, to już coś!
Czyli, że tym co szukali shitu w STX'ie, oręż został im wytrącony.
Nie twierdzę, że osławiony AWX to hi end, ale okazuje się też jednocześnie, że to nie manufaktura z przypadku. Mają doświadczenie i dużo potrafią, a co nowszy produkt to lepszy. Od konstruktorów projektu zależy czy wykorzystane przetworniki zabrzmią lepiej niż wyglądają... chociaż wyglądają naprawdę dobrze! :)
Dziękuję.
Skomentuj
-
Coś rozjuszył chyba konkurencję STX znowu wprowadzając do sprzedaży 18 AWXA było tak cicho jak go nie było w sprzedaży? Może Akkus, Polink, Pylon, Audio Academy i inne powinny zastosować podobną technikę nie oferując nonstop topowego produktu?
Po wielu miesiącach użytkowania uważam 18 AWX za głośnik, który do 100 uero nie ma równego (spoko to tylko moja opinia i nie musisz się z nią zgadzać)
Z tego co słyszałem to coś tam robili albo nadal robią na STX czy też sklepy za granicą i można znależć w necie linki lub footki głośników z stx (szukaj po zdjęciach w google):
LDM
Handbox
Harpia
Pylon
SKart
Eryk S. Concept
Cube Audio
GLD
Audio tech
Pick up Hiszpania
VELI ELEKTRONIK Bułgaria
Agafonov Białoruś
ATe Szwecja (chyba taka nazwa tego wspomnianego Szweda, strona nieaktywna dziś)
Spectrum Audio Niemcy
i ponoć do wielu innych w wersji OEM do USA Australii Hiszpani Francji Niemiec
czas pokaże :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Kredo Zobacz postaLDM
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Kredo Zobacz postaPo wielu miesiącach użytkowania uważam 18 AWX za głośnik, który do 100 uero nie ma równegoZamieszczone przez Kredo Zobacz postaDokładnie tak jak można obok 18 AWX STX postawić cokolwiek? Nie ma głośnika nawet za 100 euro żeby temu STX podskoczył.
Staram się nie komentować niektórych rzeczy, ale czasami się ciężko powstrzymać. Ale na podstawie tych komentarzy mogę wywnioskować że Kredo po prostu nie miał innego głośnika niż STX AWX.
Jak już piszesz takie opinie to potwierdź je przynajmniej jakimiś argumentami. Bo z tego komentarza wynika że 90% osób które kupiło inny głośnik niż STX do 100 euro wtopiło pieniądze, albo przepłaciło. Dla mnie kompletna bzdura.
Zaczynam mieć wątpliwości dlaczego akurat temat o STX powinien być przyklejony. Firma jak firma po co wyróżniać którąkolwiek.Last edited by jamess8; 23.04.2012, 22:52.
Skomentuj
-
"Przepraszam, ale nie mogę się powstrzymać, 3 posty na koncie i wszystkie o STX. Czyżby podstawiony człowieczek z STXa?"
"Staram się nie komentować niektórych rzeczy, ale czasami się ciężko powstrzymać. Ale na podstawie tych komentarzy mogę wywnioskować
że Kredo po prostu nie miał innego głośnika niż STX AWX."
"Jak już piszesz takie opinie to potwierdź je przynajmniej jakimiś argumentami"
"Bo z tego komentarza wynika że 90% osób które kupiło inny głośnik niż STX do 100 euro wtopiło pieniądze, albo przepłaciło."
Nadal uważam że nie słyszałem lepszego głośnika do 100 euro.
"Dla mnie kompletna bzdura"
Jak zauważyłem/przez pryzmat Akkusowy wszystko co z STX związane jest dla ciebie "bzdura". Nawet nie ocalał Bingant, który dla ciebie jest zwykłym stolarzem a dla nnie jest wzorcem do naśladowania.
To co pokazał na tym forum to dzieło w przeciwieństwie do Twojej miernoty. Do sztuki trzeba mieć talent.
"Firma jak firma po co wyróżniać którąkolwiek"
Skomentuj
Skomentuj