Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

małe chińskie rączki to robią, a później kupują jako produkt markowy, ot co!

Skomentuj

Zamieszczone przez Alchemiq Zobacz posta
      małe chińskie rączki to robią, a później kupują jako produkt markowy, ot co!
      ale co?
      bo jezeli piszesz o glosnikach STXa to jestes w WIELKIM BLEDZIE!
      co innego czesci do produkcji glosnikow

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
        proponuje zapytac u zrodla!

I co mi powiedzą ??? zapewne tajemnica handlowa , zresztą jakiemuś tam awarii sie bedą zwierzać??
        Po co to tworzenie legend???

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          ale co?
          bo jezeli piszesz o glosnikach STXa to jestes w WIELKIM BLEDZIE!
          co innego czesci do produkcji glosnikow
          szczerze mówiąc to nie wiem, gdzie STX się puszcza, jednak z racji farsy, którą czytam na ostatnich stronach, to pozwoliłem sobie na żart?!

a tak poważnie, bo teraz mnie zaciekawiłeś.... to gdzie sprzedaje się stx?

Skomentuj

Sprawa jest prosta, części na głośniki ściąga z Chin bo tam wiadomo najtaniej.
            Składają je w Polsce, mała część przypada na nasz rynek w takich głośnikach jak widzimy na stronach, i narzekamy że ich ciągle nie ma.
            Największą część produkcji przypada dla innych firm zagramanicznych, (które padały na poprzednich stronach np.) które to sprzedają kolumny z głośnikami Polskiego STXa.

Coś jeszcze?

Skomentuj

Alchemiq, jak nudne musisz mieć swoje życie, że żyjesz tym gdzie sprzedaje się STX...

Nie karmić panowie...

Skomentuj

LightSound
                A mógłbyś przypomnieć te firmy???
                Bo szukam i nic nie mogę znaleźć oprócz jakiejś tam manufaktury ze skandynawii , cube audio i
                że kiedyś tam dla bodajże Harpii coś robili.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                  Koniec dyskusji na temat polityki firmy...
                  Wracamy do tematu albo posypią się ostrzeżenia.

Skomentuj

uważam, że jest w temacie "STX", "nowe głośniki", czy "nie tylko" ...
                    Naprawdę Pawel S mnie zaciekawił i nakazał zadać sobie to pytanie, które przeniosłem na forum : jaka firma/marka wykorzystuje podzespoły STX'a?
                    Jeśli nikt nie wie, to spoko, ale czyż nie jest to miłe, kiedy wie się, że np. Tonsil trafił do naprawdę świetnych i cenionych Totem.
                    Pytam więc na forum starszyznę i z góry dzięx za odpowiedź.

Skomentuj

Alchemiq kiedyś Harpia :)

Skomentuj

kilka stron wczesniej forumowicze podali 2-3 firmy ktore uzywaja ogolnie dostepnych glosnikow STXa
                        ale wiele firm zleca im produkcje glosnikow wg ich specyfikacji! tak wiec nie beda wygladaly jak STXy ani nigdy nie beda w sprzedazy

Skomentuj

Pylon do swoich Saphire zlecił wykonanie głośników. Można było je posłuchać na audioshow 2011
                          Last edited by benek161; 22.04.2012, 16:48.

Skomentuj

Dzięki Panowie, to już coś!
                            Czyli, że tym co szukali shitu w STX'ie, oręż został im wytrącony.
                            Nie twierdzę, że osławiony AWX to hi end, ale okazuje się też jednocześnie, że to nie manufaktura z przypadku. Mają doświadczenie i dużo potrafią, a co nowszy produkt to lepszy. Od konstruktorów projektu zależy czy wykorzystane przetworniki zabrzmią lepiej niż wyglądają... chociaż wyglądają naprawdę dobrze! :)
                            Dziękuję.

Skomentuj

Dalej same legendy, dowiemy sie czegoś????

Skomentuj

Coś rozjuszył chyba konkurencję STX znowu wprowadzając do sprzedaży 18 AWX A było tak cicho jak go nie było w sprzedaży? Może Akkus, Polink, Pylon, Audio Academy i inne powinny zastosować podobną technikę nie oferując nonstop topowego produktu?

Po wielu miesiącach użytkowania uważam 18 AWX za głośnik, który do 100 uero nie ma równego (spoko to tylko moja opinia i nie musisz się z nią zgadzać)

Z tego co słyszałem to coś tam robili albo nadal robią na STX czy też sklepy za granicą i można znależć w necie linki lub footki głośników z stx (szukaj po zdjęciach w google):

LDM
                                Handbox
                                Harpia
                                Pylon
                                SKart
                                Eryk S. Concept
                                Cube Audio
                                GLD
                                Audio tech
                                Pick up Hiszpania
                                VELI ELEKTRONIK Bułgaria
                                Agafonov Białoruś
                                ATe Szwecja (chyba taka nazwa tego wspomnianego Szweda, strona nieaktywna dziś)
                                Spectrum Audio Niemcy

i ponoć do wielu innych w wersji OEM do USA Australii Hiszpani Francji Niemiec
                                czas pokaże :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Kredo Zobacz posta
                                  LDM
                                  faktycznie, przypomnialo mi sie ze robili im zamiennika ARZ

Skomentuj

nie tylko :)

Skomentuj

jak juz sypiesz to syp dalej!

Skomentuj

Po wielu miesiącach użytkowania uważam 18 AWX za głośnik, który do 100 uero nie ma równego
                                        Dokładnie tak jak można obok 18 AWX STX postawić cokolwiek? Nie ma głośnika nawet za 100 euro żeby temu STX podskoczył.
                                        Przepraszam, ale nie mogę się powstrzymać, 3 posty na koncie i wszystkie o STX. Czyżby podstawiony człowieczek z STXa?

Staram się nie komentować niektórych rzeczy, ale czasami się ciężko powstrzymać. Ale na podstawie tych komentarzy mogę wywnioskować że Kredo po prostu nie miał innego głośnika niż STX AWX.

Jak już piszesz takie opinie to potwierdź je przynajmniej jakimiś argumentami. Bo z tego komentarza wynika że 90% osób które kupiło inny głośnik niż STX do 100 euro wtopiło pieniądze, albo przepłaciło. Dla mnie kompletna bzdura.

Zaczynam mieć wątpliwości dlaczego akurat temat o STX powinien być przyklejony. Firma jak firma po co wyróżniać którąkolwiek.
                                        Last edited by jamess8; 23.04.2012, 22:52.

Skomentuj

"Przepraszam, ale nie mogę się powstrzymać, 3 posty na koncie i wszystkie o STX. Czyżby podstawiony człowieczek z STXa?"
                                          jamess8 masz postów 945 i dajesz medal Akkusowi i namawiasz do zakupu całymi wózkami. Czyżby kolejny człowieczek z loudspeakershop?

"Staram się nie komentować niektórych rzeczy, ale czasami się ciężko powstrzymać. Ale na podstawie tych komentarzy mogę wywnioskować
                                          że Kredo po prostu nie miał innego głośnika niż STX AWX."
                                          Ostatnio iluminator18 był na tapecie. Uważasz że to dobry głośnik? Tylko dlatego że jest w sklepie twoich kolegów? Ten głośnik powinien kosztować 25%

"Jak już piszesz takie opinie to potwierdź je przynajmniej jakimiś argumentami"
                                          Jakimi? Takimi że bardziej preferuję z niebeiskimi włosami? To mój wybór oraz opinia więc WARA od moich upodobań.

"Bo z tego komentarza wynika że 90% osób które kupiło inny głośnik niż STX do 100 euro wtopiło pieniądze, albo przepłaciło."
                                          Chłopcze to Ty to powiedziałeś nie ja! Trochę kultury.
                                          Nadal uważam że nie słyszałem lepszego głośnika do 100 euro.

"Dla mnie kompletna bzdura"
                                          Dobrze że dodałeś że dla Ciebie, bo wielu innych ma odmienną opinię na ten temat.
                                          Jak zauważyłem/przez pryzmat Akkusowy wszystko co z STX związane jest dla ciebie "bzdura". Nawet nie ocalał Bingant, który dla ciebie jest zwykłym stolarzem a dla nnie jest wzorcem do naśladowania.
                                          To co pokazał na tym forum to dzieło w przeciwieństwie do Twojej miernoty. Do sztuki trzeba mieć talent.

"Firma jak firma po co wyróżniać którąkolwiek"
                                          Dobrze prawisz. W zamówieniu na Ushery do wspomnianego loudspeakershop byłeś pierwszy + dla brata jeszcze proszę : D

Skomentuj

Czaruję...