A ja Wam powiem, że oni totalnie olewają klientów indywidualnych i się nie dziwię, że powstają tutaj kłótnie pomiędzy internetowcami i tymi, którzy chodzą na zakupy do STXa osobiście. Moim zdaniem zajadą się tak jak TONSIL, bo wszystko sprzedawają za granicę, a w Polsce asortyment jak za komuny. Jeśli u nich przesyłka trwa tydzień albo dwa, na odpowiedź czeka się min. 48h, a gdy powiesz że chcesz kupić samą kratkę z tańszą przesyłką (kurierem jest 25 a kratka 10 :o) to kontakt się urywa. Bez urazy, ale jeśli oni robią serię 300 ceramików to jaki problem zrobić 10 albo 20 więcej dla indywidualnych ;/
Moderatorom strony STXa należy się ode mnie minus za podanie błędnych wymiarów głośnika. Zrobiłem sobie ładnie otwór na głośnik z podfrezowaniem GDM-14-150-8-SCX według wymiarów ze strony, przychodzi on, a tu całkiem mniejszy :/ teraz będę musiał kombinować z toczeniem pierścieni redukcyjnych.
Moderatorą strony STXa należy się ode mnie minus za podanie błędnych wymiarów głośnika. Zrobiłem sobie ładnie otwór na głośnik z podfrezowaniem GDM-14-150-8-SCX według wymiarów ze strony, przychodzi on, a tu całkiem mniejszy :/ teraz będę musiał kombinować z toczeniem pierścieni redukcyjnych.
Wklej sobie cienki pasek forniru na ściankę podfrezowania.
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Moderatorom strony STXa należy się ode mnie minus za podanie błędnych wymiarów głośnika. Zrobiłem sobie ładnie otwór na głośnik z podfrezowaniem GDM-14-150-8-SCX według wymiarów ze strony, przychodzi on, a tu całkiem mniejszy :/ teraz będę musiał kombinować z toczeniem pierścieni redukcyjnych.
Jaka roznica? Chyba nie pierwszy raz slysze juz o tym od tej firmy :)
Tyle, że inne co miałem z STXa to idealnie wszystko pasowało, więc wywnioskowałem, że i ten będzie dobrze opisany, ale naprawić to nie będzie tak trudno. Na tokarni wytocze sobie pierścienie redukcyjne i powinno być dobrze.
Chyba nie pierwszy raz slysze juz o tym od tej firmy
bo niestety tak jest
nawet raz poprosilem forumowiczow o zmierzenie wymiarow AWXa...
wyfrezowalem. przychodza glosniki i... NIE PASUJE! okazalo sie ze proszkowe lakierowanie znacznie grubsze ;]
STX ma w ofercie tanie cewki np 1,5mH za 5zł tylko niestety nie będą dostępne przez dłuższy czas. Gdzie oprócz polinka można dostać takie tanie cewki rdzeniowe? Potrzebne mi to jest praktycznie 1-2 razy a nie chcę inwestować dużo
Wg mnie w ofercie STX brakuje dobrych typowo basowych głosników (nie subwooferów) o średnicach 20-25cm. Przynajmniej tak dobrych jak stare Tonsile :flapper: z porządnymi papierowymi membranami, tylko wykonanych porządniej - bardziej designersko, a koszach aluminiowych.
Oraz dopasowanych do nich linii wzorniczych sredniotonowych.
W tym wypadku nie chodzi o to żeby wszędzi egdzie sie da wpychać pierścienie faradaya, nawet tam gdzi niczego nie wnoszą. Ale żeby zachowac pewien optymalny do zastosowania domowego zestaw parametrów.
Cos takiego żeby ludzie pytający "co zrobic na starych tonsilach ze smietnika" moglizacząć pytac o klasyczne konstrukcje na STXach... A co tam - mogliby nawet pójsć dalej i wypuścić serię na aluminiowych koszach ze szlifowanymi rantami żeby po zmontowaniu błyszczały jak dawniej Altusy ! :)
Skomentuj