Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

pisz do lklukasza lub zibiego
    mnie juz pewnie nie sprzedadza taniej po ostatnim mailu...

Skomentuj

czyzbys wczoraj/przedwczoraj wyslal im jakas wiadomosc?
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

szybkie pytanie, jaka grubosc frontu ma ceramik?)

Skomentuj

A ja Wam powiem, że oni totalnie olewają klientów indywidualnych i się nie dziwię, że powstają tutaj kłótnie pomiędzy internetowcami i tymi, którzy chodzą na zakupy do STXa osobiście. Moim zdaniem zajadą się tak jak TONSIL, bo wszystko sprzedawają za granicę, a w Polsce asortyment jak za komuny. Jeśli u nich przesyłka trwa tydzień albo dwa, na odpowiedź czeka się min. 48h, a gdy powiesz że chcesz kupić samą kratkę z tańszą przesyłką (kurierem jest 25 a kratka 10 :o) to kontakt się urywa. Bez urazy, ale jeśli oni robią serię 300 ceramików to jaki problem zrobić 10 albo 20 więcej dla indywidualnych ;/

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI Zobacz posta
            szybkie pytanie, jaka grubosc frontu ma ceramik?
            moj ma 4,2mm

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
            czyzbys wczoraj/przedwczoraj wyslal im jakas wiadomosc?
            nawet juz odpowiedz dostalem

Skomentuj

Moderatorom strony STXa należy się ode mnie minus za podanie błędnych wymiarów głośnika. Zrobiłem sobie ładnie otwór na głośnik z podfrezowaniem GDM-14-150-8-SCX według wymiarów ze strony, przychodzi on, a tu całkiem mniejszy :/ teraz będę musiał kombinować z toczeniem pierścieni redukcyjnych.

Skomentuj

Zamieszczone przez piglet11 Zobacz posta
                Moderatorą strony STXa należy się ode mnie minus za podanie błędnych wymiarów głośnika. Zrobiłem sobie ładnie otwór na głośnik z podfrezowaniem GDM-14-150-8-SCX według wymiarów ze strony, przychodzi on, a tu całkiem mniejszy :/ teraz będę musiał kombinować z toczeniem pierścieni redukcyjnych.
                Wklej sobie cienki pasek forniru na ściankę podfrezowania.
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez piglet11 Zobacz posta
                  Moderatorom strony STXa należy się ode mnie minus za podanie błędnych wymiarów głośnika. Zrobiłem sobie ładnie otwór na głośnik z podfrezowaniem GDM-14-150-8-SCX według wymiarów ze strony, przychodzi on, a tu całkiem mniejszy :/ teraz będę musiał kombinować z toczeniem pierścieni redukcyjnych.
                  Jaka roznica? Chyba nie pierwszy raz slysze juz o tym od tej firmy :)

Skomentuj

no bo kto wycina frezy nie majac glosnika w reku?

---------- Post dodany o 12:24 ---------- Poprzedni post o 12:23 ----------

glosniki z serii vifa xt tez sie nie "zgadzaly"
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Tyle, że inne co miałem z STXa to idealnie wszystko pasowało, więc wywnioskowałem, że i ten będzie dobrze opisany, ale naprawić to nie będzie tak trudno. Na tokarni wytocze sobie pierścienie redukcyjne i powinno być dobrze.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                        nawet juz odpowiedz dostalem
                        naraziłeś się ?

---------- Post dodany o 11:58 ---------- Poprzedni post o 11:57 ----------

No to teraz będziesz musiał liczyć nalezaki magazynowe z Tonsila

Skomentuj

no bo kto wycina frezy nie majac glosnika w reku?
                          ja? :p

Zamieszczone przez melisław Zobacz posta
                          Chyba nie pierwszy raz slysze juz o tym od tej firmy
                          bo niestety tak jest

nawet raz poprosilem forumowiczow o zmierzenie wymiarow AWXa...
                          wyfrezowalem. przychodza glosniki i... NIE PASUJE! okazalo sie ze proszkowe lakierowanie znacznie grubsze ;]

Zamieszczone przez arwas Zobacz posta
                          naraziłeś się ?
                          na szczescie nie bylo az tak zle...
                          ale jeszcze nie skonczylem tematu

Skomentuj

STX ma w ofercie tanie cewki np 1,5mH za 5zł tylko niestety nie będą dostępne przez dłuższy czas. Gdzie oprócz polinka można dostać takie tanie cewki rdzeniowe? Potrzebne mi to jest praktycznie 1-2 razy a nie chcę inwestować dużo

Skomentuj

moze w greltonie?
                              ale oni tez biora z polinka
                              ale mozesz sie dogadac, zeby wyslali ci listep poleconym co zmniejszy koszty przesylki
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

moze w greltonie?
                                ale oni tez biora z polinka
                                ale mozesz sie dogadac, zeby wyslali ci listep poleconym co zmniejszy koszty przesylki
                                Dostałem od nich odpowiedz, przy wadze do 0,5kg bez problemu mogą wysłać listem poleconym priorytetowym za 7,5zł

Skomentuj

Wg mnie w ofercie STX brakuje dobrych typowo basowych głosników (nie subwooferów) o średnicach 20-25cm. Przynajmniej tak dobrych jak stare Tonsile :flapper: z porządnymi papierowymi membranami, tylko wykonanych porządniej - bardziej designersko, a koszach aluminiowych.
                                  Oraz dopasowanych do nich linii wzorniczych sredniotonowych.
                                  W tym wypadku nie chodzi o to żeby wszędzi egdzie sie da wpychać pierścienie faradaya, nawet tam gdzi niczego nie wnoszą. Ale żeby zachowac pewien optymalny do zastosowania domowego zestaw parametrów.

Cos takiego żeby ludzie pytający "co zrobic na starych tonsilach ze smietnika" moglizacząć pytac o klasyczne konstrukcje na STXach... A co tam - mogliby nawet pójsć dalej i wypuścić serię na aluminiowych koszach ze szlifowanymi rantami żeby po zmontowaniu błyszczały jak dawniej Altusy ! :)

Skomentuj

albo neony takie okragle powinni dokladac do glosniki
                                    cos ala agro tuning
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wg mnie w ofercie STX brakuje dobrych typowo basowych głosników (nie subwooferów) o średnicach 20-25cm. Przynajmniej tak dobrych jak stare Tonsile
                                      Wniosek: dwudziestka AWX jest gorsza od tonsilowych, blaszanych staroci:lol:.

Oraz dopasowanych do nich linii wzorniczych sredniotonowych.
                                      http://www.stx.pl/sw-stx-8-1-5-250-8-f-a-fc-x.html
                                      http://www.stx.pl/gdn.html
                                      Wzorniczo niedopasowane? Arwas,tyś trzeźwy?
                                      Last edited by Racjonalny; 23.05.2012, 18:53.

Skomentuj

Wzorniczo niedopasowane?
                                        Brakuje żółtych i różowych kwiatuszkow

Skomentuj

Racjonalny, jamess8 , nie, po prostu powinni sprzedawać tonsila i było by cacy

Skomentuj

Czaruję...
                                          X