Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez jacky72 Zobacz posta
    Wskaż choć jeden mój wpis w którym żle się wyrażam o firmie STX lub ich wyrobach.Co, nie znalazłeś do tej pory żadnego na poparcie swojej tezy o tendencyjność?Widzisz, żle trafiłeś,nie ta osoba.
    Konkretnie chodzi mi o wyrażanie opinii na temat dokłądania 50zł... dla mnie to jednoznaczne powiedzenie. Ale koniec walki. Ja tez przepraszam za polaczka... ale denerwuje mnie nagonka na "nasze do dupy firmy".

Kwestią dokładania... własnie uruchomiłem kolumny na FW168... lepszy od STXa?? Inny

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
      Wiekszośc z tych o których zapewne mówisz słyszało od Głosnika do telewizora po dośc dobrego Scana... . Jesli tacy ludzie twierdza ze cos jest dobre, to chyba jednak jest. "Ci ludzie" pokazywali na forum rózne konstrukcje wiec im nalezy ufać...
      A Ty ufasz wszystkiemu co ktoś napisze? A masz pewność że ten kto pisze to nie jest ukryty sprzedawca lub ktoś czerpiący inne profity z tego że tak chwali dany produkt (patrz wojna fanbojów sieci komórkowych na forach z tym związanych)? Ja nauczyłem się że ufam tylko swoim uszom a posty typu " STX gra jak Seas czy lepiej od Ushera" traktuje jak żart na 1 kwietnia. Co nie znaczy że ktoś akurat nie może mieć takiego gustu w który STX trafia idealnie ale moim zdaniem 18 AWX jest głośnikiem o brzmieniu zbytnio mnie nie wciągającym co nie znaczy że jest zła. Każdy słyszy inaczej i twierdzenie że jedna osoba wyznacza co jest dobre a co złe oraz agresja skierowana do osób którym dany głośnik nie poszedł zakrawa na minioną epokę gdzie liczyła się tylko jedna słuszna i przewodnia myśl. Kolejną sprawą jest to że jeżeli ten STX jest taki dobry jak go na forum opisują to czemu jeszcze nie podbił zagranicy ( choćby rynku czeskiego, słowackiego, bułgarskiego itd)? Przecież w dobie internetu wiadomość że coś jest świetne w swojej cenie rozchodzi się w mgnieniu oka. Co do Qba to popatrz w drugą stronę, masz Polink czy LS gdzie traktowanie klientów jest o 180 stopni inne niż w STX :) Mam nadzieję że ta firma będzie się rozrastać i tworzyć coraz lepsze produkty ale jak widzę ich podejście do klienta to zaczynam rozumieć dowcipy o "Polnishe Wirtschaft" zza zachodniej granicy.

Skomentuj

Zamieszczone przez Kubik87 Zobacz posta
        masz Polink czy LS gdzie traktowanie klientów jest o 180 stopni inne niż w STX
        LS nie stawiał bym na poziomie Polinka, ale jeżeli zamówienie zbiorowe dojdzie do skutku to wybaczę im ich wpadkę i zapomnę o niej:) Uważam, że te zniżki to jednak miły gest z ich strony.

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
          Może i AWX 18 jest dostępny ale brak AWX kopułka .... przyznać się kto wykupił ??
          Jest ale nie ma 4 ohmowego na którego także czekam ;/

Szczerze po wojach ze starą serią STXa byłem raczej zniesmaczony do STXa, że jednak opinie są koloryzowane, nawet jak wchodziła seria estradowa i się nią bawiłem to już zaczynałem być przychylny do STXa, ale jak posłuchałem 17SW, czy AWXy to męczę dniami i nocami STX o te głośniki, bo dużo droższe nie grają na tym poziomie co STX. Dość łatwo je się aplikuje, co prawda wydaje mi się że dużych obudów wymagają, ale przez to, mają co zaoferować w paśmie basowym, jak i wyższym - średnim. Dobrze się je zwrotkuje, przeważnie nie ma pików na końcu pasma z którymi trzeba walczyć, a patrząc na cenę nic tylko brać skoro są :)) Wg mnie te zasługują na wyższą cenę jeżeli cena jest wyznacznikiem jakości :P

Jestem tylko i wyłącznie zdania że osoby które najeżdżają na STXa, nie miały ich głośników z nowej serii nawet w rękach, ani nie widzieli na oczy a patrzą przez pryzmat że głośniki za małą kasę nie grają. Wina leży po ich stronie, niewłaściwa aplikacja, niewłaściwa zwrotnica i już się nie podoba - ale nawet scan może się nie spodobać jak się go zaaplikuje

Co do jakości obsługi - owszem, z gorszą się nie spotkałem, ale skoro nie produkują dla pospulstwa, tylko na export i z tego mają 600% więcej kasy to czemu nagle mieli by się nami przejmować? Owszem, jak się im kontrakty skończą (choć tego nie życzę i raczej się nie zapowiada) to wtedy pewnie uderzą w tą niszową warstwę, jaką jesteśmy My, chłopcy DIYowcy :)
          Last edited by LightSound; 19.04.2012, 22:19.

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
            Co do jakości obsługi - owszem, z gorszą się nie spotkałem, ale skoro nie produkują dla pospulstwa, tylko na export i z tego mają 600% więcej kasy to czemu nagle mieli by się nami przejmować? Owszem, jak się im kontrakty skończą (choć tego nie życzę i raczej się nie zapowiada) to wtedy pewnie uderzą w tą niszową warstwę, jaką jesteśmy My

Wcześniejszego bełkotu nie kumam ... ale co do powyższego:
            Właśnie o to chodzi! Jakość obsługi!
            Nie wiem skąd masz info, że zarabiają 600%..... a może 100%? Jednak skoro oferują również przetworniki, to niech zadbają o komunikację z "pospulstwem". Choć jak widać członkowie forum DIYA potrafią mieć zniżki u konkurencji!?
            Więc o jakim tu traktowaniu mowa?
            Niech wybierają. Kontrakty na gotowce, czy gotowce + przetworniki dla mniejszości.
            Uważam, że niesmak pozostaje.

Skomentuj

Zamieszczone przez Alchemiq Zobacz posta
              Wcześniejszego bełkotu nie kumam ...
              Miałem wcześniejsze serie chwalone na forum czyli SC, SCX i jakoś mnie nie przekonały a to zachwalanie ich na forach odebrałem jako koloryzowanie marki.

W każdym razie, kontrakty opiewają na dziennie za pewne dużo dużo więcej niż jesteśmy w stanie im My to zapewnić, kupując pojedyncze sztuki dla siebie. Niech nam sprzedają 10głośników w średniej cenie 150zl na dzień, przy marży średniej 45%(optymistyczna wersja) - mają jedynie 750zł na tylu pracowników, podatek, produkcje, prąd, opłaty itd. Czy z tego by wyżyli i utrzymali się na tym kruchym rynku? NIE. Więc ciesz się, że te głośniki mają popyt za granicą, gdzie biorą tego tyle, że opłaca się to w ogóle robić i jeszcze tracić czas robiąc głośniki dla nas, w ilości sztuk 500 a nie 500 000 jak na produkcję kolumn zagramanicą z których mają zysk.

Skomentuj

Kubik87 podaj posty, w którym wyraźnie opisuję STXa tak jak podałeś. Jeśli nie to może jakiś ban na przemyślenie co kto faktycznie pisze co się komu zarzuca?
                Żadnej konstrukcji nie pokazałeś. Masz coraz więcej na temat STXa do powiedzenia a w ogóle żadnego produktu w rękach nie trzymałeś.
                Proponuję się pohamować albo zmienić forum skoro ciągle to musisz czytać o tym stxie... :)

Skomentuj

dj_zibi mam nadzieje że topór zakopany,chyba żaden z nas nie wchodzi na forum po to by wzajemnie się obrażać.

Wg mnie te zasługują na wyższą cenę jeżeli cena jest wyznacznikiem jakości :P
                  Jeszcze kilka takich tekstów i będziesz je kupował za 250zł.:flapper:

Co do jakości obsługi - owszem, z gorszą się nie spotkałem, ale skoro nie produkują dla pospulstwa, tylko na export i z tego mają 600% więcej kasy to czemu nagle mieli by się nami przejmować? Owszem, jak się im kontrakty skończą (choć tego nie życzę i raczej się nie zapowiada) to wtedy pewnie uderzą w tą niszową warstwę, jaką jesteśmy My, chłopcy DIYowcy

To czy oni produkują na export,zarabiają 600 czy 1000 procent to jest ich sprawa jaką mają strategie i mało mnie to interesuje.Jeżeli jednak firma decyduje się na sprzedaż swoich głośników jak to nazwałeś pospólstwu to powinna zapewnić ich dostępność.Myślę że każdy zdrowo myślący człowiek jest w stanie zrozumieć że tak mała firma może mieć braki jakiegoś asortymentu,spowodowane choćby małymi mocami przerobowymi,ale musi ona poinformować klienta o przerwie w produkcji-dostępności produktu przez okres 2-3 miesięcy.W przeciwnym razie klienci którzy zakupili część głośników,zbudowali zwrotnice, pozostają z palcem w nocniku i co gorsza nie wiedzą jak długo będą go tam trzymać.
                  Dobra ostatni wpis w tym temacie,szkoda moich nerwów.Ja po prostu byłem uczony i sam uczyłem inaczej,irytuje mnie takie dziadostwo.

Skomentuj

A może na forum skończyli by także łaskawi wielmożni "Państwo" moderatorzy (nie wszyscy) oraz niektórzy userzy z wylewania pomyj na głowę każdego kto źle wyrazi się na temat tego wspaniałego, cudownego, świetnie brzmiącego, zaawansowanego techniczne, bijącego na głowę znacznie droższą imperialistyczną konkurencję czy to ze wschodu czy z zachodu czy z północy, czy z południa ( tu podpowiedź dla mniej kumatych te superlatywy to tylko mój sarkazm) STX-a?
                    Na mnie jakoś nie wylewają choć mam Ushery w domu :) Miałem też serię AWX STX-a i jestem tego samego zdania:

...moim zdaniem 18 AWX jest głośnikiem o brzmieniu zbytnio mnie nie wciągającym co nie znaczy że jest zła.
                    I tak powinno zostać,bo nie powiesz mi że seria AWX jest zła... gra na tyle dobrze że przysłowiowy kowalski rozróżni ją z pośród innych badziewi dostępnych na rynku,a "audiofil" zauważy że w tych głośnikach jest potencjał. Za tą cenę STX nie ma konkurenta,i o to się rozchodzi,o cenę danego produktu i jego dźwięku.

Gdybym chciał mieć STX-y w domu to bym je miał,niestety do Jazzu wybrałem jednak Ushery które po prostu lepiej grają Jazz,a miałem oba wytwory... i tyle,nic więcej.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                      Kubik87 podaj posty, w którym wyraźnie opisuję STXa tak jak podałeś.
                      I zaczyna się "łapanie za słówka" ale proszę:
                      Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                      18awx jest duzo lepszym glosnikiem nic 8935a mam oba wiec mam porownanie jesli robilbym kolumny teraz to zdecydowanie wybralbym awxy na niskosrednie
                      i twoja odpowiedź która sugeruje co myślisz o tej opini:
                      no nie gadaj... :/
                      - ja to odczytuje w ten sposób: "chłopie Ameryki nie odkryłeś też tak sądzę"
                      Co do reszty zachwalających firmę STX to przytaczać nie będę bo wystarczy zobaczyć każdy nowy wątek na temat: "Jakie kolumny do......." zakładany przez nowych userów i odpowiedzi w nim padające.
                      Żadnej konstrukcji nie pokazałeś.
                      I chyba nie pokaże bo przyznam się że zawiodłem się na tym forum jak i znacznej części ludzi na nim piszących. Myślałem że jest to forum "szalonych pasjonatów" dłubiących po nocach w piwnicach swoje dzieła, a tu takich ludzi jest mało ale za to fanbojów STX-a, ludzi traktujących je jako źródło zarobkowe (patrz robienie skrzynek na zamówienie, projektowanie zwrotnic za kasę itp) jest multum. Może kogoś obrażam ale dla mnie to powinno być forum dla tych pierwszych a nie drugich - a potem się dziwicie czemu nie ma dopływu "świeżej krwi". Patrząc na to forum od dłuższego czasu wysuwam też wniosek taki że panuje tu kolesiostwo i kółka wzajemnej adoracji. Wystarczy skrytykować jednego a reszta jego "przyjaciół" przyjdzie mu z odsieczą. Osoby które mają odmienne zdanie od tego menstreamu panującego na diyaudio.pl są powoli i systematycznie atakowane tak że w końcu "dają sobie spokój" i skupiają się na swoich sprawach lub nie odzywają się na forum w ogóle.
                      Masz coraz więcej na temat STXa do powiedzenia a w ogóle żadnego produktu w rękach nie trzymałeś.
                      A skąd wiesz że nie trzymałem? Pierwsze kolumny na STX-ach zbudowałem dla kumpla w 2004 r do katowania na imprezkach, przez moje ręce przeszły też SCX, SC, kevlarówki, i 18 AWX i o ile przy zwykłym wzmacniaczu typu sony ES, HK , Yamahach A-xxx,AX-xxx brzmią całkiem, całkiem to podłączając je do Caspiana obnaża się wszystkie wady tego głośnika (18AWX) w stosunku do zwykłego Seasa CA18. Dodam też żeby nie że jestem nie osłuchany że gdy większość z forumowiczów słuchała altusów czy co tam mieli na przełomie lat 90' i 2000 ja miałem zaszczyt słuchać Yamach NS-1000M

Jeśli nie to może jakiś ban na przemyślenie co kto faktycznie pisze co się komu zarzuca?
                      Na temat nieprzychylny STX-owi napisałem 3 posty ale dziękuje, sam się zbanuję i nie będę się na forum wypowiadał. Moją intencją i zamiarem nie jest bycie cierniem w czterech literach moderacji i propagatorów jedynie słusznej firmy
                      Proponuję się pohamować albo zmienić forum skoro ciągle to musisz czytać o tym stxie...
                      I to się nazywa brak cenzury:)
                      Stare mądre powiedzenie mówi "Kiedy wejdziesz między wrony, musisz krakać tak jak one". Ja nie będę na siłę żeby się komuś przypodobać wychwalał tego co mi się nie podoba.

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                      I tak powinno zostać,bo nie powiesz mi że seria AWX jest zła.
                      Za tą cenę STX nie ma konkurenta,i o to się rozchodzi,o cenę danego produktu i jego dźwięku.
                      No właśnie w tej cenie nie jest zła ale twierdzenie że jest na równi z Seasami czy lepsza od 8935a jest już lekkim przegięciem. Gdyby to było jeden raz ale wmawianie takiego stwierdzenia pojawiają się nagminnie i co ciekawe wypowiada je ciągle ta sama grupa osób na zmianę. Nasuwa się więc na myśl idea że te osoby mają w tym jakiś cel.

Na koniec zadam pytanie na temat związany z AWX-em: Zawsze zastanawiało mnie jak jest z wytrzymałością czasową tego produktu - na szafie w pokoju leży Seas z końca lat 80' i jest w stanie gabinetowym a jak będzie z AWX-em po np5 latach? Tego nie wiem ale coś czuję że się porozkleja albo zawieszenie stwardnieje i 150zł pomnożone przez ilość głośników zakupionych do projektu pójdzie do kosza.

Życzę sukcesów w projektach a także dalszego nakręcania spirali zachwytu nad firmą z Józefowa i czekam na żale wylewane na innych forach związane z STX-em przez userów którzy dali się omamić panującemu na tym forum szemranemu marketingowi.

Żegnam
                      Kubik87
                      Last edited by Kubik87; 20.04.2012, 01:34.

Skomentuj

Kubik87 wyrazilem swoja opinie nt tych dwoch glosnikow. Zaznaczam swoja! I czy tobie sie ona podoba czy nie to juz twoja sprawa. Jest ona poprzedzona dlugimi odsluchami i obcowaniem z oboma glosnikami.
                        Last edited by lklukasz; 20.04.2012, 08:20.
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jeszcze kilka takich tekstów i będziesz je kupował za 250zł.
                          I o to chodzi, jakby były wyższej cenie, to pewnie by mniej osób decydowało się na zakup i zostawało by więcej sztuk do sprzedania Ale jak widać, ceny w STX i tak mają ostatnio tendencję rosnącą :)

Myślę że każdy zdrowo myślący człowiek jest w stanie zrozumieć że tak mała firma może mieć braki jakiegoś asortymentu,spowodowane choćby małymi mocami przerobowymi,ale musi ona poinformować klienta o przerwie w produkcji-dostępności produktu przez okres 2-3 miesięcy.W przeciwnym razie klienci którzy zakupili część głośników,zbudowali zwrotnice, pozostają z palcem w nocniku i co gorsza nie wiedzą jak długo będą go tam trzymać.
                          A myślisz że to jedyna firma tak działająca? I tylko My tak czekamy na głośniki które już nie będą w sprzedaży? (mowa np. o 17SW) Można je potraktować jako seria limitowana, wydali z 1000szt i na tym koniec. A takie chwyty stosują nawet i wielkie firmy. Nawet w Yelitechu bardzo podobne rzeczy się dzieją.

Stawiając się na naszym miejscu, owszem, nie jest to fajne, bo sam bez głośników AWX i SW będę musiał sprzedać resztę i szukać czegoś innego.

Dobra ostatni wpis w tym temacie,szkoda moich nerwów.Ja po prostu byłem uczony i sam uczyłem inaczej,irytuje mnie takie dziadostwo.
                          A niżej znowu poemat Nie nauczyli Cię być słownym? :P

Skomentuj

Strasznie mnie denewruje ta poprawność polityczna. Jak głośnik jest do dupy to piszemy tu ze jest do dupy, nie ważne jaka firma go wyprodukowała. Jak obsługa klienta jest ponizej krytyki to piszemy.

Widzicie na forum reklamy jakieś firmy ? Jesteśmy od czegoś zależni, że mamy kogoś po główce głaskać?

Po cholerę tłumaczyć firmę, wymyślać jakieś wyssane z palca historie o eksportach milionów szt i wmawianie sobie/nam że powinniśmy sie cieszyć z dostąpienia wielkiej łaski kupienia czegokolwiek. Jaki mamy w tym interes? Żaden. Ludzie co z wami ? Jest demokracja, wolność słowa a wy się zachowujecie jakbyście mieszkali na białorusi a firma produkująca głośniki należała do łukaszenki :lol: .

Kubik87 jak chcesz zobaczyc komercję to przenieś sie na asudiostreo. To forum było i jest skupiające pasjonatów. 60 parę artykułów na stronie głównej też pewnie zrobiliśmy za pieniądze co? Z nich dowiesz sie w zasadzie wszystkeigo co jest potrzebne aby zbudować od A do Z dobre kolumny. Czego chcieć więcej? Wędka została dana , jeżeli ktoś nie umie jej używać to dlaczego ma też i rybe dostać za darmo ?

Skomentuj

I zaczyna się "łapanie za słówka" ale proszę:
                              Skoro zarzuczasz mi coś to rób to świadomie. Po Twojej odpowiedzi widzę, że dalej piszesz o mojej osobie a myślisz o kilku innych.
                              A skąd wiesz że nie trzymałem?
                              Między innymi po takich stwierdzeniach:
                              I chyba nie pokaże bo przyznam się że zawiodłem się na tym forum
                              I to się nazywa brak cenzury
                              Nie. To się nazywa olej jeden temat i problemy Twoje z STXem znikną. Nikt Ci nie narzuca czytania co tu się dzieje, a Ty jak już pisałem, zamiast pokazać coś ciekawego wolisz tego typu dyskusje prowokować.

Resztę wyjaśnił Yoshi...

Skomentuj

całkiem to podłączając je do Caspiana obnaża się wszystkie wady tego głośnika
                                :lol: chyba wady tego wzmacniacza :biggrin:

Żegnam
                                Nie będę osobiście tęsknił .

Panowie skończcie tą bezsensowną dyskusję bo kolejny raz tylko zaśmiecacie temat.

Skomentuj

Kubik87, nie odchodź!
                                  Przyznaję, że się wciągnąłem, nie wiem czy nie jest to lepsza farsa od historii mamy Madzi z Sosnowca

Skomentuj

Gdybym chciał mieć STX-y w domu to bym je miał,niestety do Jazzu wybrałem jednak Ushery które po prostu lepiej grają Jazz,a miałem oba wytwory... i tyle,nic więcej.
                                    Dobre głośniki zagrają wszystko dobrze, a przynajmniej lepiej sobie poradzą z bardziej wymagającą muzyką. Często się też ocenia głośniki w jednej aplikacji, co jest częstym błędem kopiujących projekty. Tym bardziej, że nie wiadomo w % ta kopia ma wspólnego z oryginałem jeżeli nie została dokładnie zrobiona.
                                    Last edited by jamess8; 20.04.2012, 12:55.

Skomentuj

Panowie , tak na spokoju ; a gdzie i komu ten STX tak produkuje/sprzedaje te głośniki?????
                                      Tylko nie piszcie że to jakaś tajemnica handlowa bo tak to można zawsze napisać jak karol czy ktoś inny zacznie wnikać.

Skomentuj

Zamieszczone przez awaria Zobacz posta
                                        Panowie , tak na spokoju ; a gdzie i komu ten STX tak produkuje/sprzedaje te głośniki?????
                                        Tylko nie piszcie że to jakaś tajemnica handlowa bo tak to można zawsze napisać jak karol czy ktoś inny zacznie wnikać.
                                        Tego nawet najstarsi gorale nie wiedza, a pytac nie wolno, bo to objete tajemnica handlowa, ktorej zlamanie rownaloby sie z totalna bessa na rynku audio.

Skomentuj

proponuje zapytac u zrodla!
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...