Zamieszczone przez Sound Wave
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez malutkiz Zobacz posta14sk z innym koszem?
Generalnie głośniki serii SS ciężko polecać. Swego czasu popularny był osobnik 27-300-8-SS w aplikacjach subwooferowych. Ja miałem styczność niestety (albo stety) tylko z wooferem 27-150-8-SS - niby niewiele, ale po tej właśnie styczności pozwolę sobie stwierdzić, że seria jest raczej "taka sobie". Ich "zniknięcie" z oferty może potwierdzać tę tezę - choć może też być też tak, że wykupił je jeden z producentów kolumn. Nie pamiętam teraz jego nazwy, ale kojarzę nazwę jednego z modeli jego kolumn - Ketsus (czy coś w ten deseń) - które były wykonane chyba właśnie na SS'ach.
---------- Post dodany o 22:56 ---------- Poprzedni post o 22:55 ----------
No, znalazłem http://www.eryksc.com/ketsu/ketsu_powitanie.html
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaNie, jest to niedostępna już (nie wiem czy nie produkowana) seria SS. Mają membranę z włókna szklanego - seria SK to chyba kevlar.
aż sobie pomacałem
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaNie pamiętam teraz jego nazwy, ale kojarzę nazwę jednego z modeli jego kolumn - Ketsus (czy coś w ten deseń) - które były wykonane chyba właśnie na SS'ach.Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaNo, znalazłem http://www.eryksc.com/ketsu/ketsu_powitanie.html
poprostu jedna wielka porażka
robiło wrażenie tylko wyglądemJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
No ja nie miałem okazji ich słuchać, więc ograniczyłem się tylko do wstawienia informacji o ich istnieniu - bez oceniania. Choć sam fakt, że źle grały (grają?) raczej nie wynika zastosowania STX'ów serii SS na dole, bo zapewne jest to wina skopania również całej reszty. Niemniej jednak głośniki serii SS wydają mi się nie najlepsze. Przypomniałem sobie jeszcze, że stosowałem również średniotonówkę SS w jednej konstrukcji - ale to było na początku mojej "przygody" z tematem i kompletnie z przypadku, więc nie wydaję opinii, bo może być niemiarodajna.
Skomentuj
-
jako calosc graly beznadziejnie
slabiutka, wycofana srednica
ostre, wybijajace sie wysokie
jedynie bas dawal rade
---------- Post dodany o 00:11 ---------- Poprzedni post o 00:07 ----------
ale nie warte dla mnie nawet 1kzl
o wiele lepiej graja nowe podlogowki stxa
te za 599zlJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez krojo Zobacz postaIklukasz
Zamieszczone przez krojo Zobacz postaa nie było przypadkiem na tej wystawce gdn 17 sk? bo nigdzie nie mogę dostać.
nie zwrocilem uwagi
wyslij do nich zapytanie to ci odpowiedzaJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Witam chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z Was miał okazję testować ten głośnik http://stx.pl/w-stx-12-2-500-8-f-s-mc.html jestem nim zainteresowany i miałby grać w skrzyni 45l strojona na 35hz. Pokój ma jakieś 12m2. Pozdrawiam
Skomentuj
-
opisz cos wiecej. bo jak porownujesz do glosnikow za tysiace to porownanie bez sensu
Zamieszczone przez calak Zobacz postajeżeli to ma być "subwoofer"
Skomentuj
-
Poczekajmy kolego testowaliśmy go w zbyt dużej budzie i jeszcze pod zwrotnicą z altusów 300. Onkyo A-8870 też nie dało mu odpowiedniej mocy. Dojdzie właściwa skrzynka i filtr dolnoprzepustowy to zobaczymy czy się coś zmieniło. Aha i musi się porządnie wygrzać, bo teraz gra bardzo twardo. Ale jego szybkość jest znakomita i wykop. Barwę też ma ładną jak na taki tani głośnik. Kosz jest beznadziejny wygina się jak się przykręca głośnik do obudowy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez calak Zobacz postaale Amelinium się gnie
Skomentuj
-
Wydaje mi się, że kolega coś ściemnia. Jednego dnia pyta o przetwornik, bo jest nim zainteresowany. Dwa dni później stwierdza, że jest już po testach i ocenia głośnik jako nadający się "jedynie jako brzękadło do marketowego kina typu VC", a nie do zastosowań subwooferowych (co nie powinno dziwić, skoro głośnik nie jest dedykowany do takiego zastosowania) i inwestycja w niego to zwykła strata pieniędzy. Następnie okazuje się, po wpisie kolegi elvis18, że głośnik (z opinii kolegi calaka "testowany" jako "subwoofer") grał w przypadkowej obudowie, na zwrotnicy z Altusów i bez odpowiedniego zasilania. Z kolei w tym momencie można wnioskować, że kolega calak "testował" chyba inny głośnik niż ten, o którym wspomina, bo pomylić kosz będący wytłoczką stalową z aluminiowym odlewem to... to sztuka. No ciekawie, ciekawie :)
Skomentuj
Skomentuj