Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz posta
    ten głośnik ma bardzo wysoki BL i naprawdę nie trzeba mu wiele żeby zagrał - wiadomo im większa moc tym wyższy max spl ale "prawdziwe" 50W spokojnie powinno wystarczyć do niewielkiego pokoju
    Dzięki, o taką odp mi chodziło :)

Skomentuj

Zapasy magazynowe?
      http://allegro.pl/gdn-15-50-4-ss-glo...461829142.html

Skomentuj

14sk z innym koszem?

Skomentuj

Zamieszczone przez malutkiz Zobacz posta
          14sk z innym koszem?
          Nie, jest to niedostępna już (nie wiem czy nie produkowana) seria SS. Mają membranę z włókna szklanego - seria SK to chyba kevlar.
          Generalnie głośniki serii SS ciężko polecać. Swego czasu popularny był osobnik 27-300-8-SS w aplikacjach subwooferowych. Ja miałem styczność niestety (albo stety) tylko z wooferem 27-150-8-SS - niby niewiele, ale po tej właśnie styczności pozwolę sobie stwierdzić, że seria jest raczej "taka sobie". Ich "zniknięcie" z oferty może potwierdzać tę tezę - choć może też być też tak, że wykupił je jeden z producentów kolumn. Nie pamiętam teraz jego nazwy, ale kojarzę nazwę jednego z modeli jego kolumn - Ketsus (czy coś w ten deseń) - które były wykonane chyba właśnie na SS'ach.

---------- Post dodany o 22:56 ---------- Poprzedni post o 22:55 ----------

No, znalazłem http://www.eryksc.com/ketsu/ketsu_powitanie.html

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
            Nie, jest to niedostępna już (nie wiem czy nie produkowana) seria SS. Mają membranę z włókna szklanego - seria SK to chyba kevlar.
            byłem dziś w stxie i leżą na wystawie
            aż sobie pomacałem

Nie pamiętam teraz jego nazwy, ale kojarzę nazwę jednego z modeli jego kolumn - Ketsus (czy coś w ten deseń) - które były wykonane chyba właśnie na SS'ach.
            i grało to wręcz tragicznie
            poprostu jedna wielka porażka
            robiło wrażenie tylko wyglądem
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No ja nie miałem okazji ich słuchać, więc ograniczyłem się tylko do wstawienia informacji o ich istnieniu - bez oceniania. Choć sam fakt, że źle grały (grają?) raczej nie wynika zastosowania STX'ów serii SS na dole, bo zapewne jest to wina skopania również całej reszty. Niemniej jednak głośniki serii SS wydają mi się nie najlepsze. Przypomniałem sobie jeszcze, że stosowałem również średniotonówkę SS w jednej konstrukcji - ale to było na początku mojej "przygody" z tematem i kompletnie z przypadku, więc nie wydaję opinii, bo może być niemiarodajna.

Skomentuj

jako calosc graly beznadziejnie
                slabiutka, wycofana srednica
                ostre, wybijajace sie wysokie
                jedynie bas dawal rade

---------- Post dodany o 00:11 ---------- Poprzedni post o 00:07 ----------

ale nie warte dla mnie nawet 1kzl

o wiele lepiej graja nowe podlogowki stxa
                te za 599zl
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

z serii SS mialem GDN 14-50-4 SS
                  ciche (nawet bardzo), srednica jak z ARN150 ale za to basem w obudowie zamknietej potrafily zadziwic

Skomentuj

Iklukasz a nie było przypadkiem na tej wystawce gdn 17 sk? bo nigdzie nie mogę dostać.

Skomentuj

To , ze jest to seria SS to wiem :) Sam do dzisiaj mam monitory na 14SS ale z okrągłym koszem. Co do subów, to miałem też 32-300-4-SS i wg mnie w tej cenie nie miał konkurentów. 27-150 o którym pisze dabyl miał zejście ale był mułem totalnym. 32 już grał całkiem inaczej.

Skomentuj

Zamieszczone przez krojo Zobacz posta
                        Iklukasz
                        Lklukasz!

Zamieszczone przez krojo Zobacz posta
                        a nie było przypadkiem na tej wystawce gdn 17 sk? bo nigdzie nie mogę dostać.
                        tego nie wiem
                        nie zwrocilem uwagi
                        wyslij do nich zapytanie to ci odpowiedza
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Witam chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z Was miał okazję testować ten głośnik http://stx.pl/w-stx-12-2-500-8-f-s-mc.html jestem nim zainteresowany i miałby grać w skrzyni 45l strojona na 35hz. Pokój ma jakieś 12m2. Pozdrawiam

Skomentuj

już samo to stestowałem.. jeżeli to ma być "subwoofer" chociaż bym tego tak nie nazwał to jest jedną wielką porażką. Nadaje się jedynie jako "brzękadło" do marketowego kina domowego typu VC.. moim zdaniem strata pieniędzy.

Skomentuj

opisz cos wiecej. bo jak porownujesz do glosnikow za tysiace to porownanie bez sensu
                              Zamieszczone przez calak Zobacz posta
                              jeżeli to ma być "subwoofer"
                              przeciez napisali w STXie ze to glosnik do kolumn a nie suba

Skomentuj

Znajdź inny głośnik 12'' w tej tenie a później pozycjpnuj jakościowo..

Skomentuj

Poczekajmy kolego testowaliśmy go w zbyt dużej budzie i jeszcze pod zwrotnicą z altusów 300. Onkyo A-8870 też nie dało mu odpowiedniej mocy. Dojdzie właściwa skrzynka i filtr dolnoprzepustowy to zobaczymy czy się coś zmieniło. Aha i musi się porządnie wygrzać, bo teraz gra bardzo twardo. Ale jego szybkość jest znakomita i wykop. Barwę też ma ładną jak na taki tani głośnik. Kosz jest beznadziejny wygina się jak się przykręca głośnik do obudowy.

Skomentuj

pogubilem sie :/
                                    co wy napedzacie tym wzmakiem onkyo pod zwrotka od altusow?

A glosnik to trzeba umiec przykrecic :)
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

został przykręcany umiejętnie :)) ale Amelinium się gnie xD

Skomentuj

Zamieszczone przez calak Zobacz posta
                                        ale Amelinium się gnie
                                        przeciez to cienka stalowa tloczka

Skomentuj

Wydaje mi się, że kolega coś ściemnia. Jednego dnia pyta o przetwornik, bo jest nim zainteresowany. Dwa dni później stwierdza, że jest już po testach i ocenia głośnik jako nadający się "jedynie jako brzękadło do marketowego kina typu VC", a nie do zastosowań subwooferowych (co nie powinno dziwić, skoro głośnik nie jest dedykowany do takiego zastosowania) i inwestycja w niego to zwykła strata pieniędzy. Następnie okazuje się, po wpisie kolegi elvis18, że głośnik (z opinii kolegi calaka "testowany" jako "subwoofer") grał w przypadkowej obudowie, na zwrotnicy z Altusów i bez odpowiedniego zasilania. Z kolei w tym momencie można wnioskować, że kolega calak "testował" chyba inny głośnik niż ten, o którym wspomina, bo pomylić kosz będący wytłoczką stalową z aluminiowym odlewem to... to sztuka. No ciekawie, ciekawie :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X