Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

a jakie problemy miał wspomniany seas ?

Skomentuj

Ferrofluid chlupal
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Znowu jacyś naganiacze z STXa sie pojawili.

Skomentuj

http://www.audiostereo.pl/klub-fanow...0#entry2917725

Skomentuj

Panowie,a gdzie można kupić tego berylowego stx-a?czy jest on już dostępny?
            Last edited by roman763; 28.08.2013, 08:46.

Skomentuj

pisz do STXa
              ale chlopaki sie zdziwia

Skomentuj

Zamieszczone przez Tran Zobacz posta
                Też mam alu tweetera STX i moje uszy nie słyszą problemów jakie miał wspomniany Seas z ferrofluidem czy też bez. Ten alu STX gra jakby był z jedwabiu a nie z aluminium i to jest jego niebywałą zaletą.
                Mógłbyś napisać coś więcej ?
                Z czym słuchałeś STX na dole na jakiej zwrotce.
                I to samo o seas w jakiej aplikacji ?

Skomentuj

Śmieszne są te kluby gdzie sami naganiacze gadają ze sobą.

Skomentuj

http://www.audiostereo.pl/klub-fanow...0#entry2917725

Czy ktoś orientuje się gdzie znajduje sie salon z produktami stx w Jaworznie o którym mowa w w.w. temacie?

Skomentuj

Zamieszczone przez awaria Zobacz posta
                      Znowu jacyś naganiacze z STXa sie pojawili.
                      STX AWX 18 jest głośnikiem kompletnym jak na midwoofer przystało. Ten głośnik nie ma wad.
                      Widzę, że moderacji jakoś nie przeszkadza. Przecież to gołym okiem widać z kim mamy do czynienia... Głośnik za 150 zł bez wad. No rewelacja po prostu.

Skomentuj

Głosnik bez wad, a to heca:-)

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                          bez wad
                          Moze mialo byc 'bez vat' :)
                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez Generatorek Zobacz posta
                            Moim zdaniem nowy aluminiowy STX gra lepiej od słynnego Seasa 27BFCG.
                            Też mam alu tweetera STX i moje uszy nie słyszą problemów jakie miał wspomniany Seas z ferrofluidem czy też bez.
                            :o No to ja wam zazdroszczę, mnie ta kopułka wg nie pasuje. Jak filtrowana u Was panowie?

Ten alu STX gra jakby był z jedwabiu a nie z aluminium i to jest jego niebywałą zaletą.
                            Chyba przesadziłeś, a i gdyby tak było to by była jego wada raczej; gdyż można mieć dużo lepiej grającą "miękką" kopułkę za kilkanaście zł więcej.

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                            czyli muszę się tą aluminiową kopułką zaopiekować ja
                            możemy się dogadać

Skomentuj

Zamieszczone przez tomq88 Zobacz posta
                              Widzę, że moderacji jakoś nie przeszkadza. Przecież to gołym okiem widać z kim mamy do czynienia...
                              A niech sobie pisze co chce, po samych wpisach widać kim ta osoba jest, tak samo jak generatorek.

Głośnik bez wad za 160zł?
                              Chciałbym mieć taki, niestety głośniki STX-a takimi nie są, i jedynie grają na tyle ile kosztują.
                              Jak spojrzeć na ceny różnych głośników to od razu widać na jakim poziomie są STX-y.

Skomentuj

Czytam forum to i inne od dłuższego czasu i potwierdzam w 100% dokładnie tak jak pisze tomq88 oraz marian - głośniki STXa grają na tyle ile kosztują.
                                To dobrze że tomq88 jest czujny.

Skomentuj

Przez moment prawie "poczułem się
                                  jak frajer" że wybrałem alu seasy
                                  Ja wiem, że ocena sprzętu to subiektywna opinia odbiorcy, jednak takie przechwalanie produktów w moim odczuciu wcale nie pomaga firmie STX - której to woofery sam użytkuję i mam o nich dobrą opinię. Jednak nie popadajmy w skrajności, niektóre produkty rzeczywiście mają dobry stosunek jakości do ceny, ale co najmniej dziwnie czyta się wpisy o "biciu na głowę" uznanych przetworników przez budżetowe głośniki. Koledzy wyżej dobrze podsumowali. Życzę firmie jak najlepiej, chodzi mi tylko o zaprzestanie tych dziwnych praktyk typu "są najlepsze, bo sam takie mam".

Skomentuj

Jak nie napuszczają naganiaczy na fora to straszą sądem za krytykę produktów

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                                      Głosnik bez wad, a to heca:-)
                                      skoro przeszedl kontrole jakosci i gra to faktycznie jest bez wad

Skomentuj

A ja też mam STX 18awx i daje im 100 na 100 punktów. I to chyba kto,ś wyżej miał to właśnie na myśli, to znaczy głośnika nie ma wad w tej cenie a nie w kategorii bezwględnej. Gdyby STX 18 AWX kosztował 1000 zł to dałbym mu 50/50, dlaczego? Na przykład za różne odcienie membrany, za brak miedziowanych nabiegunników, za brak (najlepiej miedzianego) korektora fazy, za brak profesjonalych uszczelek, za zbyt giętkie łączniki, za nieprofesjonalne zapakowanie i wiele innych, ale bez przesady za 160 zł mimo wszystko dostajemy wyrób bardzo dobrej jakości czyli 100/100.
                                        Widać że kilku osobom nie pasuje STX ale to nie oznacza że setki mają podzielać ich zdanie na siłe tu forsowane, każdy ma prawo do swojego zdania, jak nie pasuje komuś STX to nie mogę się na dziwić dlaczego te smae osoby ciągle są w tym temacie, które to mają wręcz alergię na produkty tej firmy. O co chodzi?

Skomentuj

Zamieszczone przez fragment Zobacz posta
                                          ale bez przesady za 160 zł mimo wszystko dostajemy wyrób bardzo dobrej jakości czyli 100/100.
                                          OK, niech będzie że za 160zł nie ma lepszego.
                                          Ale jak się czyta takie rzeczy:

Zamieszczone przez Generatorek Zobacz posta
                                          Odnośnie Wavecor jak dla mnie każdy gra gorzej od kopulki AWX
                                          ...to przepraszam, ale bardziej wierzę ludziom osłuchanym którzy również robią pomiary a nie tylko słuchają, i Oni mówią że Wavecory są nawet lepsze od Usherów, gdzie Usher rozkłada STX-a.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X