a jakie problemy miał wspomniany seas ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Tran Zobacz postaTeż mam alu tweetera STX i moje uszy nie słyszą problemów jakie miał wspomniany Seas z ferrofluidem czy też bez. Ten alu STX gra jakby był z jedwabiu a nie z aluminium i to jest jego niebywałą zaletą.
Z czym słuchałeś STX na dole na jakiej zwrotce.
I to samo o seas w jakiej aplikacji ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
Skomentuj
-
http://www.audiostereo.pl/klub-fanow...0#entry2917725
Czy ktoś orientuje się gdzie znajduje sie salon z produktami stx w Jaworznie o którym mowa w w.w. temacie?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez awaria Zobacz postaZnowu jacyś naganiacze z STXa sie pojawili.Zamieszczone przez Tran Zobacz postaSTX AWX 18 jest głośnikiem kompletnym jak na midwoofer przystało. Ten głośnik nie ma wad.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz postabez wadAsustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Generatorek Zobacz postaMoim zdaniem nowy aluminiowy STX gra lepiej od słynnego Seasa 27BFCG.Zamieszczone przez Tran Zobacz postaTeż mam alu tweetera STX i moje uszy nie słyszą problemów jakie miał wspomniany Seas z ferrofluidem czy też bez.
Zamieszczone przez Tran Zobacz postaTen alu STX gra jakby był z jedwabiu a nie z aluminium i to jest jego niebywałą zaletą.
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaczyli muszę się tą aluminiową kopułką zaopiekować ja
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomq88 Zobacz postaWidzę, że moderacji jakoś nie przeszkadza. Przecież to gołym okiem widać z kim mamy do czynienia...
Głośnik bez wad za 160zł?
Chciałbym mieć taki, niestety głośniki STX-a takimi nie są, i jedynie grają na tyle ile kosztują.
Jak spojrzeć na ceny różnych głośników to od razu widać na jakim poziomie są STX-y.
Skomentuj
-
Przez moment prawie "poczułem się
jak frajer" że wybrałem alu seasy
Ja wiem, że ocena sprzętu to subiektywna opinia odbiorcy, jednak takie przechwalanie produktów w moim odczuciu wcale nie pomaga firmie STX - której to woofery sam użytkuję i mam o nich dobrą opinię. Jednak nie popadajmy w skrajności, niektóre produkty rzeczywiście mają dobry stosunek jakości do ceny, ale co najmniej dziwnie czyta się wpisy o "biciu na głowę" uznanych przetworników przez budżetowe głośniki. Koledzy wyżej dobrze podsumowali. Życzę firmie jak najlepiej, chodzi mi tylko o zaprzestanie tych dziwnych praktyk typu "są najlepsze, bo sam takie mam".
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz postaGłosnik bez wad, a to heca:-)
Skomentuj
-
A ja też mam STX 18awx i daje im 100 na 100 punktów. I to chyba kto,ś wyżej miał to właśnie na myśli, to znaczy głośnika nie ma wad w tej cenie a nie w kategorii bezwględnej. Gdyby STX 18 AWX kosztował 1000 zł to dałbym mu 50/50, dlaczego? Na przykład za różne odcienie membrany, za brak miedziowanych nabiegunników, za brak (najlepiej miedzianego) korektora fazy, za brak profesjonalych uszczelek, za zbyt giętkie łączniki, za nieprofesjonalne zapakowanie i wiele innych, ale bez przesady za 160 zł mimo wszystko dostajemy wyrób bardzo dobrej jakości czyli 100/100.
Widać że kilku osobom nie pasuje STX ale to nie oznacza że setki mają podzielać ich zdanie na siłe tu forsowane, każdy ma prawo do swojego zdania, jak nie pasuje komuś STX to nie mogę się na dziwić dlaczego te smae osoby ciągle są w tym temacie, które to mają wręcz alergię na produkty tej firmy. O co chodzi?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez fragment Zobacz postaale bez przesady za 160 zł mimo wszystko dostajemy wyrób bardzo dobrej jakości czyli 100/100.
Ale jak się czyta takie rzeczy:
Zamieszczone przez Generatorek Zobacz postaOdnośnie Wavecor jak dla mnie każdy gra gorzej od kopulki AWX
Skomentuj
Skomentuj