Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

krótka pamięć:
    Dla każdego "lepsze" może oznaczać co innego.
    wcześniej napisałeś że głośnik X jest lepszy od głośnika Y i walczyłeś z innymi którzy mieli inne zdanie, inna ocenę.

100% dla lirOnhide, wreszcie normalna ocena sytuacji.

Według mnie pomiary są pomocne przy ocenie przydatności do projektu ale nigdy do wyrażania oceny jakości brzmienia. Przykład, wzmacniacz Technic super parametry a gra gorzej od popularnej w tamtych czasach diory, która w porównaniu miała bardzo kiepskie parametry.

tomq88 z całym szacunkiem ale doradztwa w stylu dobry bo drogi nauczyły mnie dokładnie odwrotnego postępowania i nigdy takich doradców jak Ty nie mam zamiaru już słuchać. Zarejstrowałem się w tym forum i tym temacie, gdyż chciałem wyrazić osobistą opinię na temat głośników i również po to aby zwrócić uwagę na idiotyzm jakim jest wmawianie na siłę że jak ON SŁYSZY że jest głośnik kiepski to ma TAK BYĆ bez wględu na to co mówią inni użytkownicy. Również po to żeby zwrócić uwagę, że mówinie o jakości na podstawie "ponoć jest lepszy" jest równie amatorskim zachowaniem, wiem z własnego doświadczenia.

Są tysiące rzeczy, firm, produktów, których nienawdzę i nie wyobrażam sobie tkiwć w temacie na jakimś forum, który dotyczy rzeczy które odbiegają od mojego iedału czy też ich nienawidzę. Natomiast zwykła ciekawość na temat rzeczy które mi się podbają, które mnie interesują powodują że zabrałem glos.

Skomentuj

Zamieszczone przez adamnoris Zobacz posta
      Wydaje mi się że moderator nie powinien wyzywać od naciągaczy i guchych tylko dlatego że mam inne zdanie na temat np. Usherów
      A zwykły użytkownik może?
      Piszę jak jest, tak samo jak Max Kolonko, mówi jak jest, jeśli ktoś uważa że STX-y grają lepiej od Scanów to coś jest z nim nie tak.

Nie mam pojęcia o ofercie głośników profesjonalnych
      W takim razie się zapoznaj, naświetli to Tobie temat że im droższe tym lepsze.

Wavecora o którym piszesz nie słyszałem, pisanie że ponoć jest lepszy jest wyjątkowo amatorskim określnikiem.
      Nie chciałem wymieniać osób które tak twierdzą, ale są to osoby osłuchane i robiące pomiary, i nie są ani fanatykami STX-a ani Wavecora czy Ushera.

Usher o którym piszesz ma dla mnie wartość 50 zł tyle ile tandetny w swym brzmieniu SCn Visatoana.
      SC10n faktycznie gra gorzej w porównaniu z AWX-em, ale na pewno nie gra tak jak usher, bo mu do niego bardzo daleko (wszystkie te kopułki miałem).

Co do syndromu SNOBA - kolumny Proac które miałem wraz kondensatorkami bipolarnymi oraz niechlujnie ręcznie nawiniętymi cewkami rdzeniowymi są moją kolejną wtopą, na którą namówili mnie kiedyś naciągacze z pewnogo forum twierdząc że za jakość w kolumnach trzeba zapłacić mnimum 10 tyś. Tak też zrobiłe i kupiłem, uważam ten zakup za najgorszy jaki dokonałem, gdyż kupiłem dziadoską jakość dźwięku a miało być tak dobrze bo za jakość trzeba zapłacić.
      Panie moderatorze czy kolumny które zawierają głośniki za 300 zł powinny kosztiować 30 tyś zł? Jeżeli tak to jak to się ma do definicji że za jakość trzeba zapłacić
      ?
      Nie myl samych głośników z całą konstrukcją kolumn.

Skomentuj

krótka pamięć:

wcześniej napisałeś że głośnik X jest lepszy od głośnika Y i walczyłeś z innymi którzy mieli inne zdanie, inna ocenę.

100% dla lirOnhide, wreszcie normalna ocena sytuacji.

Według mnie pomiary są pomocne przy ocenie przydatności do projektu ale nigdy do wyrażania oceny jakości brzmienia. Przykład, wzmacniacz Technic super parametry a gra gorzej od popularnej w tamtych czasach diory, która w porównaniu miała bardzo kiepskie parametry.
        Najpierw piszesz o indywidualnych odczuciach a teraz wyjezdasz z tym ze jeden wzmak jest lepszy od drugiego w ogolnej opini ( przynajmniej tak to zrozumialem). Dwie sprzecznosci?

Skomentuj

Jak widać bardzo dobrze że ta dyskusja ma miejsce dlatego że zostało wyjaśnione przez jednego z kolegów bardzo trafnie że parametry nie grają tak jak sugerował Echo1.

"SC10n faktycznie gra gorzej w porównaniu z AWX-em, ale na pewno nie gra tak jak usher, bo mu do niego bardzo daleko (wszystkie te kopułki miałem)."

Szanuję Twoją opinię ale według mnie jest dokładnie odwrotnie, to STX AWX jest lepszy od wspomnianego Ushera i góry przepraszam Cię za swoje zdanie.

Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz posta
          Piszę jak jest, tak samo jak Max Kolonko, mówi jak jest, jeśli ktoś uważa że STX-y grają lepiej od Scanów to coś jest z nim nie tak.
          Znowu ściana - jak komuś podoba się bardziej STX od Scana to dlaczego tego nie uszanujesz?

Skomentuj

Zamieszczone przez fragment Zobacz posta
            Szanuję Twoją opinię ale według mnie jest dokładnie odwrotnie, to STX AWX jest lepszy od wspomnianego Ushera i góry przepraszam Cię za swoje zdanie.
            Znowu ściana - jak komuś podoba się bardziej STX od Scana to dlaczego tego nie uszanujesz?
            Ok, niech i tak będzie, koniec tematu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz posta
              Najpierw piszesz o indywidualnych odczuciach a teraz wyjezdasz z tym ze jeden wzmak jest lepszy od drugiego w ogolnej opini ( przynajmniej tak to zrozumialem). Dwie sprzecznosci?
              Masz trochę racji ale nie to było moim zamiarem.
              Zamiarem było pokazanie jak za pomocą naciągaczy, importerów z pism branżowych w tamych latach udało się omamić Polaków tą zagarniczną jakością a właściwie psudo jakością. Po kilku latach ludzie masowo zaczęli zmieniać zdanie o tym "wyjątkowym" produkcie który miał zniekształcenia na poziomie tysięcznych i zaczeli zauważać że ktoś ich wykiwał, dlatego że sporo tańsza diora dla zdecydowanej po kilku latch większości grała poprostu lepiej. Wspólnym mianownikiem do poprzedniej dyskusji jest fakt, że Technic "rozwalał" napisanymi parametrami oraz wyglądem taką diorę a strictez brzmienim było odwrotnie.
              Inny przykład, jak wielu użytkowników zaczęło uważać że zdecydowanie tańsze Ushery są "lepsze" od Scan speaków. I tu pojawia się pytanie - głośnik gra na tyle ile kosztuje?
              Jak widać czas zweryfikuje co jest dobre o co było przereklamowane.

Skomentuj

lepszy gorszy lepszy gorszy lepszy gorszy lepszy gorszy lepszy gorszy lepszy gorszy lepszy gorszy lepszy gorszy lepszy gorszy lepszy gorszy.... dzizyssss

Skomentuj

produkcie który miał zniekształcenia na poziomie tysięcznych
                  Miał ? skąd taka pewność ?
                  Technics mógł sobie dopisać zera na papierze tak samo jak dzisiaj dopisuje się 0 do mocy. (PMPO itp)
                  Więc nie pisz i nie powielaj bzdur .
                  Temat nie o tym jest.

Podobał się a lepszy to nie są synonimy.

Jak twierdzisz, że jest lepszy to na pisz w czym.
                  Konkrety.

Napisz w jakich warunkach słuchałeś.
                  - sam robiłeś zwrotkę ?
                  - na jakich filtrach ?
                  - twoja aplikacja ?
                  - to były gotowe kolumny ?
                  - był ten sam głośnik średnio-nikontonowy dla obu kopułek ?
                  - jakie są twoje preferencje brzmieniowe ?
                  - czego słuchasz ?

Szanuje twoją opinie ale dla mnie jest bezwartościowa.
                  Bo jeden lubi to "a drugi jak mu nogi śmierdzą."
                  Cytując jednego takiego moderatora

Skomentuj

Wavecora o którym piszesz nie słyszałem, pisanie że ponoć jest lepszy jest wyjątkowo amatorskim określnikiem.
                    akurat tutaj zachowal sie bardzo poprawnie. sam glosnika nie slyszal, ale powtarza opinie zaufanych osob... stad te PONOĆ

Zamieszczone przez tomq88 Zobacz posta
                    Przeciw - bo są ludzie (tacy jak ja), którzy nie kupią głosnika, bez zobaczenia jego pomiarów. Choćby mi 1000 osób mówiło, że (np.) jakiś SBAcoustics jest super alternatywą w niskiej cenie, to i tak go nie wezmę, bo nikt go nie pomierzył. Dla mnie byłoby to kupowanie w ciemno.
                    od tego jest pharoh zeby kupowal cos nowego i testowal dla nas

Zamieszczone przez tomq88 Zobacz posta
                    adamnoris - kolejny się z choinki urwał? Specjalnei zarejestrowałeś się na forum, żeby pisać w temacie o stxie? Nie interesuje Cię akustyka, elektronika, caraduio? Nie masz żadnej konstrukcja która jest w trakcie budowy? Nie prosisz o żadną pomoc, ani sam nie udzielasz rad na podstawie swoich doświadczeń?

TO CO ROBISZ NA TYM FORUM?
                    niestety tutaj musze sie zgodzic. nigdy w zyciu nie widzialem tylu sztucznych sytuacji jak w przypadku STXa!
                    tonsil ma wielu fanatykow... ale to co sie dzieje wokol STX to juz jest chore!

---------- Post dodany o 17:21 ---------- Poprzedni post o 17:16 ----------

UWAGI MODERATORA
                    oj chyba trzeba bedzie znowu zamknac temat na jakis czas

Skomentuj

Nie na temat...
                      Post 4064. Dlaczego zostały zacytowane nie moje słowa ? :)

Skomentuj

Nie na temat...
                        Dla jaj...
                        A poważnie, tak się czasem dzieje że wklejamy cytat a w podpisie pojawia inny uzytkownik tóry wpowiadał się w watku w zupełnie inny miejscu. Tez sie na to nadziałem.

---------- Post dodany o 18:35 ---------- Poprzedni post o 18:28 ----------

Echo/arwas jakbyś nie kombinował to nadal zajmujesz się podejżaną działalnością. Zauważ że w temacie o STX pięć osób wmawia innym że głośniki STX są gorszę od innych, ktoś z obroniców STX zaczyna mówić że jest dowrotnie że to głośniki STX bardziej jemu pasują, zauważ że ma do tego prawo.
                        Najważniejszym w tym wszystkim jest to że obronicy STX nie piszą w temacie o np. Usher i wciskają na siłę swoje zdanie LECZ JEST ODWROTNIE to temat o STX i kilka osób ma odmienne zdanie między innymi od Twojego
                        ale jest pewne ale tzn:

Twój wpis: "Działalność naganiaczy odbieram jak oszukiwanie" bardzo pasuje do Twojej działalności, sprawdż w wyszukiwarce dwa słowa: STX Echo1
                        Upraszam wtórnych analfabetów o uważne czytanie albo poproszenie dorosłych żeby im przeczytali i wytłumaczyli. Na każdy mój wpis przypada piec wpisów naganiaczy stxa, którzy jęczą i kwękają jak stado rydzyk owych moherów na paradzie równości.

Więc oznajmiam im dla pamięci, że stx - co wynika jednoznacznie z moich wpisów przecież, a czego nie są w stanie doczytać - lata mi koło frendzla.

Zupełnie inaczej jednak niż naganiacze i wzmacniacze wpisujacy jawne głupoty na forach internetowych.

Skomentuj

"stx jednoznacznie... lata mi koło frendzla"

arwas nie traktuj ludzi jako niedorozwiniętych umysłowo, jest dokładnie odwrotnie, gdybyś nie miał w tym interesu to nie pisał byś negatywnie tysiące razy o STX na tym i innych forach.
                          Ostatni wpis o tym świadczy - wstęp do psychoanalizy - dzeń dobry :)

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                            Zamykam na jakiś czas zanim się zacznie pyskówka
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                              oj nudzi ci sie arwas...

Skomentuj

http://stx.pl/kolec3.html

Skomentuj

ladne

Skomentuj

Tak
                                    Szkoda, ze nie ma złotych :)
                                    Do czarnego lakieru byłyby super

---------- Post dodany o 21:07 ---------- Poprzedni post o 21:06 ----------

http://stx.pl/kolec.html

Tu jest wiecej nowych :)
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Promocja :)
                                      http://stx.pl/stx-pa-500-4-fr-a.html

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                        Już znikło?
                                        Nie wiedzę nic takiego z oznaczeniem 500.

Skomentuj

688zł z 898zł... Ale faktem jest że w adresie jest PA-500-4-FR a w opisie PA-650-4-FR.

Skomentuj

Czaruję...