Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    To nie jedynie moja opinia, poniewaz w tym czasie wchodzilo kilka osob i kazda komentowala koszmarny bas i wchodzila
    Ja słyszałem od dzisiątek osób że, bas jest wyśmienity, może miałeś pecha i "Twoi akuratni towarzysze.
    Po za tym trochę się w tym pogubiłeś, piszesz że byłeś tam sam a za chwilę, że "wszyscy", którzy ..... tam byli
    Czas na terapię, dla mnie od zawsze cierpisz na ten sam syndrom.

dopiero przeczytałem nakaz, więc dołączam po lewej stronie:
    branża
    Last edited by Kowalski Eryk 1; 09.11.2015, 23:15.

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
      Proponuję, by osoby z "branży" miały przy swoim profilu po lewej stronie stosowną informację, by było wiadomo z kim się pisze. Celu chyba nie muszę opisywać
      Oj ja też bardzo tego chce!
      Może wreszcie wszystko się wyjaśni - tylko kto to sprawdzi - ja otwarcie piszę, że pracuje w STX'sie, jeszcze "zap audio" występuje oficjalnie ale widzę, że inni się raczej nie wychylają. Nawet niektóre osoby co wystawiały się "komercyjnie" na audio show 2014 nie chwalą się tym zbytnio.

Skomentuj

Zamieszczone przez Kowalski Eryk 1 Zobacz posta
        Ja słyszałem od dzisiątek osób że, bas jest wyśmienity, może miałeś pecha i "Twoi akuratni towarzysze.
        Nawet jesli tysiac osob bylo zadowolonych, to chyba mam prawo wypowiedziec swoja opinie? Czy juz niebardzo? W czasie sluchania Chrisa Jonesa, co chwile ktos wchodzil, nie ogladalem sie za kazdym do tylu i nie pytalem jak sie nazywa.

Po za tym trochę się w tym pogubiłeś, piszesz że byłeś tam sam a za chwilę, że "wszyscy", którzy ..... tam byli
        To byla koncowka dnia, ludzi coraz mniej, pokoje juz prawie puste, choc u nas caly czas byly tlumy ( pewnie zeby sie posmiac, bo przeciez wszystko zle gralo ), w czasie trwania utworu wchodzily co jakis czas osoby. Tak trudno to pojac sila umyslu? Czy tez tak lubisz wymyslac jak SW i jego wspolpracownicy zeby mnie osmieszyc?

Czas na terapię, dla mnie od zawsze cierpisz na ten sam syndrom.
        Wlasnie doskonale widac, komu przydalaby sie terapia.

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
          Nie na temat...
          Proponuję, by osoby z "branży" miały przy swoim profilu po lewej stronie stosowną informację, by było wiadomo z kim się pisze. Celu chyba nie muszę opisywać
          Najpierw by musialy sie do tego przyznac...
          A tych co sie przyznaja, doskonale znamy

Ps. Panowie, spokojnie. Nie dajcie sie poniesc emocja...

Wymieniajcie konstruktywnie swoje wypowiedzi, czyms musimy sie odrozniac od zwierzat...
          Last edited by Spurek; 09.11.2015, 23:24.

Skomentuj

Pogromco - jak byś zmienił swój nick na "Twórca Mitów" to było by to adekwatne :)
            Na stadionie kilka razy wchodzilem do pokoju T+A. Tam byl niezly wykop i niski bas do hadesu, ale gralo za glosno i nawet tak duze pomieszczenie potrafilo sie wzbudzac, nie bylo jeszcze tej idealnej kontroli. Mialem wrazenie, ze elektronika byla za slaba.

Z basem bylo tak jak zwykle, jesli byl, to sie ciagnal albo dudnil, jak byl dosc twardy i szybki, to nie bylo dolu. Pogodzic ten ogien z woda zeby wyszla para wodna i lokomotywa nie jest tak latwo.
            Kończąc dyskusję na temat basu z twoich wypowiedzi wynika, że na ponad 50 producentów kolumn praktycznie nikt nie potrafił zrobić kolumn z dobrym basem to czy nie zastanawia cię to czy problem aby na pewno jest w kolumnach?

Pogromco powiedz jeszcze może jaki masz zestaw - bo jak dla ciebie elektronika T+A za kilkadziesiąt tysięcy jest słaba to może po prostu dla ciebie dolna granica poprawnego grania to milion zł

Skomentuj

takie gadanie przypomina mojego wujka, jak nie ma głośnika 30cm to nie ma basu, jak bas jakiś jest to komentarz że przydałby się subwoofer do tego

Skomentuj

Nawet jesli tysiac osob bylo zadowolonych, to chyba mam prawo wypowiedziec swoja opinie? Czy juz niebardzo?
                Ależ skąd, zawsze masz prawo do swobodnej wypowiedzi, gwarantuje to konstytucja. TYlko jest jedno ale, jeden na tysiąc słyszy inaczej :) Geniusz czy BRAK WPISU PO LEWEJ STRONIE ! póki co :)przepraszam za litrówkę:)

W czasie sluchania Chrisa Jonesa, co chwile ktos wchodzil, nie ogladalem sie za kazdym do tylu i nie pytalem jak sie nazywa.
                To tylko świadczy dobrze oTwoim wychowaniu. Takie podejście z oglądaniem się do tyłu i pytanie o dane są zarezerwowane dla specjalnej grupy człekokształtnych (kiedyś zwanej np UB itp)

Zamieszczone przez Spurek Zobacz posta
                Czy tez tak lubisz wymyslac jak SW i jego wspolpracownicy zeby mnie osmieszyc?
                Ja nikogo nie mam w intecji ośmieszać. Ja tylko cytuję twoje słowa i moje konstytucyjne prawo do wyrażania własnych opinii... (czy to już niebardzo :)))))

Wlasnie doskonale widac, komu przydalaby sie terapia.
                zgoda, idziemy razem ale przyznasz że zawsze Ty jesteś prowodyrem naszych niedoskonałości psychicznych a może nawet psychiatrycznych?

B R A N Ż A
                Last edited by Kowalski Eryk 1; 10.11.2015, 00:06.

Skomentuj

Zaczynacie powoli wchodzić na poziom przedszkola "Ty jesteś głupi! A ty jeszcze głupszy!" :glare:

Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz posta
                  Za 1200 zł możemy kupić plastik z marketu który puka lub fajnie grający sprzęt od STX.
                  Bierzcie to pod uwagę.
                  A jak coś nie pasi, to w hipermarketach czekają wieże, które nie "dudnią"
                  Bo pukają! Tak samo jak sąsiedzi z błaganiem o litość, żeby wyłączyć taką plastikową wieżę :lol:

Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz posta
                  Jak kolumny przetwarzają coś poniżej 80Hz to dla niektórych jest to już nieakceptowalne...

To nagranie miało po prostu niski bas i dużą dynamikę nie "Loudness war" jak większość płyt.
                  Szczególnie dla starszych osób niski bas jest nieakceptowalny... ale zdarzają się wyjątki.

Zawsze będą sprzeczki, bo to kwestia gustu. Ja osobiście też bym do pokoju audiofilskich plumkadeł bym nie wchodził, bo zwyczajnie nie słucham odgłosów natury na sprzęcie... Jakby jednak mnie naszło kiedyś, to wolę się wybrać do lasu. Lepsze efekty :thumbsup:
                  Wiecznie narzekam:glare:
                  -Pieniądze szczęścia nie dają
                  -Kompromisy tym bardziej

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz posta
                    Pogromco - jak byś zmienił swój nick na "Twórca Mitów" to było by to adekwatne
                    Cytat Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                    Na stadionie kilka razy wchodzilem do pokoju T+A. Tam byl niezly wykop i niski bas do hadesu, ale gralo za glosno i nawet tak duze pomieszczenie potrafilo sie wzbudzac, nie bylo jeszcze tej idealnej kontroli. Mialem wrazenie, ze elektronika byla za slaba.

Z basem bylo tak jak zwykle, jesli byl, to sie ciagnal albo dudnil, jak byl dosc twardy i szybki, to nie bylo dolu. Pogodzic ten ogien z woda zeby wyszla para wodna i lokomotywa nie jest tak latwo.
                    Kończąc dyskusję na temat basu z twoich wypowiedzi wynika, że na ponad 50 producentów kolumn praktycznie nikt nie potrafił zrobić kolumn z dobrym basem to czy nie zastanawia cię to czy problem aby na pewno jest w kolumnach?

Pogromco powiedz jeszcze może jaki masz zestaw - bo jak dla ciebie elektronika T+A za kilkadziesiąt tysięcy jest słaba to może po prostu dla ciebie dolna granica poprawnego grania to milion zł
                    No coz, prawde mowiac nieco celowo zanizylem swoja opinie na temat Criterionow, bo wlasnie sie spodziewalem ze moja ocena bedzie niewiarygodna, gdyz bedac milosnikiem TL pewnie w Twojej ocenie faworyzowalbym to rozwiazanie, a tak nie jest. Musisz rowniez czytac dokladniej moje wypowiedzi, a nie czytac miedzy wierszami. Piszac o slabosci elektroniki mialem na mysli jej moc, a nie jakosc. Wystawca forsowal elektronike do granic jej mozliwosci, gdybys tam spedzil tyle czasu co ja, to bys sam sie przekonal, ze gralo z duza kultura jesli nie przeginali z podziomem decybeli. Ale jak to bywa, wystawcy lubia poszalec i grajac na pelny gwizdek kolumny juz sie troche gubily.
                    Poza tym nie sposob opisac dzwieku z wiekszosci pokoi, co sie podobalo, a co nie. Sporo bylo takich prezentacji, ktore chcialbym miec w swoim domu, a ze zawsze moze byc cos lepiej lub gorzej to zupelnie normalne, szkoda tylko ze sam tego nie potrafisz pojac, bo chyba naprawde uwierzyliscie, ze kolumna za 1200zl absolutnie nic nie mozna zarzucic.

TYlko jest jedno ale, jeden na tysiąc słyszy inaczej Geniusz czy BRAK WPISU PO LEWEJ STRONIE ! póki co przepraszam za litrówkę
                    Nie bylem jedyny, tyle moge powiedziec. Z reszta inne z osoby z forum tez wspominaly, ze bas im nie lezal. Wiec naprawde zluzuj zawory.

zgoda, idziemy razem ale przyznasz że zawsze Ty jesteś prowodyrem naszych niedoskonałości psychicznych a może nawet psychiatrycznych?
                    Zgoda to by byla, gdyby sie normalnie prowadzilo rozmowe, z poszanowaniem czyjejs opinii i z szacunkiem do drugiej osoby. Jestem pewny, ze gdyby byla mozliwosc w tamtym momencie usiasc, pogadac i wymienic poglady, to tej burzy by tu nie bylo. Tak sie konczy jak sie ma wlasnie jakies uprzedzenia do innych osob i ich opinii.
                    Nawet gdybym nie mial racji, a przeciez moge sie mylic, to Wam branzowcom po prostu nie wypada tak sie odnosic do swojego klienta.

K L I E N T
                    Last edited by Pogromca mitow; 10.11.2015, 00:31.

Skomentuj

Zamieszczone przez Ven0n Zobacz posta
                      Zawsze będą sprzeczki, bo to kwestia gustu. Ja osobiście też bym do pokoju audiofilskich plumkadeł bym nie wchodził, bo zwyczajnie nie słucham odgłosów natury na sprzęcie... Jakby jednak mnie naszło kiedyś, to wolę się wybrać do lasu. Lepsze efekty
                      No nie wiem? U mnie dudek teraz z...dudnia a w moim ogredzie gdzie czas leniwy.... nie ma gości a dudni za sprawą dutka.
                      venOn masz rację, poziom przedszkola ale jak wytłumaczysz koledze z piaskownicy że już dawno powinien wyrosnąć z tego rodzaju dyskusji?

Skomentuj

Panowie, patrząc obiektywnie na tą dyskusję z boku to strach wyrażać własną, nie zawsze pochlebną opinie na dany produkt czy firmę. Sam jestem klientem firmy stx ale szczerze mówiąc taka nagonka na forumowicze trochę odstrasza i zniechęca.

KLIENT

Skomentuj

Nie na temat...

Panowie, bas w pokojach w sobieskim to jest temat rzeka. Tam znaleźć poprawnie w tym aspekcie zestaw to jak wygrać na loterii. Te pokoje są tragiczne. wystarczyło miażdżące porównanie z pomieszczeniami na stadione gdzie akustyka była o niebo lepsza. Tylko jedno mnie zastanawia , skoro wszyscy z tego sobie zdają sprawę to dlaczego kurde prawie nikt z tym nie walczy? Co to za problem wsadzić trochę watoliny w bas refelx i zredukować pobudzanie pomieszczenia? Takie rozwiązanie widziałem w jednym z pokoi. Reszta też powinna brać przykład.

Skomentuj

A ja napisze od siebie tak.
                            Prezentacja sprzetu w STXie biorac pod uwage stosunek cena/jakosc byla najlepsza na audioszole.
                            Kolumny za 1200zl podlaczone pod wmacniacz denona pokazaly ze kowalski szukajac sprzetu nie musi patrzec na to co w media markt, tonsilu czy nawet pylonie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Ven0n Zobacz posta
                              Zaczynacie powoli wchodzić na poziom przedszkola "Ty jesteś głupi! A ty jeszcze głupszy!"
                              Eryk,
                              Ja wprost zapytam, ty jesteś z STXa czy od konkurencji?
                              SoundWave i Eryk, dyskusja na tym poziomie działa na niekorzyść firmy.
                              Soundwave, wyraziłeś swoją opinię nt dźwięku w pokoju. Pogromca wyraził swoją nt waszego. I to jest OK.
                              Dalsze pyskówki są co najmniej nie na miejscu. Co do Eryka, podejrzewam, że to celowe działanie.

O ile kolumny STXa mi się podobały, o tyle zgasiliście mój entuzjazm do zera. Podejrzewam że nie tylko mój.
                              Tyle z moich wrażeń osoby niezwiązanej z żadną ze stron po przeczytaniu waszej "dyskusji"

Skomentuj

Jak się przerzuciło z hodowli pomidorów na reproduktory to muszą one być najlepsze na świecie

Skomentuj

Zamieszczone przez góras Zobacz posta
                                  Panowie, patrząc obiektywnie na tą dyskusję z boku to strach wyrażać własną, nie zawsze pochlebną opinie na dany produkt czy firmę. Sam jestem klientem firmy stx ale szczerze mówiąc taka nagonka na forumowicze trochę odstrasza i zniechęca.

KLIENT
                                  +1

Skomentuj

No nie wiem? U mnie dudek teraz z...dudnia a w moim ogredzie gdzie czas leniwy.... nie ma gości a dudni za sprawą dutka.
                                    venOn masz rację, poziom przedszkola ale jak wytłumaczysz koledze z piaskownicy że już dawno powinien wyrosnąć z tego rodzaju dyskusji?
                                    Niestety, muszę cię zmartwić, ale dla osoby która nie ma nic wspólnego z tym sporem, to właśnie ty i reszta napadających na Pogromce za wyrażenie własnej opinii prezentują poziom przedszkola ... przy okazji ośmieszając firmę i zniechęcając do zakupów u was.

Klient głosuje portfelem ... powiedzmy tylko, że po takim zachowaniu nie będę go opróżniał u was.

Wskazówka
                                    Faktycznie warto by wprowadzić jakieś oznaczenie dla ludzi z branży, no i ban na stałe dla ludzi, którzy się do tego nie przyznają (gdy zostanie to udowodnione oczywiście).
                                    Last edited by gi; 10.11.2015, 13:06.

Skomentuj

Nie na temat...
                                      Zamieszczone przez gi Zobacz posta
                                      Klient głosuje portfelem ... powiedzmy tylko, że po takim zachowaniu nie będę go opróżniał u was.
                                      Zgadzam się z Tobą.

Może nie wszyscy zauważyli ale mamy teraz IV RP i niedługo będzie wprowadzony normalny kapitalizm gdzie biznesy oparte na zastraszaniu klientów niezadowolonych z jakości produktu będą wyparte przez konkurencję oferującą lepsze towary i szanującą klienta.

Skomentuj

W Electrino 150 najbardziej mnie bolał właśnie bas. Nie wiem czy nazwałbym to dudnieniem, ale coś z nim było nie tak. Może to pomieszczenie, może coś innego. Nie zmienia to faktu, że ten zestaw był rewelacyjny w swojej cenie. Myślę, że nie potrzebnie nakręca się taka dyskusja, dobry produkt broni się sam. Wycieczki personalne ze strony STX są tutaj zbędne wg mnie. Konstruktywna krytyka nikomu nie zaszkodzi. Zawsze STX może zwalić winę na pomieszczenie albo elektronikę :)
                                        Last edited by Adam_85; 10.11.2015, 14:23.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                                          Zawsze STX może zwalić winę na pomieszczenie albo elektronikę
                                          To akurat ostatnio bardzo popularna metoda.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X