Zamieszczone przez dolphin123
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz postaOgólnie zawias jest wąski więc w aucie szału chyba nie zrobi jednak
Skomentuj
-
Bo w aucie liczy się głownie powiechnia membrany i wychylenie membrany czyli ogólne wychylenie objętościowe. Dziwne że XXLS robi przy mocy 150W wieksze zamieszanie niż podobne przetworniki. Tylko akurat w moim przypadku na SPL nie zależy, to raz, dwa, nie zalezy mi na pompce jakim sa samochodowce niektóre, tylko na barwie bo głośniki beda grac w kabinie :) Zobaczymy co ten STX zrobił :) Sam jestem ich bardzo ciekaw bo prawie 400 drogą nie chodzi :)
Zobacz co pisza na innych forach o MDS a nie tylko to co tu na diyaudio :) MDS to żaden super głośnik :) Mam nadzieje ze 200zł za STX to nie jest te same 200zł co za MDS i jednak nasz polaczek pokaże więcej :)
Pawle a nabyłeś chociaż jedną sztukę ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postai film na yt jak gra
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postadolphin123, ja to bym się nawet nie zastanawiał
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz postaSkal_ar porównaj do TIWa jak masz możliwośc, bo nie ukrywam ale w nowym aucie bym chciał przejść jednak level wyżej i visatony wyglądają obiecująco :)
Nowa 8" STXa w tej samej obudowie gra trochę inaczej, powiedziałbym, że trochę szybciej, ale nie schodzi tak nisko jak TIW. Nie wiem jak STX zagra w samochodzie, może w weekend uda mi się przetestować.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz postaZobacz co pisza na innych forach o MDS a nie tylko to co tu na diyaudio MDS to żaden super głośnik
i niestety za taka cene nic lepszego nie znalazlem
Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz postaPawle a nabyłeś chociaż jedną sztukę ?
Skomentuj
-
Tak tylko że Tobie odpowiada jego granie i tyle i będziesz stał po jego stronie :) Kiedyś można było XAW210 nabyć w tej cenie, niestety brak dystrybucji w PL i ceny euro robią swoje... Może ten STX będzie alternatywą dla MDS, bo zbudowany jest na lepszych elementach jak MDS i tu niema dyskusji nawet. Ze zdjęc wynika też ze STX przyłożył się do tego głośnika i nie jest on produkcją pykaną tak jak inne, wygląda na zbudowany bardzo ok, jak przyjdą moje dwie to też coś o nich powiem, no ta wada z tymi otworami na śrubki... może byc to troche nie fajne ale zobaczymy :)
Skomentuj
-
W BR też jest bardzo przyjemnie :) Co prawda nie mam go zestrojonego tak jak zaleca producent, ale nie mam w tej chwili odpowiedniej rurki. Skrzynka niecałe 25 litrów (tak, 25 litrów, a nie jak napisałem wcześniej 20, coś mi się pomieszało) strojenie trochę powyżej 40Hz. Przyznam, że trochę teraz żałuję, że nie wziąłem od razu 2 sztuk tych głośniczków, no ale na początku nie chciałem wtopić 400,- Kto wie, jak nie wykupią całego zapasu, to być może po następnej wypłacie kupię kolejną sztukę... może dwie
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz postaTak tylko że Tobie odpowiada jego granie i tyle i będziesz stał po jego stronie Kiedyś można było XAW210 nabyć w tej cenie, niestety brak dystrybucji w PL i ceny euro robią swoje...
swoja droga porownalismy raz mivoca XAW210 w obudowie ok 18-20 litrow b-r oraz JL Audio 8W3v3 w obudowie 6-7 litrow zamknieta
i szczerze mowiac jedyna przewaga 4 krotnie drozszego JLa to wlasnie ta mala obudowa
ten sam JL w skrzynce od mivoca totalnie sie gubil
Skomentuj
-
JL zaleca obudowe zamknięta 8-9L a BR chyba 12L ale porazkowo wypada bo ma duży mms a mały magnesik, jakby go podrasował to by dawał rade :) Co innego AWX, ma membrane dużo lżejszą a magnesior wielki :) Już się doczekac nie mogę aż moje przyjdą, od razu pake będę klepał chyba bo niewytrzymam...tylko jeszcze z Skal_arem musze sie dogadać co do budy :) Bo widzę że już obadał co dobre dla niegoA ja za dużo zaoferować miejsca mu nie mogę, jestem ogrniaczony :(
Paweł, że tak Ciebie pomęczę jeszcze, ile mocy wpakować można było w MDS w tym 19L BR którego projekt budki można znaleźć?? 120W swoje łyka? Ciekawi mnie jak wytrzymałość mocowa AWXa będzie się miała bo jednak obawiam się pakowania w dwa ponad 300-350W... Znając STXa i jego zawieszenia to boje się że będzie kiepsko... Kontrola u mnie będzie raczej na standardowym poziome DF200 wiec nic nadzwyczajnego ale zapas mocy to około 200W...
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz postaile mocy wpakować można było w MDS w tym 19L BR którego projekt budki można znaleźć?? 120W swoje łyka?
wzmacniaczami mostkowanymi do 200w spokojnie mozna go napedzic
raz nawet testowalismy go na 450w piecu - ale nie wiem ile dostal naprawde
w przypadku STXa martwic sie mozesz jedynie o mechaniczna wytrzymalosc. termicznie wytrzyma
Skomentuj
-
No własnie o tym chyba napisałem, że STX ma marne zawieszenia :( Wrazie W dętke od stara trzeba będzie przyczepić na wkręty albo nityMyślę tylko który resor bardziej winny, czy dolny czy górny, bo na dolnym mam sposób, naklejenie drugiego na dupapren ale nie wiem jak potem z impulsem... Górny jaki jest w GDNach 22 za 50zł to porażka, jak w głośniczkach FIRST :P
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz postaNo własnie o tym chyba napisałem, że STX ma marne zawieszenia
raczej nie o zawieszenia bym sie martwil a o kleje
z tego co pamietam to w 80% odpowiedzalny jest dolny resor a w 20% gorny
tak wiec zmiana sztywnosci dolnego resora spowoduje ze to bedzie zupelnie inny glosnik
i pisz w offtopie
Skomentuj
-
http://www.stx.pl/sw-stx-8-2-300-2x2-f-s-pc.html
Kto się skusi na SW8"PC ?? 8 cali membrana polikarbonat2 x 2ohmy ??
Skomentuj
-
Głośnik tylko do auta, ale ja wybrałbym i tak AWX ze względu na jakość, przeczuwam że nie na darmo 200zł AWX kosztuje, a prawie 90zł tego łupacza samochodowego nie wywiera wrażenia, cena jak najbardziej ok, dobra efektywnośc jak na 8cali, ale pewnie do AWX daleko mu z brzmieniem :) Szkoda ze kasy nie mam bo bym chętnie wytestował:)
Skomentuj
Skomentuj