Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz posta
    Ale co to za monter jak mu dzwoni rozumiem jak cewka o karkas łupie ale żeby dzwoniło
    wg mnie to polaczenie uzwojenia cewki z linka przy drganiach udezalo o karkas cewki...
    ale musialbym to rozebrac zeby zdiagnozowac

Skomentuj

witajcie - nie będę raczej czytał 195 stron tego tematu - tan na szybko powiedzieć mi coś więcej na temat tych głośników ?
      1- http://www.stx.pl/sw-stx-8-1-5-250-8-f-a-fc-x.html
      2- http://www.stx.pl/sw-stx-12-2-500-2x4-f-s-pp.html

UWAGI MODERATORA
      za lenstwo ostrzezenie!
      czy naprawde az tak trudno poszukac wzrokowo linkow?
      Last edited by Pawel S.; 14.03.2011, 10:38.

Skomentuj

Nie na temat...
        Zamieszczone przez OLi Zobacz posta
        witajcie - nie będę raczej czytał 195 stron tego tematu - tan na szybko powiedzieć mi coś więcej na temat tych głośników ? 1- http://www.stx.pl/sw-stx-8-1-5-250-8-f-a-fc-x.html 2- http://www.stx.pl/sw-stx-12-2-500-2x4-f-s-pp.html
        Pomyśl; czy te głośniki były w ofercie od pierwszej strony tego tematu? Czy naprawdę musiałbyś czytać całe 195 stron, aby czegoś się dowiedzieć o głośnikach, które pojawiły się w ofercie jakiś miesiąc temu? Zaprawdę, żenujące.

Skomentuj

Te głośniki są od 6stron opisywane a właściwie 8calowiec i powiem szczerze nic tu nie napisano konkretnego :) Bo nikt niema tego głośnika a jak ma to siedzi z kurwikami w oczkach i patrzy jak głośnik się dopiero wygrzewa :) Z tego co mi wiadomo, ja na swoje czekam już ponad tydzień, panowie tłumaczą się tym, że głośnik jakim jest 8kma AWX zszedł z ich półek w porażającym tępie, tylko pytanie, kto to kupił? Ja czekam i dostane drugą turę. Napiszę coś o nim jak się wygrzeje, czyli za 2tygodnie od przyjscia pewnie bo sam czasu niemam... Ja aplikuje w paczki mojej siostry chwilowo 30L 40Hz, do wygrzewania chyba starczy. Planowana aplikacja to 25L OZ dla dwóch sztuk w zabudowie w aucie. Co z tego będzie? Sam nie wiem, jak będzie pierdzieć to się wkurzę:P I wtedy kupie DD <lol2>

Skomentuj

ja na swoje czekam już ponad tydzień
            To tak jak ja. Mnie w zeszły poniedziałek napisali, że do środy wyślą.... Cholera zapomniałem zapytać, do której środy, bo jeszcze paczki nie mam. No ale nic poczekam bo myślę, że warto. Też planuję zabudowę w autku (Vectra B sedan) i chciałbym zrobić niewielki, max 25-litrowy subwoofer który znalazłby się na tylnej półce. Nie mam jakiegoś super wzmaka, ale myślę że 150 W Alpine styknie

Skomentuj

Alpine słabe na suba, lepiej kenwooda :) A nie zapominaj ze 150W 8R :) A jak dwa to już 300W :) Jak nie słuchasz głośno to 150W z alpiny styknie ale kontrola będzie słaba :) Jeden głosnik czy dwa?

Skomentuj

Alpine słabe na suba, lepiej kenwooda :) A nie zapominaj ze 150W 8R :) A jak dwa to już 300W :) Jak nie słuchasz głośno to 150W z alpiny styknie ale kontrola będzie słaba :) Jeden głosnik czy dwa?
                Jeden głośnik (narazie). Wzmaka mam tylko tego, bo miał zasilać przody, ale narazie koncepcja się lekko zmieniła. Mowisz, że kenwood lepszy na suba? Jak głośnik zda egzamin w zaplanowanej lokalizacji, to dokupie drugi i do tego mocniejszy wzmacniacz Może być też tak, że wystarczy mi jeden głośnik, kto wie

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                  Panowie to nie temat na takie rozmowy...
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dzisiaj przyszła paczka, a w niej... upragniony i od dawna oczekiwany SW.STX.8.1,5.250.8.F.A.FC.X Narazie nie napiszę jak gra, bo nie mam obudowy testowej. Póki co wygrzewa się w zabudowie Free Air, czyli stojąc na biurku Pierwsze "ale" jakie mam do tego głośnika, to brak podfrezowań na łby śrub :/ No ale przy tak cienkim kołnierzu, byłyby one raczej niewykonalne.

Skomentuj

Moze jakies foteczki?

Skomentuj

Ja swoje dostane za tydzień pewnie dopiero, myślę że kwestia kosza to najmniejsza sprawa teraz, chociaż głośnik na miarę hiend a nawet hi-fi to powinni zadbać o wygląd całości. Napisze coś jak przyjdą :)

Skomentuj

oj tak - duuzo fotek prosimy

Skomentuj

i film na yt jak gra
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Narazie bez szału, bateria w aparacie nie pozwala Ale coś na smaka wrzucam:

Tak sobie słucham i słucham nowego nabytku i powiem, że głośniczek potrafi nawet fajnie zamruczeć. Coprawda słucham go bez obudowy i ma się to nijak do odsłuchu w skrzynce z prawdziwego zdarzenia, ale już nie mogę doczekać się testów w docelowej obudowie. Na bank schodzi niżej niż 18AWX i oferuje bardziej precyzyjny bas. Zaznaczam, że porównuje dwa głośniki pracujące we "free air".
                              Last edited by skal_ar; 16.03.2011, 20:25.

Skomentuj

Nie na temat...
                                Przez Ciebie spał nie będę......

Skomentuj

teraz tylko czekac na wyniki testów :) juz sie nie moge doczekac, jesli bedzie taki szałowy to sam sie skusze :P

Skomentuj

Nie na temat...
                                    ploter wybieram sie wiec jak chcesz to ci moge kupic...
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                      ploter wybieram sie wiec jak chcesz to ci moge kupic...
                                      Na odsłuch czy po zakupy?

Skomentuj

Nie na temat...
                                        Nie mam funduszy więc kicha.... czekam wogole aż ktoś może kupi Kino :P i wtedy sobie pozwolę na MX140 + SUB na AWX 10" lub 2x8" ;] bez kompromisów :)

Skomentuj

A nie zapowiadało się na to, żeby w najbliższym czasie ktoś miał nowe głośniku a tu proszę...

Swoją drogą mam też zamówienie na suba do auta na SW.STX.8.1,5.250.8.F.A.FC.X i zastanawiam się czy go nie robić. Kasy z tego nie będzie, ale cholernie ciekawy jestem, a na pewno przetestowałbym go sobie w domu :)
                                          Last edited by dolphin123; 17.03.2011, 14:42.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X