Zamieszczone przez dolphin123
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)
Collapse
X
-
Właśnie przetestowałem nowego 8-calowca AWX w aucie. Skrzynka testowa 25 litrów, strojenie w okolicach 35-36 Hz. Skrzynka umieszczona na tylnej półce, głośnik skierowany do góry, BR skierowany do przodu. Powiem krótko - jestem bardziej niż zadowolony :) Moim zdaniem gra lepiej niż STX AP. Bas bardzo zróżnicowany, szybki i co najlepsze, schodzi niskoPolecam z czystym sumieniem. Teraz nic, tylko rzeźbić zabudowę w półkę, kupić lepszy wzmak i jazda! Druga sztuka mi nie potrzebna do auta, ale kupię kolejne dwie do 3-way w domu :)
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez skal_ar Zobacz postaWłaśnie przetestowałem nowego 8-calowca AWX w aucie. Skrzynka testowa 25 litrów, strojenie w okolicach 35-36 Hz. Skrzynka umieszczona na tylnej półce, głośnik skierowany do góry, BR skierowany do przodu. Powiem krótko - jestem bardziej niż zadowolony Moim zdaniem gra lepiej niż STX AP. Bas bardzo zróżnicowany, szybki i co najlepsze, schodzi nisko Polecam z czystym sumieniem. Teraz nic, tylko rzeźbić zabudowę w półkę, kupić lepszy wzmak i jazda! Druga sztuka mi nie potrzebna do auta, ale kupię kolejne dwie do 3-way w domu
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Święty Zobacz postatego za 189 zł ? bo się gubię
skal_ar a masz możliwość sprawdzenia jak gra w domu ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez skal_ar Zobacz postaWłaśnie przetestowałem nowego 8-calowca AWX w aucie. Skrzynka testowa 25 litrów, strojenie w okolicach 35-36 Hz. Skrzynka umieszczona na tylnej półce, głośnik skierowany do góry, BR skierowany do przodu. Powiem krótko - jestem bardziej niż zadowolony :) Moim zdaniem gra lepiej niż STX AP. Bas bardzo zróżnicowany, szybki i co najlepsze, schodzi niskoPolecam z czystym sumieniem. Teraz nic, tylko rzeźbić zabudowę w półkę, kupić lepszy wzmak i jazda! Druga sztuka mi nie potrzebna do auta, ale kupię kolejne dwie do 3-way w domu :)
haha
Tyle że u mnie dwie sztuki
No i czuję że pokuszę się o wieksza skrzynie, skoro głośnik rozwija skrzydełka znacznie pod tym co piszesz :)
Święty, on kosztuje 198zł :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Święty Zobacz postatego za 189 zł ? bo się gubię
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaskal_ar a masz możliwość sprawdzenia jak gra w domu ?
Skomentuj
-
Do tego 3way pewnie jeszcze daleko, ja mam lepsze warunki i będę testował na pewno w 30L 40Hz i zobaczymy co potrafią, ale mam nadzieje ze kolegi głośnik jeszcze nie pokazał maxa bo jest w fazie grzania:) Ja bede tesotwał w 20m2 dwie sztuki wiec zobaczę czy basisko coś pierdzi :) Niesety amp słaby mam bo tylko 65W na kanał ale może już coś pogra :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaskal_ar, a mozesz porownac go do jakiegos innego 8"?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez skal_ar Zobacz postaNie wiem czy będzie to dobre porównanie, ale ten STX w 25 litrach BR gra mniej więcej tak jak TIW200XS w 25 litrach closed Takie samo mięsko, takie samo zróżnicowanie basu. Po porównaniu organoleptycznym tych dwóch głośników stwierdzam, że STX ma bardziej sztywną membranę. Nie da jej się wygiąć tak łatwo pchając od spodu przy górnym zawieszeniu. W TIWie się da.Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaczyli ma dobre rekomendacje...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaa czym to napedzasz w aucie?
Skomentuj
-
Jakbyś jeszcze piec lepszy miał to by pokazał więcej :) Pewnie mięsa :P :) Ja już się doczekać nie mogę STXów, z tego co mi skal_ar pisał to aplikacja 25L 35Hz robi furorkę w aucie, w OZ 20-25L też daje rade ale niema już tego "wyziewu" (czytać mięsa) :) Ja będę miał dwa :) Ciekaw jestem porównania do Helixa P8/W8, na prawno bede miał lekkie odniesienie. Jeżeli kolega wypożyczy to i z Vega 84 będę zestawiał, a jak ktoś pożyczy MDSa to i pare słówek powiem na temat tego który jest lepszy :) Ale Skoro skal_ar do TIWa porównuje to chyba MDS nie ta klasa już, dziebko niżej...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz postaskal_ar do TIWa porównuje
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz postaAle Skoro skal_ar do TIWa porównuje to chyba MDS nie ta klasa już, dziebko niżej...Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaTydzień czasu nie słuchałem 17SW+MB i przez weekend nie mogłem się nacieszyć tym subem) Wtedy dopiero spróbujcie wyrazić subiektywno-obiektywną opinie...
Dawid-SS
Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz postaPlanowana aplikacja to 25L OZ dla dwóch sztukZamieszczone przez Dawid-SS Zobacz postaale dwie sztuki u mnieZamieszczone przez Dawid-SS Zobacz postajak przyjdą moje dwieZamieszczone przez Dawid-SS Zobacz postaTyle że u mnie dwie sztukiZamieszczone przez Dawid-SS Zobacz postaJa bede tesotwał w 20m2 dwie sztukiZamieszczone przez Dawid-SS Zobacz postaJa będę miał dwa(Już wszyscy znamy na pamięć, że będziesz miał całą parkę... Spokojniej, trochę dystansu
przecież to tylko głośniki ;] - i mówię to jedynie z troski żebyś czasem zawału nie dostał zanim zdążysz ich posłuchać
)
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz postair0nhide nie piernicz tyle tylko jak będę już miał to wbijaj do mnie na spot CA daleko nie masz, ostatnio jechałem do Szczecinka i jakoś ode mnie jest 140kmno to teraz zabiłeś mi niezłego ćwieka
dopiero teraz (po tym co na pisałeś) spojrzałem skąd jesteś. Heh w takim razie powiem Ci więcej!! :) za okł. miesiąc będę miał już tylko ~60km do St.Szcz.
....
Kojarzysz miejscowość Barlinek?
SRY za OT
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaNie na temat...
O LOL!no to teraz zabiłeś mi niezłego ćwieka
dopiero teraz (po tym co na pisałeś) spojrzałem skąd jesteś. Heh w takim razie powiem Ci więcej!! :) za okł. miesiąc będę miał już tylko ~60km do St.Szcz.
....
Kojarzysz miejscowość Barlinek?
SRY za OT
Nie na temat...
Tak tak, to blisko mnie :) No więc będzie nowy na zloty :P
Skomentuj
Skomentuj