Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
    17SW+MB
    Czy ktoś to ma lub słuchał w połączeniu z GDN 13/50/9?

Skomentuj

Siedzi to Pawle w aucie i na prawdę daje radę. Jeśli wypełnia 25m^2 jak w br`ce to na pewno będzie ciekawa propozycja za nieduże pieniądze. Niestety nie wiem czy będę miał okazję do domu go zatargać w najbliższym czasie :)

Skomentuj

a czym to napedzasz w aucie?
        prawdopodobnie bede mial okazje przetestowac to niedlugo bo UKA chce je kupic

Skomentuj

Właśnie przetestowałem nowego 8-calowca AWX w aucie. Skrzynka testowa 25 litrów, strojenie w okolicach 35-36 Hz. Skrzynka umieszczona na tylnej półce, głośnik skierowany do góry, BR skierowany do przodu. Powiem krótko - jestem bardziej niż zadowolony :) Moim zdaniem gra lepiej niż STX AP. Bas bardzo zróżnicowany, szybki i co najlepsze, schodzi nisko Polecam z czystym sumieniem. Teraz nic, tylko rzeźbić zabudowę w półkę, kupić lepszy wzmak i jazda! Druga sztuka mi nie potrzebna do auta, ale kupię kolejne dwie do 3-way w domu :)

Skomentuj

Nie na temat...
            Zamieszczone przez skal_ar Zobacz posta
            Właśnie przetestowałem nowego 8-calowca AWX w aucie. Skrzynka testowa 25 litrów, strojenie w okolicach 35-36 Hz. Skrzynka umieszczona na tylnej półce, głośnik skierowany do góry, BR skierowany do przodu. Powiem krótko - jestem bardziej niż zadowolony Moim zdaniem gra lepiej niż STX AP. Bas bardzo zróżnicowany, szybki i co najlepsze, schodzi nisko Polecam z czystym sumieniem. Teraz nic, tylko rzeźbić zabudowę w półkę, kupić lepszy wzmak i jazda! Druga sztuka mi nie potrzebna do auta, ale kupię kolejne dwie do 3-way w domu
            tego za 189 zł ? bo się gubię

Skomentuj

Nie na temat...
              Zamieszczone przez Święty Zobacz posta
              Chyba tak, stronę wcześniej pisał o nim, to i teraz też pewnie o niego chodzi ;]

skal_ar a masz możliwość sprawdzenia jak gra w domu ?

Skomentuj

Właśnie przetestowałem nowego 8-calowca AWX w aucie. Skrzynka testowa 25 litrów, strojenie w okolicach 35-36 Hz. Skrzynka umieszczona na tylnej półce, głośnik skierowany do góry, BR skierowany do przodu. Powiem krótko - jestem bardziej niż zadowolony :) Moim zdaniem gra lepiej niż STX AP. Bas bardzo zróżnicowany, szybki i co najlepsze, schodzi nisko Polecam z czystym sumieniem. Teraz nic, tylko rzeźbić zabudowę w półkę, kupić lepszy wzmak i jazda! Druga sztuka mi nie potrzebna do auta, ale kupię kolejne dwie do 3-way w domu :)
                No i już wiem że u mnie zagra też znośnie haha Tyle że u mnie dwie sztuki No i czuję że pokuszę się o wieksza skrzynie, skoro głośnik rozwija skrzydełka znacznie pod tym co piszesz :)
                Święty, on kosztuje 198zł :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Święty Zobacz posta
                  Tego za 198,-

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                  skal_ar a masz możliwość sprawdzenia jak gra w domu ?
                  Wygrzewałem i słuchałem go praktycznie cały czas w domu. Dzisiaj zaniosłem do auta. U mnie w domu są marne warunki do odsłuchu. Musiałem stroić skrzynkę w okolice 40-42 Hz bo praktycznie w ogóle basu nie było, a jak się pojawiał, to strasznie mulasty. Nie sugerowałbym się moimi odsłuchami w domu :) Spróbuje zrobić na nich 3 way, może jak pobiegam trochę z kolumnami po pokoju, to znajdę jakieś optymalne miejsce.

Skomentuj

Do tego 3way pewnie jeszcze daleko, ja mam lepsze warunki i będę testował na pewno w 30L 40Hz i zobaczymy co potrafią, ale mam nadzieje ze kolegi głośnik jeszcze nie pokazał maxa bo jest w fazie grzania:) Ja bede tesotwał w 20m2 dwie sztuki wiec zobaczę czy basisko coś pierdzi :) Niesety amp słaby mam bo tylko 65W na kanał ale może już coś pogra :)

Skomentuj

skal_ar, a mozesz porownac go do jakiegos innego 8"?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                        skal_ar, a mozesz porownac go do jakiegos innego 8"?
                        Niestety za dużego porównania nie mam. Nie słyszałem MDSa, czyli praktycznie głównego konkurenta. Nie wiem czy będzie to dobre porównanie, ale ten STX w 25 litrach BR gra mniej więcej tak jak TIW200XS w 25 litrach closed :) Takie samo mięsko, takie samo zróżnicowanie basu. Po porównaniu organoleptycznym tych dwóch głośników stwierdzam, że STX ma bardziej sztywną membranę. Nie da jej się wygiąć tak łatwo pchając od spodu przy górnym zawieszeniu. W TIWie się da.

Skomentuj

Nie wiem czy będzie to dobre porównanie, ale ten STX w 25 litrach BR gra mniej więcej tak jak TIW200XS w 25 litrach closed Takie samo mięsko, takie samo zróżnicowanie basu. Po porównaniu organoleptycznym tych dwóch głośników stwierdzam, że STX ma bardziej sztywną membranę. Nie da jej się wygiąć tak łatwo pchając od spodu przy górnym zawieszeniu. W TIWie się da.
                          czyli ma dobre rekomendacje...
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                            czyli ma dobre rekomendacje...
                            Ode mnie jak najbardziej. Przydałby się jakiś lepszy wzmak do niego, bo napewno nie pokazał jeszcze 100% możliwości.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                              a czym to napedzasz w aucie?
                              Tanim blaupunktem GTA 400.. Chłopacy z miasta początkowo się nabijali, że takie małe i nie ma prawa bytu. Jak się wygrzał i go posłuchali to zmienili całkowicie zdanie..

Skomentuj

Jakbyś jeszcze piec lepszy miał to by pokazał więcej :) Pewnie mięsa :P :) Ja już się doczekać nie mogę STXów, z tego co mi skal_ar pisał to aplikacja 25L 35Hz robi furorkę w aucie, w OZ 20-25L też daje rade ale niema już tego "wyziewu" (czytać mięsa) :) Ja będę miał dwa :) Ciekaw jestem porównania do Helixa P8/W8, na prawno bede miał lekkie odniesienie. Jeżeli kolega wypożyczy to i z Vega 84 będę zestawiał, a jak ktoś pożyczy MDSa to i pare słówek powiem na temat tego który jest lepszy :) Ale Skoro skal_ar do TIWa porównuje to chyba MDS nie ta klasa już, dziebko niżej...

Skomentuj

Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz posta
                                  skal_ar do TIWa porównuje
                                  Porównuje do TIWa, bo nie ma innego punktu odniesienia

Skomentuj

Ale Skoro skal_ar do TIWa porównuje to chyba MDS nie ta klasa już, dziebko niżej...
                                    Najpier to dajcie się głośnikowi zadomowić (czyt. wygrzać i uszy przyzwyczaić! np. tak jak to dolphin123 zrobił:
                                    Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                    Tydzień czasu nie słuchałem 17SW+MB i przez weekend nie mogłem się nacieszyć tym subem
                                    ) (Gdy już emocje Wam opadną! ) Wtedy dopiero spróbujcie wyrazić subiektywno-obiektywną opinie...

Dawid-SS
                                    Planowana aplikacja to 25L OZ dla dwóch sztuk
                                    ale dwie sztuki u mnie
                                    jak przyjdą moje dwie
                                    Tyle że u mnie dwie sztuki
                                    Ja bede tesotwał w 20m2 dwie sztuki
                                    Ja będę miał dwa
                                    Jeszcze raz napisz że będziesz miał 2szt. to nie ręczę za siebie... (Już wszyscy znamy na pamięć, że będziesz miał całą parkę... Spokojniej, trochę dystansu przecież to tylko głośniki ;] - i mówię to jedynie z troski żebyś czasem zawału nie dostał zanim zdążysz ich posłuchać )

Skomentuj

ir0nhide nie piernicz tyle tylko jak będę już miał to wbijaj do mnie na spot CA :) daleko nie masz, ostatnio jechałem do Szczecinka i jakoś ode mnie jest 140km :)

Skal_ar powiedz coś o mocy tego AWX jak możesz, jakim wzmakiem go częstować itd...

Skomentuj

Nie na temat...
                                        ir0nhide nie piernicz tyle tylko jak będę już miał to wbijaj do mnie na spot CA daleko nie masz, ostatnio jechałem do Szczecinka i jakoś ode mnie jest 140km
                                        O LOL! no to teraz zabiłeś mi niezłego ćwieka dopiero teraz (po tym co na pisałeś) spojrzałem skąd jesteś. Heh w takim razie powiem Ci więcej!! :) za okł. miesiąc będę miał już tylko ~60km do St.Szcz. ....
                                        Kojarzysz miejscowość Barlinek ?

SRY za OT

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                                          Nie na temat...

O LOL! no to teraz zabiłeś mi niezłego ćwieka dopiero teraz (po tym co na pisałeś) spojrzałem skąd jesteś. Heh w takim razie powiem Ci więcej!! :) za okł. miesiąc będę miał już tylko ~60km do St.Szcz. ....
                                          Kojarzysz miejscowość Barlinek ?
                                          SRY za OT
                                          Nie na temat...

Tak tak, to blisko mnie :) No więc będzie nowy na zloty :P

Skomentuj

Czaruję...