Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A ja wierzę w to, że ten głośnik stanie się hitem w dobrej cenie. Pamiętam czasy jak ludzie porównywali Stxy do tonsila, tesli, alpharda, ale to nie te czasy panowie. Seria AWX jest świetna i głośniki są w dobrej cenie. Cena nowej kopułki odzwierciedla jej jakość i skoro gdwk AWX był lepszy od Vif, to ceramik totalnie vify zmiecie. Poza tym zobaczę co będziecie mówić jak zobaczycie "polskiego mdsa". Benek pewnie napisze, że źle gra, bo to nie prawdziwy niemiecki mds

Skomentuj

Również mam taką nadzieję, ale zobaczymy co przyniesie nam STX/AWX - ceramika :) Trzymam kciuki za to, żeby było to duuuużo radości z jego odsłuchu

Skomentuj

Zamieszczone przez Hand Zobacz posta
        Tyle że wpierw jiga muszę zmontować
        Zmontowanie JIGa, preampa oraz mikrofonu to bedzie pikus w porownaniu ze zrobieniem zwrotnicy pod ten glosnik
        Zamieszczone przez elvis18 Zobacz posta
        Cena nowej kopułki odzwierciedla jej jakość i skoro gdwk AWX był lepszy od Vif, to ceramik totalnie vify zmiecie
        Vify przeciez wcale nie sa jakas referencja. Zostaly "naturalnie" wyparte przez seasy oraz ushery i to do nich powinno sie porownywac.

Skomentuj

Hand jezeli uwazasz, ze samo posiadanie jiga wystarczy do zaprojektowania zwrotki do 2,5 drogi to sie grubo mylisz. To najtrudnieszy projekt zwrotki.
          Kupilbym tez glosnik z czystej ciekawosci ale kupilem ushera t9950 wiec sobie odpuszcze. A awx-a 8" tez chcialem ale zakupilem 8955 wiec z testow nici :(
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
            Kupilbym tez glosnik z czystej ciekawosci ale kupilem ushera t9950 wiec sobie odpuszcze. A awx-a 8" tez chcialem ale zakupilem 8955 wiec z testow nici
            lklukasz bardzo się narażasz kupując taki ''szajs'' bo przecież zagrać dobrze mogą tylko STX,y w klonie obudowy kolegi bingant,a . Przykre jest to że już nie można nic krytycznego tutaj powiedzieć o produktach tej firmy, nawet na temat wyglądu, bo nikt przecież głośnika nie słuchał. Patrząc na to z boku wniosek może być tylko jeden; forum STX,a.

Skomentuj

Kupilbym tez glosnik z czystej ciekawosci ale kupilem ushera t9950 wiec sobie odpuszcze. A awx-a 8" tez chcialem ale zakupilem 8955 wiec z testow nici
              Raczej powinieneś mieć powody do zadowolenia. 9950 to kapitalny głosnik i wątpie żeby ten ceramik stxa mógł się brzmieniowo zbliżyć. Pewnie zaraz ktoś najedzie, ze jestem anty-STXowy. Nieprawda, raczej chwalę tego ushera bo mam powody, na razie nie słuszałem tym przedziale cenowym lepszego głośnika. Wszelkie vify, seasy, grają gożej od 9950, jego wyższa cena jest w pełni uzasadniona.
              Poza tym to inna kategoria głośników, można porówywać ceramik z kopułka jedwabną ale nigdy nie będzie mowy o porównywalnym charakterze brzmienia. Niezależnie od producenta czy wewnątrz oferty tego samego producenta, głosniki wykonane z dwóch tak różnych meteriałów będą się zasadniczo różnić brzmieniem.

Można dyskutować nad fenomenem STXa czy są to głosniki dobre i tanie bo .. są tanie czy bo są dobre? Ja wyznaję zasadę ceny, która zwykle ma odzwierciedlenie w jakości produktu. Drogie głośniki nie są drogie wyłacznie dlatego, że ktoś na nich dużo zarabia, chociaz i zdażaja sie takei przypadki. Usher, aurum cantus czy nawet teraz głosniki z tymphany itd. są produkowane na dalekim wschodzie a oni potrafią produkować w cenach nieosiagalnych w europie. Poza tym rynek sam się reguluje, drogie i kiepskie produkty się nie sprzedają i automatycznie tanieją , magii w tym nie ma.
              STX dobrze wie gdzie kieruje swoją oferte cenową i jej kształtem wpasowuje swoje produkty jakościowo w stosunku do jakości konkurencji.

Jeżeli AWX jest taki super to dlaczego większość trafiajacych do mnie głośników na zrobienie projektu zwrotnicy ma w zestawie Seasa ? Jak dotąd ani razu nikt mi nie przysłał AWX'a. Być może wszyscy się myla i snobistycznie kupują "badziewnego" seasa, a może nie? Prawde mówiąc niewiele mnie to obchodzi, chętnei wypowiem się w kwestii brzmienia STXów jak dostanę na pomiary, osobiście nie mam zamiaru kupować tych głośników. W pewnym sensie wyrosłem juz z przetworników za 100zł.

pagelmesser ledwo ci się ban skończył i od razu się z kimś kłucisz, chyba w pierwszym temacie w jakim się zaczałeś udzielać po banie. Z tobą chyba jest coś nie tak. Rób tak dalej dostaniesz kolejny urlop. Niestety to ty musisz się dopasować do tego forum a nie forum do ciebie, takie są zasady.

Skomentuj

Nie na temat...
                Zamieszczone przez funiax1 Zobacz posta
                Przykre jest to że już nie można nic krytycznego tutaj powiedzieć o produktach tej firmy, nawet na temat wyglądu, bo nikt przecież głośnika nie słuchał. Patrząc na to z boku wniosek może być tylko jeden; forum STX,a.
                Większość tych fanatyków stx`a "buduje tutaj te forum stx`a" dlatego że biorą pod uwagę myślę iż jeden z najważniejszych walorów firmy stx podczas odsłuchów tych głośników, którym to jest stosunek ceny do jakości..... -i uważam że to m.in właśnie z tego powodu to wygląda tak jak wygląda....
                Co nie zmienia faktu że nie można się podzielić na forum krytyką, ponieważ niektórzy odbierają krytykę za negatywną opinie... (krytyka to także forma oceny i w dodatku, przynajmniej moim zdaniem, pozytywna! Zawsze się coś znajdzie i to jest piękne ponieważ (krótko mówiąc) dzięki takim właśnie opinią można dążyć do ideału.... )
                Nawet jeśli dyskusja dotyczy jedynie wyglądu... to chyba tylko fanboy`a będzie to kłuło w oczy

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                Vify przeciez wcale nie są jakas referencja. Zostaly "naturalnie" wyparte przez seasy oraz ushery i to do nich powinno sie porownywac.
                A ja osobiście i tak mam res. do starej, dobrej,... vify (w szczególności średnica/wokal) ale to także kwestia - co komu milej...

---------- Post dodany o 10:40 ---------- Poprzedni post o 10:35 ----------

Nie na temat...
                EDIT:no i Yoshi w pewnym sensie mnie wyprzedził , więc napiszę tylko - że się z nim zgadzam

Skomentuj

A może dałoby radę podjechać i posłuchać? Mówiłeś że masz w miarę dobry kontakt z Panem Trzaskowskim, może by się zgodził to bym chętnie do Ciebie dołączył
                  Zamieszczone przez funiax1 Zobacz posta
                  Przykre jest to że już nie można nic krytycznego tutaj powiedzieć o produktach tej firmy, nawet na temat wyglądu, bo nikt przecież głośnika nie słuchał. Patrząc na to z boku wniosek może być tylko jeden; forum STX,a.
                  Dokładnie, zwłaszcza że nie wypowiadam się o czymś co na oczy nie widziałem tylko mam i porównywałem
                  Zamieszczone przez elvis18 Zobacz posta
                  Benek pewnie napisze, że źle gra, bo to nie prawdziwy niemiecki mds
                  Już w którymś temacie pisałem że wolę Polskie produkty. Poza tym nigdzie nie napisałem że AWX to badziewie i w ogóle, co więcej napisałem że jest to dobry głośnik za tą cenę ale mnie nie podchodzi jego charakter gry, zwłaszcza dołu. Tylko tyle i dla niektórych aż tyle...

Skomentuj

Pharon,

Nikt nie powiedział, że będzie łatwo, prawda?

Lklukasz,

Zdaje sobie z tego sprawę, ale przecież nigdzie nie powiedziałem, że posiadanie jiga pozwala na zrobienie zwrotki tego "cuda" od ręki. Ale dzięki że mnie wspierasz

Skomentuj

funiax1 ten temat dotyczy STX więc mamy pisać w temacie o STX nie o STX tylko o czym ???
                      o np. twoich popierdołkach?
                      Załóż sobie na tym forum temat np. lochy by funiax1 i będzie podobny czad

Jest w tym temacie mowa o np. Usherze i nie będę pisał, ze jest to forum ushera tylko dlatego, że ładnie o nich pisze Yoshi,
                      lecz napiszę swoje zdanie o produkcie mianowicie; Różnie to bywa z tą jakością. Ja dla przykładu mam bardzo złe doświadczenia z Usher. Uważam je za bardzo przereklamowane a jakość wysokotonowówek z monitorów S-520 to totalny szajs.

Skomentuj

hmm.. i rozpętała się wojna :)
                        Nie miałem okazji słyszeć zbyt dużej ilości głośników od stx, ale cieszy mnie to, że coraz więcej osób stawia na ich przetworniki, nawet jeśli są w konfiguracji np. z seasem. No i wszelkie porównania do np. usherów są nie na miejscu ze względu na to, że jest to bez wątpienia inna klasa głośników, zwłaszcza od osób, które nie miały z nimi kontaktu. Poza tym każdy ma inny słuch, preferencje i gust.
                        Mam nadzieję, że nowa seria głośników stx zaskoczy nas swoją jakością. No i pamiętajmy: Dobre, bo polskie!

Nie na temat...
                        Czemu nick pegelmesser`a jest w kolorze czarnym?
                        Last edited by wojak737; 15.02.2011, 17:32.

Skomentuj

Kanarek,

Bez nerwów i zwrotów typu "Twoja popierdułka" (mam na myśli osobist wycieczki), bo jak widać moderatorzy forum prubują uspokoić i ukulturalnić trochę atmosfere tu i sypią się warny i bany, chyba nie chcesz też podpaść, co?

Zgodze się że to jest temat o STX i trzeba tu pisać o nim i pozytywne i negatywne odczucia, ale udowodnione jakimiś faktami, a nie tylko wyssane z palca domniemania jak to ma czasami miejsce. Oczywiście nie mówię, że nie można wyrażać swoich prywatnych opinii na ich temat, bo przecież każdy inaczej je "słyszy".
                          Tylko dobrze by było jak by tak trochę więcej ogłady było :)

Skomentuj

Tylko, ze S-520 tez nie sa hi endem. W tej cenie lepszym zestawiem juz jest DX25 i gnd-15-100-8-AKX. AWX juz wyzej jest a Ushery o ktorych chlopaki pisza juz calkiem przewyzszaja to co w tym poscie.

Dyskusji nt gustow nie ma co poruszac....

Skomentuj

Jeżeli chodzi o moje zdanie to mogę wtrącić jak przewdmówcy iż nie intereusją mnie już takie sobie głośniczki jak usher vifa seas czy inne daytony. One wszystkie razem to zabawki. Wyrosłem już z głośniczków za 1000 zł/za parę i nie sądzę aby która kolwiek wymieniona firma dorównała w przyszłości jakością takiemu Ravenowi R1

Skomentuj

Nikt na razie nie porownal STXa do Ravena... Nie przesadzajcie Panowie... Nie wszyscy musza trawic glosnikow firmy STX, ale przede wszystkim opinie pozytywne jakie tu padaja, są podparte ceną przetworników !

Skomentuj

Zamieszczone przez Kanarek Zobacz posta
                                  Ja dla przykładu mam bardzo złe doświadczenia z Usher. Uważam je za bardzo przereklamowane a jakość wysokotonowówek z monitorów S-520 to totalny szajs.
                                  Niestety wszelkie opinie o tym zestawie w necie pochodza od osob ktore mialy stycznosc tylko i wylacznie z logitechami/creative oraz microlabami. Stad wiadomo, skad te wszystkie zachwyty . No i trzeba rowniez popatrzec na to, ze tam sa najtansze glosniki ushera. Najlepsze glosniki ushera sa ulepszonymi znanymi kopiami SS za polowe ceny i stad ta popularnosc.

Skomentuj

kazdy bierze to na co go stac, i nie oszukujmy sie, przecietnego Kowalskiego nie stac na konstrukcje na ktore ma wydac imo spora kase, dlatego siega po stx-a. tylko dlaczego jedni odbieraja opinie innych uzytkownikow jako obraze danego glosnika?! niektorzy poprostu nigdy nie potrafia zaakceptowac innego zdania niz swoje.

Skomentuj

Wyrosłem już z głośniczków za 1000 zł/za parę i nie sądzę aby która kolwiek wymieniona firma dorównała w przyszłości jakością takiemu Ravenowi R1
                                      A sprobuj znalezc jakas wstege na polskim rynku za 200zl ( nowa ) ktora zagra lepiej od tego nowego glosnika STX. Prozno szukac. Dodatkowo dzwiek takich glosnikow trzeba lubiec i nie kazdemu podpasuje.

Skomentuj

funiax1 ten temat dotyczy STX więc mamy pisać w temacie o STX nie o STX tylko o czym ???
                                        o np. twoich popierdołkach?
                                        Załóż sobie na tym forum temat np. lochy by funiax1 i będzie podobny czad
                                        Wybacz że nie odpowiem na Twoje słowa w podobnym stylu bo może jesteś przedstawicielem tej firmy i musisz dławić w zarodku negatywne opinie z obowiązku za pieniądze. Pierwszego zdania w ogóle nie rozumiem, jakiś bełkot.
                                        Jest w tym temacie mowa o np. Usherze i nie będę pisał, ze jest to forum ushera tylko dlatego, że ładnie o nich pisze Yoshi,
                                        lecz napiszę swoje zdanie o produkcie mianowicie; Różnie to bywa z tą jakością. Ja dla przykładu mam bardzo złe doświadczenia z Usher. Uważam je za bardzo przereklamowane a jakość wysokotonowówek z monitorów S-520 to totalny szajs.
                                        Masz pełne prawo do krytyki ushera, zwłaszcza tego modelu skoro Tobie nie przypadł do gustu i w ogóle mnie to nie razi.

Skomentuj

Wybacz że nie odpowiem na Twoje słowa w podobnym stylu bo może jesteś przedstawicielem tej firmy i musisz dławić w zarodku negatywne opinie z obowiązku za pieniądze

Funiax1 wybacz ale miałem i nadal mam identyczne zdanie o Tobie iż jesteś za pieniążki w tym temacie :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X