Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    To po prostu zwykla ciekawosc, zawsze kibicowalem STX i nadal kibicuje, bo widze ze firma sie fajnie rozwija. Podoba mi sie forum Tonsilu, na ktorym mozna pogadac z ludzmi z firmy, podaja oni jakies plany na przyszlosc, jakis kontakt z nimi jest. STX wydaje sie taka troszke zamknieta firma, ktora jakos niechetnie pisze o swoich planach na przyszlosc, a przeciez kazdego klienta STX interesuje marka i co sie z nia dzieje. Jedyne informacje jakie podaja to gdzies nieoficjalnie po katch, mejlach, telefonach. Moze to dlatego spora czesc osob nie traktuje STX powaznie, tylko nadal jako chalupnicza firme "krzak". Dlatego mysle, ze odpowiednia promocja firmy, moze jakas zmiana wizerunku, okreslonia planow i ogolne informacje dla klientow moglby sie przyczynic do szybszego rozwoju. Powtorze jeszcze raz: kibicuje STX mocno, kupuje ich produkty i nadal bede kupowal, bo sa dobrej jakosci i dobrej cenie.
    Napisałem do Stx maila z takim zapytaniem, czy nie myślą o wprowadzeniu firmowego forum.
    Lub czy nie są zainteresowani wypowiadaniem się np. W tym wątku.
    Wtedy wiadomo było by nad czym pracują, można było by podyskutować o ich produktach i w ogóle takie informacje z pierwszej ręki.
    A ta to jedynie sugerujemy się tym co ktoś pisze a często są to tylko plotki.
    Na pewno odciążyło by ich to też z powtarzających się maili na ten sam temat.
    To też dobre miejsce do promowania się wiec myślę, że powinni się nad tym poważnie zastanowić.

Skomentuj

Tak to juz wogole wszyscy beda mowic, ze to forum stxa. Juz kilka razy rozmawialem o komentarzach i wypowiadaniu sie na naszym forum. Demantowaniu plotek, wyjasniania mozliwosci pomiarowych w domu i wyjasniania dlaczego domowymi sposobami wychodza inne wyniki. I nie byl zainteresowany. I wiecie co? Wcala mu sie nie dziwie.
      A co do ujawniania swoich planow zwiazanych z firma i planami. To chyba nie wiecie co mowicie. Moze i bylo by dobrze wiedziec co sie bedzie dzialo w przyszlosci i na co czekac ale patrzac z perspektywy firmy i rozwoju biznesowego, zarobku to raczej strzal w stope. Konkurencja nie spi. Moze jest tylko tonsil ale sa firmy zagraniczne, ktore mogly by podlapac pomysly i wypuscic pomys wczesniej. A nie o to tu chodzi prawda?
      Dalej podam przyklad: powiedzieli o kopulkach ceramicznych i nadal ich nie ma. I na jakich komentarzach sie skonczylo? Wystarczy przejrzec kilka stron do tylu. A jaki byl komentarz jak napisalem, ze awx 10 i 12 beda przed wakacjami. To chyba mowi samo za siebie.
      To po co stx ma pisac, ze nad czyms pracuje. Zeby czytac takie komentarze.
      Last edited by lklukasz; 21.01.2011, 23:17.
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Popieram wypowiedź lklukasz-a.

Pożyjemy zobaczymy. A pamiętacie jaki był szał gdy miał się pojawić GDN-46-1200? temat na kilkanaście stron o głośniku którego nikt nie miał jeszcze w ręce,spekulacje ile on może wytrzymać itp. Ile to ludzi pisało że go kupi... No i co się okazało? Userów którzy go kupili można policzyć na palcach jednej ręki,łącznie ze mną. I teraz poczytajcie sobie jaka o nim opinia krąży,poczytajcie,a okaże się że każdy doświadczony napisze że lepiej dołożyć 1/5 jego ceny i wziąć B&C... chyba że mamy zamiar zrobić konkretny projekt do którego ten STX się nadaje idealnie.

"podniecacie się" głośnikami których jeszcze nie ma,o których nic nie wiadomo (jedynie nie ścisłe informacje),a po testach może się okazać że i tak Usher bije je na głowę. Ja też kibicuje STX-owi bo przed serią AWX w sumie nie było dobrych głośników domowych a ta seria jest na prawdę dobra i za tą cenę każdemu bym je polecił.

Panowie,wszystko zależy od ceny. Pewnie większość kojarzy ten głośnik: http://www.loudspeakershop.eu/glosni...7a-p-1175.html kupiłem go parę lat temu,potestowałem ale nigdy nie doczekał się wysokotonowca. Co mogę o nim powiedzieć? gra tak jak pokazuje wykres,mimo iż ma 8" to średnicę ma świetną. Co najlepsze,jeszcze rok temu kosztował 160zł. Więc teraz pomyślcie ile musiał by kosztować nowy STX 8" żeby ludzie nie kupowali Usherów które to już mają wyrobioną opinię że grają wybitnie jak na swoją cenę.

Skomentuj

A o to odpowiedź na zadane przeze mnie pytanie wczoraj
          W ogóle jestem w szoku , że taka szybka odpowiedź.
          Pewnie wiele osób to zainteresuje.

Witam.
          Moduł forum STX jest już prawie gotowy i będzie funkcjonował na naszym serwerze na stronie www.stx.pl
          Pozdrawiam
          Sławomir Trzaskowski
          STX Soundstation

Skomentuj

Też pana Sławka kiedyś o to pytałem i zainteresował się tym. To było z rok temu i wtedy napisał, że pomyśli nad tym. Jeszcze mogę powiedzieć jedną rzecz, której się wtedy dowiedziałem. STX w przyszłości chciałby opracować wysokiej klasy zestaw odseparowany do car audio. Teraz nie wiem czy coś się zmieniło po roku, czy taki zestawik jest gdzieś w planach.

Skomentuj

Do tego zestawu samochodowego to ja go namawiam. Rozmawiam zawsze z nim o tym jak sie spotykamy. Proponowalem zrobic awxy 4ohmowe i zmienic naped i front w wysokotonowym. I jeszcze chcialem, zeby zrobili szerokopasmowke/sredniotonowy 3".
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

jakos tydzien temu dzwonil do mnie SW i pytal o porady dotyczace CA. ale narazie pracuje nad subami
                zestawy na przod troche pozniej bo wymagaja innych koszy. no chyba zeby zastosowac pomysl lukasza

Skomentuj

oby zdazyli to zrobic przed sezonem ca
                  czyli jak sie zaczyna robic cieplo
                  max koniec kwietnia poczatek maja
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

jak zdaza to ja robie democara
                    w tym :P

i to na powaznie. chlopak duzo po polsce nim jezdzi i ma pelno "garnkow" (slowa wlasciciela) za niego zdobytych
                    nawet w gazetach go pokazywali
                    tak wiec pomysl mysle ze dobry

Skomentuj

Mogę powiedzieć, że tania seria głośników CA (stalowe kosze) jest już na etapie pierwszych testów
                      na dość zaawansowanym poziomie są już prototypy 8,10,12 cali w wersji 2x2ohm i 2x4 ohm. Jednak głównym problemem jest to, że chwilowo "siły produkcyjne" muszą uzupełnić głośniki z obecnej oferty a przede wszystkim głośniki stosowane w kolumnach

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz posta
                        prototypy 8,10,12 cali w wersji 2x2ohm i 2x4 ohm
                        Do każdego modelu wielkościowego będzie dwa typy napędu ?? W sensie 8" 2x2ohm i 8" 2x4ohm i tak kolejne .... ??

Skomentuj

A te nowe (home) awx 8" to tak troszkę dokładniej będą 8" czy 8,5"(22cm) ? i czy czasami nie są już w jakimś stopniu wyprodukowane ? (oczywiście nie oficjalnie) :cool:

Skomentuj

czasami brakuje im kopulek przeciwpylowych :)
                            ale czy 8" czy 8,5" to nie wiem
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

http://stx.pl/group/nowosci

Skomentuj

Takie kable to w każdym sklepie idzie kupić. Ludzie tu na głośniki czekają :P

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                                  Takie kable to w każdym sklepie idzie kupić. Ludzie tu na głośniki czekają :P
                                  Chcą zarobić na nowe głośniki:P, poza tym wiesz. nie każdy mieszka w mieście, gdzie są sklepy z kablami, a tak kupujesz wszystko w jednym sklepie. zawsze pare groszy się zaoszczędzi

Skomentuj

Nie na temat...
                                    benek161 przeciez to AWX i tak tobie pasowal nie bedzie :P
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                                      Ja nie mówię że dla siebie :P

Skomentuj

Kurcze coś ostatnio głośniki w tej firmie stają się coraz droższe. Chyba trzeba zrobić zapas ;D

Skomentuj

nie tylko głośniki :/ zwrotnica do fx 300 podrożała o 17zł szt

Skomentuj

Czaruję...