Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Alez ten STX miesza, 10 i 12 cali mialo byc jeszcze w styczniu... >:(

Skomentuj

ktos tak napisal, ale ja dzwonilem do Slawka w tej sprawie
      i powiedzial, ze narazie tylko 8"
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

obie 8" sa juz gotowe
        10 i 12" sa na etapie projektowania

ale SW mowil ze w niedlugim czasie bedzie wysyp nowych glosnikow

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          obie 8" sa juz gotowe
          To Będą 2 rodzaje 8"?

Skomentuj

Czegos tutaj nie rozumiem. Jeden z userow AS wyslal zapytanie do STX i wkleil w temacie awx odpowiedz ktora brzmi :

" Napisano 13.01.2011 - 16:13
            Witam,pisałem wczoraj do STX-a z pytaniem o nowości,bo za kilka miesięcy będę w sporo większym pomieszczeniu a jestem zainteresowany serią AWX i dostałem odpowiedz :
            Witam,
            Za kilkanaście dni (chociaż z wielu względów jednak może się przesunąć data premiery) zamierzamy skierować do sprzedaży następujące modele z serii AWX:
            GDM-15... AWX
            GDN-15... AWX
            GDN-20... AWX
            GDN-25... AWX
            GDN-30... AWX

Głośnik GDWK ceramiczny również przewidujemy produkować pod koniec stycznia.

Pozdrawiam
            Sławomir Trzaskowski
            STX "

Pytam wiec, o co chodzi? Kto miesza? Bo z tego co zrozumialem, to glosniki juz sa wlasciwie gotowe do wyprodukowania i sprzedazy masowej, a teraz dowiaduje ze dopiero beda projektowac wieksze modele?

Skomentuj

ja rozmawialem ze Slawkiem telefonicznie 2 tyg temu i powiedzial, ze narazie 2 rodzaje 8" a reszta troche pozniej
              beda 10" i 12" ale w innym terminie
              chyba, ze to "troche pozniej" troche sie przyblizylo
              zobaczymy
              Last edited by lklukasz; 20.01.2011, 19:09.
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

"Później" Panie moderatorze "Później" Aż w oczy kole...

Skomentuj

ale wstyd, samochodem jechalem jak to pisalem
                  Dobrze, ze moge sobie poprawic :)
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                    co do 10" i 12" AWX-ow to musicie sie uzbroic w cierpliwosc
                    tak mniej wiecej do wakacji
                    Kusi żeby zapytać do których

Skomentuj

Zamieszczone przez Popcorn Zobacz posta
                      To Będą 2 rodzaje 8"?
                      tak, beda 2 rodzaje
                      jeden typowo do subwooferow lub 3 drog a drugi do konstrukcji 2 droznych

Skomentuj

podobno ciagnie liniowo do 5kHz
                        moze byc ciekawy
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

podobno ciagnie liniowo do 5kHz
                          moze byc ciekawy
                          Ooo, jeżeli STX coś takiego wypuści to tylko głowy chylić. Jak ten 8' głośnik będzie rzeczywiście grał liniowo do tych 5kHz to będzie naprawdę świadczyło o klasie. Ale wątpię w to, bo niewiele 6,5' głośników gra liniowo do 5kHz.

Skomentuj

Zamieszczone przez SoundWave
                            8" AWX będzie najprawdopodobniej w dwóch wersjach jednej dedykowanej typowo do sub-basu/ 3way z niskim podziałem a druga do oversized 2 way lub do kolumn 3 drożnych
                            z pamięci Qts w granicach 0,35 Fs koło 30Hz Vas w jednej wersji koło 50L w drugiej koło 35-40 (co do Vas to nie mam pewności). Charakterystyka wersji do 2way do około 5kHz poprawna.

X-max w obydwu przypadkach koło 5-6mm pierścienie symetryzujące pole i reszta "bajerów" jak w reszcie serii AWX. Dodatkowo cewka 4 lub 6 warstwowa dzięki czemu BL na poziomie 11 do 12 Tm
                            cytat z kilku stron wczesniej

tylko ciekawe jaka cena?
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Pewnie od akcjonariuszy i ludzi co chcą tylko $ :> ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Freactal Zobacz posta
                                Pewnie od akcjonariuszy i ludzi co chcą tylko $ :> ?
                                Apropo czego to? Bo nie bardzo rozumiem.
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A ja mam takie nieco inne pytanko. Jak wiadomo STX produkuje bardzo duzo glosnikow dla duzych odbiorcow i w zwiazku z tym mam pytanie. Czy ktos zna firmy/konstrukcje w jakich znajduja sie popularne glosniki STX? np seria AWX, bo poza ich firmowymi MX nigdzie ich nie widzialem. Pewnie pchaja gdzies za granice. Ma ktos jakies info na ten temat czy to tajemnica producenta?

Skomentuj

Apropo czego to? Bo nie bardzo rozumiem.
                                    Nie ogarnąłem, że nie zaznaczyło mi tekstu do quote :/

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                                    Ja nie wiem - od czego/kogo?
                                    Pewnie od akcjonariuszy i ludzi co chcą tylko $ ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Freactal Zobacz posta
                                      Pewnie od akcjonariuszy i ludzi co chcą tylko $ ?
                                      ale stx to raczej nie jest spółką akcyjną.
                                      zreszta chyba nawet za mały jest. pare lat temu, żeby być akcyjna to spólka musiała mieć 0,5 mln zł kapitału, teraz wystarczy 100 tyś to raz a dwa. musiał by mieć w nazwie S.A, albo spólka akcyjna
                                      Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                      A ja mam takie nieco inne pytanko. Jak wiadomo STX produkuje bardzo duzo glosnikow dla duzych odbiorcow i w zwiazku z tym mam pytanie. Czy ktos zna firmy/konstrukcje w jakich znajduja sie popularne glosniki STX? np seria AWX, bo poza ich firmowymi MX nigdzie ich nie widzialem. Pewnie pchaja gdzies za granice. Ma ktos jakies info na ten temat czy to tajemnica producenta?
                                      pewnie tajemnica producenta. Wiesz jakby się sprawa rypła, że super wypasione, audiofilskie kolumny sprzedawane pod hi-endowymi nazwami to nic innego jak poczciwy np. fx300 tylko w innej obudowie, to ci wszyscy audiofile by podostawali palpitacji serca. a poważnie to wątpie czy by taka firma jak np. B&W (nazwa przykładowa) chcial by być kojarzona z stx. jak narazie taki trik to wyszedł totem mitte, gdzie głośniki za okolo 500 zł stoją po kilka tysięcy.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                        harpia kiedys korzystala, czy moze nadal korzysta z niskotonowca stxa, ktorego nie ma juz w ofercie

Skomentuj

Szkoda, ze takie informacje nie sa dostepne, bo swiadczy to tylko o tym, ze firmy chca klienta rznac na sucho bez mydla ile sie da, bojac sie o swoja reputacje. No ale jak przykladowa kolumna kosztuje 10 tys, a glosniki do niej 1 tys to nie ma sie co dziwic, ze koszty sa tak bardzo ukrywane i tuszowane.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X