Alez ten STX miesza, 10 i 12 cali mialo byc jeszcze w styczniu... >:(
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)
Collapse
X
-
Czegos tutaj nie rozumiem. Jeden z userow AS wyslal zapytanie do STX i wkleil w temacie awx odpowiedz ktora brzmi :
" Napisano 13.01.2011 - 16:13
Witam,pisałem wczoraj do STX-a z pytaniem o nowości,bo za kilka miesięcy będę w sporo większym pomieszczeniu a jestem zainteresowany serią AWX i dostałem odpowiedz :
Witam,
Za kilkanaście dni (chociaż z wielu względów jednak może się przesunąć data premiery) zamierzamy skierować do sprzedaży następujące modele z serii AWX:
GDM-15... AWX
GDN-15... AWX
GDN-20... AWX
GDN-25... AWX
GDN-30... AWX
Głośnik GDWK ceramiczny również przewidujemy produkować pod koniec stycznia.
Pozdrawiam
Sławomir Trzaskowski
STX "
Pytam wiec, o co chodzi? Kto miesza? Bo z tego co zrozumialem, to glosniki juz sa wlasciwie gotowe do wyprodukowania i sprzedazy masowej, a teraz dowiaduje ze dopiero beda projektowac wieksze modele?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaco do 10" i 12" AWX-ow to musicie sie uzbroic w cierpliwosc
tak mniej wiecej do wakacji
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Popcorn Zobacz postaTo Będą 2 rodzaje 8"?
jeden typowo do subwooferow lub 3 drog a drugi do konstrukcji 2 droznych
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postapodobno ciagnie liniowo do 5kHz
moze byc ciekawy
Skomentuj
-
Zamieszczone przez SoundWave8" AWX będzie najprawdopodobniej w dwóch wersjach jednej dedykowanej typowo do sub-basu/ 3way z niskim podziałem a druga do oversized 2 way lub do kolumn 3 drożnych
z pamięci Qts w granicach 0,35 Fs koło 30Hz Vas w jednej wersji koło 50L w drugiej koło 35-40 (co do Vas to nie mam pewności). Charakterystyka wersji do 2way do około 5kHz poprawna.
X-max w obydwu przypadkach koło 5-6mm pierścienie symetryzujące pole i reszta "bajerów" jak w reszcie serii AWX. Dodatkowo cewka 4 lub 6 warstwowa dzięki czemu BL na poziomie 11 do 12 Tm
tylko ciekawe jaka cena?Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Freactal Zobacz postaPewnie od akcjonariuszy i ludzi co chcą tylko $ :> ?Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
A ja mam takie nieco inne pytanko. Jak wiadomo STX produkuje bardzo duzo glosnikow dla duzych odbiorcow i w zwiazku z tym mam pytanie. Czy ktos zna firmy/konstrukcje w jakich znajduja sie popularne glosniki STX? np seria AWX, bo poza ich firmowymi MX nigdzie ich nie widzialem. Pewnie pchaja gdzies za granice. Ma ktos jakies info na ten temat czy to tajemnica producenta?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaApropo czego to? Bo nie bardzo rozumiem.
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaJa nie wiem - od czego/kogo?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Freactal Zobacz postaPewnie od akcjonariuszy i ludzi co chcą tylko $ ?
zreszta chyba nawet za mały jest. pare lat temu, żeby być akcyjna to spólka musiała mieć 0,5 mln zł kapitału, teraz wystarczy 100 tyś to raz a dwa. musiał by mieć w nazwie S.A, albo spólka akcyjna
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaA ja mam takie nieco inne pytanko. Jak wiadomo STX produkuje bardzo duzo glosnikow dla duzych odbiorcow i w zwiazku z tym mam pytanie. Czy ktos zna firmy/konstrukcje w jakich znajduja sie popularne glosniki STX? np seria AWX, bo poza ich firmowymi MX nigdzie ich nie widzialem. Pewnie pchaja gdzies za granice. Ma ktos jakies info na ten temat czy to tajemnica producenta?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaA ja mam takie nieco inne pytanko. Jak wiadomo STX produkuje bardzo duzo glosnikow dla duzych odbiorcow i w zwiazku z tym mam pytanie. Czy ktos zna firmy/konstrukcje w jakich znajduja sie popularne glosniki STX? np seria AWX, bo poza ich firmowymi MX nigdzie ich nie widzialem. Pewnie pchaja gdzies za granice. Ma ktos jakies info na ten temat czy to tajemnica producenta?
Skomentuj
-
Szkoda, ze takie informacje nie sa dostepne, bo swiadczy to tylko o tym, ze firmy chca klienta rznac na sucho bez mydla ile sie da, bojac sie o swoja reputacje. No ale jak przykladowa kolumna kosztuje 10 tys, a glosniki do niej 1 tys to nie ma sie co dziwic, ze koszty sa tak bardzo ukrywane i tuszowane.
Skomentuj
Skomentuj