benek161 nie ma mozliwosci odsluchu bo nie maja aktualnie zadnego projektu z ty wysokotonowcem. Ma powstac w "niedalekiej przyszlosci" ale nie napisze z czym. Jak tylko beda dostepne bede mial parke do testow.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)
Collapse
X
-
Nie na temat...Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaMa powstac w "niedalekiej przyszlosci" ale nie napisze z czym. Jak tylko beda dostepne bede mial parke do testow.Jak będziesz miał, myślę że się dogadamy
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz postaZawsze byłem zdania, że lepiej jest dać wysokiej klasy wysoki z średniej klasy midbasem niż odwrotnie
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz postaambitniejszy = lepszy :) jak kasy brak to nie mówię, że tonsil będzie zły ale może być pewien niedosyt. Zawsze byłem zdania, że lepiej jest dać wysokiej klasy wysoki z średniej klasy midbasem niż odwrotnie :)Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaSwiete slowa.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Raf Zobacz postaNapisał Sound Wave
ambitniejszy = lepszy jak kasy brak to nie mówię, że tonsil będzie zły ale może być pewien niedosyt. Zawsze byłem zdania, że lepiej jest dać wysokiej klasy wysoki z średniej klasy midbasem niż odwrotnie
Napisał Pogromca mitow
Swiete slowa.
Tzn.? Można poprosić o rozwinięcie myśli? Bardzo ciekawy temat, głównie dlatego, że dosyć spora część pasma to midbass, ale do 4kHz znajduje się zakres w jakim mówi człowiek. Czy wysokie mają większy wpływ na dźwięk niż niskie lub średnie?
O barwie dźwięku decydują wyższe harmoniczne, odtwarzane w głównej mierze przez głośnik wysokotonowy.
Skomentuj
-
Nie na temat...
może aluminiowy Dayton DA-175?
http://www.parts-express.com//pe/psh...number=295-335
http://www.zaphaudio.com/BAMTM.html
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz postaZawsze byłem zdania, że lepiej jest dać wysokiej klasy wysoki z średniej klasy midbasem niż odwrotnie
Sound Wave poczęstujesz jakimiś świeżymi info. n.t nowego AWX 8" ??
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postapanowie, ceramiczny GDWK zniknal ze stronki bo zmieniany jest opis na nowy standard
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Koralzloty Zobacz postaWygładzony mocno wykres nie wróży rewelacji.
Następny anonimowy z za budy ujada. Jest widać dość poważny powód!
Normę AES 2 wymyslono dla takich jak ty choć i tak pewne podawne wartości nie odpowiadaja nawet tej "tajwańskiej" normie.
Nastepnym razem zanim się do mnie zechcesz odezwać wytrzyj sobie usta - papierem toaletowym i spuść po sobie wodę jak skończysz.
---------- Post dodany o 01:33 ---------- Poprzedni post o 01:10 ----------
Zamieszczone przez Koralzloty Zobacz postaProblem leży w przyczynie. nie pisałem nic "zaczynającego" Pisałem wyłącznie w odpowiedzi na rażącą celową manipulację. Ja pisałem tylko o fakatch w przeciwieństwie do Tych, którzy posługują się bełkotem. Jak chcesz nazywać rzecz po imieniu to może zmienimy nazwę z bełkotania na "celowe wprowadzanie w błąd".
Wygładzenie wykresu nie musi oznaczać uśredniania, bo można obrać metodę pomiaru dającą już taki gładki wynik i pięknie odmalować na mało szczegółowym diagramie.
Jedyny porządnie zobrazowany pomiar z STX miał GDN 15-100-AKX. Dla reszty zamieszczają rysunki wyjaśniające mniej niż Twoje świadectwo ukończenia szkoły powszechnej.
Przypomnij jakie butne deklaracje wygłaszali na forach naganiacze po wprowadzeniu 15-100-AKX jak to miał rozwalać wszystko co mu stanie na drodze, a następnie ludzie jęczeli na forach że basu jest za mało i średnica tez nie taka. Tak samo było z 18-130-AKX ten to już miał po prostu miażdżyć konkurencję swoim megatonowym magnesem a okazało się ze w 20 litrach basu jak na lekarstwo i głośnik zupełnie do innych zastosowań niż śpiewała o nim lanserka.
Kolejna kopułka wysokotonowa z jakiejś samochodowej plecionki weglowej zrobiona w mało atrakcyjnej cenie. Teraz nastepny jak zawsze "rewelacyjny" ceramik którego nikt jeszcze nie kupił ale „koralezłoci” już wiedzą, że jest najlepszy bo wypili herbatę w biurze producenta.
Żałosna jest taka forma reklamy.Last edited by artur.ek; 21.02.2011, 00:45.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz postaGłośnik sprawdza się nawet przy niskich podziałach w granicach 1,5-2,5kHz
Chociaz pewnie i tak ich nie udostepnisz, to przynajmniej powiedz, na jakim poziomie jest najwyzsza ( na wykresie ) harmoniczna na 1.5Khz oraz 2Khz wzgledem F1 oraz przy jakim natezeniu dzwieku.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez RpLand Zobacz postaNie na temat...artur.ek, to samo, co napisałeś można wyrazić znacznie kulturalniej i nie uzurpuj sobie prawa do nazywania ludzi chamami, bo go nie masz, ok? Nie jestem "piewcą" żadnej żadnej marki ale takim zachowaniem nie przekonujesz, nawet jeśli masz rację.
Skomentuj
Skomentuj