Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

benek161 nie ma mozliwosci odsluchu bo nie maja aktualnie zadnego projektu z ty wysokotonowcem. Ma powstac w "niedalekiej przyszlosci" ale nie napisze z czym. Jak tylko beda dostepne bede mial parke do testow.
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

ambitniejszy - co masz na myśli? przy wyborze kieruję się też parametrem cena/jakość. poza tym kasy mam niewiele i przebieram w tańszych przetwornikach

Skomentuj

Nie na temat...
        Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
        Ma powstac w "niedalekiej przyszlosci" ale nie napisze z czym. Jak tylko beda dostepne bede mial parke do testow.
        Już ja widzę to niedaleką przyszłość :P Jak będziesz miał, myślę że się dogadamy

Skomentuj

ambitniejszy = lepszy :) jak kasy brak to nie mówię, że tonsil będzie zły ale może być pewien niedosyt. Zawsze byłem zdania, że lepiej jest dać wysokiej klasy wysoki z średniej klasy midbasem niż odwrotnie :)

Skomentuj

Soun Wave wiesz coś może na temat dostępności tego głośnika?
            Informacja
            BTW masz skrzynkę zapchaną...

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz posta
              Zawsze byłem zdania, że lepiej jest dać wysokiej klasy wysoki z średniej klasy midbasem niż odwrotnie
              Swiete slowa.

Skomentuj

Nie na temat...
                ambitniejszy = lepszy :) jak kasy brak to nie mówię, że tonsil będzie zły ale może być pewien niedosyt. Zawsze byłem zdania, że lepiej jest dać wysokiej klasy wysoki z średniej klasy midbasem niż odwrotnie :)
                Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                Swiete slowa.
                Tzn.? Można poprosić o rozwinięcie myśli? Bardzo ciekawy temat, głównie dlatego, że dosyć spora część pasma to midbass, ale do 4kHz znajduje się zakres w jakim mówi człowiek. Czy wysokie mają większy wpływ na dźwięk niż niskie lub średnie?

Skomentuj

Tani niskośredni zagra lepiej niż tani wysoki

Skomentuj

SW co to za głośnik siedzi w tym nowym szerokopasmowcu/sufitowcu ?? I czy nadawałby sie do odosobnionej aplikacji ?? I jak postępy z AWXami 8", 10", 12" ?? :) Przepraszam że pytam ale ciekawy jestem i korzystam ze jesteś na forum :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Raf Zobacz posta
                      Napisał Sound Wave
                      ambitniejszy = lepszy jak kasy brak to nie mówię, że tonsil będzie zły ale może być pewien niedosyt. Zawsze byłem zdania, że lepiej jest dać wysokiej klasy wysoki z średniej klasy midbasem niż odwrotnie
                      Napisał Pogromca mitow
                      Swiete slowa.
                      Tzn.? Można poprosić o rozwinięcie myśli? Bardzo ciekawy temat, głównie dlatego, że dosyć spora część pasma to midbass, ale do 4kHz znajduje się zakres w jakim mówi człowiek. Czy wysokie mają większy wpływ na dźwięk niż niskie lub średnie?

O barwie dźwięku decydują wyższe harmoniczne, odtwarzane w głównej mierze przez głośnik wysokotonowy.

Skomentuj

Nie na temat...
                        a macie może pomysł na jakiś inny midbass do tego stxa w cenie tonsila?

Skomentuj

Skomentuj

Nie na temat...
                            cenowo nieźle, w polinku za 130 zł :)hmm. może lepiej założę nowy temat

Skomentuj

panowie, ceramiczny GDWK zniknal ze stronki bo zmieniany jest opis na nowy standard

Skomentuj

Zawsze byłem zdania, że lepiej jest dać wysokiej klasy wysoki z średniej klasy midbasem niż odwrotnie
                                I ja się z tym zgadzam..

Sound Wave poczęstujesz jakimiś świeżymi info. n.t nowego AWX 8" ??

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                  panowie, ceramiczny GDWK zniknal ze stronki bo zmieniany jest opis na nowy standard
                                  To mnie nieco uspokoiłeś :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Koralzloty Zobacz posta
                                    Wygładzony mocno wykres nie wróży rewelacji.

Następny anonimowy z za budy ujada. Jest widać dość poważny powód!
                                    Ciekawe czy na żywo też byś tak rończo zagadywał do mnie o "ujadaniu zza budy"?
                                    Normę AES 2 wymyslono dla takich jak ty choć i tak pewne podawne wartości nie odpowiadaja nawet tej "tajwańskiej" normie.
                                    Nastepnym razem zanim się do mnie zechcesz odezwać wytrzyj sobie usta - papierem toaletowym i spuść po sobie wodę jak skończysz.

---------- Post dodany o 01:33 ---------- Poprzedni post o 01:10 ----------

Zamieszczone przez Koralzloty Zobacz posta
                                    Problem leży w przyczynie. nie pisałem nic "zaczynającego" Pisałem wyłącznie w odpowiedzi na rażącą celową manipulację. Ja pisałem tylko o fakatch w przeciwieństwie do Tych, którzy posługują się bełkotem. Jak chcesz nazywać rzecz po imieniu to może zmienimy nazwę z bełkotania na "celowe wprowadzanie w błąd".
                                    Faktem to jest ze STX zatrudnia w roli naganiaczy takich pospolitych chamów.
                                    Wygładzenie wykresu nie musi oznaczać uśredniania, bo można obrać metodę pomiaru dającą już taki gładki wynik i pięknie odmalować na mało szczegółowym diagramie.
                                    Jedyny porządnie zobrazowany pomiar z STX miał GDN 15-100-AKX. Dla reszty zamieszczają rysunki wyjaśniające mniej niż Twoje świadectwo ukończenia szkoły powszechnej.
                                    Przypomnij jakie butne deklaracje wygłaszali na forach naganiacze po wprowadzeniu 15-100-AKX jak to miał rozwalać wszystko co mu stanie na drodze, a następnie ludzie jęczeli na forach że basu jest za mało i średnica tez nie taka. Tak samo było z 18-130-AKX ten to już miał po prostu miażdżyć konkurencję swoim megatonowym magnesem a okazało się ze w 20 litrach basu jak na lekarstwo i głośnik zupełnie do innych zastosowań niż śpiewała o nim lanserka.
                                    Kolejna kopułka wysokotonowa z jakiejś samochodowej plecionki weglowej zrobiona w mało atrakcyjnej cenie. Teraz nastepny jak zawsze "rewelacyjny" ceramik którego nikt jeszcze nie kupił ale „koralezłoci” już wiedzą, że jest najlepszy bo wypili herbatę w biurze producenta.
                                    Żałosna jest taka forma reklamy.
                                    Last edited by artur.ek; 21.02.2011, 00:45.

Skomentuj

Nie na temat...
                                      artur.ek, to samo, co napisałeś można wyrazić znacznie kulturalniej i nie uzurpuj sobie prawa do nazywania ludzi chamami, bo go nie masz, ok? Nie jestem "piewcą" żadnej żadnej marki ale takim zachowaniem nie przekonujesz, nawet jeśli masz rację.

Skomentuj

Głośnik sprawdza się nawet przy niskich podziałach w granicach 1,5-2,5kHz
                                        A masz jakies charki potwierdzajace to ?
                                        Chociaz pewnie i tak ich nie udostepnisz, to przynajmniej powiedz, na jakim poziomie jest najwyzsza ( na wykresie ) harmoniczna na 1.5Khz oraz 2Khz wzgledem F1 oraz przy jakim natezeniu dzwieku.

Skomentuj

Zamieszczone przez RpLand Zobacz posta
                                          Nie na temat...
                                          artur.ek, to samo, co napisałeś można wyrazić znacznie kulturalniej i nie uzurpuj sobie prawa do nazywania ludzi chamami, bo go nie masz, ok? Nie jestem "piewcą" żadnej żadnej marki ale takim zachowaniem nie przekonujesz, nawet jeśli masz rację.
                                          Pozwól że będę sobie uzurpował prawo nazywania chamem każdego kto czynić zwykł chamskie wycieczki we wpisach. Ty mozesz sobie uzurpować prawo nazywania ich "kulturalnymi inaczej". Twoja wola, a od mojej wara.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X