A jednak są nowe głośniki, tylko mieli lekkie opóźnienie :wink: Bardzo mi się spodobała nowa 18 i wysokotonówka. Teraz tylko zwrotnice do tego musi ktoś zaprojektować. Co najlepsze to nie jest AKX tylko z inną membraną, a zupełnie nowa konstrukcja. Całkiem inne parametry ma i tak patrzę np. AKX cewka tylko 26mm, a AWX 36mm, fs akx 40hz, a awx 36hz. Może w końcu będzie porządna 18 z dobrą średnicą i porządnym basem.
Być może okaże się to hitem do 2 way kto wie :wink: Nie jest tak droga ta 18 nowa. AKX jest droższy. Ta nowa wysokotonówka też bardzo zaawansowana i jeśli by się okazało, że gra podobnie jak Vify to by był hit.
No to faktycznie musi być na prawdę bardzo dobra, jeśli ma być konkurencją dla vify, bo inaczej ludzie będą wybierać dalej vifę. Kopułka to nie problem bardziej interesuje mnie gra midwoofera, bo parametry całkiem ciekawe :wink:
Ta nowa wysokotonówka też bardzo zaawansowana i jeśli by się okazało, że gra podobnie jak Vify to by był hit.
nie zawsze zaawansowanie idzie w parze z brzmieniem, nieraz stare i proste vify grają lepiej niż jakieś cuda na kiju z kosmicznych materiałów opartych o równie kosmiczne technologie.
Co do zwrot - jak ktoś sie pośpieszy z zakupem to niewykluczone że do końca września się pobawić mogę :P
Zamieszczone przez nonameplum
Tak jak w moim przypadku, GCODE nie było stworzone na podstawie projektu 3D, ale napisane bezpośrednio. Właśnie tak jak piszesz z kartki papieru :) , bo zakończyło się na tym, że nie mieli w firmie programu autocadowskiego, więc projekt przerzuciłem na rysunek techniczny z wymiarami na podstawie którego napisali kod.
daj znać która to firma nie bierze kasy za pisanie programu to cnc, na pewno nie jedna osoba skorzysta :P
Nie mówiłem, że nic nie biorą za pisanie GCODE, może mi akurat się udało tak tanio . Wzięli 20 zł i obie strony były zadowolone także czego chcieć więcej.
heh niestety na papierku to oni cuda pokazywali ;p
charki prezentowane przez stx sa przeciez gladkie jak stoł ... nie ma to jak wygladzanie i gruba krecha ;p
niestety tej firmie w to co pisza na stronie za mocno ufac nie mozna ;p tak wiec raczej podszedl bym do tego z dystansem
co do vif z e-bay
nie ma sensu robic grupowego zamowienia bo i tak kazda parka jedzie w osobnym kartoniku... (tak jest taniej)
jedynie trzeba miec konto na PAYPAL oraz na e-bay
co do zwrotnic - irek juz nic nie pomierzy bo przeciez juz nie pracuje w LDMie wiec nie ma dostepu do sprzetu pomiarowego... no i te rece w gipsie :???:
co do STXow - kusza
pora napisac do Soun Wave o troche wiecej szczegolow :P
co do zwrotnic - irek juz nic nie pomierzy bo przeciez juz nie pracuje w LDMie wiec nie ma dostepu do sprzetu pomiarowego... no i te rece w gipsie :???:
sprzęt się robi :P
Jutro pewnie testy i może jakaś fotorelacja :P
Pawel S., wymyśl jakąś haj endową nazwę do wiesz czego :P
Skomentuj