Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Może jestem trochę staroświecki ale wydaje mi się, że 100zł za taką rączkę to nieco drogo :shock:
    http://stx.pl/index.php/product/show/id/479

Skomentuj

Machneło im sie pewnie o jedno zero

Skomentuj

A jednak są nowe głośniki, tylko mieli lekkie opóźnienie :wink: Bardzo mi się spodobała nowa 18 i wysokotonówka. Teraz tylko zwrotnice do tego musi ktoś zaprojektować. Co najlepsze to nie jest AKX tylko z inną membraną, a zupełnie nowa konstrukcja. Całkiem inne parametry ma i tak patrzę np. AKX cewka tylko 26mm, a AWX 36mm, fs akx 40hz, a awx 36hz. Może w końcu będzie porządna 18 z dobrą średnicą i porządnym basem.

Skomentuj

tez jestem zainteresowany zwrotnicą no i jakimś sprawozdaniem z testu, bo kusi mnie wykonanie czegoś takiego.

Skomentuj

Być może okaże się to hitem do 2 way kto wie :wink: Nie jest tak droga ta 18 nowa. AKX jest droższy. Ta nowa wysokotonówka też bardzo zaawansowana i jeśli by się okazało, że gra podobnie jak Vify to by był hit.

Skomentuj

hitem to by była jakby kosztowała 60zł a nie 96zł....jak pisałem wcześniej dx25 kosztuje teraz 99zł
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

No to faktycznie musi być na prawdę bardzo dobra, jeśli ma być konkurencją dla vify, bo inaczej ludzie będą wybierać dalej vifę. Kopułka to nie problem bardziej interesuje mnie gra midwoofera, bo parametry całkiem ciekawe :wink:

Skomentuj

ktoś juz ma jakieś plany na testy?;d

Skomentuj

Ktoś może zamówić i wysłać do irka na testy i irek zrobi jakąś zwrotkę.

Skomentuj

elvis18, z połamanymi rękami raczej za wiele na razie nie zrobi...

Skomentuj

Współczuje irkowi... W takim razie nie wiem kto by się tego podjął może Paweł S. takero lub inny człowiek obeznany w projektowaniu zwrotnic.

Skomentuj

Zamieszczone przez elvis18
                          Ktoś może zamówić
                          Jak koledzy tacy zainteresowani to może sami kupią i wyślą :twisted:

Skomentuj

Jezeli wyrobie sie z kasa do nastepego tygodnia to moge kupic 2 nowe wyskotonowki i 18 te nowe dwie i wyslac :) Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez elvis18
                              Ta nowa wysokotonówka też bardzo zaawansowana i jeśli by się okazało, że gra podobnie jak Vify to by był hit.
                              nie zawsze zaawansowanie idzie w parze z brzmieniem, nieraz stare i proste vify grają lepiej niż jakieś cuda na kiju z kosmicznych materiałów opartych o równie kosmiczne technologie.

Co do zwrot - jak ktoś sie pośpieszy z zakupem to niewykluczone że do końca września się pobawić mogę :P

Zamieszczone przez nonameplum
                              Tak jak w moim przypadku, GCODE nie było stworzone na podstawie projektu 3D, ale napisane bezpośrednio. Właśnie tak jak piszesz z kartki papieru :) , bo zakończyło się na tym, że nie mieli w firmie programu autocadowskiego, więc projekt przerzuciłem na rysunek techniczny z wymiarami na podstawie którego napisali kod.
                              daj znać która to firma nie bierze kasy za pisanie programu to cnc, na pewno nie jedna osoba skorzysta :P

Skomentuj

daj znać która to firma nie bierze kasy za pisanie programu to cnc, na pewno nie jedna osoba skorzysta :P
                                www.sekwoja.pl

Nie mówiłem, że nic nie biorą za pisanie GCODE, może mi akurat się udało tak tanio . Wzięli 20 zł i obie strony były zadowolone także czego chcieć więcej.

Skomentuj

moze nowy stx zaprezentuje sie w koncu od strony basu dobrze, efektywnosc mniejsza jak w ostatnich produkcjach to moze co z tego bedzie

Skomentuj

heh niestety na papierku to oni cuda pokazywali ;p
                                    charki prezentowane przez stx sa przeciez gladkie jak stoł ... nie ma to jak wygladzanie i gruba krecha ;p

niestety tej firmie w to co pisza na stronie za mocno ufac nie mozna ;p tak wiec raczej podszedl bym do tego z dystansem

Skomentuj

przestańcie dywagować, się kupi , się pomierzy i się posłucha - wtedy będzie się wiedzieć co i jak ;]

Skomentuj

co do vif z e-bay
                                        nie ma sensu robic grupowego zamowienia bo i tak kazda parka jedzie w osobnym kartoniku... (tak jest taniej)
                                        jedynie trzeba miec konto na PAYPAL oraz na e-bay

co do zwrotnic - irek juz nic nie pomierzy bo przeciez juz nie pracuje w LDMie wiec nie ma dostepu do sprzetu pomiarowego... no i te rece w gipsie :???:

co do STXow - kusza
                                        pora napisac do Soun Wave o troche wiecej szczegolow :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                          co do zwrotnic - irek juz nic nie pomierzy bo przeciez juz nie pracuje w LDMie wiec nie ma dostepu do sprzetu pomiarowego... no i te rece w gipsie :???:
                                          sprzęt się robi :P
                                          Jutro pewnie testy i może jakaś fotorelacja :P

Pawel S., wymyśl jakąś haj endową nazwę do wiesz czego :P

Skomentuj

Czaruję...
                                          X