Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

alu 12 cali to miał być rok czy dwa temu

Skomentuj

robią jakieś większe zmiany? na jesień maja mieć kity coś jak projekty z akustyka

Skomentuj

Zamieszczone przez Święty
        na jesień maja mieć kity coś jak projekty z akustyka
        o tych KITach SW pisal mi juz dawno... ale chcieli isc o krok dalej i sprzedawac nawet wyfrezowane fronty

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
          ale chcieli isc o krok dalej i sprzedawac nawet wyfrezowane fronty
          mysle ze to by było bardzo dobre rozwiązanie :wink: tylko ciekawe za jaka cene :roll:

Skomentuj

mało opłacalne bo nawet jakby kosztowało niewiele więcej to i tak pewnie jak znam ludzi wolałbym samemu zrobić sobie w domu, tym bardziej że każdy chciałby przecież mieć kolumny o innych proporcjach , a pisanie dla każdego osobnego programu dla CNC to nieopłacalny nonsens, ale nawet jakby każdy chciał taki sam front to w sumie niewiele drożej można zrobić całą budę do poskładania, prawda ? Jaki jest zatem cel i sens produkowania zestawów skoro robocizna by złożyć i skleić te deski, wkręcić głośniki i zlutować zwroty kosztowała by tak mało że kit kosztowałby ile mniej od gotowych kolumn ? 10% to góra. Więc nie dość że rynek DIY jest mały, to i tak prawie nikt by tego nie kupił.
            To po prostu nieopłacalne.

Skomentuj

takero, zjadles mnie :mrgreen: hehe moze i bylo by malo chetnych ale nie kazdy ma dostep do frezarki, nie kazdy umie zrobic jetak dokladnie jak wlasnie CNC ale chetni na pewno by sie znalezli, bylaby to garstka osob ale by byli :P

Skomentuj

slipknot1989, wiesz ile takzwanie oficjalnie kosztuje napisanie programu do CNC do wykonania frontów ? Wiesz ile kosztowałyby takie fronty ? Bardziej opłaca się kupić w makro za 70zł frezarkę.
                To biznes jest, dla paru , parunastu ludzi się po prostu nie opłaca.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                  slipknot1989, wiesz ile takzwanie oficjalnie kosztuje napisanie programu do CNC do wykonania frontów ? Wiesz ile kosztowałyby takie fronty ?
                  noto moze mnie wkoncu uswiadom.

Skomentuj

w STXie za napisanie programu (tzn g-kodu) kasuja 150zl
                    a do tego trzeba doliczyc czas pracy frezarki...

takero, spojz na popularnosc klonowania TOTEM MITE lub mojego projektu na STXach - takie cos ma szanse bytu
                    pod warunkiem dobrej ceny

Skomentuj

Zamieszczone przez slipknot1989
                      noto moze mnie wkoncu uswiadom.
                      jak Paweł słusznie napisał:
                      w STXie za napisanie programu (tzn g-kodu) kasuja 150zl
                      a do tego trzeba doliczyc czas pracy frezarki...
                      normalna cena.
                      = materiał jeszcze + najlepiej od razu wykończenie - jakiś lakier mat np.

takero, spojz na popularnosc klonowania TOTEM MITE lub mojego projektu na STXach - takie cos ma szanse bytu
                      pod warunkiem dobrej ceny
                      to jest nieco zły przykład, ludzie klonują totemy głównie dla faktu i świadomości posiadania w domu czegoś czego wykonanie jest tanie, a w sklepie kosztuję kupę kasy. Pawle - ile osób klonowało np nextony ? Bo ja nie znam chyba żadnej.

Skomentuj

nextony nie, bo nie bylo do tego zwrotki to raz, dwa ze na AS szalu nie pokazaly. Z Vifa sie troche pokazalo zestawow w prawie identycznej budzie jak nextona, ale wiadomo ze stx nie zrobi freza pod Vife skoro ma wiele swoich fajnych modeli

Skomentuj

dolphin123, totemy to też żadna rewelka...

Skomentuj

wiem,ale w tej cenie co zlozysz lepszego?

Skomentuj

zależy od preferencji, zwrota oryginalna jest konkretnie do dupy imo więc nie jest aż tak znów rewelacyjnie. Za tyle złożyłem parę lepszych konstrukcji - 14scx + aj, alph. wh + stx ,a za niewiele więcej AKX + wstęga.
                              Co nie zmienia faktu że mało kto by totemy kopiował gdyby były autorstwa tonsila

Skomentuj

Fajnie całkiem, przyjemna delikatna góra, delikatna średnica i nieco ocieplony bas, dość detalicznie, jak za taką kasę to jedno z lepszych połączeń :)

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
                                  AKX + wstęga.
                                  sorry za offtop ale co to jest "wstęga"?

Skomentuj

Zamieszczone przez GTK
                                    sorry za offtop ale co to jest "wstęga"?
                                    wstęgowy wysokotonowiec z monacora, rbt coś tam.

Skomentuj

Monacor RBT-95SQ znalazłem takie coś 75 zł, dużo lepiej gra ten zestaw od 14scx+pj..bo jednak koszta większe a ja planowałem coś takiego sobie zbudować

Skomentuj

lubisz delikatne wysokie tony ?

Skomentuj

nie lubię jak sopran daje po uszach i jest taki "ostry"...wolę chyba taki delikatny

Skomentuj

Czaruję...