Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak kolejna zwrotnica będzie grała jak poprzednie to ... Paweł pisałem Ci że głuchy jesteś.

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi
      Paweł pisałem Ci że głuchy jesteś.
      wez sie odpie### bo przeciez nawet nie slyszalem jej - a jakbys sledzil temat dokladnie to bys wiedzial ze teraz jest zrobiona "wg zalecen" yosiego i borysa ;]

Skomentuj

Co nie zmeinia faktu że jesteś głuchy:)

a teraz na temat, czy ktoś już słychał nowego 22 CSXa?

Skomentuj

No i mam nowego STXa GDWK-10-250-8-AKX ,teraz zagra razem z nową 18 -stką,na zwrotnicy Irka.Głośnik sprawia solidne wrażenie,wykonany bardzo ładnie,: śruby mocujące przednią część są małe i pasujące do głośnika.

Skomentuj

A to panowie chyba rywal dla ARN 150 i małych Tonsili http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb

Skomentuj

głośnik wydaje się być żwawszy od arnów (4dB większy SPL) i mieć lepszą charakterystykę - nie jest poszarpana tylko lekko wznosząca więc nie powinno być cyrków z filtracją :)

Skomentuj

chetnie bym go prztestowal i najlepiej porownal z 13 40 2 ale szkoda ze jeszcze nikt nie moze o nim powiedziec... ciekawe jaka srednica tam jest

Skomentuj

fajny ten stx - chyba niezla alternatywa dla tonsila gdn 13/40/2

Skomentuj

Ja mysle ze basu moze za duzo nie miec szczegolnie ze 15 stxa ma membranke jak arn150 wiec 14 stx'a zapewne ma 10-11cm membrane :).. to troche malo. Moze do kina sie nada ale na monitory?

Skomentuj

moze sie nie znam..... :razz:

ale jak tak pobieznie porownalem ARN150 z tym STXem to STX wydaje sie pod kazdym wzgledem lepszy.......jak sie myle to poprawcie

ciekawe jak u niego ze srednica .....:) (tez porownujac go do ARNa 150)

Skomentuj

bawolek, niema co parametrow porownywac - trzeba posluchac

Skomentuj

tak wiem .....ale narazie ....nic wiecej oprocz tego porownania nie mamy :)......co mam nadzieje sie szybko zmieni ...

Skomentuj

tymbardziej dlatego nie ma co porównywać...
                            Zamieszczone przez bawolek
                            co mam nadzieje sie szybko zmieni ...
                            się zmieni bo zamówiłem już parkę.

Skomentuj

Zaskakujące jest użycie pierścienia faradaya w tak tanim głośniku. Widze że u stx'a zaczyna to być standardem, tak samo dur-aluminowy karkas. Pod względem czysto technicznym głośnik wypada naprawde dobrze, nie ma co sie kryć.

Skomentuj

Ludzie spokojnie czym Wy się tak podniecacie? :neutral: Jeszcze nikt tego głośnika nie słyszał ani nie widział na oczy, a już porównujecie go z innymi i pytacie do czego się nada.

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver
                                  Zaskakujące jest użycie pierścienia faradaya w tak tanim głośniku.
                                  Dokładnie bo jeszcze nie tak dawno temu zanim stx zaczął stosować to rozwiązanie to najtańszym głośnikiem z farradayem w napędzie był AL130 Visaton'a...

Skomentuj

Zamieszczone przez Barthez
                                    Ludzie spokojnie czym Wy się tak podniecacie? :neutral: Jeszcze nikt tego głośnika nie słyszał ani nie widział na oczy, a już porównujecie go z innymi i pytacie do czego się nada.
                                    Nie rozumeim tego podejscia :).. owszem nie ocenisz np barwy dzwieku itd ale na podstawie parametrow wykonania itdid zastosowanych rozwiazan mozna wywnioskowac wiele rzeczy bez odsluchiwania samego glosnika... :)

Skomentuj

wykonania? nie mając go w ręku co można powiedzieć o wykonaniu?
                                      według takiego myślenia to ten Alphard jest cudem techniki
                                      http://www.alphard.pl/product/131/10
                                      Wielki magnes, odlewany aluminiowy kosz, membrana z kewlaru, czego chcieć więcej?

Skomentuj

Chyba dalej nie rozumiesz.. napisalem wyraznie:

Zamieszczone przez n_omyzs
                                        nie ocenisz np barwy dzwieku itd
                                        Natomiast mozesz np ocenic jak zagra w niskich rejestrach - zejscie, do jakiej obudowy sie nada, gdzie go zstosowac (spl, ekranowanie, moc, xmax, rodzaj zawieszenia). Oczywiscie to wszystko nie sa 100% pewne stwierdzenia ale mozna wyciagac jakies wnioski jak glosnik bedzie sie spisywal w praktyce na podstawie niektorych parametrow. Tak jak napisalem np barwy parametrem nie okreslisz to oczywiste.

Skomentuj

Alphard jest cudem techniki
                                          ŻART ?

Jeżeli cudem techniki jest
                                          mms 14g dla 5"
                                          SPL-85 db
                                          xmax 3,5
                                          nie wspominając o mocy

to powiem, że cuda są dla... naiwnych, gdyż świat konstrukcji głośników poszedł w zupełnie innym kierunku.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X