Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

I przetestował ktoś te "nowe" serie STX? Podzielić się sugestiami

Skomentuj

ja testowalem 22-140-8-SCX, wejdz na moja konstrukcje

Skomentuj

dolphin123, to czytałem już. A z tych estradowych przetestował ktoś coś oprócz mnie?

Skomentuj

Pozdrawiam właśnie kończe kłaść politurę na monitory zrobione na GDN-18-130-8-AKX i GDWK-10-250-8-AKX na zwrotnicy opracowanej przez Irka ,na ,,surowo'' ładnie grają

Skomentuj

wy sie domagacie opini o tych "nowych" STXach a ja wam powiem ze zaraz pojawia sie kolejne :P
            mamy "szpiega" w STXie :twisted:

Skomentuj

Ja wydałem na moje głośniki 380zł z przesyłką(taka była mozliwość- szpieg nie doniusł :wink: )i za tą kwotę grają nieźle.

Skomentuj

No przydało by się kilka nowych głośników... Napewno wersje 4 ohmowe niektórych modeli No i z niecierpliwością czekam na nową tubę tudzież driver :twisted: Pawel S., wiadoma jest jakaś konkretna data?

Skomentuj

o daty lepiej nie pytać , szczególnie że nieraz poślizgi 2 letnie występują

Skomentuj

Dokładnie, driver miał być hmm...jak dobrze pamietam na przełomie marca i kwietnia a nadal o nim nic nie wiadomo.

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
                      Pawel S., wiadoma jest jakaś konkretna data?
                      Zamieszczone przez takero
                      o daty lepiej nie pytać , szczególnie że nieraz poślizgi 2 letnie występują
                      te 2 letnie poslizgi wystepuja dlatego ze w laboratorium STXa pracuja 2 osoby: wlasciciel i nasz forumowy kolega. tak wiec nic dziwnego ze maja takie poslizgi ;]

Skomentuj

Ludzie mają więcej kasy ,mogą sobie pozwolić na lepsze i co zatym idzie kosztowniejsze głośniki,dlatego nie używają STXuw.Nasze forum jest jednak małą grupą ludzi,większość z Nas popełniła pare kolumn i sięga po inne z wyższej pólki głośniki.A nowi zapaleńcy albo się nie afiszują z kolumnami na STX ,lub są przekonani do wydania więcej kasy na coś lepszego.Do tego doszła dyskusja o zwrotnicy Irka- wyszło z niej to ,że nowe STX albo,, nie mają '' basu lub trudno o zrobienie prawidłowych zwrotnic do nich .Tak więc trzeba samemu zrobić na nich kolumny ,no i potem ocenić jak grają mając na uwadze poniesione koszty.

Skomentuj

wuja69, ale piszesz teraz o AKXach ktore akurat mamy wybadane. jednak nikt jeszcze nic nie napisal o GDN 17 SCX!! wiemy jak gra GDN 22 SCX i wiem ze GDN 14 SCX ma fajna srednice... ale zero info o 17! :???: nawet nasz kolega w STXie sie nim nie bawil...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                            jednak nikt jeszcze nic nie napisal o GDN 17 SCX!! wiemy jak gra GDN 22 SCX i wiem ze GDN 14 SCX ma fajna srednice... ale zero info o 17!
                            jak dobrze pójdzie to ja się nim jutro zabawię
                            Zamieszczone przez mIKI
                            a kto z 'naszych' pracuje w STXie?
                            SW:)

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                              Zamieszczone przez mIKI
                              a kto z 'naszych' pracuje w STXie?
                              SW:)
                              Tak myślałem :wink:

[ Dodano: 2008-09-11, 20:13 ]
                              No więc tak... Poszły GDS-y z oferty... mogli chociaż tego GDS 22 zostrawić wg mnie. Dwa drivery nowe też widzę http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb

Skomentuj

no i wreszcie są długo oczekiwane drivery co do gdsów to niedługo powinna pojawić się nowa seria o dużo lepszych parametrach

Skomentuj

Sound Wave, jak to gra wg Ciebie proszę o obiektywną ocenę... Moze jakieś próbki na przetestowanie? :P

Skomentuj

szkoda tylko ze ten tani STX robi sie coraz drozszy :???:
                                    widze ze wkoncu podane sa ceny akcesoriow do glosnikow - np kosze od AKXow

Skomentuj

wiesz jak ma być coraz lepsze to musi być coraz droższe.. zauważ że dodatkowe impregnacje dodatkowe pierścienie z miedzi zacieśnione szczeliny magnetyczne drut aluminiowy lepsze membranki to wszystko musi kosztować. w niektórych głośnikach zwiększony został układ magnetyczny.

driverki bardzo fajne zwłaszcza ten większy godny uwagi

Skomentuj

A czy są przewidywane w przyszłości GDN-32-400-8-SE albo GDE 32-500-8-SE w wersji 4Ω? Bo z tymi nowymi driverkami to za tą cenę fajna rzecz by była tylko zeby to było 4Ω...

Skomentuj

trudno powiedzieć ale w sumie to nie jest jakiś ogromny problem

Skomentuj

Czaruję...
                                          X