Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Rfck
    No a kto zmusza do dawania akurat takiej malusiej płytki ?
    tutaj problemem nie jest mala plytka a przestrzen miedzy tymi 2 PCB - 38mm max

no ale pewnie powiesz ze nie trzeba montowac na takim terminalu? no nie trzeba - ale jest wygodniej, szybciej i ladnie

Skomentuj

Pewnie że nie trzeba ;-) ale nie powiem bo jest ładniej niż tradycyjnie nie zmienia to jednak faktu że trzeba, jednak uspokoiło mnie żę zostało to uwzględnione ( ułożenie cewek względem siebie) i teraz nie ma się czego czepić :wink:

Skomentuj

Tak jak pisałem wcześniej, należy wysłać ten temat do Audio Phisic i wyrażnie zaznaczyć im iż NIE WIEDZĄ CO CZYNIĄ, gdyż nad Wisłą gdzieś w Koziej Wólce już dawno o tym wiedzieli :lol: :lol: :lol:

Mitologia ma swój urok ale fakty faktami.
        Gdyby nie ona nie istniałby Hiend :mrgreen:

Skomentuj

Koralzloty, Ty chyba nie kumasz przekazu... Mógłbyś pokazać co takiego masz w domu? tak z czystej ciekawości pytam.

Skomentuj

Ty chyba nie kumasz przekazu...
            No to trzeba było tak odrazu mówić, że ... o to chodzi :cool:

Skomentuj

Wyjaśnię jeszcze tylko problem co do większego PCB - to znowu rodzi obawy, że jak zawiesimy taką cewkę na dużej dźwigni to może złamać laminat więc znowu cewki (zwłaszcza te duże i ciężkie) powinny być możliwie blisko terminala.
              W przypadku tego monitora nie da się inaczej zamontować zwrotnicy niż na terminalu bo po prostu nie ma na to miejsca na tylnej ściance ( jest tam już B-R i terminal) montowanie zwrotnicy na bacznej ściance to znowu koszmar z przykręcaniem. W warunkach produkcyjnych dużo taniej poświęcić nawet kilkanaście cewek na testy niż potem wydłużać czas produkcji bo żaden pracownik za darmo tego nie robi...

Skomentuj

Niezły offtop się zrobił :razz: Chyba wszystko już zostało napisane, dodam tylko, że wpływ ułożenia cewek na indukcyjność to jeden problem i raczej mniejszy, druga sprawa to przenikanie sygnału z jednego toru do drugiego. I tu pewnie będzie różnica w charce np. po zamianie miejscami końcówek cewki (zmiana kierunku pola magnetycznego). Mimo to, jeżeli zwrotnica została pomierzona w takiej formie i jest ok, to tak samo jak jeden z poprzedników pisał, jak miałbym kopiować taką zwrotnicę to na pewno nie rozsuwałbym cewek.
                U siebie mam rozsunięte cewki na pół metra z trzech powodów:
                1. Dlaczego by nie.
                2. To był projekt zwrotnicy w/g irka i nie podejrzewam, że cewki były podłączone jakoś w kupie.
                3. Zauważyłem przesłuchy między torami, gdy cewki były dość blisko siebie.
                Właściwie punkty 2 i 3 są ze sobą związane.
                Można by było zrobić parę eksperymentów.

Skomentuj

Zamieszczone przez ptolek
                  druga sprawa to przenikanie sygnału z jednego toru do drugiego. I tu pewnie będzie różnica w charce np. po zamianie miejscami końcówek cewki (zmiana kierunku pola magnetycznego).
                  ale to sa cewki od tego samego toru (obie na niskotonowy) wiec wg mnie problemu nie bedzie

Zamieszczone przez ptolek
                  U siebie mam rozsunięte cewki na pół metra z trzech powodów:
                  1. Dlaczego by nie.
                  2. To był projekt zwrotnicy w/g irka i nie podejrzewam, że cewki były podłączone jakoś w kupie.
                  irka projekt a NEXTON to co innego :P

Skomentuj

kupiłem ostatnio dwa akx18 i z jednym jest coś nie tak.. przy większym wychyleniu tak jakby cewka tarła, tak jakby nie była dobrze zamontowana .. a drugi daje rade jak trochę pogłośnię jeszcze.. w sumie o dużo więcej , nie wiecie co może być przyczyną ??
                    wydaje mi się że to się już nie wygrzeje ;/

Skomentuj

odeslij je

Skomentuj

bizonzwuesu, dokladnie, reklamuj je - powinni bez problemu wymienic na sprawne
                        zapytaj tylko najpierw (telefonicznie) czy wyslac oba czy tylko jeden

Skomentuj

oka odeśle je

Skomentuj

Wymień je na AWX'y za 2 tygodnie będzie zwrotka

Skomentuj

http://stx.pl/index.php/product/list/new/1
                              Robiac zestaw na STX juz nie bedzie trzeba zamawiac elementow z polinka

Skomentuj

Tylko mogliby podawać grubość drutu.

Skomentuj

tak sie zastanawiam czemu w swojej sprzedazy nie maja tych samych elementow co zastosowali w zwrotnicach nextona czy fx-200 :???:

Skomentuj

oj wydaje mi sie ze nadal bede zamawial z polinka :P

mam juz kase na aluminiowego GDNa - jutro zamawiam

Skomentuj

A testowałeś już Paweł tego stxa do auta? Miałeś komuś z forum skrzynkę robić do niego

Skomentuj

no wlasnie dopiero bede go zamawial :P
                                        dzisiaj mi wplynela kasa na ten glosnik i skrzynke

Skomentuj

Pawel S., charytatywny pracownik z Ciebie... Troszkę mógł byś kasować za to, coś byś zarobił, a zarobiona kasa nie poszła by na marne bo pewnie byś ją zainwestował w jakieś głośniki etc. :razz:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X