Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Z przed sekundy :
    http://stx.pl/mx-140.html :grin:

Skomentuj

Kolumienka elegancka doczekaliśmy się :wink: Podłogowa wersja chyba jednak nie powstanie, a szkoda bo pisali mi w meilu, że planują też MTM na AWX.

Skomentuj

Ale ta zwrota znowu podejrzana... Oni to ładnie opisują ile tam rzeczy przy jej budowie uwzględniali, ale jakoś to do mnie nie przemawia i wydaje się przekombinowana...

Skomentuj

Poczekajmy aż dolphin123 poskłada zwrotkę potestuje i nam opisze wrażenia. Tyle pracowali nad tą zwrotnicą, więc musi to byś dopracowane. W meilu pisali mi, że robią setki odsłuchów w licznym gronie osłuchanych ludzi, mają dwie wersje zwrotnicy i ci ludzie którzy odsłuchiwali te kolumny mieli wybrać zwrotkę lepszą. Napisali też, że obie wersje zwrotnic są doskonałe.

Skomentuj

Zamieszczone przez elvis18
            Kolumienka elegancka doczekaliśmy się :wink:
            a mi się nie podoba. Wg projekty stx-a wygląda tragicznie
            Zamieszczone przez melisław
            Ale ta zwrota znowu podejrzana... Oni to ładnie opisują ile tam rzeczy przy jej budowie uwzględniali, ale jakoś to do mnie nie przemawia i wydaje się przekombinowana...
            a to jak zwykle u stx-a. Trzeba najpierw posłuchać i dopiero się oceni...
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dobra dobra ukazały się zwrotnice i kolumny na awx.
              A ciekawe kiedy pojawią się nowe AA i AP.

Skomentuj

No fakt bardziej by mi się podobała jakby była taka jak w nexton m-100 fornir heban, ale nie jest źle. Być może będą jakieś forniry do wyboru tak jak w FX-200

Skomentuj

Zamieszczone przez elvis18
                  Być może będą jakieś forniry do wyboru tak jak w FX-200
                  Ale Ty leń jesteś.... :razz: przeczytaj opis to bedziesz wiedzial ze fornir mozesz wziac

Skomentuj

Hehe masz rację dolphin leń jestem, ale nawet opisu nie czytałem, bo się na kolumienki zapatrzyłem tak :razz: Teraz by się przydało napisać do Lancastera z audiohobby, żeby wrzucił jakieś zdjęcia tej nowej średniotonówki. Ona chyba też ma węglową membranę?

Skomentuj

dokładnie tak jak piszesz.

Skomentuj

http://www.stx.pl/mx-140.html

Skomentuj

czarek było :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
                            Wiem :) Ale jak coś to będę mógł powiedzieć "a nie mówiłem? " ;D

Skomentuj

Wiem :) Ale jak coś to będę mógł powiedzieć "a nie mówiłem? " ;D
                              a jak się pomylisz to ci wytknę, że nie miałeś racji ;D
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Są ludzie którzy projektują zwrotki i oni mówią że ciężko komuś zaufać jeśli chodzi o zwrotę ale misiomor jest jedną z niewielu gdzie można mu w ciemno zaufać :wink:

Skomentuj

Jeżeli ktoś jest wykładowcą na Politechnice to dla niego wszystko jest proste i ma swoje uzasadnienie w danym projekcie (mowa o projekcie MX-140 STX) natomiast jak ktoś nie ma podstawowej wiedzy na temat budowy filtrów RLC to nic dziwnego, że dla niego zawsze będzie wszystko przekombinowane, gdyż nie rozumie sensu ich stosowania.

Byłem na prawie wszystkich testach odsłuchowych MX-140, było ich naprawdę wiele ale opłacało się dla własnej wiedzy i doświadczenia. Na przykład ktoś przytargał swoje wychwalane Siesty i mógł się przekonać w jakiej żył nieświadomości tym bardziej, że mógł usłyszeć obiektywne zdanie ponad 10 osób dla których również było to porównianie zasokczeniem. Siesty okazały się dla wszystkich testujących wraz z ich właścicielem zestawem niższej kategorii w każdym zakresie pasma jak i pozostałych aspektach.

Z tego co mi wiadomo autorem zwrotnic do MX-140 jest również Misiomor więc wiedza w tym projekcie jest przedniej klasy a amatorom głoszacym lipę typu "przekombinowana" dziękuję za uwagę i dodam, że większej kompromitacji już chyba nie mogą stworzyć za własną przyczyną bo jak można nazwać fakt oceny zwrotnicy skoro się jej nawet nie słuchało?
                                  Istnieją dziesiątki projektów takich firm Jak Audiophisic, Triangle etc. gdzie w układach 2 drożnych jest jeszcze więcej elementów zwrotnicy! Ale może to według filozofów z nad Wisły są to pierdoły a nie FACHOWCE jak Oni.
                                  Póżniej można przeczytać na forum, że zwrotnice np. Pana "Y" są do du..y.
                                  Ale taka jest prawda jak się nie ma podstaw teoretycznych to jedna cewka więcej i już się nie wie o co chodzi i nazywa się to przekombinowaniem... a wystarczy zgłębić wiedzę i ludziom zaoszczędzić nerwów i nie kaleczyć uszu.
                                  Wracając do tematu MX-140 STX - zaprojektowali to ludzie, którzy mają w tym kraju moim zdaniem najwięcej do powiedzenia w tej kwestii dlatego brzmienie jest na najwyższym poziomie.
                                  Pozdrawiam
                                  ... i przepraszam jeżeli kogoś uraziłem ale takie właśnie jest moje zdanie.

Skomentuj

Koralzloty sam bym tego elpiej nie ujął :grin: nie mam siły już tłumaczyć, kto projektuje zwrotki i na pewno będzie jej odsłuch... :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                                      Są ludzie którzy projektują zwrotki i oni mówią że ciężko komuś zaufać jeśli chodzi o zwrotę ale misiomor jest jedną z niewielu gdzie można mu w ciemno zaufać :wink:
                                      Też sobie to powtarzam.

Zamieszczone przez Koralzloty
                                      a amatorom głoszacym lipę typu "przekombinowana" dziękuję za uwagę i dodam, że większej kompromitacji już chyba nie mogą stworzyć za własną przyczyną bo jak można nazwać fakt oceny zwrotnicy skoro się jej nawet nie słuchało?
                                      Zamieszczone przez lklukasz
                                      A jak można nazwać fakt czytanie bez zrozumienia? Odróżniasz słowa
                                      wydaje się
                                      od jestem pewien?
                                      Po prostu gdybam sobie :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Koralzloty
                                        a amatorom głoszacym lipę typu "przekombinowana" dziękuję za uwagę i dodam, że większej kompromitacji już chyba nie mogą stworzyć za własną przyczyną bo jak można nazwać fakt oceny zwrotnicy skoro się jej nawet nie słuchało?
                                        Niestety gorzka prawda padła z ust pana Koralzloty, ,i niech to jest przestrogą dla tych co chcą nasiłe coś napisać niemając pojęcia jak dana zwrotnica gra........

Skomentuj

Poczytajcie posty misiomora to będziecie wiedzieli że np. nie lubi lamp bo zniekształcają, wstęgi to samo. To jest po prostu jego podejście do projektowania zwrotnic.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X