Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Akurat jesli o wstegi to jeszcze nie napotkalem takiej ktora mi pasi i zawsze odnosilem wraznienie jakby ciagle znieksztalcala :razz: A lampa ma swoje charakterystyczne brzmienie wiec tez nie trzeba tego lubic :) I duze znaczenie ma jaki zestaw gra pod lampa. Latwiej jest dobrac zestaw glosnikowy do trana niz do lampy wg mnie po swoich doswiadczeniach.

Skomentuj

Bardziej chodziło mi o to że misiomor jest zwolennikiem neutralności- ma grać tak jak jest nagrane na płycie- stąd te płaskie charakterystyki.

Skomentuj

kombo a niby jakie jest inne prawidlowe podejscie ? znasz jakies inne niz takie ze ma odtwarzac tak jak jest na plycie ? ...

skonczcie juz tą bez sensu dyskusje .....

Skomentuj

Ale płaska charakterystyka w komorze bezechowej nie spowoduje ze w pomieszczeniu 3x4m bedzie tak samo dobrze...

Skomentuj

A Ja powiem tak:

Skręca mnie gdy czytam opinie na temat danego towaru na podstawie charakterystyk lub projektu zwrotnicy,dla mnie to jest śmieszne i nie ważne kto się wypowiada,czy to jest kompletny laik czy osoba która już coś wie. To nasze uszy powinny być miernikiem jakości a nie wykresy. Powtarzam to od X czasu i nadal będę powtarzał,jeśli nie słyszałeś nie oceniaj.

Skomentuj

bawolek, tak znam. Strojenie do pewnego poziomu "na ucho" (po pomiarach) tak żeby danej osobie się podobało kosztem bardzo płaskiej charakterystyki

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                Ale płaska charakterystyka w komorze bezechowej nie spowoduje ze w pomieszczeniu 3x4m bedzie tak samo dobrze...
                A od kiedy "płaska charakterystyka" oznacza "dobrze" ? Dla marketingu może tak lecz dla ucha nie za bardzo.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
                  A od kiedy "płaska charakterystyka" oznacza "dobrze" ? Dla marketingu może tak lecz dla ucha nie za bardzo.
                  No wlasnie nie oznacza.. a dla marketingu to dobra jest \_/!

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                    Dyskusja schodzi z tematu wiec proponuje ja zakonczyc lub kontynuowac gdzie indziej.
                    Przypominam o użytecznym tagu

[code][/code]

Skomentuj

Ma ktoś aktualne info na temat nowych GDN AA/AP ?

Skomentuj

A powiedzcie mi czy ktoś wie co to za głośnik?. Czy to rzecziwiście jakiś nowy stx czy jakaś podróbka lub sam nie wiem. Podobny raczej jest do nowego arn. Na stronce ani nigdzie na jego temat nic nie ma co najmniej dziwne.
                        http://www.allegro.pl/item901017625_...skotonowy.html

Skomentuj

to nie nowosc tylko staruszek :P
                          od lat nie widzialem ich

Skomentuj

W odpowiedzi na wiele pytań dotyczących przyszłych produktów oraz ich dostępności:

- Głośniki serii GDN-38-AE - w chwili obecnej na ten model w wersji 4 czeka ponad 120 klientów. Pierwsza seria (50szt) będzie produkowana pod koniec lutego, w sprzedaży detalicznej powinna być dostępna od około 10 marca (koncentratory używane do ich budowy są produkowane w Malezji stąd tak długi czas reakcji). Podobnie temat dostępności/produkcji dotyczy głośników z serii GDN-27-SC, GDN-30-AE, GDN-32-SC, GDN-42-SC.

- Za około 10 dni będzie dostępna pierwsza seria wzmacniaczy estradowych. Wstępnie montaż końcówek mocy przez najbliższe 2 lata będzie odbywał się z gotowych modułów, później kompletna produkcja od podstaw będzie wykonywana w naszej firmie. Komponenty/ moduły są importowane z uznanej Tajwańskiej fabryki, która to zaopatruje ponad 60% całego rynku PRO w tego rodzaju podzespoły.

- Głośnik wysokotonowy ceramiczny prawdopodobnie będzie ukończony do połowy tego miesiąca. Produkcja/sprzedaż w czwartym tygodniu lutego.

- Z powodu bardzo dużej sprzedaży głośnika GDN-18-140-8-AWX możliwe są kilkudniowe okresy niedostępności.
                            Taka mala ciekawostka jak by ktos nie widzial tego na glownej stronie STX-a :razz:

Skomentuj

Nowe wykonczenia MX-140 :wink:
                              http://stx.sote.pl/category/kolumny-hi-fi-hi-end

Skomentuj

Nowe zwrotki

http://stx.sote.pl/gdwk-10-200-8-pj-...k-schemat.html

http://stx.sote.pl/pa-1000-4-fr-schemat.html

Skomentuj

Ciekawe jak ta pjtka z tym sk gra bo mam znajomego co potrzebuje jakiś prostych kolumnienek do podłączenia przy tv a tu cena okazyjna by wyszła i on lubi takie żółte membrany;p ma to grać na razie z unitrą at9100 potem jakiś uniamp jak będę miał czas... Jak myślicie dadzą rade?

Skomentuj

A tak mnie zaciekawilo w jakich "seryjnych" kolumnach sa montowane glosniki stx-a??

Skomentuj

mihas66, smialo mozesz kupowac

maxxx222, takiero kiedys pokazywal jakies drogie kolumny...

Skomentuj

Pawel S., Eryk S. Concept- Ketsus? :razz:
                                        http://www.eryksc.com/
                                        Nie wiem czy o tych mowa ale i tak za ponad 16tysięcy zł kolumny na visatonach za kilkadziesiąt zł + to coś żółte (stx?) to niezły biznes jak ktoś to kupi :mrgreen:

Skomentuj

Hmmm nie wiem czy było ale własnie zauważyłem na stronie STXa :)

http://www.stx.pl/gdsr-23-100-8-sc-2way.html

Skomentuj

Czaruję...
                                          X