Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Podoba mi się 30 Hz przy 90 dB i cena :) To mówisz, że nie warto ?

Skomentuj

Ja wolal bym dolozyc do GDN-38-550,na basie go przescignie,bo ten GDN-42 ma za maly magnes jak na 15",a zobacz tego GDN-38,podwojny magnes,lepsze chlodzenie cewki... Zreszta co pare dni go slysze przy naglasnianiu koncertow,i jesli chodzi o bas to za ta cene wymiata.

Skomentuj

to specyfika pomiarów w odgrodzie - im większy Qts tym ładnie to wygląda w praktyce nie jest już tak fajnie

Skomentuj

Jakies propozycje co do budy dla tego nowego stxa GDN-30-400-8-SE, bo sie zdecydowac nie moge czy zrobic mniejsza obudowe kosztem zejscia, czy jednak warto go wpakowac w pare litrow wiecej. Docelowo obstawiam w okolice 50l.
          Problemu bym nie mial bo mam skrzynie 40l netto i moglbym poczekac az glosniki do mnie dojda i zobaczyc jak on gra w tej obudowie ale obawiam sie ze jak tak czekac bede to pozniej / koncowka grudnia / nie dostane plyt wiorowych :/

Skomentuj

możesz cekac, na koniec roku schodzą tv, mikrofalówki czy golarki, a nie płyty wiórowe :P tak czy siak będziesz chyba musiał obie obudowy sprawdzić bo do 50 możesz wrzucić butelki z wodą, a z 40 nie wymajstrujesz.
            ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Satysfakcjonującego basu z niego i tak nie będzie, więc 40 litrów wystarczy.
              1. Mobilność
              2. Lepsza wytrzymałość mocowa
              3. To raczej typowy midbass który bas ma "cieniutki", więc nie oczekuj zbyt wiele, bez kręcenia gałami na mikserze/korektorze lub bez procesorowania.

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
                możesz cekac, na koniec roku schodzą tv, mikrofalówki czy golarki, a nie płyty wiórowe :P tak czy siak będziesz chyba musiał obie obudowy sprawdzić bo do 50 możesz wrzucić butelki z wodą, a z 40 nie wymajstrujesz.
                W wiekszych miastach moze tak, u mnie pod koniec roku zawsze braki sa, juz tak mialem 2 lata temu....

Skomentuj

Ja do forum nic nie mam, nawet jestem zadowolony jak miałem problem szybko dostałem pomoc, obejrzałem wiele ciekawych konstrukcji i jak kupię fornir to moze pokaże swoją którą aktualnie buduję :P

Skomentuj

Skomentuj

a mozna prosic jakies porownanie z czyms znanym?
                      np u mnie jak na zdjeciu takero zobaczyl 18" JBL i 15" BSW to myslal ze ten BSW to 12" :lol:

Skomentuj

To moj stary Peavey 15".

Skomentuj

wygląda jak głośnik od buzzera w pc :lol:

Skomentuj

marian, a co oto bydle potrafi? Zastanawiam się nad zakupem...

Skomentuj

Jeszcze nie wiem,dopiero zakupilem plyty na bude. Podlaczalem pod wzmaka 75W na kanal i ledwo co rusza membrana :mrgreen: Dzis bede go podlaczal pod ADS-a lub DAP-a,ADS by mial okolo 500W w mostku a DAP w zaleznosci jaki bym mial,od 600W do 2000W,no ale to juz przesada :razz:

Skomentuj

Myśle że te 2 kW z kontrolą nad potencjometrami będzie odpowiednim wzmakiem testowym dla tego głośnika...

Skomentuj

Najlepiej by bylo gdybym mial wszystkie na raz i porownywal czy wiecej niz te 800-1000W jest ses w niego pakowac.

Skomentuj

Jedna kwestia to pchanie tyle w niego, druga taka że jak masz zapas mocy na wzmaku to bas brzmi zupełnie inaczej...

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
                                      Podlaczalem pod wzmaka 75W na kanal i ledwo co rusza membrana
                                      Czyzby mial efektywnosc 70dB?

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                                        Glosnik czy wzmak? bo nie rozumiem

Podlaczylem go narazie pod 500wat i zapodalem na generatorze 20Hz (free air),na oko mial te 8mm wychylenia i jak chcialem jeszcze podkrecic to juz zaczal stukac,jeszcze nie wiem o co.

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                                          marian napisał/a

a co to ma wspolnego?
                                          jak chcialem jeszcze podkrecic to juz zaczal stukac,jeszcze nie wiem o co.
                                          moze glosnik drgal i o podloge?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X