Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
    Ciekawe w jakiej cenie był by wysokotonowy. Może lepiej by grały od tych obecnie dostępnych alu to by mi się przydały takie
    Jest to nowa znacznie lepsza ale i znacznie droższa konstrukcja - zupełnie nowy zaprojektowany od podstaw układ magnetyczny - jego nietypowa konstrukcja znacząco minimalizuje kompresje w tunelu i zdecydowanie redukuje zniekształcenia i modulację pola.
    Dodatkowo inna jest cewka (inny profil i materiał - inny stop aluminium)
    Jak powiedziałem - właściwie tylko front jest ten sam.

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz posta
      właściwie tylko front jest ten sam.
      ten front jest kozacki

Panowie zamiast pisać o całych kolumnach których i tak nikt stąd nie kupi lepiej ciśnijmy STX żeby głosiki były w sprzedaży detalicznej !

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
        żeby głosiki były w sprzedaży detalicznej
        I tak powinno być aby zweryfikować czy ten głośnik jest naprawdę taaaaki dobry. Inaczej ten post:

Jest to nowa znacznie lepsza ale i znacznie droższa konstrukcja - zupełnie nowy zaprojektowany od podstaw układ magnetyczny
        Jest następnym mlaskaniem, tylko po innej stronie fanbojstwa.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
          Jest następnym mlaskaniem, tylko po innej stronie fanbojstwa.
          Czy ja wiem. SW pewnie projektował ten głośnik i wie czy konstrukcyjnie to jest lepszy głośnik czy nie, czy użyte materiały są droższe czy też nie. Nie napisał nic tym, że głośnik lepiej brzmi. Napisał o nim po inżyniersku a nie po fanbojsku :P

Skomentuj

Zamieszczone przez CASHpirovski Zobacz posta
            Czy ja wiem. SW pewnie projektował ten głośnik i wie czy konstrukcyjnie to jest lepszy głośnik czy nie, czy użyte materiały są droższe czy też nie. Nie napisał nic tym, że głośnik lepiej brzmi. Napisał o nim po inżyniersku a nie po fanbojsku :P
            Nie wątpię w to, że jest to lepsza konstrukcja względem ich poprzedniego przetwornika, ale problem jest w tym, że raczej o własnym dziecku nigdy źle nie napiszesz.

Nie przekonamy się o tym jak ten głośnik nie będzie dostępny detalicznie, dla nas.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
              Panowie zamiast pisać o całych kolumnach których i tak nikt stąd nie kupi lepiej ciśnijmy STX żeby głosiki były w sprzedaży detalicznej !
              w sprzedazy sa kolumny na glosnikach nie dostepnych w detalu - FS-250
              jak sie ma ich sprzedaz w odniesieniu do np FX-300/MX-140?
              do tych ostatnich powinniscie miec porownanie ilosci sprzedanych kolumn a sprzedanych "zestawow" glosnikow

na podstawie takich informacji mozna wywnioskowac czy sprzedawac glosniki luzem czy nie.
              jak juz koledzy napisali - DIYowcy NIGDY nie kupia gotowej kolumny

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                w sprzedazy sa kolumny na glosnikach nie dostepnych w detalu - FS-250
                jak sie ma ich sprzedaz w odniesieniu do np FX-300/MX-140?
                Powiem więcej na 25 aktualnie dostępnych modeli te same głośniki do sprzedaży detalicznej dostępne są jedynie do 4 modeli!
                FX-300, MX-140, PA-700-4-FR, PA-700-8-FR

Więc

Nie przekonamy się o tym jak ten głośnik nie będzie dostępny detalicznie, dla nas.
                Nie rozumiem czemu akurat teraz zapanowało takie poruszenie skoro w sprzedaży detalicznej dostępnych jest tylko 16% głośników używanych w kolumnach? Są głośniki na rynek detaliczny i są modele dedykowane do kolumn ot co.

Generalnie nie powinno tu być mowy o głośnikach ale fi-neutrino jako całej kolumnie - bo tak należy rozpatrywać ten produkt - czy jest jakaś alternatywa w cenie ~2000zł a może ~4000zł

Kupując wzmacniacz porównuje się modele jako całość a nie tranzystory w stopniu mocy.

Skomentuj

Kupując wzmacniacz porównuje się modele jako całość a nie tranzystory w stopniu mocy.
                  No co ty? :biggrin:
                  Przeciez kazdy kupi sobie takie same trany i powie, ze ma klona :)
                  Od wczoraj tu jesteś?
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Będą pokazywane na AudioShow w tym roku?

Skomentuj

Nie rozumiem czemu akurat teraz zapanowało takie poruszenie
                      W końcu ciekawsze głośniki i ma ich nie być dla DIY a ten się jeszcze pyta

Skomentuj

Co jeśli spali mi się wysokotonówka i chcę dokupić nową ? :)

Skomentuj

To masz gwarancje
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Na spalony głośnik ? No nie wiem . Dobra a jeśli mi już minie gwarancja ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                              Na spalony głośnik ? No nie wiem . Dobra a jeśli mi już minie gwarancja ?
                              Mając papiery od kolumny oddasz spalony i w serwisie wymienią kopułkę za odpowiednią kwotę może nawet nie szokującą.

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                                Dobra a jeśli mi już minie gwarancja ?
                                To za pewne będzie działać to tak samo jak z innymi kolumnami. Idziesz do dystrybutora (w tym przypadku jest lepiej, bo dystrybutorem jest producent) mówisz, że jest taka i taka sprawa, a on ściąga Ci odpowiedni głośnik.
                                Takie przetworniki są przeważnie diabelsko drogie w porównaniu do dostępnych dla DIY, ale to cena za nieumiejętne obsługiwanie produktu :)

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                                  Takie przetworniki są przeważnie diabelsko drogie w porównaniu do dostępnych dla DIY
                                  W przypadku JBL E90, wysokotonowy (a zasadniczo to sama kopułka, plastiki się odkręca...) sprowadzony przez salon Koris kosztował około 180 zł, pewnie większość z Was miała okazje usłyszeć jak grają JBLe.

Skomentuj

Nie wątpię w to, że jest to lepsza konstrukcja względem ich poprzedniego przetwornika, ale problem jest w tym, że raczej o własnym dziecku nigdy źle nie napiszesz.
                                    Żeby nie było, że mówię o własnym dziecku - jest już dostępna recenzja w Audio Video :)

Skomentuj

Żeby nie było, że mówię o własnym dziecku - jest już dostępna recenzja w Audio Video
                                      Beda na avtest.pl ?

Skomentuj

Na pewno przeczytam :)

Skomentuj

Ma ktoś już dostępny ten artykuł?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X