Zamieszczone przez stanby
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)
Collapse
X
-
Zwrocilem tylko uwage przy okazji rozmowy na temat nowosci. Jak widac spotkalo sie to z odpowiedzia wiec zostalem zmuszony do sprecyzowania mojej wypowiedzi. Skoro producent pokazujac nowy produkt wzial pod uwage niedopracowania z poprzednich modeli, a nowy jest zbudowany solidniej, to tylko sie cieszyc. Problem polega w nadinterpretacji tego co napisalem. Z reszta rynek i czas sam zweryfikuje nowe kroki. Dalej jednak twierdze, ze estetetyka produktu jest przecietna, co wydaje mi sie posunieciem dziwnym, poniewaz konkurencja jest ogromna, a wielu klientow kupuje nie tylko uszami ale i oczami.
Podsumowujac. Mozna bylo ladniej.
Skomentuj
-
Pogromco poniżej link podany jako bardzo dobry przykład przez kogoś z tej dyskusji:
http://www.uhfmag.com/Montreal2005/day1.html
Powiedz szczerze, kolumny Sonus Faber w podanym przykładzie kosztują 15 razy więcej od stx. Czy wyglądają na 15 razy ładniej?
W moim przekonaniu również, Sonus Faber z tym potworem nie jest wart nawet 100 zł do stajni z arabami.
Czy kiedykolwiek zabierałeś głos w dyskusjach na temat wyglądu kolumn innych firm krajowych czy takich jak wyżej Sonus Faber ale tych z wyglądem negatywnym?
Zauważ, że nawet w naszym kraju jest kilkanaście firm produkujących kolumny więc pewnie kilkadziesiąt modeli razem wziętych w ostatnich miesiącach. I teraz wniosek - te kilkadziesiąt nowych kolumn w Polsce wyprodukowanych nie stanowi nawet 1% wpisów wobec jednego modelu STX. Czy już rozumiesz swój zapał pisania o każdej nowości STX? Jak nie znaszprzyczyny twojego zapału to wyręczę cię w następnym poście.
Last edited by stanby; 02.09.2014, 23:29.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez stanby Zobacz postaPogromco poniżej link podany jako bardzo dobry przykład przez kogoś z tej dyskusji:
http://www.uhfmag.com/Montreal2005/day1.html
Powiedz szczerze, kolumny Sonus Faber w podanym przykładzie kosztują 15 razy więcej od stx. Czy wyglądają na 15 razy ładniej?
Zamieszczone przez stanby Zobacz postaCzy kiedykolwiek zabierałeś głos w dyskusjach na temat wyglądu kolumn innych firm krajowych czy takich jak wyżej Sonus Faber ale tych z wyglądem negatywnym?
Zauważ, że nawet w naszym kraju jest kilkanaście firm produkujących kolumny więc pewnie kilkadziesiąt modeli razem wziętych w ostatnich miesiącach. I teraz wniosek - te kilkadziesiąt nowych kolumn w Polsce wyprodukowanych nie stanowi nawet 1% wpisów wobec jednego modelu STX. Czy już rozumiesz swój zapał pisania o każdej nowości STX? Jak nie znasz przyczyny twojego zapału to wyręczę cię w następnym poście.
Skomentuj
-
Tak czytam i czytam i na początku tematu o nowym produkcie stx myślałem że Pogromca ma racje. Po kilku postach miałem już obawy że tak nie jest. Teraz po przeczytaniu wszystkich ostatnich doszedłem do wniosku że Pogromca mitów jednak pogubił się w "zeznaniach: -) i sciemnia.
Pogromco nie kto inny lecz Ty sam we własnej osobie przywołałeś FX-200 do dyskusji przy okazji nowego produktu STX a nie jakaś tam inna osoba. Przypadek (KBM) ? :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Halowin Zobacz postaTak czytam i czytam...
Przypadek?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Halowin Zobacz postaPogromco wytłumacz dlaczego przytoczyłeś FX-200 jako nowość STX?
Skomentuj
-
Yyy tak sobie czytam i czytam i sam się zastanawiam gdzie on to przytoczył? o.O
Temat brzmi: "Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko" a nie "Nowości Stx...." więc czemu miałby nie wspomnieć o "słabej" budzie FX-200? (nie jeden marketowy sprzęt za tą kasę powstydzi się takiego wykonania)
Fakt faktem że nie jest najlepsza. Teraz jest nowy produkt, poczekamy zobaczymy ocenimy. Z tego co piszecie są poprawki w porównaniu do starszych wersji więc jest dobrze...Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048
Skomentuj
-
Zacytuję pogromcę odnośnie FX-200 : "Zwrocilem tylko uwage przy okazji rozmowy na temat nowosci"
Marian tego nie da się inaczej przeczytać chociaż wiem że chciałbyś inaczej więc:
po 1. jednak coś takiego Pogromca napisał jak wyżej wskazałem.
po 2. Wypowiadanie się na tym czy innym forum jest podejrzliwie przypadkowe? No to masz problem w tematach o STX.Last edited by Halowin; 03.09.2014, 00:33.
Skomentuj
-
Niestety dalej nic nie rozumiesz. Otoz to nie jest temat wylacznie o nowych produktach STX, ale temat o wszystkim co dotyczy produktow STX. Kolejno, to oczym piszesz wydumales sobie i nie wiedziec czemu tak przy tym obstajesz. Zrozum wreszcie, ze moje slowa o fx200 napisalem przy okazji wpisu o nowych kolumnach. Poniewaz jestem na etapie budowy fx200 dla mojego kolegi, a projekt jest nadal dostepny, to wyrazilem jedynie luzna opinie o obudowie z tego projektu, ktora jest za licha, do zastosowanych przetwornikow. Ty jednak nie wiem czy jestes glupi czy glupiego udajesz, a moze chcesz ze mnie zrobic glupka i jednoczesnie osobe, ktora na kazdym kroku "hejtuje" produkt STX. Niestety kolego, ale cos Ci sie w glowie poprzewracalo i usilujesz postawic moja osobe w zlym swietle. Wdzisz, to wlasnie uwagi takie jak moje i innych kolegow zwracaja uwage producenta i daja mu do myslenia, co mozna poprawic i na co zwrocic uwage. Zawsze jest tak, ze jesli ktos rzeczowo przedstawia jakas krytyke, to nie zostaje ona pozostawiona bez odpowiedzi, co z reszta mozna zobaczyc wyzej...
Ty kolego probujesz siac jakis dziwny ferment, bylo tu takich juz kilku i pewnie beda nastepni. Postaraj sie zapamietac, ze na tym forum panuje ( jeszcze ) wolne prawo do wypowiedzi w kazdym temacie i jesli bede mial jakies sugestie i uwagi na temat produktow STX, to bede je tu zamieszczal. Tym bardziej, ze jestem ich klientem, wiec mam do tego pelne prawo. Twoje bezpodstawne insynuacje potwierdzaja tylko, ze jestes zwiazany w jakis sposob z firma STX i probujesz na sile udowdnic mi, ze moim celem jest krytykowanie marki na kazdym kroku. Niestety jestes w bledzie, powinienes skulic ogon i jeszcze podziekowac, ze ktos zamiast cmokac do produktow STX i wychwalac je pod niebiosa, to bez zbednej podniety i skrupulow moze wskazac ich pewne niedociagniecia.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaKlony stx w natarciu? Czy na tym forum naprawde nie mozna napisac niczego niepochlebnego na temat STX, bo zaraz zlatuja sie klony i fanboye?
Nie można, mnie już wyzywają od idiotów na audio stereo a nawet tam nie napisałem nic na temat STxa :)
Cała klika Stx'owych obrońców grasuje na obu forach, tak w ogóle kim wy jesteście ?! ( piszę do osób co mają po 2-10 postów czy coś takiego)
Właśnie widzę po co wam konta na forach audioAlarm się rozległ...złe opinie na STXa...do ataku!!!
Żałośni jesteście naprawdę.
Co do wspominania Fx-200 to przecież wciąż jest temat o STXie który brzmi:
"Zmiany w STXie nowe głośniki i nie tylko"
Co z tego że Fxy 200 są sprzed 5 lat, sugerujesz w ten sposób że w StXie nie wiedzieli wtedy o tym że to za cienka płyta do budowy ??
Polityka firmy jaka jest taka jest i albo się komuś podoba albo nie :) mam prawo o tym napisać o to robię.
Możę napiszę wam drukowanymi literami: NIE PODOBAJĄ NAM SIĘ PROPORCJE OBUDOWY. ot tyle
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaTy jednak nie wiem czy jestes glupi czy glupiego udajesz, a moze chcesz ze mnie zrobic glupka i jednoczesnie osobe, ktora na kazdym kroku "hejtuje" produkt STX
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz postanabiegunnikiem czy tym, że to inny głośnik?
Zamieszczone przez stanby Zobacz postaw kondensatory niebipolarne,
Zamieszczone przez stanby Zobacz postai z bipolarami za 0,1 zł w zwrotnicy
Zamieszczone przez stanby Zobacz postaNeutriono mają aż 4 wzmocnienia w tym 2 ściany skośne do neutralizacji fal stojących.
Zamieszczone przez marian Zobacz postaJa również czytam, i dziwne mam wrażenie, że nagle zaczęły się wypowiadać osoby z zaledwie kilkoma postami... jak na audiostereo.
Przypadek?
panowie - to bardzo zle wyglada!
wiec proponuje sie zastanowic czy warto pisac czy lepiej nie...
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaNatarczywosc stx'wych fanboyow jest obrzydliwa. Producent powinien cos z tym zrobic, bo przez ich dzialanie zniecheca potecjalnych klientow do swoich produktow.
UWAGI MODERATORApanowie - koniec dyskusji o obudowach i hejtowania!
kazde kolejne posty bede wywalal
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz postaTo nie jest głośnik dostępny w sprzedaży detalicznej - zupełnie nowa konstrukcja - właściwie to tylko panel jest ten sam.Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz postaOdnośnie dostępności detalicznej jeszcze nie zapadła decyzja.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaJa również czytam, i dziwne mam wrażenie, że nagle zaczęły się wypowiadać osoby z zaledwie kilkoma postami... jak na audiostereo.
Przypadek?
Skomentuj
Skomentuj